Lublin - Daugavpils 20.05.2012 godz. 19:00
Re: Lublin - Daugavpils 20.05.2012 godz. 19:00
ja mecz ogladalem na itvl, ale tez sie wypowiem
Miesiac wygladal moim zdaniem fatalnie, beznadziejne starty, a ta 'walka' na trasie to za kazdym razem pachnie gipsem, miota go i rzuca po tym torze, gdzies wyjezdza pod bande na pierwszym luku, drugi luk robi na 3 razy... mam nadzieje, ze Baran w czwartek go pyknie pare razy na treningu i bedzie zmiana w skladzie
Jelen po upadku utykal oraz mial jakies problemy z lewa reka, wiec wydaje mi sie, ze to dlatego nagle tak oslabl, chociaz teoria Marka Kepy jest inna, wg niego Jelen po prostu nie ma wystarczajaco duzo sily w rekach, bo zle przepracowal zime
Misiek, Dawid, Cam i Jelen momentami bardzo ladnie dzisiaj, Łukaszewski tez zdecydowanie na plus, przywiezc Maxa (nawet tak slabego jak dzisiaj) to jest jakis tam sukces. Misiek niby najwiecej punktow, ale moim zdaniem jazde Dawida najlepiej sie oglada, pozostali nasi zawodnicy nie wygladaja wcale jakos bardzo pewnie na trasie, a tu kogos wyrzuci pod bande, a tu jakas koleina, a Dawid wrecz przeciwnie, sprawia wrazenie jakby tor byl dla niego rowny jak stol
Torsen, na pytanie nr 2 w miare odpowiedzialem, co do Lambo to nie wiem czyje, a co do rownania toru, to podobno Kokin sie sprul do sedziego, ze nierowno
Miesiac wygladal moim zdaniem fatalnie, beznadziejne starty, a ta 'walka' na trasie to za kazdym razem pachnie gipsem, miota go i rzuca po tym torze, gdzies wyjezdza pod bande na pierwszym luku, drugi luk robi na 3 razy... mam nadzieje, ze Baran w czwartek go pyknie pare razy na treningu i bedzie zmiana w skladzie
Jelen po upadku utykal oraz mial jakies problemy z lewa reka, wiec wydaje mi sie, ze to dlatego nagle tak oslabl, chociaz teoria Marka Kepy jest inna, wg niego Jelen po prostu nie ma wystarczajaco duzo sily w rekach, bo zle przepracowal zime
Misiek, Dawid, Cam i Jelen momentami bardzo ladnie dzisiaj, Łukaszewski tez zdecydowanie na plus, przywiezc Maxa (nawet tak slabego jak dzisiaj) to jest jakis tam sukces. Misiek niby najwiecej punktow, ale moim zdaniem jazde Dawida najlepiej sie oglada, pozostali nasi zawodnicy nie wygladaja wcale jakos bardzo pewnie na trasie, a tu kogos wyrzuci pod bande, a tu jakas koleina, a Dawid wrecz przeciwnie, sprawia wrazenie jakby tor byl dla niego rowny jak stol
Torsen, na pytanie nr 2 w miare odpowiedzialem, co do Lambo to nie wiem czyje, a co do rownania toru, to podobno Kokin sie sprul do sedziego, ze nierowno
METHANOL ADVENTURE TEAM
Podobalo mi sie absolutnie wszystko, nie bylo slabych punktow.
Stadion bez deszczu cudnie wyglada w bialych swiatlach.
Zawodnicy - az trudno uwierzyc, ze ci sami ludzie w Daugavpils jezdzili tak jak dzisiaj Łotysze ...byly dobre starty, wyprzedzania na trasie, jazda para, rewelacyjna opieka Stachyry nad Mateuszem / mniej czasu poswiecil na patrzenie przed siebie niz na ogladanie sie do tylu na Puodzuksa / a poza tym
~
8 punktow juniorskich w 5 biegach
~
swietnie dobrana muzyka
~ flaga dla LEE oszczedna w tresci, a wszystko mowiaca /starannie powieszona i dobrze napieta
~
nowy wirazowy na pierwszym łuku pracowity jak mroweczka
Stadion bez deszczu cudnie wyglada w bialych swiatlach.
Zawodnicy - az trudno uwierzyc, ze ci sami ludzie w Daugavpils jezdzili tak jak dzisiaj Łotysze ...byly dobre starty, wyprzedzania na trasie, jazda para, rewelacyjna opieka Stachyry nad Mateuszem / mniej czasu poswiecil na patrzenie przed siebie niz na ogladanie sie do tylu na Puodzuksa / a poza tym
~
~
~ flaga dla LEE oszczedna w tresci, a wszystko mowiaca /starannie powieszona i dobrze napieta
~
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Nie wiem co jest z Danielem, ale z trybun wyglądało momentami jakby trochę siły brakowało ?! Kłapania gazem przed wejściem w łuk nie dało się nie zauważyć. Pytanie tylko czym to było spowodowane.
Ogólnie chłopakom należą się duże brawa! Stanęli na wysokości zadania. Na + zaskoczył zwłaszcza Cameron. Bardzo szybki na starcie potem mądra jazda. Szkoda tylko Michalskiego bo widać, że starty ma bardzo dobre i parę punktów mógł jeszcze przywieźć.
Teraz Ostrów i trzeba jechać po zwycięstwo, chociaż łatwo nie będzie.
Ogólnie chłopakom należą się duże brawa! Stanęli na wysokości zadania. Na + zaskoczył zwłaszcza Cameron. Bardzo szybki na starcie potem mądra jazda. Szkoda tylko Michalskiego bo widać, że starty ma bardzo dobre i parę punktów mógł jeszcze przywieźć.
Teraz Ostrów i trzeba jechać po zwycięstwo, chociaż łatwo nie będzie.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
Torsen pisze:Jak by co, to ponawiam pytania:
1. Dlaczego polewaczka ubijała tor - na czyje polecenie i z jakiego powodu?
2. Czy Jeleń ucierpiał przy upadku?
3. Kto przyjechał na mecz z Warszawy Lamborghini i postawił przy nim ochronę?
1. zawodników i trenera (KMŻ-u)
2. Oberwała noga, którą ma skręconą od momentu gdy na treningu w Rzeszowie wjechał w niego jakiś Prokop
3. Lambo czy Ferrari jest Barłoga z Rzeszowa, latał kiedyś w amatorce (chyba sponsor Barana)
Ostatnio zmieniony 20 maja 2012, o 23:04 przez vadik, łącznie zmieniany 1 raz.
Nareszcie drużyna pojechała w miarę równo i juniorzy kilka punktów przywieźli. I oczywiście szczególne brawa dla wszystkich dzisiejszych 'rekordzistów' toru którym pomógł trener z toromistrzem
. Świetny mecz na późną inaugurację!
Czyli Misiek wyrównał rekord Gustafssona
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Wyrównał? Przecież był lepszy o ponad 0,5s.
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
Poebao mi się nie byłem na meczu
Misiek go pobił 65,19 .
Woodward wyrównał
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Kto wygrał w 5 biegu? Ja mam zapisane, że Woodward, a Syfy podają, że Jeleń. Kto ma rację?
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
Nasi się skarżyli na stan swojego toru? Że co, zbyt przyczepny? No bez jaj. Mógłbyś rozwinąć ten wątek?vadik pisze:Torsen pisze:Jak by co, to ponawiam pytania:
1. Dlaczego polewaczka ubijała tor - na czyje polecenie i z jakiego powodu?
2. Czy Jeleń ucierpiał przy upadku?
3. Kto przyjechał na mecz z Warszawy Lamborghini i postawił przy nim ochronę?
1. zawodników i trenera (KMŻ-u)
Wydawało mi się, że trzymał się za lewą rękę i to by tłumaczyło stopniowe opadanie z sił.2. Oberwała noga, którą ma skręconą od momentu gdy na treningu w Rzeszowie wjechał w niego jakiś Prokop
Rejestracja WZ. W leasingu?3. Lambo czy Ferrari jest Barłoga z Rzeszowa, latał kiedyś w amatorce (chyba sponsor Barana)
W ogóle czasy to były dzisiaj kosmiczne. Chyba 5 razy poniżej starego rekordu Gustafssona 
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
- niespokojny
- Trener
No nie dokonca z tym Stachyra bylo tak jak pisze grzesieck bo w 14 biegu dwa razy na drugim luku wjechal w ta sama koleine i mocno pachnialo upadkiem... A Miskowiak wykrecil swietny czas, o 0,66 sek. lepszy od Gustafssona zeby byc dokladnym. Widac ze jest dobrze spasowany. No i w koncu nasi mieli starty, co jak widac w zuzlu jest kluczowe do wygrywania meczow. W sumie chyba w 5 biegach czas byl lepszy niz dotychczasowy rekord. Co Wardzala zrobil z torem? 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
1. a co tu rozwijać, tor był troche przyczepniejszy niż na treningu, było troche dziur, to chcieli by troche go ubić, nam by to nie zaszkodziło a im nie pomogło.
2. mimo wszytsko noga
3. hmm
2. mimo wszytsko noga
3. hmm
Apocalips pisze:Nie wiem co jest z Danielem, ale z trybun wyglądało momentami jakby trochę siły brakowało ?! Kłapania gazem przed wejściem w łuk nie dało się nie zauważyć. Pytanie tylko czym to było spowodowane.
Tak jak wyżej, Kępa twierdzi że Jeleń ma siłę na 2 okrążenia potem to jedzie już na przetrwanie i od krawężnika do bandy i na zmianę. Kępa mówił też ze zamykanie gazu w połowie prostej niczego dobrego w sensie punktów, nie przyniesie.
Generalnie Jeleń powinien się wziąć za trening. I tak szczerze powiedziawszy to dzisiaj parę punktów naczesał, ale nie zapominajmy o tym co było w poprzednich kolejkach. Miesiąc wykazywał jakąś regularność 4-7 pkt z czego dzisiaj to myślę że problemy ze sprzęgłem miał. Wolałbym żeby Jeleń powalczył z Baranem o skład bo wtedy i jednemu i drugiemu może to wyjść na dobre, bo jeżeli wykluczymy Miesiąca to wydaje mi się że ani Jeleń ani Baran motywacji do treningów mieć nie będą.
„Nie dyskutuję z końskim zadem, jeżeli już, to za pomocą bata...”
Apocalips pisze:Kto wygrał w 5 biegu? Ja mam zapisane, że Woodward, a Syfy podają, że Jeleń. Kto ma rację?
Zwyciężył z całą pewnością Woodward. Drugi był Jeleń.
niespokojny pisze:Co Wardzala zrobil z torem?
Skrócił?
Turkish pisze:Apocalips pisze:Nie wiem co jest z Danielem, ale z trybun wyglądało momentami jakby trochę siły brakowało ?! Kłapania gazem przed wejściem w łuk nie dało się nie zauważyć. Pytanie tylko czym to było spowodowane.
Tak jak wyżej, Kępa twierdzi że Jeleń ma siłę na 2 okrążenia potem to jedzie już na przetrwanie i od krawężnika do bandy i na zmianę. Kępa mówił też ze zamykanie gazu w połowie prostej niczego dobrego w sensie punktów, nie przyniesie.
Ale Marek nie wiedział o problemach Jelenia z nogą. A bez lewej nogi na tym torze fatalnie sie jeździło.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
harry pisze:Turkish pisze:Apocalips pisze:Nie wiem co jest z Danielem, ale z trybun wyglądało momentami jakby trochę siły brakowało ?! Kłapania gazem przed wejściem w łuk nie dało się nie zauważyć. Pytanie tylko czym to było spowodowane.
Ale Marek nie wiedział o problemach Jelenia z nogą. A bez lewej nogi na tym torze fatalnie sie jeździło.
Wydaje mi się że Kępa powiedział o braku sił Jeleń 2 razy. I że wspominał o tym przed uślizgiem Jeleniewskiego.
„Nie dyskutuję z końskim zadem, jeżeli już, to za pomocą bata...”
Na gorąco:
- fantastyczna zespołowa jazda Stachyry - to co zrobił z Poudżuksem w 6 biegu to poezja;
- Misiek świetnie spasowany - miodzio;
- Łełek - atomowe starty jak zawsze, potem było już ciężko coś odrobić - mimo wszystko ciekawie się go ogląda! I ta walka łokciami...
- Jeleń - po jeździe widać, że chce się odkuć za wszystko wcześniej. Jeśli rzeczywiście nie zaleczył urazu + dzisiejszy ślizg = dowiózł co mógł.
- Łukaszewski - jak doooobrze mieć Stachyrę za sobą
Nie wierzyłem w punkt bonusowy do 8 biegu. Przed nominowanymi wciąż sprawa była otwarta. Mając praktycznie brak dwóch zawodników w składzie wywalczyliśmy bardzo trudnego bonusa. Wielkie brawa. Miło będzie wysłać do Daugavpils obiecane zdjęcia
- fantastyczna zespołowa jazda Stachyry - to co zrobił z Poudżuksem w 6 biegu to poezja;
- Misiek świetnie spasowany - miodzio;
- Łełek - atomowe starty jak zawsze, potem było już ciężko coś odrobić - mimo wszystko ciekawie się go ogląda! I ta walka łokciami...
- Jeleń - po jeździe widać, że chce się odkuć za wszystko wcześniej. Jeśli rzeczywiście nie zaleczył urazu + dzisiejszy ślizg = dowiózł co mógł.
- Łukaszewski - jak doooobrze mieć Stachyrę za sobą
Nie wierzyłem w punkt bonusowy do 8 biegu. Przed nominowanymi wciąż sprawa była otwarta. Mając praktycznie brak dwóch zawodników w składzie wywalczyliśmy bardzo trudnego bonusa. Wielkie brawa. Miło będzie wysłać do Daugavpils obiecane zdjęcia
- stefanzdzialek
- Senior
NervGal pisze:niespokojny pisze:Co Wardzala zrobil z torem?
Skrócił?
Był od czwartku w Lublinie, od rana do wieczora na stadionie, uzgadniał z toromistrzem co i jak robić, lekko bronować, lać wodę tu i tam, przeprowadził dwa treningi przed meczem, rozmawiał z zawodnikami w trakcie treningów, [wygrał mecz z bonusem, Misiek zrobił rekord toru ( to już efekt)].
niespokojny pisze: Co Wardzala zrobil z torem?
W końcu ktoś nad tym torem popracował tyle ile to potrzeba ( czyli bardzo, bardzo dużo).
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
I żądał ubijania podczas zawodów? Jakieś to dziwne.
- stefanzdzialek
- Senior
Dla ciebie wszystko co nie jest zapisane w kodeksach prawa jest dziwne, albo wymaga kilku stron dyskusji na forum.