Robert Miśkowiak
Re: Robert Miśkowiak
Sprawa jest prosta jak budowa cepa , tuż po ostatnim meczu w tym sezonie pan D.Sprawka doskonale wiedział że Robert na przyszły sezon podniesie swoje ambicje finansowe , zdawał sobie również sprawę że nie będzie za ciekawie rozliczać finansowo tego sezonu , rozmowy o kontrakcie dla Miśkowiaka to tylko kurtuazja , prezes skreślił już go dawno - oczywiście ze względu na finanse.
To jest tzw.szopka lub pic na wodę jak kto woli , decyzja że nie zatrudni żużlowca z takim wymogami finansowymi zapadła już dawno.
To jest tzw.szopka lub pic na wodę jak kto woli , decyzja że nie zatrudni żużlowca z takim wymogami finansowymi zapadła już dawno.
"Dariusz Sprawka jest pewny, że żużlowiec szybko podpisze kontrakt w jednym z klubów ekstraligowych. - Podejrzewam, że dostanie jeszcze większe pieniądze, a kluby będą musiały się o niego mocno licytować. To jest dla niego najlepsza opcja. Z jednej strony żałuję, że nie mogę spełnić jego oczekiwań, a z drugiej strony jest dobrym przykładem zawodnika, który pnie się do góry. Miśkowiak na pewno nie zawiedzie nikogo w ekstralidze - podkreśla Sprawka."
czytam i oczom nie wierzę, czyżby Dario został agentem Miśkowiaka?
prezes negocjuje z zawodnikiem i mówi żeby szedł do extraligi bo tam dostanie lepszą kasę...dno i 2 metry mułu...
czytam i oczom nie wierzę, czyżby Dario został agentem Miśkowiaka?
prezes negocjuje z zawodnikiem i mówi żeby szedł do extraligi bo tam dostanie lepszą kasę...dno i 2 metry mułu...
Nie znam w ogóle podłoża sprawy, ani nawet sytuacji finansowej, ale jak czytam ten artykuł w kurierze, to jest mi tak smutno, że nawet sobie nie wyobrażacie.
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rabiosa pisze:To jest tzw.szopka lub pic na wodę jak kto woli , decyzja że nie zatrudni żużlowca z takim wymogami finansowymi zapadła już dawno.
Z takimi, czyli jakimi? bo ja słyszałem dwie wersje i różnią się one o kilkaset tysięcy za sezon. Toczy się tutaj jakaś zupełnie niezrozumiała gra, w którą niestety zostałem wplątany.
jerry, przynajmniej wiadomo przez kogo Miśkowiak nie będzie jeździł u nas...

Rabiosa pisze:To jest tzw.szopka lub pic na wodę jak kto woli , decyzja że nie zatrudni żużlowca z takim wymogami finansowymi zapadła już dawno.
A może wręcz przeciwnie, nie jest to szopka tylko celowe zagrania. Skoro zawodnicy niczym hazardziści rozsiewają blefy w gazetach od ilu to klubów dostali propozycje i że są jedną nogą w innym klubie to dlaczego prezesi nie mają prowadzić swojej gry.
jerry78 pisze:Z takimi, czyli jakimi? bo ja słyszałem dwie wersje i różnią się one o kilkaset tysięcy za sezon. Toczy się tutaj jakaś zupełnie niezrozumiała gra, w którą niestety zostałem wplątany.
To bardzo proste , pan Dariusz dał max w tym sezonie co mógł dać Robertowi , ale okazał się że to za dużo , dlatego zrezygnował z negocjacji bo nie jest w stanie nawet dać tyle na 2013 co w tym sezonie.
Mówiąc w skrócie przeliczył się i nie potrafi z tego elegancko wybrnąć.
Albo to zwykła gra, aby utargować jak najwięcej - z obu stron. Misiek jest za drogi to Sprawka gra na czas. Może liczy na to, że Robert do Ekstraligi jednak się nie zmieści - coraz mniej klubów zostało, do tego spory KSM i za czapkę gruszek też nie pojedzie. Gorzów, Tarnów, Zielona, Leszno, Toruń, Rzeszów, Częstochowa odpadają - zostaje Gniezno, Bydgoszcz. Aha no i Wrocław, gdzie nie ma składu, prezesa - no niczego nie ma. Najbardziej realne wydaje się Gniezno, potrzebują dwóch polaków - na ichniejszym forum przewijają się dwa zestawy Ułamek/Stachyra lub Ułamek/Miśkowiak. Poczekamy zobaczymy.
a czego wypociny wytłumacz mi czego.
nie walczymy o E-Lige wiedz prezes odpuszcza
- Łoptymista
- Trener
jerry78 pisze:No i niech mi ktoś powie, o co tu chodzi? Od strony zawodnika idą zupełnie inne informacje, a od strony klubu jeszcze inne i co ciekawe różnice są gigantyczne. Wygląda tak jakby panowie rozmawiali ze sobą w różnych językach. Pewnie stąd to całe zamieszanie.
Dla mnie z tekstu wynika, ze Sprawka potwierdza to co mówi Miskowiak. Tyle tylko, że owija opis Miska w swoje interpretacje.
Jak dla mnie gadaja w tym samym jezyku. Tyle tylko ze nie moga dojsc do porozumienia. Jeden liczyl na negocjacje i targowanie. Drugi z miejsca zabral zabawki i poszedl z piaskownicy i przy oikazji troche naklamal mediom. Teraz zostal zlapany na mowieniu nieprawdy to gada farzmazony.
Zawodnik powiedział tak: tyle dają mi w ekstralidze, od was chcę ciut mniej. Przedstawił minimalne warunki, jakie musimy spełnić, aby móc dyskutować.
A swoją drogą to nasz prezes w dosyć osobliwy sposób rozumie pojęcie negocjacji
Zawsze myślałem, że ta pierwsza propozycja jest nierealna (z obu stron) i negocjacje polegają na wypracowaniu kompromisu. Dobrze, że mnie Darek oświecił
a czego wypociny wytłumacz mi czego.
Jakby nie było, prezes zachowuje się ciut nieprofesjonalnie.
Jeśli nie chce Miśkowiaka, to niech mu grzecznie podziękuje i powie, że ma inne plany na ten sezon.
Jeśli chce, to niech prowadzi profesjonalne negocjacje, a nie angażuje kibiców, prasę i robi z siebie idiotę. Być może nawet robi to w słusznym celu (wywalczenia najkorzystniejszego kontraktu) jednak smród i niesmak pozostaną.
Jeśli nie chce Miśkowiaka, to niech mu grzecznie podziękuje i powie, że ma inne plany na ten sezon.
Jeśli chce, to niech prowadzi profesjonalne negocjacje, a nie angażuje kibiców, prasę i robi z siebie idiotę. Być może nawet robi to w słusznym celu (wywalczenia najkorzystniejszego kontraktu) jednak smród i niesmak pozostaną.
Istred daj spokoj, prezes pewnie zaplanowal jakis wypad Zafirka wiec po co tracic czas na negocjacje z Miskiem. Zawsze mozna zakontraktowac Kuciape jako lidera i Czechowicza jako II linie i liczyc, ze wypali jak w poprzednim sezonie.
istred pisze:Jakby nie było, prezes zachowuje się ciut nieprofesjonalnie.
Jeśli chce, to niech prowadzi profesjonalne negocjacje, a nie angażuje kibiców, prasę i robi z siebie idiotę.
Jedna z najbardziej podstawowych zasad przy negocjacjach mowi, ze jesli chcesz cos kupic, to pod zadnym pozorem nie okazuj, ze sie tym jarasz ;]
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
- Łoptymista
- Trener
To niech nie okazuje
Ale niech tez nie mowi o tym do mediow. Jesli DS ma jakis cwany plan negocjacyjny to nie chce byc wkrecany w jego wdrazanie.
Ale niech tez nie mowi o tym do mediow. Jesli DS ma jakis cwany plan negocjacyjny to nie chce byc wkrecany w jego wdrazanie.
Dzwoni Arek Rusiecki (prezes Gniezna) do Darka Sprawki:
A.R.- Darek masz dwóch fajnych riderów, chciałbym ich mieć u siebie e E-lidze, ale chcą strasznie dużo kasy. Pamiętasz naszą rozmowę z Łodzi? (spotkanie prezesów kilka miesięcy temu)
D.S.- Pamiętam, rozmawialiśmy o tym jak ukrócić wysokie żadania finansowe żużlowców. Próbujemy?
A.R.- OK tylko jak?
D.S.- Negocjuj z oboma, przedłużaj, zbijaj cenę. Inne E-ligowe kluby skompletują składy wtedy zostanie im tylko Gniezno lub I liga. Ja będę udawał, że mnie na nich nie stać, z czasem rozpocznę rozmowy, ale z niskimi stawkami. Ty ciągle nie podwyższaj propozycji, ale zgrywaj zainteresowanego. Większość klubów będzie już miała składy, a oni będą mieli do wyboru 600tys w Gnieźnie lub 400 w Lublinie. Jednego bierzesz Ty drugiego ja.
A.R.- Ale ja chcę obu.
D.S.- To bierz i płać im po 800tys.
A.R. - Masz rację, biorę Stachyrę - dobrze śmiga na naszym torze, jest troche tańszy, a muszę mieć jeszcze kasę na Ułamka.
D.S.- Dobra, czyli Misiek w Lublinie.
A.R.- A co jak plan nie wypali?
D.S.- Pogadam z Klocową (Wrocław) i Fiałkowskim (Grudziądż) - można się z nimi dogadać. A Ty spróbuj dotrzeć do nowych preziów w Bydgoszczy i Gdańsku - może się uda.
W nawiasach dopiski redaktora
))
A.R.- Darek masz dwóch fajnych riderów, chciałbym ich mieć u siebie e E-lidze, ale chcą strasznie dużo kasy. Pamiętasz naszą rozmowę z Łodzi? (spotkanie prezesów kilka miesięcy temu)
D.S.- Pamiętam, rozmawialiśmy o tym jak ukrócić wysokie żadania finansowe żużlowców. Próbujemy?
A.R.- OK tylko jak?
D.S.- Negocjuj z oboma, przedłużaj, zbijaj cenę. Inne E-ligowe kluby skompletują składy wtedy zostanie im tylko Gniezno lub I liga. Ja będę udawał, że mnie na nich nie stać, z czasem rozpocznę rozmowy, ale z niskimi stawkami. Ty ciągle nie podwyższaj propozycji, ale zgrywaj zainteresowanego. Większość klubów będzie już miała składy, a oni będą mieli do wyboru 600tys w Gnieźnie lub 400 w Lublinie. Jednego bierzesz Ty drugiego ja.
A.R.- Ale ja chcę obu.
D.S.- To bierz i płać im po 800tys.
A.R. - Masz rację, biorę Stachyrę - dobrze śmiga na naszym torze, jest troche tańszy, a muszę mieć jeszcze kasę na Ułamka.
D.S.- Dobra, czyli Misiek w Lublinie.
A.R.- A co jak plan nie wypali?
D.S.- Pogadam z Klocową (Wrocław) i Fiałkowskim (Grudziądż) - można się z nimi dogadać. A Ty spróbuj dotrzeć do nowych preziów w Bydgoszczy i Gdańsku - może się uda.
W nawiasach dopiski redaktora
Mateusz Borowicz o jeździe na przyczepnej nawierzchni: "Lubię czuć motocykl, to że parzy mnie w tyłek i jedzie do przodu."
- niespokojny
- Trener
Oj tam Misiek, Niedźwiedz... co z Kildemandem?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/329368/piotr-swiderski-nie-bedzie-startowal-w-betard-sparcie
było to prawie pewne , a jednak .... Otwiera się szansa dla Miśkowiaka.
Rabiosa pisze:http://www.sportowefakty.pl/zuzel/329368/piotr-swiderski-nie-bedzie-startowal-w-betard-sparcie
tak razem z Dawidem
no i stało się...
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/32953 ... eze-gdansk
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/32953 ... eze-gdansk
Każdemu jego Everest...
nie ma co płakać...jest przecież Kildemand...
- rafal13056
a wiadomo coś co sprawka uzgodnił z ratuszem ile mamy dostać pieniędzy
rafal13056 pisze:a wiadomo coś co sprawka uzgodnił z ratuszem ile mamy dostać pieniędzy
ma dostać ????? chodzą słuchy że ma oddać
I to jest pytanie za sto punktów. Tylko martwi mnie coś ta cisza w tym temacie. Gdyby cos było pożytecznego to już Sprawka by pewnie informował, bo on spragniony chociażby minisukcesiku. Czyta i czyta te forum i już ma pełne gacie. To może chociaż ten opluwany przez niego prezydent jakiś ochłap mu rzuci ( ja za takie gadki w prasie to kopnął bym go w dupę i wyrzucił przez okno a nie dał nawet złotówki).
Dziekujemy Robercie za ten piękny sezon. Może jeszcze los nas złączy jak Sprawka nie chciał.
Dziekujemy Robercie za ten piękny sezon. Może jeszcze los nas złączy jak Sprawka nie chciał.
niespokojny napisał(a):
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.