Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
Mi spodobał się ten wierszyk w komentarzu pod artykułem 
Komisarz Kępa wyrówna tory
kombinatorom wykręci wory,
trochę poleje, trochę wysuszy,
złym toromistrzom wytarga uszy.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Ostafiński napisał na swoim blogu osoby, które mogą się nadać do tej funkcji i wymienił tam M. Kępę. Potem podłapali to inni i tak poszło w świat. Ciekawe czy Pan Marek o tym cokolwiek słyszał.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
http://www.kmzlublin.pl/index.php?optio ... &Itemid=54
No szok totalny. Najpierw Mariusz teraz pani Mirka. Czasami bardzo trudno zrozumieć takie sytuacje. Krzysiek tyle lat walczy z kostuchą a tu taka wieść...
[*]
No szok totalny. Najpierw Mariusz teraz pani Mirka. Czasami bardzo trudno zrozumieć takie sytuacje. Krzysiek tyle lat walczy z kostuchą a tu taka wieść...
[*]
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
pogrzeb w piątek tj. 08.02.13 godz. 10 na Majdanku
No to teraz porównajmy
Ceny biletów w Gdańsku:
bilet normalny 20 złotych
bilet ulgowy 12 złotych
bilet dziecięcy (wszystkie sektory - do 7. roku życia) 1 złoty
program zawodów (format A5, 24 strony) 3 złote
Ceny biletów w Lublinie:
bilet normalny 25 złotych
bilet ulgowy 15 złotych
bilet szkolny 10 złotych
program zawodów pewnie 5 złotych jak ostatnio
Nie będę porównywał składów i celów drużyn. Średnia zarobków w Gdańsku a w Lublinie to też inna bajka. Oj ciekawy jestem frekwencji.
Ceny biletów w Gdańsku:
bilet ulgowy 12 złotych
Ceny biletów w Lublinie:
bilet ulgowy 15 złotych
bilet szkolny 10 złotych
Nie będę porównywał składów i celów drużyn. Średnia zarobków w Gdańsku a w Lublinie to też inna bajka. Oj ciekawy jestem frekwencji.
Ostatnio zmieniony 6 lutego 2013, o 22:38 przez jerry78, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwielbiam tego gościa

Duża część zostanie przekazana sponsorom, natomiast do sprzedaży trafi tylko ich pewna ilość. - Nie możemy robić jakiejś ogromnej ilości karnetów.
Prezes zapomniał wspomnieć o trzeciej opcji (której jest przedstawicielem): niedoszacować liczby widzów, a i tak narobić długów i później szukać brakujących pieniędzy- Przygotowując projekt budżetu na sezon, zawsze mocno zaniżam sprzedaż biletów. Myślę, że to prawidłowe podejście. W wielu ośrodkach przeszacowano liczbę widzów i później były problemy. Wolę być mile zaskoczony frekwencją, niż później szukać brakujących pieniędzy - podkreśla Sprawka.
jerry78 pisze:No to teraz porównajmy
Ceny biletów w Gdańsku:
bilet ulgowy 12 złotych
Ceny biletów w Lublinie:
bilet ulgowy 15 złotych
bilet szkolny 10 złotych
Ale skoro mamy najwyższe cele to Gdańsk może mieć co najwyżej takie cele jak my. Ceny są uzasadnione !
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Ja dalej nie rozumiem o co chodzi z tymi karnetami. Cóż za przemyślana strategia Dariusza nie pozwala mu na produkcję większej ilości karnetów? W tym roku raczej nie powinno być problemów z ich dostępnością.
Szerze to liczycie, że jakby ceny były takie jak w Gdańsku to więcej ludzi by przyszło na stadion? albo przyjdzie mniej bo zostały takie ceny jak rok temu? Może nie są adekwatne co do nazwisk w składzie w porównaniu do Gdańska ale co zrobić. Kto ma przyjść to przyjdzie, a dla osób co nie mają za dużego pojęcia o tym sporcie nazwiska Miśkowiak, Stachyra czy Kuciapa, Trojanowski nie robią żadnej różnicy.
Karol Baran Karol!
A wyobrażasz sobie taką sytuację, że każdy kto będzie chciał to sobie kupi karnet? A co gdy 5 tys. osób kupi karnet i nikt w kasach przed meczem nie będzie kupował biletów? Przecież prezes przyjął jakąś kwotę w ramach dochodów z biletów i nie może sobie pozwolić, żeby okazało się, że przeszacował, bo ludzie pokupowali karnety przed sezonem.Davv pisze:Ja dalej nie rozumiem o co chodzi z tymi karnetami. Cóż za przemyślana strategia Dariusza nie pozwala mu na produkcję większej ilości karnetów? W tym roku raczej nie powinno być problemów z ich dostępnością.
Zresztą, po co mu teraz kasa? Kontrakty podpisane pół darmo, na obóz nie ma po co jechać, bo zawodnicy to przecież profesjonaliści, a na szkółkę i tak nas nie stać.
Ja uważam, że ceny biletów są ZDECYDOWANIE za niskie. Przecież juz losiu napisał, że "kto ma przyjść to i tak przyjdzie". Myślę zatem, że spokojnie można obliczyć liczbę tych osób co "i tak przyjdą" i tak określić cenę biletów, żeby skonstruować najwyższy budżet w lidze i w cuglach awansować do ekstra.
Może nawet na szkółkę by wystarczyło?
Nie... na szkółkę i tak nas nie stać
Podejrzewam, że Dariusz może właśnie tak myśleć, ale ja nic z tego nie rozumiem.
Sprzedaje karnety to mam kasę w kieszeni. W trakce sezonu, po kilku laniach może być problem z publiką. Poza tym można zawsze na lokatę wsadzić tą kasę, może brat ma jeszcze jakąś padlinę.
Sprzedaje karnety to mam kasę w kieszeni. W trakce sezonu, po kilku laniach może być problem z publiką. Poza tym można zawsze na lokatę wsadzić tą kasę, może brat ma jeszcze jakąś padlinę.
Ja uwazam ze najlepiej byloby dla klubu opedzlowac jak najwiecej karnetow. Gdy sklad nie wypali biletow za wiele nie sprzeda..
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Pytanie tylko: Kto będzie "magnesem" dla kibiców ażeby kupić karnet? Które z "głośnych" zakontraktowanych nazwisk...?
Jakaś podpowiedź Helu oprócz powoływania się na "lokalny patriotyzm"?
Jakaś podpowiedź Helu oprócz powoływania się na "lokalny patriotyzm"?
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
To już inna sprawka.
Kurier pisze:Przed rokiem karnety cieszyły się dużą popularnością, ale nie wszyscy zdążyli je kupić.
Naprawdę? Szał na karnety to był 2 lata temu, a w zeszłym to wystarczyło, żeby jeden mecz stracić i już w plecy. Sam nie kupiłem, chociaż ostatecznie zrobiłem błąd bo byłem na wszystkim łącznie z wszystkimi bzdetnymi turniejami, sparingami i co drugim treningiem
-
Zaratustra
- Kadrowicz
kibicLBN pisze:jerry78 pisze:No to teraz porównajmy
Ceny biletów w Gdańsku:
bilet ulgowy 12 złotych
Ceny biletów w Lublinie:
bilet ulgowy 15 złotych
bilet szkolny 10 złotych
Ale skoro mamy najwyższe cele to Gdańsk może mieć co najwyżej takie cele jak my. Ceny są uzasadnione !
Żeby mieć niskie ceny biletów, trzeba mieć na to "w kasie" pieniądze. W naszym przypadku może funkcjonować rynkowy paradoks. Nie mamy pieniędzy na niskie ceny. I kółko się zamyka.
Ja to wszystko (mimo gorszego składu) jestem w stanie zrozumieć. Prawdopodobieństwo, że przy słabych wynikach frekwencja byłaby na podobnym poziomie (2-2,5 tyś.) niezależnie od cen biletów jest w naszym przypadku spore.
PS. Zejście z cen może być dobre tylko przy niezłym marketingowo składzie. Wtedy szansa na to, że zamiast 4 tysięcy, przyjdzie 7 mogłaby być duża. Tyle tylko, że w przypadku Sprawki, nawet zmontowanie lepszej medialnie ekipy przy większym budżecie nie oznaczałoby zmniejszenia cen. Po prostu nie "posądzam" Sprawki o takie marketingowe myślenie
Dokładnie, tak jak pisałem wyżej... 5 zł więcej czy mniej dla kibiców co interesują się tym sportem nie robi zbytniej różnicy bo i tak przyjdą i tak. A jak Ja zabieram swoich znajomych co się na tym nie znają to czy powiem, że jedzie Miśkowiak czy Miesiąc dla nich jest to totalnie bez różnicy(wiadomo nazwisko Gollob czy Hampel by jakoś miało... no ale wiadomo) i dodam, że bardziej się jarają Miesiącem co jedzie po szerokiej i próbuje wyprzedzać niż Miśkowiakiem co przywozi w 90% trójkę.
Karol Baran Karol!
Karol Baran - jedyny żużlowiec widoczny z kosmosu. Zdradziła go charakterystyczna sylwetka.

pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
[quote="Davv"]Ja dalej nie rozumiem o co chodzi z tymi karnetami. Cóż za przemyślana strategia Dariusza nie pozwala mu na produkcję większej ilości karnetów? W tym roku raczej nie powinno być problemów z ich dostępnością.[/quote
]
wielki strateg wie że nie ma sensu drukować karnetów
wszak zapotrzebowanie na nie w tym sezonie byłoby bardzo małe , ale aby wydrukować to trzeba mieć jeszcze kaskę na tą inwestycję
a wiadomo że mamy super finansistę który ogląda każdą złotówkę kilka razy
aby aspekt finansowy na koniec sezonu był na plusie
wszak to słyszymy już od kilku sezonów 
wielki strateg wie że nie ma sensu drukować karnetów
ravajas pisze:Karol Baran - jedyny żużlowiec widoczny z kosmosu. Zdradziła go charakterystyczna sylwetka.
To jednak chyba Darek Sledz
Widac przeciez ze jedzie w prawo
Jest może gdzieś na internecie mecz z Grudziądzem do pobrania ? Mecz rundy zasadniczej u nas.