Dariusz Sprawka zrezygnował z funkcji prezesa
Re: Dariusz Sprawka zrezygnował z funkcji prezesa
Dlaczego tak późno ja się pytam ? Ale lepiej późno niż wcale,jednego krzykacza mniej do słuchania mam nadzieje na pierwszym meczu w Lublinie.
Jeżeli D.S. nadal będzie działać w KMŻ to źle to wróży.
My kibice powinniśmy podpisać petycje o usunięciu tego człowieka z klubu raz na zawsze, inaczej dalej będzie przyspawany do stołka tylko o trochę niższych nogach.
My kibice powinniśmy podpisać petycje o usunięciu tego człowieka z klubu raz na zawsze, inaczej dalej będzie przyspawany do stołka tylko o trochę niższych nogach.
losiu pisze:http://www.espeedway.pl/news,dariusz_sprawka_iczeka_mnie_jeszcze_wiele_rozmowi,68875,12.html
nie no jaja
całkowity brak honoru !!!!!!!!!
A ja tam juz prezesa zdazylem polubic i mi troche szkoda, ze chce zrezygnowac. Czestochowa ma lwa, Falubazy myszke miki, my mamy pajacyka, a tu sie nagle dowiaduje, ze nasza maskotka chce porzucic kierowanie klubem zuzlowym i zajac sie powaznymi sprawami... Szkoda 
– Dzięki rezygnacji będę miał znacznie więcej czasu, który chce wykorzystać na spotkania z ewentualnymi sponsorami. Czeka mnie jeszcze wiele rozmów, na które do tej pory nie miałem czasu. Klub zagwarantował mi wszystkie umocowania do prowadzenia takich negocjacji. Od teraz zamierzam się w pełni zaangażować w szukanie nowych środków finansowych dla klubu i wierzę, że w trakcie sezonu zasypiemy dziurę w budżecie,
czyli w zasadzie nic sie nie zmienia w naszym bajorku - dalej ten sam ster ale bardziej z ukrycia bedzie zarzadzal - taka szara eminencja DS
eh...a juz myslalem ze cos sie zmieni
never ride faster than your angel can fly
gdybym nie wiedział jak jest, uznał bym to za spóźniony primaaprilisowy żart. Rano rezygnuje z funkcji prezesa po to by popołudniu oznajmić że jednak zostaje w klubie.
uśmiałem się do rozpuku. ale czego tu się innego można było spodziewać ...
uśmiałem się do rozpuku. ale czego tu się innego można było spodziewać ...
Ja bym nie przesadzał, że nic się nie zmieni. Dariusz nie jest już prezesem (przynajmniej zapowiada, że nie będzie, bo wcale nie zrezygnował jeszcze, tylko oświadczył, że zamierza zrezygnować, a to jest drobna różnica), a zarząd dał mu tylko pełnomocnictwo do szukania sponsorów. Mi to raczej wygląda na to, że Dariusz na tyle zżył się z klubem, że ciężko mu całkowicie stąd zniknąć, dlatego postanowił zostać i poszukać sponsorów dla klubu, ale obawiam się, że ma już tak czarny PR, że nic nie znajdzie i w końcu będzie musiał poszukać sobie innego zajęcia poza klubem.
Myślę, że tylko całkowicie nowe twarze mogłyby jeszcze ten klub uratować, wnosząc powiew nowoczesnego zarządzania, rozdzielając zadania i inwestując z wizerunek klubu i markę. Żużel to w gruncie rzeczy rewelacyjny produkt, którego dotychczasowi działacze nie potrafili, lub nawet nie próbowali sprzedać.
Ja proponuję na prezesa klopsa - myślę, że by się nadał
Myślę, że tylko całkowicie nowe twarze mogłyby jeszcze ten klub uratować, wnosząc powiew nowoczesnego zarządzania, rozdzielając zadania i inwestując z wizerunek klubu i markę. Żużel to w gruncie rzeczy rewelacyjny produkt, którego dotychczasowi działacze nie potrafili, lub nawet nie próbowali sprzedać.
Ja proponuję na prezesa klopsa - myślę, że by się nadał
Ostatnio zmieniony 8 kwietnia 2014, o 14:46 przez Misionis, łącznie zmieniany 1 raz.
Misionis pisze:przynajmniej zapowiada, że nie będzie
w sumie to masz rację, większość pewnie nie bierze pod uwagę tego że zapowiedź rezygnacji nie jest z nią jednoznaczna. A jak to w Lublinie bywa ...
i bardzo dobrze, że tak jest - niezależnie od przyczyn decyzji, nie uważam zawirowań w zarządzie za dobry znak na 5 dni przed startem sezonu. Jeżeli okazałoby się, że nie ma sponsora tytularnego, który wstawi swojego człowieka na funkcję prezesa - dzisiejsze wiadomości nie wróżą niczego dobrego.
Tylko jak on chce znaleźć sponsora w Polsce c. Przecież się nie da.
Jeżeli prezes naprawdę zrezygnuję i co za tym idzie odpuszcza stałą kasę,a jednocześnie chce nadal współpracować
przy pozyskiwaniu sponsorów,to logicznym jest ze przechodzi na prowizje.
Co może sugerować bliskie pozyskanie nowych sponsorów
Wiem,wiem ze to nieco naciągana teoria ale może tylko nieco... 
Co może sugerować bliskie pozyskanie nowych sponsorów
Szczerze mowiac tez o tym pomyslalem....
Ze byc moze pierwszy sukces na nowym stanowisku juz sie dokonal?
Moze prezes nie idzie w nieznane?
Ze byc moze pierwszy sukces na nowym stanowisku juz sie dokonal?
Moze prezes nie idzie w nieznane?
Cz@rek, może i naciągana, ale ma sens. Mimo to, nie wierzę w to, że z takim podejściem jakie ma Darek można znaleźć jakiegokolwiek sponsora.
Cz@rek pisze:Jeżeli prezes naprawdę zrezygnuję i co za tym idzie odpuszcza stałą kasę,a jednocześnie chce nadal współpracować
W w/w przypadku raczej oznacza stałą posadkę za nic nie robienie: przecież pozyskać "darczyńców" w lubelskim to syzyfowa praca bez rezultatu.
Po prostu Darek pod wpływem emocji( bądź czegoś innego
) palnal z odejściem, po czym jak do siebie doszedł zaczął tego bardzo żałować. Ehh a miało być tak pięknie...
Darek nie będzie już w zarządzie. A tym samym nie będzie decyzyjnym w klubie. Przecież niektórym o to chodziło. Teraz czas aby inni wykazali się inicjatywą i pomysłami oraz wzięli odpowiedzialność za swoje czyny. A pięknie to nigdy nie będzie, bo w naszym pięknym mieście jest tylko ... miasto inspiracji ... bez kasy.
Po za tym długów nie ma, startujemy z czystym kontem, nie marudźcie tak.
Po za tym długów nie ma, startujemy z czystym kontem, nie marudźcie tak.
Czyli zawodnicy dostali już kasę za przygotowanie do sezonu?
a w innych klubach juz dostali :p
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
1. Ma ktoś pomysł, dlaczego "zrezygnuję za trzy tygodnie", a nie od razu?
I przede wszystkim dlaczego nie pod koniec ubiegłego sezonu?
Fajnie tak przez prawie pół roku zimować za 42 tys(?), a u progu sezonu zrezygnować z odpowiedzialnej funkcji na rzecz mniej odpowiedzialnej za pewnie niewiele mniejsze, o ile w ogóle mniejsze, pieniądze.
Zawsze mnie śmieszyło taki "zapowiadanie" - jak ktoś ma jaja, to albo rezygnuje, albo nie. A nie pierdzieli w mediach, że "za trzy tygodnie zrezygnuje".
2. Jeśli nawet Sprawka by z klubu odszedł, w co absolutnie nie wierzę - chyba że w przypadku likwidacji klubu, to tylko jakiś cudotwórca mógłby ten klub wyprowadzić na dobre tory. Dlatego też moim zdaniem nic się zmieni. Nadzieję straciłem jak zostało ogłoszone, że startujemy.
3. Kilka dni do sezonu... karnetów nie sprzedajemy? To w sumie świadczy o tym, że kasa klubowa jest pełna i nie potrzeba jej niepotrzebnie zasilać nowymi środkami
I przede wszystkim dlaczego nie pod koniec ubiegłego sezonu?
Fajnie tak przez prawie pół roku zimować za 42 tys(?), a u progu sezonu zrezygnować z odpowiedzialnej funkcji na rzecz mniej odpowiedzialnej za pewnie niewiele mniejsze, o ile w ogóle mniejsze, pieniądze.
Zawsze mnie śmieszyło taki "zapowiadanie" - jak ktoś ma jaja, to albo rezygnuje, albo nie. A nie pierdzieli w mediach, że "za trzy tygodnie zrezygnuje".
2. Jeśli nawet Sprawka by z klubu odszedł, w co absolutnie nie wierzę - chyba że w przypadku likwidacji klubu, to tylko jakiś cudotwórca mógłby ten klub wyprowadzić na dobre tory. Dlatego też moim zdaniem nic się zmieni. Nadzieję straciłem jak zostało ogłoszone, że startujemy.
3. Kilka dni do sezonu... karnetów nie sprzedajemy? To w sumie świadczy o tym, że kasa klubowa jest pełna i nie potrzeba jej niepotrzebnie zasilać nowymi środkami
Te trzy tygodnie to na prośbę pozostałych członków zarządu. Rezygnacja i tak już złożona.
meesha pisze:a w innych klubach juz dostali :p
rozumiem, ze wiesz i stwierdzasz
Sprawka co innego twierdzi...
chyba, że go media źle zacytowały.
chyba, że go media źle zacytowały.
Meesha po prostu lubi się mówiąc kolokwialnie lecz dosłownie przypierdolić.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Meesha po prostu nie od dziś jest kibicem żużlowym i tyle w tym temacie jeśli chodzi o meeshę i jego komentarz