Lokomotiv Daugavpils - LW KMŻ Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

Lokomotiv Daugavpils - LW KMŻ Lublin

#1 Postautor: Dobromir » 7 maja 2012, o 13:30

Kolejny mecz już w najbliższą niedzielę, także proponuje rozpoczęcie dyskusji. Mam nadzieje, że niektórzy zrehabilitują się po haniebnej porażce z 2007 roku, po której Lublin na rok zniknął z żużlowej mapy Polski. Co prawda nie liczę na zwycięstwo, ale na przyzwoity wynik, który pozwoli nam zdobyć bonus w dwumeczu.

BR
Senior

Re: Lokomotiv Daugavpils - LW KMŻ Lublin

#2 Postautor: BR » 7 maja 2012, o 13:37

w tamtym roku w Duagavpils:
Daniel Jeleniewski w barwach Orła - 2 (0,2,d),
wynik spotkania 46 :13 dla Lokomotywy :)

wniosek: Baran za Jelenia :P

Sledzio
Trener
Kontakt:

#3 Postautor: Sledzio » 7 maja 2012, o 13:40

Co jak co, ale jak wyjdziemy tam z 30 to będzie sukces :)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4 Postautor: Gelo » 7 maja 2012, o 13:57

BR pisze:w tamtym roku w Duagavpils:
Daniel Jeleniewski w barwach Orła - 2 (0,2,d),
wynik spotkania 46 :13 dla Lokomotywy :)

wniosek: Baran za Jelenia :P

do tego dwa defekty na ostatnich miejscach Dawida w barwach Wybrzeża i mamy obraz zniszczenia. Ostatnio żużel stał się wyjątkowo nieprzewidywalny ale nie tacy żużlowcy jak nasi liderzy jeździli na tamtym torze jak nowicjusze. Może nam być bardzo trudno nawet o bonus, chociaż Loko znacznie traci na wyjazdach. Może Łełek z oczywistych powodów szepnie słówko jak się poprzekładać.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#5 Postautor: Hans » 7 maja 2012, o 13:58

Jeśli zdobędziemy 35 punktów do dla mnie będzie to zwycięstwo :wink:

LEON1978

#6 Postautor: LEON1978 » 7 maja 2012, o 14:32

Martwi mnie ze po ZK Jelen i Misiek wygladali cienko ,Dawid cos powalczy ale kompletu nie bedzie ,teraz cienki Korniszon lub Cameron lecz obydwaj sa na dzis slabi ....minusy przyslaniaja plusy ,i 35 pkt to bedzie niezly wynik.
Cos te nasze asiory slabna w oczach , zreszta start drugiego biegu rozwial moje watpliwosci.

klops
Junior

#7 Postautor: klops » 7 maja 2012, o 17:15

LEON1978 pisze:Martwi mnie ze po ZK Jelen i Misiek wygladali cienko ,Dawid cos powalczy ale kompletu nie bedzie ,teraz cienki Korniszon lub Cameron lecz obydwaj sa na dzis slabi ....minusy przyslaniaja plusy ,i 35 pkt to bedzie niezly wynik.
Cos te nasze asiory slabna w oczach , zreszta start drugiego biegu rozwial moje watpliwosci.

Tylko spalić i zaorać pozostaje :lol:

Nie odjechaliśmy żadnego meczu na swoim stadionie, jako jedyny pierwszoligowiec mieliśmy swoich reprezentantów z finale ZK (i to od razu trzech), z faworytem całej ligi do końca walczyliśmy o 2 punkty ale nie ma co, jest źle bo Misiek z Miesiącem źle ze startu wyszli. Rogowski też w powtórce przegrał start z naszym Mateuszem i sam sobie odpowiedz, który z nich jest lepszym zawodnikiem.
a czego wypociny wytłumacz mi czego.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#8 Postautor: kilar » 7 maja 2012, o 17:20

Z naszych nikt tam praktycznie nie punktowal. Ani Jelen w zeszlym roku, ani Stachyra przez ostatnie 2 lata, ani Miskowiak. Moze byc tak, ze ich Hansen bedzie wozil, a wtedy wynik w graniach -30 i wiecej.

alfkrystian
Szkółkowicz

#9 Postautor: alfkrystian » 7 maja 2012, o 18:18

Wychodzi na to ,że Lokomotiv to mega potęga i jak oni zrobią tor , to ni ma ch.... we wsi nikt z trzydziestki nie wyjdzie . Ludzie nie demonizujcie

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#10 Postautor: kilar » 7 maja 2012, o 18:57

Zadna potega, tylko naszym wybitnie tam nie idzie.

Czarek
Trener

#11 Postautor: Czarek » 7 maja 2012, o 19:07

kilar pisze:Zadna potega, tylko naszym wybitnie tam nie idzie.

No właśnie. O co chodzi z tym torem na Łotwie? Rusza się i zmienia kształt podczas jazdy? Najbardziej tajemniczy to w Europie.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Talmai
Junior

#12 Postautor: Talmai » 7 maja 2012, o 20:11

Tor jest do walki na pewno, ale też nie zawsze pogoda pozwoli im go przygotować idealnie tak jak chcą. Ściganie przypomina mi to z Bydgoszczy, nie bardzo wiadomo gdzie niesie, wyprzedzają z różnych stron i głównie gospodarze. Ale tajemnicy tam żadnej nie ma, byli żużlowcy którzy na wyjeździe zakręcili tam koło maxa, np Jabłoński.

Loko to klub 'starej daty', działa w oparciu o treningi i klubowego mechanika, co w erze osobistych tunerów jest rzadkie. Moim zdaniem bardziej w tym ich siła niż w torze.
Dzisiaj dopasowanie do toru znaczy jeszcze więcej niż kiedyś, a tam klubowy majster pomaga nawet obcokrajowcom. Miejscowa szkółka, częste treningi, poważne przygotowania do meczów, stały trener Kokin, stały mechanik i toromistrz. I z niewielkim budżetem można profesjonalnie działać. Dauga w lidze ruskiej byli najbiedniejsi, musieli sobie radzić własnym torem. Tak opowiadał Świst który tam jeździł, przygotowanie do spotkań i ludzie tam pracujący na poziomie ekstraligi. Mogą mieć kadrowo słaby skład ale potrafią coś wyciągnąć. Teraz mają najsłabszą kadrę odkąd awansowali do 1 ligi.
Toromistrza też chwalą ale wielkim magiem chyba nie jest skoro przed GP na ciągniku siedział Gollob :lol:

Tor w Dauga jest specyficzny, jak wiele innych.
Lokomotiv jeździ w Polsce już tak długo a nadal wielu pęka przed tym wyjazdem.
I to doświadczeni żużlowcy.
Magnus Zetterstroem (Lechma Start Gniezno):" Mimo wszystko, nie mogę rozgryźć tego toru. Jeździłem tutaj tyle razy i wciąż nie wiem, jak się tutaj jeździ. Jestem bardzo zawiedziony"
Dla porównania "nowi miejscowi":
Mikael Max: "Tutaj jest absolutnie normalny tor. Miałem problemy kilka lat temu, jak byłem w Daugavpils pierwszy raz. Za każdym następnym razem jechało się tutaj coraz lepiej"
Kenneth Hansen: "Byłem bliski rozpaczy. Dwa dni treningów i nie wychodziło absolutnie nic. Byłem uparty, nikogo nie słuchałem, chciałem sam trafić z ustawieniami. Jest jednak drużyna i w końcu posłuchałem dobrych rad Povazhnego oraz Maxa. Wczoraj pod koniec treningu zrozumiałem, że latam po tym torze."

Uważam że 95% zawodników których sobie Daugavpils sprowadzi, to im się sprawdzi i zrobi u siebie jakieś niezłe punkty. Także ci z LW KMŻ. Tym bardziej przykro z powodu słabiutkiej łotewskiej przygody Tomka Piszcza.
Lublinianie powinni jechać z zamiarem zaklepania bonusa.
Mam nadzieję że doświadczenie Miesiąca się przyda, przynajmniej jemu.

jerry78
Trener

#13 Postautor: jerry78 » 7 maja 2012, o 20:12

kilar pisze:Z naszych nikt tam praktycznie nie punktowal. Ani Jelen w zeszlym roku, ani Stachyra przez ostatnie 2 lata, ani Miskowiak. Moze byc tak, ze ich Hansen bedzie wozil, a wtedy wynik w graniach -30 i wiecej.

Coś mi się obiło o uszy, że akurat Hansen w tym meczu nie pojedzie bo ma zaplanowane inne zawody tego dnia.

janek
Kadrowicz

#14 Postautor: janek » 7 maja 2012, o 20:17

A był sezon, że naszym szło na Łotwie?? :D
Jak się bierze samych, takich jak jeleń, co im "nie idzie" wybitnie w daugavpils :evil: to do kogo te gorzkie żale??
Ten sezon z zawodnikami których mamy, jest po to, aby przejechać sezon z kapitalnym aspektem finansowym i nie spaść przy tym ligę niżej 8)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#15 Postautor: Gelo » 7 maja 2012, o 23:38

też słyszałem, że Hansen ma nie jechać - ale czy to jakieś ułatwienie/utrudnienie? Przecież to cienias jakich mało, który woził Gniezno jak chciał. Dlaczego? Odpowiedz tylko jedna - tor. Gdzieś czytalem ostatnio - chyba jakiegoś juniora z Gniezna, że nawierzchnia jest "piaskowa". Co by to nie oznaczało wielu znanych i doświadczonych żużlowców tam poległo, a bogami są Bogdanowy, Lebiedewy i Poudżuksy. Poważnyj to wręcz mistrz świata i okolic. Reszty typu Gieruckis czy Paura nie pomnę bo i one wystarczały na czwartego zawodnika w Polsce swego czasu.

harry
Trener

#16 Postautor: harry » 8 maja 2012, o 00:08

No to czekamy na Łełka. Potrafił tam zrobić i 17 punktów w cięzkim meczu. Może i teraz nas poprowadzi...
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

jerry78
Trener

#17 Postautor: jerry78 » 8 maja 2012, o 00:30

Jedyny dylemat: Mads czy Cam ? Ja bym chyba sprawdził jak faktycznie Cam jest przygotowany.

LEON1978

#18 Postautor: LEON1978 » 8 maja 2012, o 01:47

Moim skromnym zdaniem ....pierwsze ,dwa treningi na tygodniu na dosc twardym torze ,z torem w Daugavpils jest taka sprawa upraszczajac ze jest on twardszy niz sie zdaje ,wszyscy mysla ze jest raczej przyczepnie a Lokomotiv wali punkty.Jak Gelo napisal ,ten-piasek-powoduje zludzenie przyczepnego toru ,mam na mysli tor normalny bez deszczu itp.
Druga rzecz analiza przez druzyne (Cieslak sie nie wstydzi przyznac ze analizuje mecze)meczu Startu ,dosc niedawny material ,widac jak Lotysze tam jada ,a czesto to Start niezle startowal ale na trasie lipa .Wyciagnac wnioski zeby nie byc zaskoczonym jak oni beda latac pod prawym lokciem.(mecz na YouTube)
I jedno pytanie ,rozumiem obojczyk Barana zlamany??

go!
Trener

#19 Postautor: go! » 8 maja 2012, o 03:04

jerry78 pisze:Jedyny dylemat: Mads czy Cam ? Ja bym chyba sprawdził jak faktycznie Cam jest przygotowany.

Jesli Cameron moze jechac, a Baran nie, to w zasadzie nie powinno byc dylematow.

Awatar użytkownika
luckylukelbn

#20 Postautor: luckylukelbn » 8 maja 2012, o 07:02

Moze czas na przelamanie?

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#21 Postautor: kibicLBN » 8 maja 2012, o 09:30

Czarek pisze:
kilar pisze:Zadna potega, tylko naszym wybitnie tam nie idzie.

No właśnie. O co chodzi z tym torem na Łotwie? Rusza się i zmienia kształt podczas jazdy?.

Na to pytanie równie łatwo o odpowiedź co na pytanie kto jest ojcem Pepita? :lol:
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#22 Postautor: niespokojny » 8 maja 2012, o 12:59

A nie Pablita?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#23 Postautor: kibicLBN » 8 maja 2012, o 14:57

Pablita jasne że tak :)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
vadik
Junior

#24 Postautor: vadik » 8 maja 2012, o 17:18

Rozwieje trochę wątpliwości. Jedzie Cam

Awatar użytkownika
losiu
Junior

#25 Postautor: losiu » 8 maja 2012, o 17:57

A jak tam sprawa z kontuzją Barana wygląda?
Karol Baran Karol!