Żużlowe różności
- tezetomaniak
- Trener
Re: Żużlowe różności
wydaje sie mi ze 2,2 metra to wysokość tej dolnej częsci kraty.
lepiej, żeby mnie dwunastu sądziło, niż czterech niosło.
- niespokojny
- Trener
Szkoda że Marek Kępa jest tak słabo związany z lubelskim klubem, bo nie dość że był dobrym żużlowcem to jeszcze prowadzi swój biznes. Ale mimo to nie chce mi się wierzyć że uda mu się tu sprowadzić do Lublina Golloba, Hampela, Pedersena, Hancocka, Holdera itd... To nie w Lublinie, tu miejsce przeklęte, tu nie może się nic udać 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
- Egon
- Zawodowiec
tezetomaniak pisze:A ile mają teraz?
2,25
A poważnie jeśli prezes coś wskórałby w tej kwestii to byłaby chyba jego największa zasługa odkąd urzęduje
A sam mecz..czemu by nie..tylko ta nasza infrastruktura strasznie biedna, chyba że coś zmieniłoby się na mecz reprezentacji jakby nie było
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
Egon pisze:A poważnie jeśli prezes coś wskórałby w tej kwestii to byłaby chyba jego największa zasługa odkąd urzęduje
Nie da się ukryć, że po latach wszyscy zapomnieliby Prezesowi te organizacyjno-finansowe sytuacje i mówiłoby się, iż zastał lubelski żużel okratowany, a pozostawił wolny.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Czarek pisze:Tylko nie Lublin! Reprezentacja Polski za kratami? Każdy z pozostałych obiektów jest lepszy.
Czy ktos cie zmusza do przyjscia? Mozesz zostac w domu, pojechac nad jezioro, morze... na braku twojej osoby widowisko na pewno nie ucierpi.
Trzymam bardzo mocno kciuki za ta impreze! Fantastycznie bylo by zobaczyc Hampela i Golloba na naszym torze. Super sprawa. Wierze, ze Kepa stanie na wysokosci zadania.
Prawniczo- żużlowa beka dnia:
Ustawa postępowanie egzekucyjne w administracji:
art, 8a par. 1
"...egzekucji nie podlegają również: zakontraktowane zwierzęta rzeźne, jeżeli ich waga nie odpowiada warunkom handlowym, albo termin dostawy nie upłynął"
Wprawdzie termin dostawy zakontraktowanego Barana już upłynął, ale "waga" zawodnika uniemożliwia jakąkolwiek sprzedaż, więc bez lipy, nawet jak się DS zadłuży, to Karola nam nie zabiorą
Ustawa postępowanie egzekucyjne w administracji:
art, 8a par. 1
"...egzekucji nie podlegają również: zakontraktowane zwierzęta rzeźne, jeżeli ich waga nie odpowiada warunkom handlowym, albo termin dostawy nie upłynął"
Wprawdzie termin dostawy zakontraktowanego Barana już upłynął, ale "waga" zawodnika uniemożliwia jakąkolwiek sprzedaż, więc bez lipy, nawet jak się DS zadłuży, to Karola nam nie zabiorą
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
- Egon
- Zawodowiec
Myślałem, że chociaż na forum oderwę się na trochę od administracyjnego ale widzę, że się pomyliłem 
Motor! Motor! Tylko Motor!
Czarek pisze:Tylko nie Lublin! Reprezentacja Polski za kratami? Każdy z pozostałych obiektów jest lepszy.
Dawno tu nie czytałem większej głupoty. Jak nie chcesz tego oglądać to nie przychodź, a jak tak Ci się nasz stadion i wszystko nie podoba to wyjedź, najlepiej do Krosna czy innego Opola i oglądaj sobie 2 ligę ale bez krat.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Fork pisze:Ktoś na forum ostatnio pisał, że taki Ostrów Wlkp. zorganizował mecz Polska-Rosja a Lublin z większym potencjałem nie miał takiej imprezy od lat. A tu proszę, będzie
http://www.kurierlubelski.pl/artykul/88 ... ,id,t.html
Spokojnie, poczekajmy na konkrety. M.in. dotyczace tego kto to sfinansuje. Bo moze byc tak, ze ktos mysli, ze tym (wspol)finansujacym bedzie klub, a poniewaz wiadomo, ze dla klubu to malo kapitalny aspekt, to ze wszystkiego moze byc tylko wiele halasu i wojna "na gorze". Oby sie udalo, ale ja sie na wyrost nie podniecam
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Nie przesadzaj dobrze, bo przy starcie nie ma krat
Fajowo że taka impreza szykuje się własnie w takiej mieścinie jakim jest LUBLYN
A wiadomo po ile bilety
-
mechanizator
- Junior
Byłem na podobnym meczu w Toruniu w 2011 roku. Mecz odbywał się 16 października o 16 30. Nigdy wcześniej nie miałem okazji zobaczyć zawodników ze światowej czołówki, a stadiony odwiedzane to głównie w Krakowie i Łodzi. W Polskim zespole wystąpili: Gollob, Miedziński, Protasiewicz, Kołodziej, Hampel, Janowski, Pawlicki. W zespole przeciwnym Hancok, Pedersen, Jonsson, Lindback, Holder, Vaculik, Ward. Wiadomo Toruń miasto Kopernika to trzeba było przyjechać trochę wcześniej pozwiedzać kupić pierników wypić piwko po trasie. Pogoda z tego co pamiętam w nocy było zimno około 5 stopni aczkolwiek w dzień jak wyszło słonko zrobiło się ciepło. Na stadionie zjawiliśmy się w miarę wcześnie bo około 15. Na parkingach było malowanie twarzy za niewielka opłata w barwy Polskiej flagi. Po wejściu na stadion znalezieniu swojego sektora i miejsca zaczepienia flagi i zrobieniu kilkudziesięciu zdjęć była jeszcze chwila żeby się zorientować w atrakcje jakie przygotowali organizatorzy. Można było wypić" Tyskie" zjeść kiełbasę i ustawić sie w mega dużą kolejkę po autograf i fote z Gollobem i Hancokiem. Potem mecz. Ludzi bardzo dużo, każdy przyjaźnie nastawiony ( tylko doping jakiś słaby). O samym meczu nie ma co pisać bo każdy mecz jest inny. Polska wygrała, fajne widowisko, fajni zawodnicy, wszyscy zadowoleni. Co do cen bilet na mecz kosztował stosunkowo niedużo bo 40 zł. Miejsca mieliśmy na przeciwległej prostej startowej. Program zawodów formatu A4 liczący stron 48 kosztował 10 zl. piwo i kiełbasa nie pamiętam
Zawody bardzo fajne, ciekawe, super ściganie, organizacja wszystkiego też super.
Ciekawe jak to będzie u nas i czy w ogóle będzie. Było by super.
Aha a mecz transmitowała chyba TVP 1.
Zawody bardzo fajne, ciekawe, super ściganie, organizacja wszystkiego też super.
Ciekawe jak to będzie u nas i czy w ogóle będzie. Było by super.
Aha a mecz transmitowała chyba TVP 1.
Już speedway na lodzie w tamtym sezonie oglądaliśmy.Jedna impreza wypaliła to i pewnie druga znając życie.Czas pokaże,bo fajny meczyk byłby .
"Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".
Cooper pisze:Fork pisze:Ktoś na forum ostatnio pisał, że taki Ostrów Wlkp. zorganizował mecz Polska-Rosja a Lublin z większym potencjałem nie miał takiej imprezy od lat. A tu proszę, będzie
http://www.kurierlubelski.pl/artykul/88 ... ,id,t.html
Spokojnie, poczekajmy na konkrety. M.in. dotyczace tego kto to sfinansuje. Bo moze byc tak, ze ktos mysli, ze tym (wspol)finansujacym bedzie klub, a poniewaz wiadomo, ze dla klubu to malo kapitalny aspekt, to ze wszystkiego moze byc tylko wiele halasu i wojna "na gorze". Oby sie udalo, ale ja sie na wyrost nie podniecam
Myślę, że Dario będzie tylko kibicem w trakcie tych zawodów. Taki mecz potrzebuje głównego sponsora, a Kępa nie powinien mieć problemów ze znalezieniem owego.
Zawody tej rangi powinny być zorganizowane w sposób profesjonalny, co gryzie się z naszą lubelską (dariuszową) pierwszoligową rzeczywistością. Jest szansa na promocję miasta, dobre zawody, pełne trybuny i nowy narybek kibiców z regionu. Tylko żeby nie spieprzyć sprawy
Kolejna ciekawostka, na Sportowych napisali, że Stefan Andersson został trenerem Startu. Był Polak za granicą (Dzikowski na Ukrainie, Żyto w Szwecji) ale nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek obco prowadził polską drużynę. Jakoś nie szczególnie mi się widzi efekt tej współpracy.
trening czyni mistrza.
Kargolo pisze:Czarek pisze:Tylko nie Lublin! Reprezentacja Polski za kratami? Każdy z pozostałych obiektów jest lepszy.
Dawno tu nie czytałem większej głupoty. Jak nie chcesz tego oglądać to nie przychodź, a jak tak Ci się nasz stadion i wszystko nie podoba to wyjedź, najlepiej do Krosna czy innego Opola i oglądaj sobie 2 ligę ale bez krat.
Oglądanie żużla polega na obserwowaniu ścigających się zawodników, a nie krat i dlatego stadiony w Krośnie i Opolu są o wiele lepsze od lubelskiego.
byles kiedys na 'stadionie' w Opolu? zdecydowanie bardziej wole ogladac zuzel przez kraty...
METHANOL ADVENTURE TEAM
Zamysł imprezy jest taki, żeby ściągnąć mistrzów świata różnych kategoriach, a więc również takich jak Kylmaekorpi czy Iwanow. To tak, żeby była jasność.
I od razu mogę niektórych uspokoić - klub nie ma z organizacją tych zawodów absolutnie nic wspólnego
I od razu mogę niektórych uspokoić - klub nie ma z organizacją tych zawodów absolutnie nic wspólnego
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Fork pisze:
Kolejna ciekawostka, na Sportowych napisali, że Stefan Andersson został trenerem Startu. Był Polak za granicą (Dzikowski na Ukrainie, Żyto w Szwecji) ale nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek obco prowadził polską drużynę. Jakoś nie szczególnie mi się widzi efekt tej współpracy.
Knudsen prowadził Spartę
grzesieck pisze:byles kiedys na 'stadionie' w Opolu? zdecydowanie bardziej wole ogladac zuzel przez kraty...
W Opolu obserwujesz sobie bez problemu zawody. Nie wiem o co Ci chodzi.
Czarek pisze:Kargolo pisze:Czarek pisze:Tylko nie Lublin! Reprezentacja Polski za kratami? Każdy z pozostałych obiektów jest lepszy.
Oglądanie żużla polega na obserwowaniu ścigających się zawodników, a nie krat i dlatego stadiony w Krośnie i Opolu są o wiele lepsze od lubelskiego.
No to jeździj tam na żużel, udzielaj się na forum krośnieńskich czy opolskich kibiców i nie psuj nam już więcej krwi bo tego się czytać nie da. Wiadomo że w klubie nie dzieje się za dobrze i każdy o tym wie, ale jak ktoś chce zrobić coś fajnego to też źle - bo kraty. Zastanów się czy warto żyć skoro wiecznie tak Ci wszystko nie pasuje.
meesha pisze:I od razu mogę niektórych uspokoić - klub nie ma z organizacją tych zawodów absolutnie nic wspólnego
Ufff
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
meesha pisze:I od razu mogę niektórych uspokoić - klub nie ma z organizacją tych zawodów absolutnie nic wspólnego
Bedzie wiec okazja do pokazania jak mozna zrobic show w Lublinie. A byc moze alternatywy zuzlowo-organizacyjnej w dalszej perspektywie.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Zaratustra pisze:Fork pisze:
Knudsen prowadził Spartę
I niezbyt długo to trwało, ale np. Sasza Petrov w Rzeszowie ładnych kilka lat przepracował.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks