i to mam 2 relacje z Rybnika i z Grudziądza odpalone na raz
Żużel w TV
Re: Żużel w TV
a u mnie zawsze cięło, a dzisiaj dla odmiany w ogóle nie tnie 
Potwierdzam, jakość obrazu super ale przez to przycinanie nie da się oglądać.
- MikeMistrz
- Senior
Mi chodzi elegancko, ciekawe z czego wynikają te rozbieżności. Bo zakładam że w dzisiejszej dobie, neta każdy ma wystarczająco szybkiego. 
Pierwszy raz się spotykam z taką transmisją "stop-klatkową" zawsze wszystko chodziło bardzo płynnie :/
Ja też oglądam dwie na raz i nie ma najmniejszego problemu. Nic nie tnie. Może zaloguj się jeszcze raz.
trening czyni mistrza.
u mnie również hdetrzyde itp. czyli super
ale komentator to chyba z łapanki?
8)
ale komentator to chyba z łapanki?
8)
Hd i duza liczba klatek naseku de, ale co 5 sekund pauza. Stoik by się wk*wił.
Pierwszy raz wykupiłem w tym sezonie transmisję i ostatni, pieniądze wyrzucone w błoto. Wyłączyłem to badziewie, bo już nie mam pomysłów jak to poprawić, a nie da się tego w ogóle oglądać i człowiek się tylko wkurza
Życzę itvl dalej dobrego humoru i zadowolenia z "dobrej" roboty.
Z tego co czytam, zawsze jest grupa osób która ma problemy z którymi sobie jeszcze ani razu itvl nie poradziła do konca :/
Życzę itvl dalej dobrego humoru i zadowolenia z "dobrej" roboty.
Z tego co czytam, zawsze jest grupa osób która ma problemy z którymi sobie jeszcze ani razu itvl nie poradziła do konca :/
Ostatnio zmieniony 15 czerwca 2014, o 17:32 przez mikas, łącznie zmieniany 1 raz.
A mi na odwrót. Śmiga pięknie a ten komentator to rzeczywiście beznadziejny.
Ja ogladam na kompie podpietym hdmi do telewizora, jakosc zyleta i nic nie tnie, pierwszy raz nie mam zadnych zastrzezen.
Mecz robi podwykonawca, ale jakość obrazu na razie bardzo dobra, jedynie słaby komentarz.
Jakość z Rybnika w porównania z tą z Grudziądza to ho ho ho.
U mnie obie latają płynnie na HD 
Jakość najlepsza ever ze wszystkich dotychczasowych relacji. Oby tak zawsze. Mikas wciśnij ten trojkacik na środku ekranu, powinno pójść:)
Ostatnio zmieniony 15 czerwca 2014, o 18:18 przez Cooper, łącznie zmieniany 1 raz.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Ja na telefonie oglądam bez problemu.
tapatalked
tapatalked
U mnie podczas okolomeczowego preparowania toru poprawilo sie i przestalo rwac.
z tymi ciągnikami i polewaczkami co 2 biegi to trochę przesadzają.
edit: no to mamy powtórkę z Łodzi...
edit: no to mamy powtórkę z Łodzi...
Woryna chyba się Nickiego za dużo wczoraj naoglądał.
ludzie ktorym tnie - moze wylcazie te 27 programow i aplikacji chodzacych w tle? ja w tym roku jeszcze nie natrafilem na wieksze problemy z itvl...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Nie obrażaj inteligencji forumowiczów
Powyłączane miałem wszystko od początku. Nic to nie daje. Po tym co napisał Torsen w polowie meczu podjąłem próbę jeszcze raz... bylo jeszcze gorzej
Edit: Może ma znaczenie kolejność logowania, a Torsen trafił na moment w którym ktoś komu nie cieło wyłączył transmisję i wszedl w jego miejsce? Już sam nie wiem jak to tłumaczyć, ale to itvl powinien wiedziec w czym problem u niektórych uzytkowników i go wyeliminowac skoro powtarza sie od początku sezonu...
Powyłączane miałem wszystko od początku. Nic to nie daje. Po tym co napisał Torsen w polowie meczu podjąłem próbę jeszcze raz... bylo jeszcze gorzej
Edit: Może ma znaczenie kolejność logowania, a Torsen trafił na moment w którym ktoś komu nie cieło wyłączył transmisję i wszedl w jego miejsce? Już sam nie wiem jak to tłumaczyć, ale to itvl powinien wiedziec w czym problem u niektórych uzytkowników i go wyeliminowac skoro powtarza sie od początku sezonu...
Ja włączyłem jakoś koło 6 biegu i działało sprawnie. Może to kwestia wtyczek flashowych w przeglądarce jakie posiadacie.
Ja ogladalem w 3G na telefonie i na niskiej jakosci od 5 biegu nie mialem problemu po tym jak zlaoalem maksymalny zasieg.
meesha pisze:ludzie ktorym tnie - moze wylcazie te 27 programow i aplikacji chodzacych w tle? ja w tym roku jeszcze nie natrafilem na wieksze problemy z itvl...
Przeciez to nie ma nic do rzeczy?
U mnie tnie, bo ogladam na wi-fi, a te routery UPC sa beznadziejne. To juz drugi. Nie bede ciagnal kabla przez pol chalupy zeby se mecz obejrzec.
Wymienie router ... tylko kiedy? Moze na kolejny sezon?
Z różnych względów nie jestem znawcą komputerowego świata, ale od dłuższego czasu zaczyna mi przy tej dyskusji przychodzić taka refleksja.
ITVL przecież wypuszcza sygnał na cały świat taki sam. Ilość odbiorców w ogóle nie jest ważna przy odbiorze. Sygnał wyemitowany to taki sam sygnał dla wszystkich. To jeżeli większość ogląda bez kłopotów to znaczy że problem jest po stronie odbiorcy.
Przynajmniej tak mi podpowiada logika, ale jak zaznaczyłem nie jestem od tego fachowcem, chociaż jak zapytam na zebraniu co z tym cięciem to zawsze słyszę że to wina odbiorców, więc może coś w tym jest?
Z różnych źródeł dowiedziałem się że system jest tak zawodny jak jego najsłabsze ogniwo. I tam trzeba szukać. Może to być słaby internet, słaby ruter, wi-fi, itp. Za dużo okien otwartych też nie pomaga, zamulony komputer to wielki problem ( sam mam z tym problem, ale nigdy nie mam czasu na oddanie do wyczyszczenia) a czasem zmiana jakości oglądania ( średnia, wysoka i niska) też uratowała mi kilka razy transmisje.
Prezes oglada na smartfonie i nigdy mu nie tnie poza ewidentnymi awariami wychodzącymi od nas jak np w Daudze gdzie w naszej metalowej budzie na słońcu było z 50 stopni i komp sie przegrzał i wysadziło transmisje czy kolega, który pierwszy raz robił transmisję i wpiął się nie w tą transmisję i jakieś wyścigi ciągników komuś puścił zamiast żużla.
Jutro kolejne zebranie i na pewno nie omieszkam poruszyć tych wszystkich uwag bo to robi sie bardzo ciekawe. U jednych nie chodziło teraz chodzi u drugich na odwrót.
Relację z Rybnika robiła Sfera - firma ze Śląska, która ma kosmiczny sprzęt, dlatego pisałem, że ta relacja będzie na wysokiej jakości. Dlaczego u niektórych miało to odwrotny skutek? Jak się tylko dowiem to napiszę.
ITVL przecież wypuszcza sygnał na cały świat taki sam. Ilość odbiorców w ogóle nie jest ważna przy odbiorze. Sygnał wyemitowany to taki sam sygnał dla wszystkich. To jeżeli większość ogląda bez kłopotów to znaczy że problem jest po stronie odbiorcy.
Przynajmniej tak mi podpowiada logika, ale jak zaznaczyłem nie jestem od tego fachowcem, chociaż jak zapytam na zebraniu co z tym cięciem to zawsze słyszę że to wina odbiorców, więc może coś w tym jest?
Z różnych źródeł dowiedziałem się że system jest tak zawodny jak jego najsłabsze ogniwo. I tam trzeba szukać. Może to być słaby internet, słaby ruter, wi-fi, itp. Za dużo okien otwartych też nie pomaga, zamulony komputer to wielki problem ( sam mam z tym problem, ale nigdy nie mam czasu na oddanie do wyczyszczenia) a czasem zmiana jakości oglądania ( średnia, wysoka i niska) też uratowała mi kilka razy transmisje.
Prezes oglada na smartfonie i nigdy mu nie tnie poza ewidentnymi awariami wychodzącymi od nas jak np w Daudze gdzie w naszej metalowej budzie na słońcu było z 50 stopni i komp sie przegrzał i wysadziło transmisje czy kolega, który pierwszy raz robił transmisję i wpiął się nie w tą transmisję i jakieś wyścigi ciągników komuś puścił zamiast żużla.
Jutro kolejne zebranie i na pewno nie omieszkam poruszyć tych wszystkich uwag bo to robi sie bardzo ciekawe. U jednych nie chodziło teraz chodzi u drugich na odwrót.
Relację z Rybnika robiła Sfera - firma ze Śląska, która ma kosmiczny sprzęt, dlatego pisałem, że ta relacja będzie na wysokiej jakości. Dlaczego u niektórych miało to odwrotny skutek? Jak się tylko dowiem to napiszę.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
co do strony sprzetowo-sieciowej bylo oki, nic sie niecielo, jakosc super
jednak czynnik ludzki w postaci komentatora i kamerzysty/realizatora to juz zupelnie inny temat...
jednak czynnik ludzki w postaci komentatora i kamerzysty/realizatora to juz zupelnie inny temat...
Davv pisze:Ja włączyłem jakoś koło 6 biegu i działało sprawnie. Może to kwestia wtyczek flashowych w przeglądarce jakie posiadacie.
Możesz rozwinąc temat, bo w ogole sie na tym nie znam, a cos tam poinstalowane mam, może własnie tu jest problem?