Żużel w TV
Re: Żużel w TV
A nasz Fredrik dlaczego ma taki nos i pod nosem jakieś rany?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Saint pisze:Thomsen jednak do szpitala jedzie. Juz go dzis chyba nie bedzie
Edit: nad Gorzowem to jakieś fatum. U nich zawsze przed PO ktoś sie rozsypie
Thomsen oraz Vaculik to bardzo kontuzjogenni zawodnicy. Tym niemniej życzę każdej drużynie by mogła rywalizować w play off w pełnym składzie…
Bartek z Fredem zrobili show ;)
Krychs pisze:Saint pisze:Thomsen jednak do szpitala jedzie. Juz go dzis chyba nie bedzie
Edit: nad Gorzowem to jakieś fatum. U nich zawsze przed PO ktoś sie rozsypie
Thomsen oraz Vaculik to bardzo kontuzjogenni zawodnicy. Tym niemniej życzę każdej drużynie by mogła rywalizować w play off w pełnym składzie…
Kubera w sumie też
Perez pisze:A nasz Fredrik dlaczego ma taki nos i pod nosem jakieś rany?
Może zaciął się przy goleniu
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Jesli dobrze zrozumiałem, bo mi rwie transmisje- podejrzenie złamania nadgarstka.
Za długo przed zawodami rozmawiał z Marceliną i małżonce się to nie spodobało :-)
- tezetomaniak
- Trener
Wyrżnął na rowerze
Bez euforii? W sumie racja, przyzwyczajeni jesteśmy.
Szkoda, że Jacka na 3 brak ;)
Jack do 2.09 się chyba wykaraska. Strata 6 pkt do podium, więc nadal niewykluczone, że Motor zgarnie wszystkie medale SGP. Bo na chwilę obecną pozycje Zmarzlika i Lindgrena raczej nie do ruszenia.
A ten Dudek to się w końcu odbudował, czy nie? Bo się co już pogubilem
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Chodzą słuchy że to koniec Thomsena w tym sezonie. Oby się to nie potwierdziło.
kibicLBN pisze:co do Thomsena, to obroty i koziolkowanie przy wszystkich upadkach/ kolizjach to najlepszy sposób na wytracenie energii kinetycznej. Niestety Duńczyk nie katapultował się gładko, a i upadek był już dość twardy na bark. Obręcz barkowa mogła ucierpieć, nie wykluczając żeber i innych gnatów.
Powinieneś:
1.wziac pod uwagę również energię potencjalna
2. udzielać teleporad z zakresu chirurgii urazowej.
No tak.Flagg pisze:A ten Dudek to się w końcu odbudował, czy nie? Bo się co już pogubilem
Gość generalnie umie. Sajdak też robi robotę. 42 punkty biorę w ciemno. Rewanż dla nas 50+
kilar pisze:kibicLBN pisze:co do Thomsena, to obroty i koziolkowanie przy wszystkich upadkach/ kolizjach to najlepszy sposób na wytracenie energii kinetycznej. Niestety Duńczyk nie katapultował się gładko, a i upadek był już dość twardy na bark. Obręcz barkowa mogła ucierpieć, nie wykluczając żeber i innych gnatów.
Powinieneś:
1.wziac pod uwagę również energię potencjalna
2. udzielać teleporad z zakresu chirurgii urazowej.
Ad.2 A gdzie mnie tam. Uprawiałem amatorsko różne sporty, byłem połamany/poskręcany kilkanaście razy w życiu i się na inne urazy napatrzyłem, to dość często moje podejrzenia się sprawdzają.
Ad.1 upadek z takiego pułapu jak Thomsena wskazuje, że jednak większe znaczenie miała energia kinetyczna ;) fizyki się nie oszuka, jeśli energia zostanie wytrącona poprzez obrót, czy tarcie (np
uślizg na torze), to jest to zawsze korzystniejsze niż zderzenie.
Jedno jest pewne. Jutro nie pojedzie a szkoda wielka szkoda.
Perez pisze:Jutro Bańbor robi Dudka na miękko
https://twitter.com/Mich_Mit/status/169 ... g_czQ&s=19
co tam było? bo chyba już usunięte :)
Thomsen się łapie na Zz czy któryś inny w Landsbergu? Bo nie wiem czy się liczy średnia, czy ostatnie 7 kolejek?
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Chyba Vaculik
W takim ukladzie Wlokniarz ma otwarta droge do finalu. Jesli dwukrotnie zbija Stal, trafia w 1/2 na loosera, ktorym wedle wszelkiego prawdopodobienstwa bedzie Unia/Apator. A my w 1/2 ze Sparta...
Moze to i lepiej, ewentualny final bylby nieco prostszy a i brazu w swej kolekcji tez nie posiadamy :)
Tak czy inaczej jutro trzeba zrobic swoja robote, czas na przelamanie Matiego na Piernikowej Arenie. Jest w takim sztosie ze lepszej okazji byc nie moze.
Moze to i lepiej, ewentualny final bylby nieco prostszy a i brazu w swej kolekcji tez nie posiadamy :)
Tak czy inaczej jutro trzeba zrobic swoja robote, czas na przelamanie Matiego na Piernikowej Arenie. Jest w takim sztosie ze lepszej okazji byc nie moze.
-
rumburaquee
- Zawodowiec
No w d..ę jeża GP ładnie weszło i postawiłem na Stal że wygra, oczywiście przed GP. Paluch musi wznieść się ponad wyżyny..