Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Hayden
Trener

Re: Żużel w TV

#21651 Postautor: Hayden » 4 maja 2025, o 18:32

Pomny jego popisów w zeszłym roku dziś jestem pozytywnie zaskoczony. Nie wiem, może to dlatego że to pierwszy mecz w c+ w tym sezonie który oglądam z dźwiękiem
Motor mocny

Flagg
Trener

#21652 Postautor: Flagg » 4 maja 2025, o 18:39

Z tych co zapadły mi w pamięci:

Historia pól startowych
- Najpierw stwierdził, ze w Grudziądzu drugie pole jest najtrudniejsze
-Potem stwierdził, ze najtrudniejsze jest trzecie pole
- Potem, ze 2 i 4 są najlepsze
- Na koniec, ze czwarte pole jest najtrudniejsze, ale ma handicap

Tarasienko
- Nie wie po co Tarasienko ruszał się na starcie, to było całkowicie bez sensu, bo przecież sędzia na 90% przerwałby bieg, a w skutek tego potem spowodował zderzenie sie motocykli (chyba z Kowalskim?). Po czym po chwili dodał, ze oczywiście żadnej winy Tarasienki w tym nie było

Fricke:
- Jakby po stronie Fricke było dwójki i trójki to byłoby dobrze. Ale są jedynki i dwójki, wiec dobrze nie jest
- Fricke chyba nie jeździ na co dzień na tym torze i to widać.

O liczbie wyścigów, które zostały do końca meczu:
"dużo tych biegów już nie zostało, bodajże jeszcze dziesięć i pięć"
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#21653 Postautor: kibicLBN » 4 maja 2025, o 18:49

Tak jak mówi Flagg. Golloba nie da się słuchać.
A Kosciecha jest taktycznym geniuszem. Jeśli wyrwą dzisiaj punkty z takim Frickem i Tarasienką to powinni mu tam pomnik postawić i to przynajmniej wysoki na 2 piętra.
Ten 13. bieg majstersztyk, łącznie z dobraniem pól
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#21654 Postautor: kdsz » 4 maja 2025, o 18:50

Mi się podobała wypowiedź po upadku łaguty, że artiom oberwał "prawym hakiem" w obojczyk, pośladek.

Synonimy.
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#21655 Postautor: kibicLBN » 4 maja 2025, o 18:52

Flagg pisze:Historia pól startowych
- Najpierw stwierdził, ze w Grudziądzu drugie pole jest najtrudniejsze
-Potem stwierdził, ze najtrudniejsze jest trzecie pole
- Potem, ze 2 i 4 są najlepsze
- Na koniec, ze czwarte pole jest najtrudniejsze, ale ma handicap

Gadka o handicapie pól B i D padła kilkukrotnie, tymczasem wyniki z pół A i C : B i D - 47:31

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#21656 Postautor: kdsz » 4 maja 2025, o 18:56

I tak wolę Golloba od tego nieszczęsnego Sebastiana Szczęsnego. Bradlej Kurc.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#21657 Postautor: RadeKas » 4 maja 2025, o 18:58

Chyba Fricke popił dobrze wczoraj po GP.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#21658 Postautor: kibicLBN » 4 maja 2025, o 18:59

Wolisz go bo przez lata świetnie jeździł :-P
Ależ Fricke to pięknie położył ,, bezapelacyjnie, do samego końca "

Flagg
Trener

#21659 Postautor: Flagg » 4 maja 2025, o 19:02

Fricke to oczywiste, ale wydaje mi się, ze GKM przegrał też trochę przez...juniorów. 6-6 w punktach, a to głównie tutaj GKM miał robić różnicę.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#21660 Postautor: kibicLBN » 4 maja 2025, o 19:04

Troszeczkę tak, ale jak Tarasienko, Fricke i Lidsey nie przywożą ani jednej trójki ani 2*, to jak to kurczę chcesz wygrać?

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#21661 Postautor: Torsen » 4 maja 2025, o 20:20

Noskowicz: "Już witał się z żużlową gąską"
Tego kretyna nie da się ścierpieć.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#21662 Postautor: kibicLBN » 4 maja 2025, o 20:34

Podobnie jak Golloba, Dziopy, Dryły. Szkoda że rzadko siada tam w kabinie komentatorskiej Cegielski. Poza nim nikt w c+ nie jest dobry, ale potrafię zdzierżyć komentarz jeszcze 4 osób: Kaczorek, Malitowski, Stachyra i o dziwo Orwat. Jak dla mnie najlepszy debiut komentatorski ostatnich lat.

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#21663 Postautor: Speedway » 4 maja 2025, o 21:38

Torsen pisze:Noskowicz: "Już witał się z żużlową gąską"
Tego kretyna nie da się ścierpieć.

Po prostu Żużlowy Dzban i tyle :)
Obrazek

Ramian1
Senior

#21664 Postautor: Ramian1 » 4 maja 2025, o 22:41

Jak myślę o Noskowiczu to mam cały czas w uszach " Ci przepiękni myśliciele żużla, bo tak ich chyba trzeba nazwać" tak nazwał Lindgrena i Zmarlika jak przerobili w jednym z biegów na trasie z 1-5 na 5-1 już nie pamiętam kogo ;)

Flagg
Trener

#21665 Postautor: Flagg » 4 maja 2025, o 22:48

Ramian1 pisze:Jak myślę o Noskowiczu to mam cały czas w uszach " Ci przepiękni myśliciele żużla, bo tak ich chyba trzeba nazwać" tak nazwał Lindgrena i Zmarlika jak przerobili w jednym z biegów na trasie z 1-5 na 5-1 już nie pamiętam kogo ;)

To chyba było w pierwszym meczu finałowym we Wrocławiu w zeszłym roku. Bieg chyba 13 na Bewley'a i Janowskiego

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#21666 Postautor: Gelo » 4 maja 2025, o 22:53

Świetny Kasprzak w magazynie. Racja - Fred do wykluczenia.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#21667 Postautor: kibicLBN » 4 maja 2025, o 23:09

To że świetny to zgoda, ale moim zdaniem w tej sytuacji ani Lindgren, ani Zmarzlik, ani Lambert, Emil, Janowski by nie upadli i uważam że Holder nie próbował nawet pojechać tego łuku. Widział że jak pojedzie to albo upadnie, albo wyjedzie daleko za resztą stawki więc odpuścił.
Co do derbów to ktoś przed spotkaniem je ładnie określił: ,,derby specjalnej troski "

Flagg
Trener

#21668 Postautor: Flagg » 5 maja 2025, o 13:00

Ja też miałem satysfakcję jak Kasprzak zaorał Demskiego, ale po głębszym zastanowieniu, Kasprzak też zaorał swój własny argument. Bo powiedział jedną kluczową rzecz - " Ale żeby to poczuć, trzeba siedzieć na motocyklu". No właśnie. A sędzie nie ma takiej możliwości. I być może Kasprzak ma rację, nie neguje tego, ale jednocześnie nie oznacza to, że sędzia popełnił błąd.

Pominę fakt, ze niekoniecznie każdy zawodnik musiałby się z Kasprzakiem zgodzić. Taki Lindgren mógłby wyjść i powiedzieć, ze on by się tutaj bez problemu wybronił. Nie wiem, w sumie nie jest to istotne. Co jest istotne to to, że sędzia nigdy nie będzie mieć doświadczenia z toru, które posiada zawodnik. I nigdy nie będzie mieć takiej wiedzy o tym jak się zachowuje motocykl i zawodnik przy danej prędkości, trajektorii jazdy, kształcie toru itp. Żeby to miało miejsce, to na wieżyczkach musieliby zasiadać wyłącznie byli zawodnicy, co jest nierealne. Ale nawet wtedy byłoby to bardzo niebezpieczne, bo decyzje sędziowskie byłyby podejmowane na podstawie osobistych doświadczeń sędziów. I taki Kasprzak wykluczyłby Lindgrena, a taki Lindgren czy, nie wiem, np. Miedziński wykluczyłby Holdera. Bo w oparciu o własne doświadczenia i wiedzę, jeden oceniłby, że Holder nie miał szans, a drugi, że miał. I co wtedy z umiejętnościami indywidualnymi? Bo jednak inne umiejętności ma Kasprzak, inne Lindgren, inne Holder, a jeszcze inne Oskar Hurysz. A co ze stanem toru? Warunkami atmosferycznymi? One też maja przecież wpływ na zachowanie zawodnika i motocykla na torze.

Sędzie decyzje podejmuje w oparciu o regulamin i jakieś wykładnie. I na podstawie tego, co widzi. On nie ma żadnych wzorów matematycznych, żeby sobie wyliczyć, odległość od bany, prędkości, promień skrętu itp i na tej podstawie ocenić kto zawinił. Ma tylko kilka optycznych danych. Czy był kontakt, czy nie. Czy ten kontakt optycznie był na tyle duży, że spowodował upadek, Czy zawodnik miał miejsce, żeby wybronić się przed upadkiem, czy nie. Tyle. Gdzieś musimy tą linię narysować.

Wiec bardzo możliwe, ze Kasprzak ma rację. Że Holder nie miał fizycznej możliwości wybronić się przed upadkiem. Tylko, raz - to wciąż jest ocena w oparciu o osobistą wiedzę i doświadczenia Kasprzaka, których nie jesteśmy w stanie w żaden sposób zweryfikować. Dwa - sędzia nie może mieć takiej wiedzy, chyba ze jest byłym zawodnikiem ze światowego topu i kilkunastoma latami doświadczenia z jazdy. Sędzia ocenił ten wypadek na podstawie kilku składowych, które są wykładnią i podjął decyzję. Był kontakt? Był minimalny z nogą Holdera, Czy ten kontakt spowodował upadek - nie, czy Holder miał miejsce na torze? Miał. Wiec wykluczam Holdera.

Podsumowujac: Kasprzak być może miał rację, ale sędzia nie popełnił błędu ;)
Ostatnio zmieniony 5 maja 2025, o 13:42 przez Flagg, łącznie zmieniany 1 raz.

blajar
Trener

#21669 Postautor: blajar » 5 maja 2025, o 13:40

Co nie zmienia faktu, że KejKej to strzał w dziesiątkę (a nie spodziewałem się). Bardzo miła odskocznia po słuchaniu Golloba i Noskowicza :) Bez owijania w bawełnę, z argumentacją, słowem - krótko i na temat :)

Edit: Kasprzak + Malitowski + Cegielski z prowadzącą/ym Kabała/Mitrut i oglądałbym co niedzielę z wypiekami :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#21670 Postautor: kdsz » 5 maja 2025, o 13:56

Moim zdaniem Daria K.-M. za mocno wczuwa się w rolę dobrej mamusi, która pochwali w przypadku sukcesu i przytuli do piersi i pogłaszcze po główce po porażce. Zupełnym przeciwieństwem jest Mitrut. Podzielam opinię Torsena, że redaktor mówi z dziwaczną manierą (każde zdanie zaczyna od "Yyyy"), ale potrafi zadać trudne pytanie czy skierować rozmowę w mniej sympatyczne rejony. Daria raczej unika wszelkich kontrowersji.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#21671 Postautor: Cooper » 5 maja 2025, o 13:59

Ja z kolei uważam że prowadzący powinien mówić jak najmniej.

Co do Golloba - to mam nadzieję, że jak już musi być to tylko w studio, a nie na komentatorce... jego wielokrotnie złożone zdania z powtarzaną puentą, totalny brak ogarnięcia z programem meczowym plus opinie typu "jadą znakomici żużlowcy" to naprawdę niestrawna mieszanka.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Vino

#21672 Postautor: Vino » 5 maja 2025, o 14:06

Desygnowanie Golloba do komentowania meczów to robienie największej krzywdy jemu - rozmywanie legendy i wzbudzanie niechęci kibiców.

Niestety, ale po zmianie kierownictwa w redakcji żużlowej Canal+ jest nawet gorzej niż było, fatalnie to wygląda i jeszcze gorzej się tego słucha. Na domiar złego dla nich (a na szczęście kibiców) istnieje Eleven i co weekend sobie porównać poziom obu redakcji.

Flagg
Trener

#21673 Postautor: Flagg » 5 maja 2025, o 14:08

Mistrzem wchodzenia w...tyłek każdemu jest chyba jednak Lopacinski, który boi się nawet najmniejszej konfrontacji i jak tylko temperatura dyskusji wchodzi o stopień wyżej to włącza "panic mode" i próbuje wszystkich ugłaskać, albo zmienić w żart.

To zresztą od lat domena żużlowego c+. Ma być miło, sympatycznie i bez trudnych pytan

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#21674 Postautor: Cooper » 5 maja 2025, o 14:13

Flagg pisze:Mistrzem wchodzenia w...tyłek każdemu jest chyba jednak Lopacinski, który boi się nawet najmniejszej konfrontacji i jak tylko temperatura dyskusji wchodzi o stopień wyżej to włącza "panic mode" i próbuje wszystkich ugłaskać, albo zmienić w żart.

I jak zadaje ciut trudniejsze pytanie to zawsze zaczyna od "z całym szacunkiem" :)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#21675 Postautor: Gelo » 5 maja 2025, o 14:14

Jak nigdy nie przepadałem za Kejkejem, tak po rozbudowanych i banalnych wywodach Tomka jest to przepaść. Tomka nie da się słuchać. A konkretne merytoryczne wrzutki Kasprzaka zrobiły robotę.