Mateusz Borowicz
Re: Mateusz Borowicz
Hehe dokładnie. Chłopak odjechał kilka przyzwoitych biegów w ty sezonie ale przykład Łukaszewskiego, który się w połowie sezonu zatrzymał pokazuje, że różnie może być. Nie mniej trzeba go zatrzymać na przyszły sezon.
- kmzlublinfan
- Senior
Jeśli chodzi o Łukaszewskiego, to chyba przez tą kontuzje. Ale ja też jestem za tym, żeby Borowicz został na kolejny sezon. Chłopak jest perspektywiczny.
Taki mały apel do p. Sprawki, bo mam nadzieje, że czasami zagląda tutaj.
Dlaczego klub jeszcze nie podjął żadnych rozmów z Mateuszem Borowiczem? Chłopak chce u nas jeździć, nawet bardzo chce. Jest młody, perspektywiczny, kompletny, z własnymi motocyklami, busem, trudno o lepszego juniora, jak na nasze warunki.
Kilka klubów ekstraligi i kilka klubów I ligi już złożyło bardzo dobre oferty Mateuszowi (w zasadzie nawet nie do odrzucenia) a nasz klub jak zwykle śpi.
Panie Darku, do roboty, bo jak stracimy chłopaka, to będzie wielka strata.
Naprawdę tak ciężko chociaż z nim porozmawiać?
Jeśli chodzi o Mateusza Łukaszewskiego to to samo. Skąd wyciągnąć wartościowszego juniora na I ligę? Nie ma takich szans. Trzeba naprawdę obudzić się z letargu i działać.
Piszę to, bo wiem, że robi się niebezpiecznie i inne kluby bardzo mocno chcą nam podwędzić juniorów.
Dlaczego klub jeszcze nie podjął żadnych rozmów z Mateuszem Borowiczem? Chłopak chce u nas jeździć, nawet bardzo chce. Jest młody, perspektywiczny, kompletny, z własnymi motocyklami, busem, trudno o lepszego juniora, jak na nasze warunki.
Kilka klubów ekstraligi i kilka klubów I ligi już złożyło bardzo dobre oferty Mateuszowi (w zasadzie nawet nie do odrzucenia) a nasz klub jak zwykle śpi.
Jeśli chodzi o Mateusza Łukaszewskiego to to samo. Skąd wyciągnąć wartościowszego juniora na I ligę? Nie ma takich szans. Trzeba naprawdę obudzić się z letargu i działać.
Piszę to, bo wiem, że robi się niebezpiecznie i inne kluby bardzo mocno chcą nam podwędzić juniorów.
K*wa mac, jak zwykle.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Spokojnie gadka będzie ta sama co zawsze nie rozmawialiśmy z zawodnikami bo nie był jeszcze ustalony budżet na 2013 rok,do tego już się mogliśmy przyzwyczaić a później bedzie ze pozyskaliśmy zaowdników za mniej niz chcieli.
jerry78 pisze:Taki mały apel do p. Sprawki, bo mam nadzieje, że czasami zagląda tutaj.
popieram w całej rozciągłości...Mateusze muszą zostać , chłopaki bardzo się rozjeździli i w przyszłym sezonie ich punkty mogą być nie raz języczkiem uwagi...Borowicz wiozący Pedersena to jeden z najpiękniejszych widoków tego sezonu...
- niespokojny
- Trener
No bez jaj. Ja przyjmuje argument ze budzet prezes musi znac, ale taki chlopak to chyba wielkich kokosow nie zarabia co? Zaklepac go juz teraz, bo pozniej jak zostanie 1 albo 2 dobrych juniorow na rynku, to dopiero bedzie trzeba przeplacac i plakac.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/33665 ... -z-tarnowa
3 kompletne motocykle, 2 dodatkowe silniki (5 w sumie), nowy team z mechanikiem światowego formatu, tak oto ten junior jest przygotowany do sezonu.
Szkoda, że u nas nie został, aczkolwiek może i więcej się nauczy w Tarnowie i tylko na tym skorzysta. Miejmy nadzieje, że chociaż raz zawita do Lublina jako "gość"
3 kompletne motocykle, 2 dodatkowe silniki (5 w sumie), nowy team z mechanikiem światowego formatu, tak oto ten junior jest przygotowany do sezonu.
Szkoda, że u nas nie został, aczkolwiek może i więcej się nauczy w Tarnowie i tylko na tym skorzysta. Miejmy nadzieje, że chociaż raz zawita do Lublina jako "gość"
A już ktoś z nim uzgodnił tego "gościa", czy e tam?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Watpisz w Dariusza? Na pewno juz wszystko uzgodnione. Kontrakty, umowy.
PS. Szkoda Borowicza...
PS. Szkoda Borowicza...
Z nieoficjalnej wypowiedzi Jacka Ziółkowskiego na prezentacji wynika, że temat Borowicza jako gościa w dogodnych dla niego terminach, jest juz w zasadzie dograny. Trwają rozmowy na temat wypożyczenia Kreta, nie ma za to zupełnie opcji występów Malitowskiego w Lbnie.
garsija pisze:Z nieoficjalnej wypowiedzi Jacka Ziółkowskiego na prezentacji wynika, że temat Borowicza jako gościa w dogodnych dla niego terminach, jest juz w zasadzie dograny.
Dograny, czyli ???
Ziółek do Borowicza: Chcielibyśmy, żeby Mateusz u nas jechał jako gość
Borowicz do Ziółka: Aha.
Tymczasem Borowicz załapał się na zgrupowanie kadry w Zakopanem
"Dyżurnym" na zgrupowaniu Marek Cieślak mianował Mateusza Borowicza. Do jego obowiązków należeć będzie m.in. obejście rano wszystkich pokoi kadrowiczów i sprawdzenie, czy wszyscy na czas wstali i są gotowi do treningów.
Póki co oficjalnie w kadrze nie jest, ale miejmy nadzieję że funkcja budzika na zgrupowaniu kadry nie zamknie mu drogi do startu na zasadzie gościa u nas
"Dyżurnym" na zgrupowaniu Marek Cieślak mianował Mateusza Borowicza. Do jego obowiązków należeć będzie m.in. obejście rano wszystkich pokoi kadrowiczów i sprawdzenie, czy wszyscy na czas wstali i są gotowi do treningów.
Póki co oficjalnie w kadrze nie jest, ale miejmy nadzieję że funkcja budzika na zgrupowaniu kadry nie zamknie mu drogi do startu na zasadzie gościa u nas

Cieślak o Borowiczu:
Do tej pory nie mogę zrozumieć, jak można było się lekką ręką pozbyć Borowicza i Miśkowiaka. Może i sporo kosztowali, ale przynajmniej trzeba było podjąć próbę negocjacji, a tu nawet tego zabrakło.
Trener mistrzów Polski wierzy między innymi w pozyskanego przed sezonem Mateusza Borowicza. - Pragnę zwrócić uwagę, że nasz zespół startuje na specyficznym torze, na którym wiele zależy od przygotowania sprzętu. Myślę, że w trakcie sezonu to może okazać się nasz atut. Dużo obiecuję sobie po Borowiczu. Uważam, że to będzie dobra konkurencja dla reszty chłopaków. Powiem tak – wiem, kogo wziąłem do zespołu. Pewnie nie będzie od razu wartościowym juniorem, ale myślę, że z czasem jest w stanie zdobywać punkty – wyjaśnia Cieślak.
Do tej pory nie mogę zrozumieć, jak można było się lekką ręką pozbyć Borowicza i Miśkowiaka. Może i sporo kosztowali, ale przynajmniej trzeba było podjąć próbę negocjacji, a tu nawet tego zabrakło.
Ostatnio zmieniony 14 lutego 2013, o 22:48 przez jerry78, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Wara od koryta mocium panie, wara 
Trochę ucichło na temat Miśkowiaka. Sprawka z długami "bał" się kontraktu z nim. Było jednak też pisane, że ktoś chciał "pokryć" jego kontrakt. Ile w tym prawdy i czy było to wiarygodne źródło informacji - tego nie wiem
Trochę ucichło na temat Miśkowiaka. Sprawka z długami "bał" się kontraktu z nim. Było jednak też pisane, że ktoś chciał "pokryć" jego kontrakt. Ile w tym prawdy i czy było to wiarygodne źródło informacji - tego nie wiem
Ladnie sobie dzis we Wrocku poczynia.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
No i chyba już o nim jako gościu można zapomnieć
Cooper pisze:Ladnie sobie dzis we Wrocku poczynia.
Ja jakoś specjalnie nie jestem zaskoczony, słysząc o tym ile zainwestował w sprzęt w tym roku, a że jest to spory talent to wyniki przyjdą z czasem. Może nawet wcześniej niż ktokolwiek oczekuje. Cieślak wiedział co robi sprowadzając Mateusza do swojej drużyny. Nam pozostaje tylko czekać na jakiś mecz Unii Tarnów w sobotę, wtedy trzeba brać Mateusza na gościa.
jerry78 pisze: Nam pozostaje tylko czekać na jakiś mecz Unii Tarnów w sobotę, wtedy trzeba brać Mateusza na gościa.
"Gość" nie może jechać w dwóch zespołach w jednej kolejce.
Który punkt regulaminu tak mówi?
Nie wiem. Krążyły takie legendy
Cytat Mateusza po wczorajszych zawodach w Opolu...
W I lidze punkty zdobywało się praktycznie za darmo, a w najwyższej klasie każdy wjeżdża w szczelinę i nie odpuszcza.
(Sportowe Fakty)
W I lidze punkty zdobywało się praktycznie za darmo, a w najwyższej klasie każdy wjeżdża w szczelinę i nie odpuszcza.
(Sportowe Fakty)
No proszę, jak to Eliga zmienia ludzi. Może Mateusz powinien sobie przypomnieć jak to w tej pierwszej lidze zera woził.