Żużel w TV
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Re: Żużel w TV
Fajny odcinek. W roli głównej Nicki Pedersen :)
Obecnie minizuzel w Rybniku
https://www.youtube.com/watch?v=XbeFIqgFl18
Pozniej:
https://www.youtube.com/watch?v=L-CXzkx7r-k
https://www.youtube.com/watch?v=XbeFIqgFl18
Pozniej:
https://www.youtube.com/watch?v=L-CXzkx7r-k
Sebekmotor pisze:Fajny odcinek. W roli głównej Nicki Pedersen :)
Jest też wątek upadku Dominika Kubery w meczu z GKM w Lublinie.Ten odcinek uświadomił mnie jak poważne obrażenia odniósł Dominik.Ciekawa jest też kwestia z meczu Gorzów-Toruń i tekst Zmarzlika.Z jakim juniorem tera jadę.Chomski na to że Stojanowski.Zeby mi kur.. nie przeszkadzał.
Słodziak. Będzie pasował do nowego Motoru.
mema pisze:Jest też wątek upadku Dominika Kubery w meczu z GKM w Lublinie.Ten odcinek uświadomił mnie jak poważne obrażenia odniósł Dominik.
To fakt. Myślę, że wielu ludzi nie zdaje sobie sprawy jak poważne są czasem urazy, po których zawodnicy wracają nieraz do jazdy po kilku tygodniach.
Fajnie, że po raz kolejny szersza publiczność może zobaczyć z bliska co czuje zawodnik, oni sami zwykle nie są wylewni w mediach w tym temacie. Z wyjątkiem Nickiego, który wrzucał dość drastyczne relacje po swojej tegorocznej poważnej kontuzji.
Polecam też materiał RedBulla o Jarku Hampelu i jego problemach po złamaniu uda. https://www.youtube.com/watch?v=7w8UKV2S5U4
Najciemniejsza strona czarnego sportu.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Kolejny odcinek ciekawy.. Sporo o Lesznie i o meczu Motoru w Toruniu. Ciekawy wywiad z Romanem Jankowskim. Tym którym trudno się pogodzić z odejściem MM i Maksa odradzam oglądanie… zreszta widać, że Maks wcale- przynajmniej wtedy - nie był aż tak daleko od drużyny
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Kolejny raz widać, że Maksym fajnie się dogadywał z Matim Cierniakiem.
Jestem chyba jakiś inny, bo mi pomimo mistrzostwa po tym sezonie smutno. Zakochałem się w tej drużynie po 1 meczu sezonu w Gorzowie i jak już mi się wydaje, że rany zagojone, to oglądam jakieś przypominajki i dalej jednak boli. Taki sezon już się nie powtórzy. Zapamiętam go na długo.
Jestem chyba jakiś inny, bo mi pomimo mistrzostwa po tym sezonie smutno. Zakochałem się w tej drużynie po 1 meczu sezonu w Gorzowie i jak już mi się wydaje, że rany zagojone, to oglądam jakieś przypominajki i dalej jednak boli. Taki sezon już się nie powtórzy. Zapamiętam go na długo.
Wspaniały to był rok, nie zapomnę go nigdy.
Nie oglądałem żadnego odcinka więc się nie odniosę. Dla mnie najwspanialszy był rok 2018. Połączenie emocji, wspaniałego ścigania z romantyzmem. Ekstraliga to układy, układziki kombinatorstwo plus hejt na tych którym się coś udaje. Trochę nie mój klimat...
Sebekmotor pisze:Jestem chyba jakiś inny, bo mi pomimo mistrzostwa po tym sezonie smutno. Zakochałem się w tej drużynie po 1 meczu sezonu w Gorzowie i jak już mi się wydaje, że rany zagojone, to oglądam jakieś przypominajki i dalej jednak boli. Taki sezon już się nie powtórzy. Zapamiętam go na długo.
Czuję dokładnie to samo. Ta drużyna i ten sezon miały wszystko co trzeba. Dominacja na pewnym etapie sezonu, dramatyzm i emocje w playoffach, niepewność po kontuzjach liderów, charyzmatyczni kapitan i krajowy lider, nietuzinkowe postacie, "zmartwychwstanie" jednego z najlepszych polskich żużlowców w historii, pierwsze złoto w historii miasta.
Przed sezonem pisałem, że mamy świetny, młody skład, który może dominować przez lata. Wielka szkoda, że nie udało się go utrzymać w całości.
Cóż, zostaje cała masa świetnych wspomnień i nadzieja, że nowe nabytki pomogą utrzymać Motor w czołówce.
PS: jest gdzieś do obejrzenia ta druga kuchnia meczu? Ta transmitowana chyba po Gali Ekstraligi?
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Saint pisze:Kolejny odcinek ciekawy.. Sporo o Lesznie i o meczu Motoru w Toruniu. Ciekawy wywiad z Romanem Jankowskim. Tym którym trudno się pogodzić z odejściem MM i Maksa odradzam oglądanie… zreszta widać, że Maks wcale- przynajmniej wtedy - nie był aż tak daleko od drużyny
Oj żebyśmy się za przeproszeniem nie z...li z tego żalu. Ludzie, no jak jest grupa współpracuje ze sobą, to lepsze i gorsze momenty są zawsze. Maksym może i potrafił się porozumieć, ale tak jak ktoś tu kiedyś napisał, trener nie był w 100% pewien, czy rzeczony Drabik zjawi się na treningu/meczu. Ja za zbyt ostrą krytykę po meczu w Gorzowie otrzymałem miesięczny urlop od forum. Zasłużony, bo przegiąłem ze słowami, ale myślę nadal tak samo. Całe szczęście, że go nie będzie w naszym zespole.
Obawiam się, że długo potrwa zanim się ogarnie i znajdzie się klub, gdzie zakotwiczy na dłużej. Szkoda bo potencjał sportowy na tyle duży, że to strata dla nie tyle polskiego, co światowego żużla. Chyba z jakimś terapeutą pracuje, może ma jakąś drogę i idzie to w dobrym kierunku żeby wyszedł na prostą.
Mikkel, no wykazał się skrajną nieodpowiedzialnością w Toruniu, ale jednocześnie profesjonalizmem. Łatwo uciekł do Częstochowy, ale jego zaangażowanie przez cały sezon nie bylo aktorskie. Dlatego pomimo mistrza, żal do Drabika pozostanie.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Kłopotów z trzymaniem kału nie mam więc obawy o stan mojego układu trawiennego niepotrzebne. Mam prawo do wyrażenia swojwj opinii? Czy jak Twoje zdanie jest inne od razu musisz wyrażać obawę o stan mojego zdrowia- masz inne zdanie -jasna sprawa, chętnie je poznam ale czy od razu musisz sie przyj …?
Źle mnie odczytałeś. Byliśmy drużyną underdogów. Poza Kuberą rok temu i trochę Drabikiem, cała ta plejada była niechciana w elidze i pozbierana jako niedobitki. Hampel spisany na straty przed 40', Michelsen I liga, no i ten Drabik też niepewny po zawieszeniu i kryzysie (przecież myślał nad zakończeniem kariery). Pomimo to szliśmy jak czołg, było to aż niewiarygodne. I to jest piękne, romantyczne, trochę jak scenariusz z amerykańskich filmów.
Ale nie zapominajmy, że Maksym z tego całego towarzystwa był najmniej zintegrowany i stwarzał najwięcej problemów natury wychowawczej/dyscyplinarnej. I dlaczego tak mocno bierzesz to do siebie. Ja szanuję Twoje zdanie, a może trochę nieelegancko ja wyraziłem swoje.
Przepraszam.
Ale nie zapominajmy, że Maksym z tego całego towarzystwa był najmniej zintegrowany i stwarzał najwięcej problemów natury wychowawczej/dyscyplinarnej. I dlaczego tak mocno bierzesz to do siebie. Ja szanuję Twoje zdanie, a może trochę nieelegancko ja wyraziłem swoje.
Przepraszam.
Akurat w kwestii opisu druzyny to zgadzam sie w 100 %.
Wiem, że max był „kłopotliwym dzieciakiem” ale na torze oglądało się go genialnie. Troche miał syndrom Hampela sprzed metamorfozy - dojezdzal do przeciwnika i klepal gazem … i nie wyprzedzal mimo ze wydawal się szybszy. Uwazam, jeśli ktoś do niego „dotrze” a Maks dogada się ze sprzętem to będzie drugi Dominik .. pytanie tylko czy komuś się uda.
Wiem, że max był „kłopotliwym dzieciakiem” ale na torze oglądało się go genialnie. Troche miał syndrom Hampela sprzed metamorfozy - dojezdzal do przeciwnika i klepal gazem … i nie wyprzedzal mimo ze wydawal się szybszy. Uwazam, jeśli ktoś do niego „dotrze” a Maks dogada się ze sprzętem to będzie drugi Dominik .. pytanie tylko czy komuś się uda.
Co prawda nie w tv, lecz w radiu Free dziś po godzinie 20 audycja Pięć Jeden z Piotrem Więckowskim.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Rusek pisze:Co prawda nie w tv, lecz w radiu Free dziś po godzinie 20 audycja Pięć Jeden z Piotrem Więckowskim.
I na YouTube, więc w sumie w takiej telewizji internetowej ;P
W sumie od Więckowskiego dowiedzieliśmy się pomidor, pomidor, pomidor.
Ogólnie Pan Więckowski sprawia niezbyt miłe wrażenie. Mi pachnie bucem.
Ge(L)o pisze:Ogólnie Pan Więckowski sprawia niezbyt miłe wrażenie. Mi pachnie bucem.
Chyba nie. Po prostu nie jest typem płomiennego mówcy.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Mi pachnie bucem.
Zupełnie odmienne odczucie od mojego.
Po pierwsze spokojny i opanowany, rzeczowy, umiejetńie panujący nad tym co chce powiedzieć, a czego nie moźe, chwilami dowcipny. Ładnie mówi, nie przeciąga samogłosek w chwilach zawahania. Lapidarne wypowiedzi to jego cecha od zawsze.
Gdyby termin jego udziału w programie został zaplanowany 2 tygodńie później, można byłoby uniknąć kilku pomidorów.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
InDorka pisze:Mi pachnie bucem.
Zupełnie odmienne odczucie od mojego.
Po pierwsze spokojny i opanowany, rzeczowy, umiejetńie panujący nad tym co chce powiedzieć, a czego nie moźe, chwilami dowcipny. Ładnie mówi, nie przeciąga samogłosek w chwilach zawahania. Lapidarne wypowiedzi to jego cecha od zawsze.
Gdyby termin jego udziału w programie został zaplanowany 2 tygodńie później, można byłoby uniknąć kilku pomidorów.
Miałem dokładnie takie same odczucia. Pan Piotr bardzo profesjonalny i elokwentny. Zdecydowanie sprawia wrażenie gościa, co wiele przeżył i dobrze wie, o czym mówi. W paru miejscach w bardzo wyważony i kulturalny sposób, wbił szpilę niektórym prezesikom.
Rozumiem, że wielu z nas wolałoby swojskiego chłopa typu ten odpał z Rawicza? :D.
Ta, a jak chłopy nie jadą - to każdemu po liściu, zamiast zapłaty za punkty 
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
https://www.youtube.com/watch?v=OG4GMGxFEBI - Na YT ktoś wrzucił Czarny Charakter o Motorze z 2018r :)
świetny odcinek "To jest żużel", dzięki @Kaman! Sporo o pracy sędziego, kulisy transferu Kowalskiego. Szkoda tylko, że wątek Meyze przerwany po sytuacji Dudek-Pawlicki. Zajawka pokazuje wypowiedzi zawodników w kolejnym, podejrzewam, że sędziego już nie pokażą.
Nasze akcenty też mocne, mówiło się, że Drabik posypał się po meczu z Ostrowem, gdy spadła na niego krytyka za niedojechanie do mety. Z serialu widać, że jeszcze przed tą sytuacją coś mu nie leżało, wdał się w jakąś głupkowatą dyskusję z Meyze...
No i Mikkel, dla naszego dobra powinni wyciąć go z tego serialu, bo co tydzień serce będzie pękać...
Nasze akcenty też mocne, mówiło się, że Drabik posypał się po meczu z Ostrowem, gdy spadła na niego krytyka za niedojechanie do mety. Z serialu widać, że jeszcze przed tą sytuacją coś mu nie leżało, wdał się w jakąś głupkowatą dyskusję z Meyze...
No i Mikkel, dla naszego dobra powinni wyciąć go z tego serialu, bo co tydzień serce będzie pękać...
Ile ma być tych odcinków? Nie oglądałem żadnego, rodzinny seans się zrobi w zimie :-) Kaman robi nam zajebista robotę. Jeszcze raz wielkie dzięki!
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!