Robert Miśkowiak

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Rabiosa
Junior

Re: Robert Miśkowiak

#126 Postautor: Rabiosa » 12 grudnia 2012, o 21:39

Sprawa jest prosta jak budowa cepa , tuż po ostatnim meczu w tym sezonie pan D.Sprawka doskonale wiedział że Robert na przyszły sezon podniesie swoje ambicje finansowe , zdawał sobie również sprawę że nie będzie za ciekawie rozliczać finansowo tego sezonu , rozmowy o kontrakcie dla Miśkowiaka to tylko kurtuazja , prezes skreślił już go dawno - oczywiście ze względu na finanse.
To jest tzw.szopka lub pic na wodę jak kto woli , decyzja że nie zatrudni żużlowca z takim wymogami finansowymi zapadła już dawno.

efeneJGH
Junior

#127 Postautor: efeneJGH » 12 grudnia 2012, o 21:41

"Dariusz Sprawka jest pewny, że żużlowiec szybko podpisze kontrakt w jednym z klubów ekstraligowych. - Podejrzewam, że dostanie jeszcze większe pieniądze, a kluby będą musiały się o niego mocno licytować. To jest dla niego najlepsza opcja. Z jednej strony żałuję, że nie mogę spełnić jego oczekiwań, a z drugiej strony jest dobrym przykładem zawodnika, który pnie się do góry. Miśkowiak na pewno nie zawiedzie nikogo w ekstralidze - podkreśla Sprawka."

czytam i oczom nie wierzę, czyżby Dario został agentem Miśkowiaka? :lol:
prezes negocjuje z zawodnikiem i mówi żeby szedł do extraligi bo tam dostanie lepszą kasę...dno i 2 metry mułu...

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#128 Postautor: ravajas » 12 grudnia 2012, o 21:45

Nie znam w ogóle podłoża sprawy, ani nawet sytuacji finansowej, ale jak czytam ten artykuł w kurierze, to jest mi tak smutno, że nawet sobie nie wyobrażacie.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

jerry78
Trener

#129 Postautor: jerry78 » 12 grudnia 2012, o 21:45

Rabiosa pisze:To jest tzw.szopka lub pic na wodę jak kto woli , decyzja że nie zatrudni żużlowca z takim wymogami finansowymi zapadła już dawno.

Z takimi, czyli jakimi? bo ja słyszałem dwie wersje i różnią się one o kilkaset tysięcy za sezon. Toczy się tutaj jakaś zupełnie niezrozumiała gra, w którą niestety zostałem wplątany.

efeneJGH
Junior

#130 Postautor: efeneJGH » 12 grudnia 2012, o 21:49

jerry, przynajmniej wiadomo przez kogo Miśkowiak nie będzie jeździł u nas... :D :D :D

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#131 Postautor: mustafa » 12 grudnia 2012, o 21:49

Rabiosa pisze:To jest tzw.szopka lub pic na wodę jak kto woli , decyzja że nie zatrudni żużlowca z takim wymogami finansowymi zapadła już dawno.

A może wręcz przeciwnie, nie jest to szopka tylko celowe zagrania. Skoro zawodnicy niczym hazardziści rozsiewają blefy w gazetach od ilu to klubów dostali propozycje i że są jedną nogą w innym klubie to dlaczego prezesi nie mają prowadzić swojej gry.

Awatar użytkownika
Rabiosa
Junior

#132 Postautor: Rabiosa » 12 grudnia 2012, o 21:50

jerry78 pisze:Z takimi, czyli jakimi? bo ja słyszałem dwie wersje i różnią się one o kilkaset tysięcy za sezon. Toczy się tutaj jakaś zupełnie niezrozumiała gra, w którą niestety zostałem wplątany.

To bardzo proste , pan Dariusz dał max w tym sezonie co mógł dać Robertowi , ale okazał się że to za dużo , dlatego zrezygnował z negocjacji bo nie jest w stanie nawet dać tyle na 2013 co w tym sezonie.
Mówiąc w skrócie przeliczył się i nie potrafi z tego elegancko wybrnąć.

klops
Junior

#133 Postautor: klops » 12 grudnia 2012, o 21:51

Albo to zwykła gra, aby utargować jak najwięcej - z obu stron. Misiek jest za drogi to Sprawka gra na czas. Może liczy na to, że Robert do Ekstraligi jednak się nie zmieści - coraz mniej klubów zostało, do tego spory KSM i za czapkę gruszek też nie pojedzie. Gorzów, Tarnów, Zielona, Leszno, Toruń, Rzeszów, Częstochowa odpadają - zostaje Gniezno, Bydgoszcz. Aha no i Wrocław, gdzie nie ma składu, prezesa - no niczego nie ma. Najbardziej realne wydaje się Gniezno, potrzebują dwóch polaków - na ichniejszym forum przewijają się dwa zestawy Ułamek/Stachyra lub Ułamek/Miśkowiak. Poczekamy zobaczymy.
a czego wypociny wytłumacz mi czego.

BR
Senior

#134 Postautor: BR » 12 grudnia 2012, o 21:51

nie walczymy o E-Lige wiedz prezes odpuszcza

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#135 Postautor: Łoptymista » 12 grudnia 2012, o 22:53

jerry78 pisze:No i niech mi ktoś powie, o co tu chodzi? Od strony zawodnika idą zupełnie inne informacje, a od strony klubu jeszcze inne i co ciekawe różnice są gigantyczne. Wygląda tak jakby panowie rozmawiali ze sobą w różnych językach. Pewnie stąd to całe zamieszanie.

Dla mnie z tekstu wynika, ze Sprawka potwierdza to co mówi Miskowiak. Tyle tylko, że owija opis Miska w swoje interpretacje.
Jak dla mnie gadaja w tym samym jezyku. Tyle tylko ze nie moga dojsc do porozumienia. Jeden liczyl na negocjacje i targowanie. Drugi z miejsca zabral zabawki i poszedl z piaskownicy i przy oikazji troche naklamal mediom. Teraz zostal zlapany na mowieniu nieprawdy to gada farzmazony.

klops
Junior

#136 Postautor: klops » 12 grudnia 2012, o 23:12

Zawodnik powiedział tak: tyle dają mi w ekstralidze, od was chcę ciut mniej. Przedstawił minimalne warunki, jakie musimy spełnić, aby móc dyskutować.

A swoją drogą to nasz prezes w dosyć osobliwy sposób rozumie pojęcie negocjacji :D
Zawsze myślałem, że ta pierwsza propozycja jest nierealna (z obu stron) i negocjacje polegają na wypracowaniu kompromisu. Dobrze, że mnie Darek oświecił :lol:
a czego wypociny wytłumacz mi czego.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#137 Postautor: istred » 12 grudnia 2012, o 23:19

Jakby nie było, prezes zachowuje się ciut nieprofesjonalnie.
Jeśli nie chce Miśkowiaka, to niech mu grzecznie podziękuje i powie, że ma inne plany na ten sezon.
Jeśli chce, to niech prowadzi profesjonalne negocjacje, a nie angażuje kibiców, prasę i robi z siebie idiotę. Być może nawet robi to w słusznym celu (wywalczenia najkorzystniejszego kontraktu) jednak smród i niesmak pozostaną.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#138 Postautor: $korzen$ » 13 grudnia 2012, o 09:30

Istred daj spokoj, prezes pewnie zaplanowal jakis wypad Zafirka wiec po co tracic czas na negocjacje z Miskiem. Zawsze mozna zakontraktowac Kuciape jako lidera i Czechowicza jako II linie i liczyc, ze wypali jak w poprzednim sezonie.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#139 Postautor: Cooper » 13 grudnia 2012, o 09:38

istred pisze:Jakby nie było, prezes zachowuje się ciut nieprofesjonalnie.
Jeśli nie chce Miśkowiaka, to niech mu grzecznie podziękuje i powie, że ma inne plany na ten sezon.
Jeśli chce, to niech prowadzi profesjonalne negocjacje, a nie angażuje kibiców, prasę i robi z siebie idiotę.

Jedna z najbardziej podstawowych zasad przy negocjacjach mowi, ze jesli chcesz cos kupic, to pod zadnym pozorem nie okazuj, ze sie tym jarasz ;]
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#140 Postautor: Łoptymista » 13 grudnia 2012, o 10:39

To niech nie okazuje
Ale niech tez nie mowi o tym do mediow. Jesli DS ma jakis cwany plan negocjacyjny to nie chce byc wkrecany w jego wdrazanie.

Susic
Junior

#141 Postautor: Susic » 13 grudnia 2012, o 18:58

Dzwoni Arek Rusiecki (prezes Gniezna) do Darka Sprawki:
A.R.- Darek masz dwóch fajnych riderów, chciałbym ich mieć u siebie e E-lidze, ale chcą strasznie dużo kasy. Pamiętasz naszą rozmowę z Łodzi? (spotkanie prezesów kilka miesięcy temu)
D.S.- Pamiętam, rozmawialiśmy o tym jak ukrócić wysokie żadania finansowe żużlowców. Próbujemy?
A.R.- OK tylko jak?
D.S.- Negocjuj z oboma, przedłużaj, zbijaj cenę. Inne E-ligowe kluby skompletują składy wtedy zostanie im tylko Gniezno lub I liga. Ja będę udawał, że mnie na nich nie stać, z czasem rozpocznę rozmowy, ale z niskimi stawkami. Ty ciągle nie podwyższaj propozycji, ale zgrywaj zainteresowanego. Większość klubów będzie już miała składy, a oni będą mieli do wyboru 600tys w Gnieźnie lub 400 w Lublinie. Jednego bierzesz Ty drugiego ja.
A.R.- Ale ja chcę obu.
D.S.- To bierz i płać im po 800tys.
A.R. - Masz rację, biorę Stachyrę - dobrze śmiga na naszym torze, jest troche tańszy, a muszę mieć jeszcze kasę na Ułamka.
D.S.- Dobra, czyli Misiek w Lublinie.
A.R.- A co jak plan nie wypali?
D.S.- Pogadam z Klocową (Wrocław) i Fiałkowskim (Grudziądż) - można się z nimi dogadać. A Ty spróbuj dotrzeć do nowych preziów w Bydgoszczy i Gdańsku - może się uda.

W nawiasach dopiski redaktora ;)))
Mateusz Borowicz o jeździe na przyczepnej nawierzchni: "Lubię czuć motocykl, to że parzy mnie w tyłek i jedzie do przodu."

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#142 Postautor: niespokojny » 13 grudnia 2012, o 19:41

Oj tam Misiek, Niedźwiedz... co z Kildemandem?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#143 Postautor: Maxx » 16 grudnia 2012, o 19:03

Oj tam, oj tam 8)

Awatar użytkownika
Rabiosa
Junior

#144 Postautor: Rabiosa » 18 grudnia 2012, o 17:28

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/329368/piotr-swiderski-nie-bedzie-startowal-w-betard-sparcie

było to prawie pewne , a jednak .... Otwiera się szansa dla Miśkowiaka.

henek1234
Szkółkowicz

#145 Postautor: henek1234 » 19 grudnia 2012, o 17:29

Rabiosa pisze:http://www.sportowefakty.pl/zuzel/329368/piotr-swiderski-nie-bedzie-startowal-w-betard-sparcie

było to prawie pewne , a jednak .... Otwiera się szansa dla Miśkowiaka.

tak razem z Dawidem :( w Gdańsku 8) tylko czyja to sprawka 8) może bardziej rozprawka :(

ermen
Zawodowiec

#146 Postautor: ermen » 19 grudnia 2012, o 17:46

Każdemu jego Everest...

efeneJGH
Junior

#147 Postautor: efeneJGH » 19 grudnia 2012, o 17:49

nie ma co płakać...jest przecież Kildemand...

Awatar użytkownika
rafal13056

#148 Postautor: rafal13056 » 19 grudnia 2012, o 18:06

a wiadomo coś co sprawka uzgodnił z ratuszem ile mamy dostać pieniędzy

henek1234
Szkółkowicz

#149 Postautor: henek1234 » 19 grudnia 2012, o 18:29

rafal13056 pisze:a wiadomo coś co sprawka uzgodnił z ratuszem ile mamy dostać pieniędzy

ma dostać ????? chodzą słuchy że ma oddać :lol: :lol:

dumbli
Szkółkowicz

#150 Postautor: dumbli » 19 grudnia 2012, o 18:34

I to jest pytanie za sto punktów. Tylko martwi mnie coś ta cisza w tym temacie. Gdyby cos było pożytecznego to już Sprawka by pewnie informował, bo on spragniony chociażby minisukcesiku. Czyta i czyta te forum i już ma pełne gacie. To może chociaż ten opluwany przez niego prezydent jakiś ochłap mu rzuci ( ja za takie gadki w prasie to kopnął bym go w dupę i wyrzucił przez okno a nie dał nawet złotówki).

Dziekujemy Robercie za ten piękny sezon. Może jeszcze los nas złączy jak Sprawka nie chciał.
niespokojny napisał(a):
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.