ŻKS Ostrovia Ostrów - Lubelski Węgiel KMŻ - 03.06.2012
ŻKS Ostrovia Ostrów - Lubelski Węgiel KMŻ - 03.06.2012
Do meczu jeszcze 2 tygodnie ale mecze z Ostrowem zawsze cieszą się większym ładunkiem napinactwa
- więc może czas zacząć. Moim zdaniem Ostrovia jest w naszym zasięgu, a komplet 5 punktów byłby nam bardzo potrzebny. Misiek i Dawid zwykle latają po tamtejszym torze aż miło. Jednak nie ryzykowałbym tam Łełka, bo on po prostu wyżej wała nie podskoczy - 6-7 punktów to max na co można liczyć. Zakładam, że Cam meczem wczorajszym zapewnił sobie miejsce w składzie na dłużej. Kwestia na kogo ewentualnie postawić za Łełka - czy Madsa, który przecież jeździł sezon w Ostrowie czy na Karola, który w zeszłym roku wykręcił tam aż 12 punktow.
Re: ŻKS Ostrovia Ostrów - Lubelski Węgiel KMŻ - 03.06.2012
Jeśli można wyrazić swoje zawodnicze sympatie, to wystawiłbym Karola - oczywiście po sprawdzeniu na treningu. Ja Madsowi po prostu nie wierzę. O.
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Również jestem za powrotem Barana do składu - oczywiście, pod warunkiem, że będzie uczestniczył w treningach i udowodni w nich dobrą dyspozycję. Także i mnie Korneliussen zupełnie nie przekonuje. Nieskromnie zauważę, że jako pierwszy dostrzegałem u niego nadwagę, kiedy większość forum ekscytowała się jeszcze jego potencjałem. Brak szybkości może wynikać właśnie z tego, a nie z "angielskiej" specyfikacji jego silników.
Widać, że ostrowski tor sprzyja zawodnikom szybkim na trasie, a do takich na pewno należy zaliczyć Barana.
Natomiast co do Miesiąca, to będę się upierał, że w jego przypadku poprawa startu do poziomu choćby akceptowalnego zwiększy jego wartość o 50%. W tej chwili startuje tak fatalnie, że poprawa wydaje się stosunkowo łatwa - trzeba tylko odpowiednio potrenować. Jeśli z poziomu szkółkowicza przesunie się w tym elemencie do poziomu przynajmniej drugoligowego seniora, to będzie zdobywał o połowę punktów więcej, taka prawda.
Widząc, jak ostrowski tor pięknie nosił w meczu z Gnieznem, byłbym gotów zaryzykować ponowne wstawienie do składu Miesiąca kosztem Madsa, jeśli Baran nie okaże się dość dobry.
Widać, że ostrowski tor sprzyja zawodnikom szybkim na trasie, a do takich na pewno należy zaliczyć Barana.
Natomiast co do Miesiąca, to będę się upierał, że w jego przypadku poprawa startu do poziomu choćby akceptowalnego zwiększy jego wartość o 50%. W tej chwili startuje tak fatalnie, że poprawa wydaje się stosunkowo łatwa - trzeba tylko odpowiednio potrenować. Jeśli z poziomu szkółkowicza przesunie się w tym elemencie do poziomu przynajmniej drugoligowego seniora, to będzie zdobywał o połowę punktów więcej, taka prawda.
Widząc, jak ostrowski tor pięknie nosił w meczu z Gnieznem, byłbym gotów zaryzykować ponowne wstawienie do składu Miesiąca kosztem Madsa, jeśli Baran nie okaże się dość dobry.
o tendencji do tycia u Madsa pisałem tuż po zakontraktowaniu go do nas - tak gwoli ścisłości
Wczoraj widziałem Karola "pod dachem" i nie wyglądał na gościa z kontuzją. Co do Pawła - naprawdę nie wiem co niektórzy widzą w jego agresywnym z pozoru stylu jazdy. Nie przynosi to ani punktów a i wyprzedzanki są sporadyczne.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2012, o 15:27 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
Michalski zapewne rzadko bedzie reprezentowal nasze barwy, dlatego tez :
BRAĆ BUBLA !!!
http://nicesport.pl/zuzel/117642/bubel-poza-wlokniarzem
BRAĆ BUBLA !!!
http://nicesport.pl/zuzel/117642/bubel-poza-wlokniarzem
Bubel już jechał jako gość w Rybniku wczoraj więc odpada. Poza tym nic ciekawego nawet w II lidze nie pokazał.
Tak, zwłaszcza że wczoraj jechał w Rybniku jako gość
15. Marcin Bubel - 4+1 (d,2*,1,1)
edit:Jerry jak zwykle szybszy
15. Marcin Bubel - 4+1 (d,2*,1,1)
edit:Jerry jak zwykle szybszy

To może mojego kuzyna z Częstochowy polecę?
Ostatnio nawet ładnie zapunktował w lidze śląskiej: http://speedwayresults.com/rider.php?na ... Malczewski
Ogólnie dupy nie urywa ale można by go sprawdzić na jakimś treningu :p
Ogólnie dupy nie urywa ale można by go sprawdzić na jakimś treningu :p
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
- niespokojny
- Trener
Ale wypozyczyc go jeszcze mozna...
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Myśle, że baran powinien dojść do siebie tym bardziej, że do meczu jeszcze 2 tygodnie. Nie odkryje ameryki jeśli zaproponuje taki skład:
Miśkowiak
Baran
Woodward
Jeleniewski
Stachyra
Łukaszewski
Kostro lub gość jeśli kogoś się da załatwić.
Zastanowiłbym się tylko nad zamianą Miśkowiaka ze Stachyrą.
Miśkowiak
Baran
Woodward
Jeleniewski
Stachyra
Łukaszewski
Kostro lub gość jeśli kogoś się da załatwić.
Zastanowiłbym się tylko nad zamianą Miśkowiaka ze Stachyrą.
No jeśli Baran przyjedzie na trening/treningi i okaże się że jest w formie to zmieniłbym Miesiąca bo z takimi startami jest zdecydowanie najsłabszym ogniwem. Poza tym Cam pokazał kawał fajnego speedwaya więc nie powinien być odsunięty od składu. A po tym holowaniu Matiego zostawiłbym Davidoffa w parze z juniorem jednak.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Wystarczy odpowiedni tor - a taki jest w Ostrowie - a będą regularne. Pod warunkiem, że nie będzie zaczynał biegu z 10-metrową stratą.Gelo pisze:Co do Pawła - naprawdę nie wiem co niektórzy widzą w jego agresywnym z pozoru stylu jazdy. Nie przynosi to ani punktów a i wyprzedzanki są sporadyczne.
nie podejrzewam ze ktos w Ostrowie zrobi tor żeby pan Miesiąc sobie powyprzedzał. Ten tor jest przewidywalny i jeden z łatwiejszych do dopasowania się dla gości. A Paweł będzie startował jak startował - tu sie nic nie zmienia od czasów jego juniorki w Rzeszowie. Tylko, że o ile z machania głową i z latania po torze w 2 lidze czasem cos wyniknie o tyle w pierwszej nie za bardzo są ogórki do wyprzedzania po kiepskim starcie. Reasumując - czy tor odpowiedni czy nie - nie liczyłbym na przekroczenie "miesięcznej" normy 6-7 punktów
A co złego w tych 6-7 punktach? Przecież nie zrobią wszyscy +10... Nie oczekujesz chyba wyniku 30:60? 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
to złego, że nigdzie nie jest powiedziane że to uciuła - przykład - wczoraj. A jak on robi więcej automatycznie odciąża liderów.
Serio uważasz, że na takim torze, jaki Ostrowianie przygotowali na Gniezno, Miesiąc nie miałby szans na dobry wynik?Gelo pisze:nie podejrzewam ze ktos w Ostrowie zrobi tor żeby pan Miesiąc sobie powyprzedzał.
Serio uważasz, że na takim torze, jaki Ostrowianie przygotowali na Gniezno, Miesiąc nie miałby szans na dobry wynik, po poprawieniu startów do choćby przeciętnego poziomu?
Serio uważasz, że Miesiąc nie jest w stanie poprawić tragicznych startów ani na jotę?
Moim zdaniem, Ostrów to idealny tor dla Miesiąca, lepszy niż gdziekolwiek w tym sezonie. I jeśli Paweł do tej pory był w składzie, to dlaczego miałby wylatywać z niego przed meczem, w którym tor prawdopodobnie będzie mu najbardziej sprzyjał?
Nie mam wątpliwości, że poprawa startów tak tragicznych, jak ostatnio prezentuje, jest spokojnie w Pawła zasięgu. Nie zaprzeczysz, że łatwiej się poprawić, gdy się startuje jak szkółkowicz, niż gdy się startuje, jak Hans Nielsen. A Miesiąc, dostając 10 metrów po 30 metrach jazdy, startuje właśnie jak szkółkowicz.
Oczywiście, chodzi mi wyłącznie o sytuację, w której lepszą opcją nie będzie Baran (a pewnie będzie). Niedopuszczalnym byłoby - moim zdaniem - puszczenie kosztem Miesiąca Korneliussena, którego gruby tyłek byłby obiektem łatwego wyprzedzania, jak to już z resztą miało miejsce w tym sezonie.
Chcialbym przypomniec ze Pawel jako uzupelnienie pary jeszcze nie zawodl w zadnym meczu. Jego para z Miskem wydaje sie byc najpewniejsza. W Lodzi i w Dauga przywiezli najwiecej pkt. Wiec chyba Miesiac jak na razie spelnia swoja role w druzynie.
- niespokojny
- Trener
3x tak w odpowiedzi na pytania.
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Wyboru należałoby dokonać tylko pomiędzy Baranem, a Miesiącem. Z prostego powodu. Wszyscy z Łotyszami pojechali dobrze, a Miesiąc był jedynie najsłabszym (nie słabym)ogniwem w dobrze spisującej się maszynie. Na obecną chwilę dla mnie Paweł jest w składzie na Ostrów, ale nie można z góry odbierać szans Baranowi, który na kilku treningach (mam nadzieję, że nie na treningu)może sobie to miejsce wywalczyć.
O zwycięstwo będzie trudno także z tego powodu, że nie bardzo można się nastawiać (no może poza 2:4 w I biegu)na jakiekolwiek punkty juniorów. Jak mnie Łukaszewski chociaż raz pozytywnie zaskoczy na wyjeździe poza pierwszym biegiem, to od razu staje się jego fanem - przynajmniej do końca sezonu
Były przypadki, że wygrywały mecze zespoły, których juniorzy nie punktowali, ale są to przypadki raczej rzadkie.
O zwycięstwo będzie trudno także z tego powodu, że nie bardzo można się nastawiać (no może poza 2:4 w I biegu)na jakiekolwiek punkty juniorów. Jak mnie Łukaszewski chociaż raz pozytywnie zaskoczy na wyjeździe poza pierwszym biegiem, to od razu staje się jego fanem - przynajmniej do końca sezonu
Były przypadki, że wygrywały mecze zespoły, których juniorzy nie punktowali, ale są to przypadki raczej rzadkie.
Miesiąc jest rzadki i to jest niepodważalne. Barana stać na 8 czy w porywach 10 punkciorów a Miesiąc od 4 meczów nie może powyżej 6 bodaj podskoczyć, wiadomo że nikt nie liczył na jego kotlety, ale wczoraj Loko nie istniało a Paweł jechał na poziomie naszych juniorów 
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Najpierw niech Baran pokaże, że go stać, a Miesiąc poćwiczy starty pod okiem trenera.
Poza tym, jeśli dobrze pamiętam, Miesiąc po meczu mówił, że padł mu wczoraj najlepszy silnik - więc nie mógł się pokazać od najlepszej strony.
Poza tym, jeśli dobrze pamiętam, Miesiąc po meczu mówił, że padł mu wczoraj najlepszy silnik - więc nie mógł się pokazać od najlepszej strony.
- niespokojny
- Trener
Zastanow sie czy latwiej uciekac, czy latwiej gonic. W 80% biegow z jego udzialem mozna zalozyc ze przegra start i bedzie musial gonic. Miesiac moze walczy ale czesto bez glowy, rzuca go po torze. Na II lige to starczalo ale w I juz nie ma takich ogorkow zeby dac sie mijac na trasie jak tyczki. Jak na swoim torze nie dawal rady wyprzedzac to jak sobie wyobrazasz to w Ostrowie?
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Uważam, że póki co nie ma sensu dywagować o słabościach Miesiąca. Niech Baran najpierw przyjedzie na trening, sprawdzi czy z obojczykiem jest już dobrze, a na samym końcu zachwyci nas na tych treningach
Nie podejrzewam, żeby Wardzała brał pod uwagę Korneliussena przy ustalaniu składu, chyba że ten zacznie trenować z zespołem.
Na obecną chwilę dla mnie jedzie Miesiąc. Jest najsłabszym ogniwem, ale parę oczek przywoził i zazwyczaj były to biegi dla nas zwycięskie.
Na obecną chwilę dla mnie jedzie Miesiąc. Jest najsłabszym ogniwem, ale parę oczek przywoził i zazwyczaj były to biegi dla nas zwycięskie.
- niespokojny
- Trener
Byly zwycieskie, ale w 4 meczach zadnego biegu nie wygrac to troche wioska.