Play Off: Stal Rzeszów - TŻ Sipma Lublin 48 : 41

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Metalliczny
Senior
Kontakt:

#276 Postautor: Metalliczny » 26 lipca 2004, o 08:40

I znowuż zaczyna się gadka Rzeszowian : gdyby to, gdyby owamto - stary taki jest sport i tego nie zmienisz. Ja też sobie moge pogdybać - gdyby jechał Piszcz, Frani nie sabotował silników, za Śledzia jechał Jeleniewski a Dawid cały mecz, tylko po co? Wygraliście dzisiaj, macie chwile radość, dobrze wam. Ale tego pierdzenia ja już nie mogę znieść.
A co do Knappa - on zawsze jeździł ostro, ale fair, zawsze zostawia miejsce dla przeciwników, nie to co na przykład Hlib który jak mówi mój kumpel zamyka oczy w wejściu w wiraż i otwiera po wyjściu z łuku, a jak kogoś skosi to trudno. Może i jeździ na pograniczu faulu, ale nie pakuje się bezczelnie w plechy zawodnika jadącego przed nim jak to zrobił Paweł.

Michael

#277 Postautor: Michael » 26 lipca 2004, o 08:44

Grzesio moze3jezdzi agresywnie ale zauwaz weslake ze on nie spowodowal zadnego upadku zawodnika.A pawel wjechal tak perfidnie w Dawida ze lepiej nie mowic. Grzesio stwarza moze niebezpieczne sytuacje ale nie dochodzi do upadkow.A po za tym dla mnie Rzeszowscy dzialacze to bandyci.Zamiast ladowac sare w druzyne pomysleliby o bezpieczenstwie zawodnikow.To jest najwazniejsze.Ta banda to jest normalnie horror.Kazdy wali w nia tak jak w beton a skutki widac bylo rok temu no i wczoraj.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#278 Postautor: Łoptymista » 26 lipca 2004, o 09:33

Nie to, że jestem zły i okrutny, ale... Od rana myślę nad rodzajem kar dla Śledzia i Frankowa. Wiem, że cielesne (raczej) w grę nie wchodzą, ale...
Tak dalej być nie może!
W Gdańsku zamiast oszusta D.Ś. dałbym szansę Szybkowi Bałabuchowi czy komukolwiek innemu młodemu. Punktów mniej od Śledzia na pewno nie przywiezie, a może się czegoś nauczy. Skończmy z farsą pt "mam kłopoty sprzętowe, ale kocham sie ścigać".

Michael

#279 Postautor: Michael » 26 lipca 2004, o 09:40

Jestem za.Niech Darek robi kariere w Anglii.Przeciez sie duzo nauczy na koniec kariery.Moim zdaniem powinnismy w przyszlym roku zbudowac mlody perspektywiczny zespol ktory bedzie mial mocne krajowe filary.Nie to co Sledz, Frankow.Gregory tez tak zaprawde niczym nie zachwyca ale on niech zostanie.Mozna teraz tylko zazdroscoc Marmie Karola Barana.

Awatar użytkownika
mcprzemek
Kontakt:

#280 Postautor: mcprzemek » 26 lipca 2004, o 09:43

Michael pisze:Moim zdaniem powinnismy w przyszlym roku zbudowac mlody perspektywiczny zespol ktory bedzie mial mocne krajowe filary.Nie to co Sledz, Frankow.Gregory tez tak zaprawde niczym nie zachwyca ale on niech zostanie.Mozna teraz tylko zazdroscoc Marmie Karola Barana.

Pewnie z Trumińskim na czele? :lol:

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#281 Postautor: Maxx » 26 lipca 2004, o 09:50

Pierwsza sprawa to kwestia przygotowania toru w Rzeszowie. Widac, że tamtejsi "preparatorzy" zrobili dobrą robotę. Tak jak napisał Gawrzyk, przy krawężniku beton, mniej więcej na środku łuków pas przyczepnej nawierzchni. Chamstwo i tyle.

Druga sprawa to postawa Åšledzia.
Zero ambicji, zero woli walki, zero sprzętu - jednym słowem ZERO ZAWODNIKA!

Gość, który miał być jednym z liderów a robi taką kaszanę, że przykro potrzeć.
Trzeba powiedzieć otwarcie - mecz przegraliśmy w 70% przez Śledzia i w 30% przez Frankowa.
To co wyprawia tych dwóch, a szczególnie Śledź to parodia żużla!

Mordel zrobił co potrafił i chwała mu za to, że dowiózł w jednym z biegów 3 punkty (ale tylko za to).
Grzesiek przyzwoicie
Dobrze Jeleniewski
Bardzo dobrze Karlsson
Śledź - jedno wielkie zero
Franków - lipa po całości

Szkoda Dawida...

Shack
Administrator

#282 Postautor: Shack » 26 lipca 2004, o 09:51

Sledź już pod koniec tamtego sezony pokazał, ze coś takiego jak inwestycja sprzęt jest dla niego całkiem obce. Jednak w tym roku przechodzi samego siebie. Jeden punkt przy czterech punktach Mordela ???? Jurek potrafi wygrać bieg na swoich osiołkach a Darek nawet nie nawiązuje walki ????? cos jest nie tak, zaraz pewnie odezwie sie Radzio, ze Darek ma przejsciowe kłopoty :)))))))))))))))) Szkoda, że tak podchodzi do klubu który umożliwił mu jeszcze zarobek na żużlu, co wiecej nie dość ze zapłacił gruba kase na przygotowanie sprzętu to jeszcze grubą sumke za wypożycznie z Wrocławia. Patrząc teraz na to wszystko myśle ze nie było warto, trzeci mecz mamy w osobie Darka zawodnika drużyny przeciwnej. Osobiście mam nadzieje, że skończy kariere, i nie oszuka już zadnego klubu.

Michael

#284 Postautor: Michael » 26 lipca 2004, o 10:10

Odnosnie toru.Co z tego ze byl nierownomiernie przeczepny.Rzeszowiacy walili po zewnetrznej i im wychodzilo.A nam to co nie mozna bylo?Mozna pewnie ze mozna.Tylko nasi zawodnicy nie tylko nie maja ambicji ale tez nie mysla.Zamiast jechac po szerokiej to trzymaja sie srodka toru. Nawet Grzesio Knapp ledwo dowozil te dwojki.Jakby jechal po szerokiej to by na pewno odjezdzalby troche.A tak.Nie rozumien naszych.Maja klapki na oczach?Baran w 15 biegu smigal przy samiutkim plocie i w oczach zmniejszal dystans doo Gregorego i mu sie udalo.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#285 Postautor: ravajas » 26 lipca 2004, o 10:13

i bardzo dobrze: niech jedzie młodzież. W przyszłym roku powalczmy o utrzymanie I ligi, a młodziez niech się objeżdża. Może za dwa lata, bedzie kim jechac na ekstraligę.

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#286 Postautor: Maxx » 26 lipca 2004, o 10:20

Widać jak na dłoni, że Śledź ma daleko w d...pie i klub i kibiców. Nie wiem co się z nim dzieje, ale rozczarowuje ogromnie.

Michael

#287 Postautor: Michael » 26 lipca 2004, o 10:24

Po prostu sledzik inwestuje w konie i to mu sie widocznie bardziej oplaca.Myslal ze w Lublinie bedzie sobie jezdzil jak chce.Ale tak mi przyszla mysl.Zeby startowac w Anglii trzeba miec przeciez pozwolenie ze swojego klubu.To
Atlas o tym decydowal czy Tż?

Ares

#288 Postautor: Ares » 26 lipca 2004, o 10:27

Witam Lublin.

Maxx pisze:Pierwsza sprawa to kwestia przygotowania toru w Rzeszowie. Widac, że tamtejsi "preparatorzy" zrobili dobrą robotę. Tak jak napisał Gawrzyk, przy krawężniku beton, mniej więcej na środku łuków pas przyczepnej nawierzchni. Chamstwo i tyle.

Na środku łuków i pod bandą był pas przyczepnej nawierzchni która odsypała się ponieważ od godziny 12.00 nasi zawodnicy trenowali przed meczem. Tor napewno nie był spreparowany, on zawsze tak wygląda.

Tak jak napisał Michael tor był taki sam dla wszystkich, więc wasi zawodnicy powinni się zorientować na probie toru jaka jest sytuacja i wykorzystać to.

Najbardeziej mi szkoda waszego Dawida Stachyry.....zycze mu szybkiego powrotu do zdrowia.

Brawa dla waszych kibicow za ladny doping, szkoda tego incydentu z ochrona.

Pozdro z Rzeszowa.:)
Stal Rzeszów to jest potega,
Stal Rzeszów najlepsza jest,
Stal Rzeszów trzeba szanować,
Stal Rzeszów ZKS.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#289 Postautor: Gelo » 26 lipca 2004, o 10:29

Ja do toru nie miałbym zastrzeżen - nasi wygrywali większość startów a że dawali się objeżdzać, i to już po pierwszym łuku - cóż - tym się różni zawodowiec od amatora, że potrafi pojechać na każdym torze. Peterowi nic nie przeszkadzało, jechał swoją, zupełnie inną ścieżką niż pozostali i było to skuteczne (gdzie te rzeszowskie opinie że Karlik zawsze cieniuje na ich torze). Szkoda, że w ostatnim wyścigu wywiózł Grzecha w płot bo mogło być spokojnie 5:1. Chciałbym pochwalić za jazdę Jelenia. Moim zdaniem zrobił wiecej niż pozwalają mu na to umiejętności, kilka razy dowiózł punkty ostro naciskany przez rywali. Przyczyna porażki jest jedna - chęć zysku, jak najmniejszym nakładem sił i środków. Lepiej oszczędzać, sprzedać mecz i wozić się z tyłu. Po co narażać kości skoro stan konta i tak się zgadza? Darek - oszukałeś nas kibiców i klub, który na stare lata wyciągnął do Ciebie rękę. Nie zapomnimy, że zmarnowałeś nam cały sezon.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#290 Postautor: Łoptymista » 26 lipca 2004, o 10:29

Maxx pisze:Widać jak na dłoni, że Śledź ma daleko w d...pie i klub i kibiców. Nie wiem co się z nim dzieje, ale rozczarowuje ogromnie.

Święte słowa. Sytuacja jest tym bardziej przykra, że wszyscy mieliśmy nadzieję, że on będzie się utożsamiał z klubem i miastem. Walczył i naprawdę starał się. A tak naprawdę to zależy mu tylko na kasiorce. Dla siebie i na tym się kończy. W ten sposób ostatecznie legła w gruzach idea budowania drużyny na "swoich".
Taki Knapik jest z Grudziądzam a nikt nie może zarzucić mu barku zaangażowania i woli walki za nasz klub. Ale jak to w życiu są ludziska i... parapety.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#291 Postautor: Łoptymista » 26 lipca 2004, o 10:33

Ares pisze:Witam Lublin.

Na środku łuków i pod bandą był pas przyczepnej nawierzchni która odsypała się ponieważ od godziny 12.00 nasi zawodnicy trenowali przed meczem. Tor napewno nie był spreparowany, on zawsze tak wygląda.

Zawsze tak wyglÄ…da hehehehehehe = zawsze jest spreparowany. hehehe.
Tor ma być taki sam na całej długoiści i szerokości. A wasz jak sam piszesz taki nigdy nie jest. Wiecf nie róbcie z nas preparatorów tylko sami uderzcie się w pierś.

Czarek
Trener

#292 Postautor: Czarek » 26 lipca 2004, o 10:34

Awans do Ekstraligi jest Śledziowi poprostu nie na rękę. Zakładając, że nie awansujemy, a nie bedzie w przyszłym sezonie kasy na zakupy lepszych zawodników, to on ma pewne miejsce w składzie i dalej kręci jak mu się będzie podobało.

Ciekawe ile zarobił na dwumeczu z Rzeszowem?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#293 Postautor: ravajas » 26 lipca 2004, o 10:39

Czarek pisze:Awans do Ekstraligi jest Śledziowi poprostu nie na rękę. Zakładając, że nie awansujemy, a nie bedzie w przyszłym sezonie kasy na zakupy lepszych zawodników, to on ma pewne miejsce w składzie i dalej kręci jak mu się będzie podobało.

Ciekawe ile zarobił na dwumeczu z Rzeszowem?

szczerze wątpie, zeby klub był nim zainteresowany... w przyszłym sezonie będziemy jechali młodzieża - to jest bardziej perspektywiczne niż wkładanie kasy w Śledzia. Młodzieży busy nie sa potrzebne, bo młodzież jest na miejscu. Nooo... chyba, że zakupią M. Rempałę i Kołodzieja ;) (ale i oni mają własne busy)

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
kuki
Kontakt:

#294 Postautor: kuki » 26 lipca 2004, o 10:45

Śledź zamiast zainwestować w sprzęt to on woli chyba w busa!!
DuMnY z Tż RuLeZu KiNg!!
http://WWW.DAWIDSTACHYRA.PRV.PL <==ZaPrAsZaM

E-MAIL: mailto:kuki-lbn@o2.pl
GG:4271574

TÅ» SIPMA LUBLIN

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA CAŁEGO TŻL I TY TEŻ TRZYMAJ SIĘ

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#295 Postautor: Jinxsior » 26 lipca 2004, o 11:07

To chyba nie jest tak ze Sledz mysli o zostaniu w naszym zespole.Przeciez nikt normalny nie da sie zrobic w balona drugi raz.Za sledzia pewnie trzeba by bylo znowu placic Wroclawowi wiec taka sytuacjia nie moze miec miejsca.Mi wydaje sie ze sledz nie bedzie juz jezdzil wcale.Nie zainwestowal w sprzet wiec sara mu zostala kupil busa wiec samochodzik tez zostanie.Dla niego ten sezon wcale nie jest taki stracony ja bym powiedzial ze chyba jest na plus.Co do sprzedawania meczy przez niego,mam ogromne watpliwosci aby ktokolwiem chcial placic temu patafianowi za mecz,jemu nie trzeba placic aby przegral mecz jego wystarczy wystawic do skladu.Jesli chodzi o Frankowa to tu sytuacja jest zupelnie inna.Facet ma motorki zajebiste jak chce to przyjezdza pierwszy(bardzo rzadko chce)i ja bym sie tu doszukiwal jakiegos kaperowania.
No ale coz mam nadzieje ze w klubie sa rozsadni ludzie ktorzy wyciagnal wnioski z tego sezonu i takim panom juz podziekuja i podobnych do lublina sciagac nie beda.

P.S
Obawiam sie tylko aby nie podzielic w przyszlym roku losu Startu Gniezno tfu tfu ftu na babskie torby .

Awatar użytkownika
istred
Trener

#296 Postautor: istred » 26 lipca 2004, o 11:10

ravajas pisze:szczerze wątpie, zeby klub był nim zainteresowany... w przyszłym sezonie będziemy jechali młodzieża - to jest bardziej perspektywiczne niż wkładanie kasy w Śledzia.

Młodzieżą nie pojedziemy. Ona taka perspektywiczna nie jest, no chyba, że w perspektywie mamy spadek do drugiej ligi, ale tego chyba nikt nie chce.

Awans do Ekstraligi jest Śledziowi poprostu nie na rękę. Zakładając, że nie awansujemy, a nie bedzie w przyszłym sezonie kasy na zakupy lepszych zawodników, to on ma pewne miejsce w składzie i dalej kręci jak mu się będzie podobało.

Śledz nie ma juz tak pewnego miejsca w naszej drużynie. Przyszłym sezonie klub pewnie zakontraktuje jakiegos, moze słabszego, zawodnika zamiast wypozyczać Śledzia.

Śledź zamiast zainwestować w sprzęt to on woli chyba w busa!!

Taaaaaaak, skÄ…d masz takie sensacyjne info ? :lol:

Ares

#297 Postautor: Ares » 26 lipca 2004, o 11:16

Zawsze tak wyglÄ…da hehehehehehe = zawsze jest spreparowany. hehehe.
Tor ma być taki sam na całej długoiści i szerokości. A wasz jak sam piszesz taki nigdy nie jest. Wiecf nie róbcie z nas preparatorów tylko sami uderzcie się w pierś.

Skoro twierdzisz ze tor powinien byc taki sam na calej dlugosci i szerokosci to powiedz dlaczego jak przyjechalismy do was to na calej dlugosci toru byly zlane tylko dwie sciezki :?: :?:
Stal Rzeszów to jest potega,

Stal Rzeszów najlepsza jest,

Stal Rzeszów trzeba szanować,

Stal Rzeszów ZKS.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#298 Postautor: Maxx » 26 lipca 2004, o 11:21

Jeszcze jedno spostrzeżenie odnosnie wczorajszego wyjazdu. które wyrażę jak to ma miejsce w reklamie Żywca

RZESZOWIAKOM GRATULUJEMY OCHRONY... :D :D :D

Skąd wyście wytrzasnęli tych debili? Przecież to banda ćwierćinteligentów jakich mało!
To pewnie Agencja Ochrony "NAPINACZE BEZMÓŻDŻA"

Awatar użytkownika
superman

#299 Postautor: superman » 26 lipca 2004, o 11:23

na początku chciałbym pozdrowić kibiców TZ. Tylko panowie smieszy mnie troche waszych wypowiedzi:
1.Premedytacja i chęc zemsty Pawła Miesiąca!!!glupoty ,panowie kazdy wie ze Miesiac nie jest wirtuozem techniki jazdy na torze a ze w glowie tez do konca poukladane nie ma.Chlopak ma chęc do walki jak czuje ze motor ciagnie to jedzie. Jestem pewien ze gdyby mial umiejetnosci to nie dopuscil by do upadku Dawida.On jest poprostu jeszce slaby ale ma czas! wiadomo e w rzeszowie zaniedbane jest szkolenie i bardzo nad tym ubolewamy ale jezdzimy tym co mamy.
2.Preparacja toru-od lat wiadomo ze na kazdym torze zuzlowym po kilku biegach na zewnetrznej odsypuje sie przyczepna nawierzchnia toru i mozna tam nabierac predkosci!!!na kazdym normalnym meczu w rzeszowie tor rownany i polewanyy jest co 3 biegi.A wczoraj co dwa!!Stachyra senior znowu zawalczyl!!!
3.Sledz sprzedal mecze!!! w Rzeszwoie nie ma pieniedzy zeby kupic jakiegos zawodnika i to jeszcze tyle razy. NIjestesmy wirtuozami kasowymi a kazde pieniadze ida na sprzet z ktorym sa dosc duze problemy(MAciek, TOmek-starty,Baran naprawil sprzet dopiero w sobote)!
WIEC ZANIM ZACZNIECIE PISAC GLUPOTY SPOJRZMY NA ZUZEL JAKO SPORT W KTORYM MUSI WSZYSTKO ZMIENIAC SIE JAK W KALEJDOSKOWPIE RAZ SIE WYGRYWA A RAZ SIE PRZEGRYWA!!!

LUBLINOWI GRATULUJEMY SLEDZIA!!!
ZKS STAL RZESZÓW

Michael

#300 Postautor: Michael » 26 lipca 2004, o 11:26

To nie byla ochrona tylko Policja.Jeszcze lepiej.