Lubelski klub w sezonie 2015.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
rieper
Junior

Re: Lubelski klub w sezonie 2015.

#926 Postautor: rieper » 7 stycznia 2015, o 13:53

I w dodatku chyba jedynego po którym będzie można spodziewać się zadowalających wyników. Króliki ćwierkają, że wizja składu nie jest zbyt ciekawa. Jedyną szansą na odczarowanie tej wizji jest kontrakt Carlosa

Awatar użytkownika
Scibi
Senior

#927 Postautor: Scibi » 7 stycznia 2015, o 19:18

Z oceną tej wizji może lepiej powstrzymać się chociaż do momentu skompletowania składu i "zaćwierkania" go przez Sportowe Fakty :) . Nie ma co się opierać na plotkach, bo te nie zawsze się sprawdzają.

asoibar

#928 Postautor: asoibar » 9 stycznia 2015, o 11:52

Malitowski,Jamroży,Baran,Stachyra i wystarczy pl seniorów.
Do tego ze 3 obcokrajowców (2 na kontrakt) jednego na warszawkę (w razie co) i będzie dobrze jak na II ligę.

Kim Nilsson - najlepszy możliwy obco (poza Smolińskim) który nie podpisał kontraktu w I lidze
zawodnik na 1 śr. w II lidze (widziałem go w szwecji,anglii,dpś,gp) zawodnik notujący lepsze wyniki niż Woodward,Schlein,Davidsson,Michaelsen.

Simon Stead - w przeszłości zawodnik Lkżu , bardzo dobry startowiec i doświadczony zawodnik , ostatni sezon bardzo dobry w anglii jak i w drużynówce , przy odpowiednim sprzęcie zawodnik na czołówkę II ligi.

Co do Lahtiego i Karlssona to mam czuja że nie spełniliby oczekiwań , dlatego Panie Prezesie radzę sobie temat obcokrajowców dobrze przemyśleć.

pozdrawiam serdecznie.

go!
Trener

#929 Postautor: go! » 9 stycznia 2015, o 12:42

asoibar pisze:Co do Lahtiego i Karlssona to mam czuja że nie spełniliby oczekiwań , dlatego Panie Prezesie radzę sobie temat obcokrajowców dobrze przemyśleć.

Musze przyznac, ze jak na opieranie sie na "czuju", to prezentujesz calkiem pewna siebie postawe :)
Zabrzmialo troche jak grozba ;)
Ostatnio zmieniony 9 stycznia 2015, o 12:47 przez go!, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#930 Postautor: $korzen$ » 9 stycznia 2015, o 12:45

Nie wiem czym poparte sa powyzsze tezy, ale mamy juz w skladzie zawodnika na top5 II ligi i bede w przeogromnym szoku jak ten chlopak zejdzie ponizej 2.0 pkt/b

Ja bym Fina probowal juz nawet w I lidze, na wyspach szedl jak strzala, w zeszlym sezonie w II lidze rowniez jechal swietnie, zwlaszcza w Ostrowie. Na wyjazdach tez ponad 2.0pkt/b

Zobaczycie, gosc bedzie wymiataczem w przyszlym sezonie. Dorzucmy do tego Barana/Stachyre + Nick Morris i jak na II lige sklad bedzie na prawde ciekawy.

Jamrozy tez da rade, w stosunku do tego chlopaka tez wyplujecie w trakcie sezonu troche jadu. Cieszy mnie tez, ze juz 2 zawodnikow w kadrze pokrywa sie z moja propozycja skladu 8)

Nie wiem natomiast kompletnie czego oczekiwac po Malitowskim. Chlopakowi podobno nie brakuje checi do ciezkiej pracy, jednak czytajac czasami komentarze ludzi z Wrocka dalo sie odczuc, ze w przypadku Patryka po prostu talent nie nadaza za praca. jak jest jednak na prawde? nie wiem. Sam bede z duza ciekawoscia zerkal co pokaze Malitowski. Natomiast o Lahtiego i Jamrozego jestem dosc mocno spokojny.

Zarys skladu jest, dorzucmy do teg Stachyre lub Barana + Morris z motywacyjnym kontraktem i moze az tak ch***wo w tej II lidze nie bedzie.

asoibar

#931 Postautor: asoibar » 9 stycznia 2015, o 12:55

Musze przyznac, ze jak na opieranie sie na "czuju", to prezentujesz calkiem pewna siebie postawe :)

Mam przeczucie że z Lahtim będą problemy natury pozasportowej , a Karlsson to już nic nie gwarantuje nawet w II lidze - to już jest cień żużlowca , po zatym stosunek jego wymagań finansowych do tego co obecnie reprezentuje jest nieproporcjonalny

Korzen ... możesz mi wytłumaczyć dlaczego Morris ?
Odrzucając Taja,Harrisa i Bridgera ... to od Morrisa jest lepszych 4 angoli którzy nie podpisali nigdzie kontraktu.

jerry78
Trener

#932 Postautor: jerry78 » 9 stycznia 2015, o 12:58

Dziwna cisza odnośnie D. Anderssona. Nie widziałem, żeby gdzieś podpisał, a chłopak młody, po niezbyt udanym sezonie w Bydzi na pewno u nas by się odbudował.
Kim Nilsson też jak najbardziej tak.

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#933 Postautor: sting126 » 9 stycznia 2015, o 12:59

Karlsson to jednak wciąż najskuteczniejszy, pomimo wpadek, zawodnik II ligi w sezonie 2014. Czy wobec tego nic nie gwarantuje ? Nie wyobrażam sobie żeby jego średnia miała spaść drastycznie poniżej 2 pkt/bieg - a to już materiał na lidera.
Czas na zmiany :]

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#934 Postautor: Gelo » 9 stycznia 2015, o 13:04

Jesteś moim guru

asoibar

#935 Postautor: asoibar » 9 stycznia 2015, o 13:05

jerry78 pisze:Dziwna cisza odnośnie D. Anderssona. Nie widziałem, żeby gdzieś podpisał, a chłopak młody, po niezbyt udanym sezonie w Bydzi na pewno u nas by się odbudował.
Kim Nilsson też jak najbardziej tak.

i tu trafiłeś w sedno ! D.Andersson o nim chyba wszyscy zapomnieli.

Panie Stingu , zdaje Pan sobie sprawę ile % budżetu trzeba by poświęcić na Cobrę ? a zawodnik w tym wieku co było widać w zeszłym sezonie może mieć coraz częściej słabszy dzień

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#936 Postautor: sting126 » 9 stycznia 2015, o 13:12

asoibar pisze:Panie Stingu , zdaje Pan sobie sprawę ile % budżetu trzeba by poświęcić na Cobrę ? a zawodnik w tym wieku co było widać w zeszłym sezonie może mieć coraz częściej słabszy dzień

Nie zdaję sobie sprawy bo i nie mam pojęcia o jego wymaganiach finansowych. Wydaje się jednak, że kolejki po niego nie ma więc i wymaganie może nie tak wysokie. A druga kwestia - czy lepiej wydać (przykładowo) 70 tys. zł na Karlssona, wygrywać mecze u siebie i mieć na trybunach 3000-3500 ludzi, czy zaoszczędzić te pieniądze, mecze przegrać i na trybunach mieć 1000-1500 osób...
Czas na zmiany :]

go!
Trener

#937 Postautor: go! » 9 stycznia 2015, o 13:22

Panie Stingu (podoba mi sie ten zwrot :) )
Problem pewnie tez lezy tu, ze kazdy sobie zdaje sprawe, ze nadejdzie w koncu taki dzien, mecz, sezon Petera, ze po prostu bedzie dupa :P
To jak zabawa w przekazywanie sobie odbezpieczonego granata, nikt nie chce zeby pieprznal w jego rekach. I nie przewiduje (podobnie do Pana) jakoby Karlsson sie wycofywal ze sportu powoli, a jego srednia miala spadac co sezon o 0.1. Jesli sie juz wspomagamy przeczuciami, to tez czuje, ze to bedzie koniec z marszu, z dnia na dzien.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#938 Postautor: $korzen$ » 9 stycznia 2015, o 13:23

asoibar pisze:

Mam przeczucie że z Lahtim będą problemy natury pozasportowej , a Karlsson to już nic nie gwarantuje nawet w II lidze - to już jest cień żużlowca , po zatym stosunek jego wymagań finansowych do tego co obecnie reprezentuje jest nieproporcjonalny

Korzen ... możesz mi wytłumaczyć dlaczego Morris ?
Odrzucając Taja,Harrisa i Bridgera ... to od Morrisa jest lepszych 4 angoli którzy nie podpisali nigdzie kontraktu.

Stead, Howe itp itd? a co oni gwarantuja? wypaleni wyspiarze, ktorzy scigaja sie dzisiaj juz glownie rekreacyjnie po wyspach. Kontraktowanie ich to tak samo jakby zakontraktowac Siwego Jacka. Umiejetnosci byly, osiagniecia byly, nazwisko nadal jest.... ale to juz bylo przerabiane w Lublinie z marnym skutkiem. Od dluzszego czasu bardzo dokladnie sledze nie tylko polska ale i wszystkie zagraniczne ligi. Nilsson czy Bertzon to duza lepsza opcja.... obaj jednak chyba wyladuja w I lidze. No a z typowych Beduinow z dobrymi rokowaniami najlepiej prezentuje sie wlasnie Morris i Nielsen. Morris to na prawde dobry wariat, dac fure pod tylek + dobry trening i bedzie z niego pociecha.

Lahti
Morris
Jamrozy
Malitowski
Baran
Madej
odpad

zle? ja myslalem, ze bedzie duuuuuuuzo gorzej.

asoibar

#939 Postautor: asoibar » 9 stycznia 2015, o 13:23

Zainteresowanie jest bo ma ofertę z Włókniarza (czytałem o tym przed świętami)
3000-3500 widzów to by było na I lidze na walkę o środek tabeli.
W II lidze jak po sezonie śr. wyjdzie 1000 osób na mecz to będzie dobrze.
Ja mówiłem już wcześniej że jakby pojechali w I lidze mieliby 1 mln z biletów + kasa od Tvp
W II lidze z biletów mogą liczyć na ok 100 000 zł.
Ten klub to totalna amatorka , gdyby prezesem był Pan Siwek jechalibyśmy w I lidze z co najmniej 2mln budżetem.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#940 Postautor: $korzen$ » 9 stycznia 2015, o 13:26

Kolego, przypominam, ze na starcie sezonu jestesmy -350tys do tylu....

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#941 Postautor: Cooper » 9 stycznia 2015, o 13:29

$korzen$ pisze:zle? ja myslalem, ze bedzie duuuuuuuzo gorzej.

Ale co zdazyles jadu wylac wczesniej, to Twoje, c'nie?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#942 Postautor: Cooper » 9 stycznia 2015, o 13:36

asoibar pisze:Ja mówiłem już wcześniej że jakby pojechali w I lidze mieliby 1 mln z biletów

Nie wiem, jak to liczysz, ale wg tego to na kazdym z 6 meczow musialoby byc po...(uwaga grube liczby) 8 tysiecy ludzi. (6 meczow, srednio za bilet 20 zł). Jak pokazaly poprzednie sezony, srednia rzedu 1/3 tej wielkosci jest bardziej realna.

+ kasa od Tvp

Od kogo? :lol:

To juz moze bardziej raelna, choc ja uwazam, ze nie ma co za tanich biletow robic w II lidze - a bardziej skupic sie na ograniczniu darmowych wstepow itp. Przy frekwencji ok. 1500 osob wazna jest kazda zlotowka i kazdy sprzedany bilet. Wtedy moze sie udac wyciagnac nawet 2x tyle co zalozyles.

Ten klub to totalna amatorka , gdyby prezesem był Pan Siwek jechalibyśmy w I lidze z co najmniej 2mln budżetem.

Bo?

asoibar

#943 Postautor: asoibar » 9 stycznia 2015, o 13:39

$korzen$ pisze:Kolego, przypominam, ze na starcie sezonu jestesmy -350tys do tylu....

Co do Anglików ...

pierwsza 4 : Taj,Harris,Stead,King
rezerwowa rep : Cook,Bridger,Lambert,Allen

zastanawiam dlaczego po głowie chodzi Ci Morris , skoro Anglicy nawet nie doceniają go na tyle że nie mieści nawet w rep rezerwowej ?

Co do długu ...

Jak myślisz ile osób by przyszło na ostrovie na I ligę a ile na Rawicz w II lidzę ?
kasa z biletów ostrovia - 150 000 zł
kasa z biletów Rawicz - 10 000 zł

go!
Trener

#944 Postautor: go! » 9 stycznia 2015, o 13:43

Cooper pisze:To juz moze bardziej raelna, choc ja uwazam, ze nie ma co za tanich biletow robic w II lidze - a bardziej skupic sie na ograniczniu darmowych wstepow itp. Przy frekwencji ok. 1500 osob [...]

Jak beda drogie bilety to bedzie 150 a nie 1500 osob, wtedy fakt - kazdy sprzedany bilet bedzie wazny, bo ilosc darmowych biletow jest pewnie nie do ruszenia, szczegolnie jak sie chce kogos oswoic niekoniecznie przekonanego do zuzla.

asoibar

#945 Postautor: asoibar » 9 stycznia 2015, o 13:52

Cooper pisze:
asoibar pisze:Ja mówiłem już wcześniej że jakby pojechali w I lidze mieliby 1 mln z biletów

Nie wiem, jak to liczysz, ale wg tego to na kazdym z 6 meczow musialoby byc po...(uwaga grube liczby) 8 tysiecy ludzi. (6 meczow, srednio za bilet 20 zł). Jak pokazaly poprzednie sezony, srednia rzedu 1/3 tej wielkosci jest bardziej realna.

+ kasa od Tvp

Od kogo? :lol:

To juz moze bardziej raelna, choc ja uwazam, ze nie ma co za tanich biletow robic w II lidze - a bardziej skupic sie na ograniczniu darmowych wstepow itp. Przy frekwencji ok. 1500 osob wazna jest kazda zlotowka i kazdy sprzedany bilet. Wtedy moze sie udac wyciagnac nawet 2x tyle co zalozyles.

Bo?

1 LIGA :

7 spotkań u siebie RZ (1 spotkanie PO) ... śr.widzów/mecz 5000 osób
(8 x 5000 = 40 000 widzów) - (40 000 x 25 zł bilet = 1 mln zł)

Nie wiem czy się orientujesz ale każdy klub w 1 lidze w ramach sponsoringu NICE PLŻ przy współpracy z TVP sport
otrzymuje gratyfikacje finansową.

... bo Jarosław Siwek to "gość z jajami" :)

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#946 Postautor: niespokojny » 9 stycznia 2015, o 13:59

Prezes Włókniarza wypowiadał się, że zatrudnienie Karlssona nie wiąże się z żadnym ryzykiem, bo w grę nie wchodzi kwota za przygotowanie. Więc w czym problem?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#947 Postautor: Cooper » 9 stycznia 2015, o 14:05

Rabiosa, kiedy Ty widziales przez ostatnie 10 lat 5 tysiecy ludzi na naszym stadionie sporod ktorych kazdy zaplacil 25 zl za bilet? Bzdury wypisujesz, dobrze, ze to nie Ty planujesz budzet klubu, bo zalozenia sa bardziej fantastyczne niz marzenia Zbyszka W. o ekstralidze w kazdym sezonie.

Go! - nie za tanie, czyli tansze niz w I lidze, ale bez przesady 8)

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#948 Postautor: niespokojny » 9 stycznia 2015, o 14:09

A pamiętacie jak na ogłoszeniu kontraktu Miśka w zeszłym sezonie, Zbychu kryczał że jedziemy o Ekstraligę? 8) .
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

asoibar

#949 Postautor: asoibar » 9 stycznia 2015, o 14:16

Cooper pisze:Rabiosa, kiedy Ty widziales przez ostatnie 10 lat 5 tysiecy ludzi na naszym stadionie sporod ktorych kazdy zaplacil 25 zl za bilet? Bzdury wypisujesz, dobrze, ze to nie Ty planujesz budzet klubu, bo zalozenia sa bardziej fantastyczne niz marzenia Zbyszka W. o ekstralidze w kazdym sezonie.

W tym sezonie 1 liga będzie najatrakcyjniejsza od wielu lat (poziom sportowy)
Czy nie uważasz że przy dobrym marketingu na taką ostrovie może przyjść 5-6k ludzi ?
(normalny 30 zł ulgowy 15 zł program 5 zł)
* na samym programie jest 4 zł zarobku
Przez ostatnie 10 lat było kilka razy ponad 5 tys widzów na naszym stadionie !
W każdym innym mieście 1 ligowym dużo mniejszym niż Lublin może przyjść te 5k to i u nas może
Do prowadzenia klubu trzeba ludzi młodych , ambitnych , wykształconych a nie kombinatorów i leśnych dziadków.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#950 Postautor: Cooper » 9 stycznia 2015, o 14:24

Kuzwa.

Czy my bedziemy jechac 7 razy z Ostrovia?

Czy w sezonie 2014 pierwsza liga nie byla jeszcze bardziej atrakcyjna? (mocna Lodz, Rzeszow, Grudziadz)

W zeszlym sezonie tylko Gniezno i Rybnik przekroczyly (minimalnie) 5 tys. sredniej widowni, o ile mozna wierzyc SyFom. Co nie znaczy, ze te 5 tys. mozna pomnozyc x 25 zł.

Programow sprzedaje sie maksymalnie kilkaset (bardziej 200 niz 500), bedzie jakies tysiac zlotych zysku z meczu.