Polska - Mistrzowie Świata 12 Października Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
go!
Trener

Re: Polska - Mistrzowie Świata 12 Października Lublin

#401 Postautor: go! » 12 października 2013, o 17:50

Bieg 11, 13 poezja. Tylko te czasy... slabiuuutkie. Cos mowia o stanie toru, ale to bylo do przewidzenia. Dzis by nawet Miedzinska nie odmowila startow.
Szkoda mi Jeleniewskiego. Od poczatku meczu, co bieg spala sie psychicznie.
Widac, ze bardzo chcial sie pokazac. Szkoda :/

Awatar użytkownika
mlody26
Junior

#402 Postautor: mlody26 » 12 października 2013, o 18:52

Niby kozaki, same gwiazdy, a mecze z Łodzią czy Ostrowem niczym nie ustępowały dzisiejszemu. Tor beznadziejny, mijanki KK, Warda i Koldiego wynikały ewidentnie z szybszego sprzętu, lub z szerszego odjechania kogoś z rywali. Szeroka jak nie chodziła, tak nie chodzi dalej. Twardy tor robiony od jakiegoś czasu jest zabojstwem dla widowiska w Lbn. Fajnie, bo dużo ludzi, tv i prace przy obiekcie, ale samo widowisko poza paroma przebłyskami niczym mnie nie porwało. W EE widywało sie lepsze mecze mimo słabszych obsad.

go!
Trener

#403 Postautor: go! » 12 października 2013, o 19:08

Nie moglii sobie chyba w Lbn pozwolic na karambole. Stad pewnie twardo. Nie bylo zadnego upadku, droga do podobnych imprez otwarta. Cos za cos. Takie czasy :/

Czarek
Trener

#404 Postautor: Czarek » 12 października 2013, o 19:10

Jeśli kogoś podniecają tylko tłumy, oświetlony stadion i nazwiska w programie to jest zadowolony. Ja udałem się dzisiaj by zobaczyć dobry mecz i jestem zawiedziony. Wszyscy wiemy, ze w Lublinie można zrobić tor do walki, a dzisiejsza nawierzchnia była tego przeciwieństwem. Porażka. Nie dało się tego oglądać.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#405 Postautor: mustafa » 12 października 2013, o 19:23

tak na szybko po meczu... można powiedzieć, że odczucia pozytywne, ale też bez jakiś rewelacji. Niby wszystko elegancko, nazwiska powalające na kolana, ogrom ludzi - czego dawno ten stadion nie widział, no i kilka na prawdę ciekawych mijanek, szczególnie po stronie "naszych" zawodników.
Jednak ja chyba wolę mecze ligowe :) I to nie jest żaden głos malkontenta, tylko może po prostu człowiek oczekiwał nie wiadomo czego. Wszystko było na prawdę na wysokim poziomie, ale jakoś nie było tych emocji ligowych - może dlatego, że oprócz Jelenia nie było za bardzo z kim się identyfikować. Zdawało się, że zawodnicy będą "fruwać" po torze i robić cuda, a walki wcale tak dużo nie było.

A co do Jelenia, szkoda że się chłopak "spalił". Starty miał fatalne, szczególnie, że ze 2 razy podnosiło mu koło i zostawał na starcie.
Ogólnie zawody fajne, ale ja chyba będę jednak czekał z niecierpliwością na ligę... oby również na niezłym poziomie :)

Awatar użytkownika
spokojny
Junior

#406 Postautor: spokojny » 12 października 2013, o 19:58

Nie wiem czy tylko ja odniosłem takie wrażenie, ale dla mnie ten mecz był spoko ze względu na zawodników i sam akcent, że "W Lublinie można", mijanki i emocje dziś, odłożyłem na drugi plan. Dziś trzeba było się ekscytować atmosferą. Nie każdy wie i rozumie o czym mówię ale parę osób może ma podobne odczucia. Beton w Lublinie się nie sprawdza. Przyczepnego nie można było robić ze względu na ewentualne "niebezpieczeństwo" zawodników. Ryzyko się nie opłacało, więc nie rozumiem oburzenia. Trzeba liczyć że Sprawka zrozumiał, iż nie warto do kamer mówić: "Czy tysiąc czy dwa kibiców to nie ma znaczenia". Owszem ma znaczenie i dziś zostało to udowodnione. Zawody uczą, że należy piąć się w górę i prezentować profesjonalizm aby osiągnąć sukces i tego bym sobie życzył w naszym klubie.

Mad
Senior

#407 Postautor: Mad » 12 października 2013, o 19:59

Jeleń chyba zrozumiał że jazda w e-lidze to za wysokie progi jak dla niego!

Awatar użytkownika
mlody26
Junior

#408 Postautor: mlody26 » 12 października 2013, o 20:08

Bez przesady. Jest taki okres, że sprzęt się kończy i już się teraz nie inwestuje. Na takie rzeczy mogą sobie pozwolić najbogatsi. Na rownym sprzęcie to nasze chlopy niczym by tym gwiadom nie ustępowały ;)

Deri
Senior

#409 Postautor: Deri » 12 października 2013, o 20:19

Zwłaszcza nasz Karolek na początku sezonu :lol:
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p

Sledzio
Trener
Kontakt:

#410 Postautor: Sledzio » 12 października 2013, o 20:25

Fajna atmosfera. Ogroma ludzi na stadionie, ale zawody do 10 biegu nudne jak flaki z olejem. Przed zawodami spodziewałem się mijanek, a tu jak wystartują tak dojadą. Jak widać beton w Polsce rządzi już na całego.

I niech Sprawka widzi jakie jest zapotrzebowanie na Extraligę w Lublinie. Kibice nie zapomnieli jak zapełnia się stadion po same brzegi, nawet te na zakręcie na samym dole. Tylko trzeba pracy, pracy i jeszcze raz pracy. A nie bębnic co chwile że brak kasy i robić popelinę na całą Polskę.
Ostatnio zmieniony 12 października 2013, o 20:28 przez Sledzio, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mlody26
Junior

#411 Postautor: mlody26 » 12 października 2013, o 20:26

Deri pisze:Zwłaszcza nasz Karolek na początku sezonu :lol:

Przecztaj ostatnie zdanie. Slaba prowokacja :o

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#412 Postautor: niespokojny » 12 października 2013, o 20:30

Młody niezły kabareciarz z Ciebie. Jest kilka klas zawodników. Karol to średnio wypada przy pierwszoligowych napieraczach jak Miśkowiak i Jeleniewski. A jak oni z kolei wypadają na tle najlepszych na świecie to widzieliśmy dzisiaj. Nie ten poziom nie ta technika.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Mad
Senior

#413 Postautor: Mad » 12 października 2013, o 20:32

Właśnie odtwarzam sobie te zawody a tu pan Cugowski z Kępą zachwalają tor mówiąc że jeszcze tak dobrze przygotowanego nie widzieli nigdy. Komisarzem Super Zeno. Marek porównał to" do jazdy zawodnika na motorze który może czytać gazetę i o to chodzi w żużlu" A wy wiecznie narzekacie że tor betonowy i takie tam dyrdymały :lol:

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#414 Postautor: Maxx » 12 października 2013, o 20:32

Zawody, atmosfera i frekwencja super. Zabrakło tego, o czym już wspominaliscie - toru do walki. A może po prostu zabraklo Tomka Golloba i jego szarż po szerokiej. Wówczas mogłoby to wyglądać troszeczkę inaczej. Generalnie impreza na plus.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#415 Postautor: niespokojny » 12 października 2013, o 20:38

Zabrakło polewania wodą. Jak polali tor po 8 biegu to było w końcu trochę ścigania. Sam nie potrafiłem zrozumieć czemu taka twardzizna była, jedna rundka polewaczki co równanie na pewno by nie zaszkodziła.

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#416 Postautor: stefanzdzialek » 12 października 2013, o 20:40

Nie to żebym bronił młodego i Karola, ale tydzień temu Karol wiózł Kasprzaka w Tarnowie przez 3,5 kółka a dziś Kasper woził "najlepszych na świecie" więc coś w tym jest że na torach na których przesmigało się pół życia, przy dobrym dniu, średniak może wklepać Nickiemu, Herbiemu, czy TAJSKIEMU :lol: ale średniakowi Jeleniowi to dziś nie wyszło, choć w 1 jego biegu było widać że jest szybki, ale starty.......

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#417 Postautor: niespokojny » 12 października 2013, o 20:47

Zgadzam się. Dopisałbym że Madej może wklepać Jonasonowi i Pieszczkowi. 8)

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#418 Postautor: Maxx » 12 października 2013, o 20:53

Tor był ektra...ligowy. I tyle na ten temat. Równo i twardo. Na takich torach dzisiaj się jeździ i tyle.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#419 Postautor: Cz@rek » 12 października 2013, o 20:54

niespokojny pisze:Woffinden miał być największą postacią turnieju. Myślę że tak w ostatniej chwili nie odwołuje się przyjazdu. Jonsson w słabej formie jest w tym sezonie ale faktycznie... lepszy on niż Łukaszewski...

Czy wczoraj po 19-tej to jest dla Ciebie ostatnia chwila? Bo jesli tak to załatwienie jakiegokolwiek topowego zawodnika
na dziś było niemal cudem 8)

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#420 Postautor: niespokojny » 12 października 2013, o 20:58

Ale mi nie chodziło o działaczy tylko o zawodnika. Trochę nie ładnie w ostatniej chwili się wycofać okrakiem. Za ten mecz wielkie brawa dla Kępy i Cugowskiego. Za Jonssona też.

Proponuje Ermola namówić do powrótu na tor i mamy lidera KMŻciku. A Krupickowej nadać obywatelstwo i problem z juniorami mamy rozwiązany na kilka lat :wink:

Awatar użytkownika
mlody26
Junior

#421 Postautor: mlody26 » 12 października 2013, o 21:07

Heh, od poniedzialku bylo wiadomo, zeTaia nie bedzie. Ta sama sytuacja byla przed SEC. Narawde wierzyliscie, ze bedzie jezdził kilka dni przed operacją? ;)

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#422 Postautor: Maxx » 12 października 2013, o 21:11

mlody26 nic nie pisaleś wczesniej, że Tai'a nie będzie. To znaczy od poniedzialku jakoś o tym nie nawijałeś. więc nie rżnij teraz wszechwiędzacego cwaniaczka 8) Bez urazy :D

peterix
Szkółkowicz

#423 Postautor: peterix » 12 października 2013, o 21:11

Na "+"
- komplet widzów
- atmosfera
- wielkie nazwiska światowe i krajowe praktycznie nie widziane od lat na torze w Lublinie
- Hans Nielsen
- Perła zamiast Tyskiego :D
- podkładki do siedzenia
- przedsprzedaż biletów
- podprowadzające
- powtórki na telebimie
- zdjęcie krat na stadionie
- spotkanie z zawodnikami w Olimpie

na "-"
- organizacja wejścia na stadion z biletami
- sprzedaż programów
- tor tak bezpieczny, że o walce i mijankach praktycznie nie było mowy
- nagłośnienie od strony Bystrzycy (nie wiem jak reszta)
- kicha z hymnem narodowym
- trzymanie w tajemnicy absencji Woffindena do ostatniej chwili

To jak wygladała organizacja wejścia na stadion to jeden wielki SKANDAL. Bilet kupiłem wczesniej. Byłem pod stadionem o 14:10, a wszedłem karnie i kulturalnie stojąc w kolejce o 15:15. Nie wiem czy było otwarte wejście od strony Bystrzycy, ale przy głównej była tragedia. Dobrze, że ruch był zamknięty bo ludzie stali na ulicy w zakręconym ogonku. Po wejściu na stadion okazało sie ze programy zawodów są sprzedawane tylko w jednym punkcie(!) gdzie stało dobre 30 osób. Poszedłem więc dołem na sektor pod Bystrzycą licząc że gdzies ten program kupię po drodze. Nie kupiłem - nigdzie więcej nie sprzedawali (SKANDAL nr 2). Była tylko Perła i kiełbaski. To wróciłem z powrotem pod parking żeby kupić program tracąc kolejne kilkanaście minut. I tak po około 1,5 godziny od dotarcia pod stadion mogłem dopiero zająć miejsce na i tak już prawie w pełni wypełnionych trybunach (dobrze że kumpel mi je wcześniej zajął).
Chyba organizator wiedział, że bedzie komplet. To jak chciał wszystkich wpuścić w ciągu godziny przez 3 furtki? A co byłoby gdyby jeszcze większość kupowała bilety? Na szczęście kibicom nie puściły nerwy i nie było wjazdu "z bramą".
Generalnie "+" i tak było 2 razy więcej :D
NIGDY WIĘCEJ 2-giej LIGI!
Jestem przeciw - dymom, zadymom i serpentynom

Awatar użytkownika
mlody26
Junior

#424 Postautor: mlody26 » 12 października 2013, o 21:17

Maxx pisze:mlody26 nic nie pisaleś wczesniej, że Tai'a nie będzie. To znaczy od poniedzialku jakoś o tym nie nawijałeś. więc nie rżnij teraz wszechwiędzacego cwaniaczka 8) Bez urazy :D

Nie byłem na forum ;)

Sledzio
Trener
Kontakt:

#425 Postautor: Sledzio » 12 października 2013, o 21:26

peterix pisze:Na "+"
- komplet widzów
- atmosfera
- wielkie nazwiska światowe i krajowe praktycznie nie widziane od lat na torze w Lublinie
- Hans Nielsen
- Perła zamiast Tyskiego :D
- podkładki do siedzenia
- przedsprzedaż biletów
- podprowadzające
- powtórki na telebimie
- zdjęcie krat na stadionie
- spotkanie z zawodnikami w Olimpie

na "-"
- organizacja wejścia na stadion z biletami
- sprzedaż programów
- tor tak bezpieczny, że o walce i mijankach praktycznie nie było mowy
- nagłośnienie od strony Bystrzycy (nie wiem jak reszta)
- kicha z hymnem narodowym
- trzymanie w tajemnicy absencji Woffindena do ostatniej chwili

Na "-" równie podprowadzające. Czy ktoś poinformował je co mają robić ??? Zamotane były co bieg. Nawet kierownik startu je opierdzielał, a one to samo MA-SA-KRA. Jak na taką rangę organizator powinien lepiej się postarać.
Na "+" warto dodać że można było napić się gorącej kawy nescafe w tak chłodny dzień.