Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
jerry78
Trener

Re: Żużel w TV

#4026 Postautor: jerry78 » 27 lutego 2012, o 21:12

Mi najbardziej podobała się wypowiedź Mateusza Łukaszewskiego. Wygląda na to, że chłopak się zawziął i chce udowodnić, że potrafi jeździć. Jak będzie tak ambitnie walczył na torze jak się wypowiada, to można być spokojnym.

Robson
Senior

#4027 Postautor: Robson » 27 lutego 2012, o 21:32

Dokladnie.Mateusz zaimponowal niesamowicie a spojnoscia wypowiedzi przycmil obydwu panow redaktorow :)

zombie
Szkółkowicz

#4028 Postautor: zombie » 28 lutego 2012, o 01:41

jest gdzies to dostepne zeby obejrzec?

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#4029 Postautor: $korzen$ » 28 lutego 2012, o 08:47

A co mlodzi mowili? bo jako ze bylem w pracy, to nie bylo jak obejrzec. No i czy Baran rowniez swiecil zawzietoscia i ambicja 8) ?

Awatar użytkownika
vadik
Junior

#4030 Postautor: vadik » 28 lutego 2012, o 09:19

$korzen$ pisze:A co mlodzi mowili? bo jako ze bylem w pracy, to nie bylo jak obejrzec. No i czy Baran rowniez swiecil zawzietoscia i ambicja 8) ?

M. Łukaszewski
http://www.youtube.com/watch?v=K4gtHWIN ... e=youtu.be

D. Stachyra
http://www.youtube.com/watch?v=pQ3Ug60_ ... e=youtu.be

R. Miśkowiak
http://www.youtube.com/watch?v=-pfMw-25 ... e=youtu.be

D. Jeleniewski
http://www.youtube.com/watch?v=Q5lNVR56 ... e=youtu.be

Trenejro
http://www.youtube.com/watch?v=Gm6GNigl ... re=channel

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#4031 Postautor: Maxx » 28 lutego 2012, o 21:06

vadik dzięki za materiał.
A teraz kilka słów do lubelskiego itvl.pl
Lubelscy kibice oglądają materiał na youtube bo internetowa nibytelewizja ceni się conajmniej jakby była tak renomowana jak wielcy konkurenci z Canal + czy choćby Polsat Sport. Wiecie co? 10 zł za dzień oglądania tego nibydziennikarstwa to jak dla mnie żenada. Relacje, za które już kiedyś ktoś zapłacił 25 zł, teraz, żeby ponownie obejrzeć, trzeba wyłożyć kolejną kasę. Ktoś u nich w komentarzach słusznie napisał, że gdyby to był koszt rzędu 1,23 zł z vat to zgoda, ujdzie. Ale 10 zł za tą amatorszczyznę? Śmiech na sali. Wiem, wiem, zaraz ktoś powie: Nie chcesz, nie płać i nie oglądaj. Rzecz dotyczy jednak kwestii tego, za co ta kwota miałaby być zapłacona? Może należałoby zmienić nazwę (te słowa kieruję do niejakiego Leszka Masieraka) na Business Television Lublin??? Cała ta tivi zalatuje mi jakąś taką pazernością i chęcią szybkiego zysku ponieważ kwoty za tak zwany "dostęp" są irracjonalne i w żaden sposób nie rekompensują wydanych pieniędzy proponowane przez itvl treści.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#4032 Postautor: sadychor » 28 lutego 2012, o 21:21

To czy itvl jest pazerna pokaze najblizszy czas-okres, tzn. czy skorzastaja z prawa do usuniecia z serwisu zlinkowanego materialu, na podstawie naruszenia wiadomo czego.
Nie ganie autora, nie zycze mu ACTA w domu itp, po prostu czas pokaze w ktora strone pojdzie itvl.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#4033 Postautor: Maxx » 28 lutego 2012, o 21:26

sadychor pisze:To czy itvl jest pazerna pokaze najblizszy czas-okres, tzn. czy skorzastaja z prawa do usuniecia z serwisu zlinkowanego materialu, na podstawie naruszenia wiadomo czego.
Nie ganie autora, nie zycze mu ACTA w domu itp, po prostu czas pokaze w ktora strone pojdzie itvl.

Zgadza się, mam jednak takie wrażenie, że jest to czysto biznesowe podejście do tematu chocby z uwagi na fakt podanych na itvl cen. Jest pierwsza liga żużla, jest okazja zeby zarobić, tyle, że ta telewizja nadal tkwi w drugiej lidze. Albo jeszcze ligę niżej...

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#4034 Postautor: sadychor » 28 lutego 2012, o 21:29

Pelna zgoda, wyglada to na brak checi prawdziwego sprzedania produktu.
Przystepna cena i jakosc = wieksza ilosc sprzedanych "dostepow".

Ot i sie powymadrzalem 8) :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#4035 Postautor: Torsen » 28 lutego 2012, o 21:39

Wywiady się poprawiły, ale nadal są nudne.
Z drugiej strony, te realizowane przez TVP Sport, a wcześniej przez Polsat, pod względem treści niczym się nie różniły. Mam wrażenie, że każda rozmowa z żużlowcem jest dokładnie taka sama. Tak, jedziemy na maksa. Nie, nie brakuje nam woli walki, dajemy z siebie wszystko. Tor jest ciężki, ale dla każdego taki sam. Nie, nie poddajemy się. I tak w kółko.
O okresie przygotowawczym też wszyscy mówią to samo - że mają sprawdzony cykl treningowy, że biegają, pływają, chodzą do siłowni, coś tam, że park maszyn kompletują, zamówili siedemnaście silników od sprawdzonego tunera i trzynaście ram, że najważniejszy jest kontakt z motocyklem, więc trzeba wcześnie wyjechać na tor, że szuka okazji do jazdy na krosie.
Do wyrzygania, ktokolwiek by to realizował.

Awatar użytkownika
iks

#4036 Postautor: iks » 28 lutego 2012, o 21:42

Wczoraj podczas relacji, była mowa że cały materiał będzie dostępny na stronie itvl, więc pewnie prędzej czy później wywiady z youtube znikną. Mnie jednak najbardziej ciekawi czy itvl uzyska prawa do transmitowania meczy wyjazdowych naszej drużyny i jaka będzie jakość transmisji ;)

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#4037 Postautor: sadychor » 28 lutego 2012, o 21:50

Meczy to koza :wink: :wink: a na wyjazdy sie jezdzi jesli chce sie miec cos do powiedzenia - tak cytujac forumowa klasyke :wink: :-D :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#4038 Postautor: Maxx » 28 lutego 2012, o 21:58

Torsen pisze:Wywiady się poprawiły, ale nadal są nudne.
Z drugiej strony, te realizowane przez TVP Sport, a wcześniej przez Polsat, pod względem treści niczym się nie różniły. Mam wrażenie, że każda rozmowa z żużlowcem jest dokładnie taka sama. Tak, jedziemy na maksa. Nie, nie brakuje nam woli walki, dajemy z siebie wszystko. Tor jest ciężki, ale dla każdego taki sam. Nie, nie poddajemy się. I tak w kółko.
O okresie przygotowawczym też wszyscy mówią to samo - że mają sprawdzony cykl treningowy, że biegają, pływają, chodzą do siłowni, coś tam, że park maszyn kompletują, zamówili siedemnaście silników od sprawdzonego tunera i trzynaście ram, że najważniejszy jest kontakt z motocyklem, więc trzeba wcześnie wyjechać na tor, że szuka okazji do jazdy na krosie.
Do wyrzygania, ktokolwiek by to realizował.

Zgadza się Torsen, masz rację. Fajniej się jednak ogląda wywiad zrealizowany przy dobrym świetle (a nie w jakiejś piwnicy przy świeczce), w dobrej oprawie (otoczeniu) i co najważniejsze przez dziennikarza, który jest profesjonalistą i wie o co chce zapytać (jest przygotowany do rozmowy) a nie powtarza pytania od niechcenia jakby zupełnie nie wiedział o czym chce rozmawiać. Każdy produkt można sprzedać ale za cenę adekwatną do jego jakości. Materiały ITVL póki co z całą pewnością nie są ani przykładem profesjonalnego dziennikarstwa ani tym bardziej warte kwot przez nich proponowanych.

Awatar użytkownika
pizek

#4039 Postautor: pizek » 28 lutego 2012, o 22:33

Dokładnie zgadzam się z przedmówcami. Kibice chcą jakiegoś rozwoju itvl. Czasy kiedy zachwycaliśmy się, że w ogóle jest coś takiego powoli mijają. Stawki są z kosmosu za taką jakość i treść przekazywaną kibicom. Najśmieszniejsze jest to, że nawet jakbym wykupił ten pakiet nie mam pewności czy obejrzę bez zawieszek i zacinek. I nie chodzi tutaj o mój komputer czy szybkość łącza bo zdecydowanie nie jest to problemem.

Wejście w pon o 14 typu: "zakopane przywitało nas padającym śniegiem, zresztą jak wyjeżdżaliśmy z Lublina to też padał śnieg. Nie wiem jaka teraz jest pogoda w lublinie, ale u nas warunki do jazdy na nartach i treningu nad kondycją są wyśmienite. Na obozie są wszyscy krajowi zawodnicy(5 seniorów i 3 juniorów). Na wywiady z zawodnikami zapraszamy na 20" KUNIEC

Pytam się po co to wejście? Co to w ogóle było?

Nie chce się tutaj czepiać ani nic w tym stylu. Po prostu chciałbym zobaczyć raz transmisje na dobrym poziomie bez jakiś wpadek i zacinek i podobnej jakości co np.ostrowski tvproart. Jakby itvl takie standardy proponował to byłbym w stanie nawet i zapłacić te 10 zł, ale teraz :shock: ... pozostawię to bez komentarza.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#4040 Postautor: Maxx » 28 lutego 2012, o 22:51

pizek pisze:Dokładnie zgadzam się z przedmówcami. Kibice chcą jakiegoś rozwoju itvl. Czasy kiedy zachwycaliśmy się, że w ogóle jest coś takiego powoli mijają. Stawki są z kosmosu za taką jakość i treść przekazywaną kibicom. Najśmieszniejsze jest to, że nawet jakbym wykupił ten pakiet nie mam pewności czy obejrzę bez zawieszek i zacinek. I nie chodzi tutaj o mój komputer czy szybkość łącza bo zdecydowanie nie jest to problemem.

Wejście w pon o 14 typu: "zakopane przywitało nas padającym śniegiem, zresztą jak wyjeżdżaliśmy z Lublina to też padał śnieg. Nie wiem jaka teraz jest pogoda w lublinie, ale u nas warunki do jazdy na nartach i treningu nad kondycją są wyśmienite. Na obozie są wszyscy krajowi zawodnicy(5 seniorów i 3 juniorów). Na wywiady z zawodnikami zapraszamy na 20" KUNIEC

Pytam się po co to wejście? Co to w ogóle było?

Nie chce się tutaj czepiać ani nic w tym stylu. Po prostu chciałbym zobaczyć raz transmisje na dobrym poziomie bez jakiś wpadek i zacinek i podobnej jakości co np.ostrowski tvproart. Jakby itvl takie standardy proponował to byłbym w stanie nawet i zapłacić te 10 zł, ale teraz :shock: ... pozostawię to bez komentarza.

Amatorszczyzna po lubelsku. Takie powinno być hasło przewodnie itvl. Powołałeś się na przykład ostrowskiej tv PROART. Słusznie, tam widać, że wiedzą co chcą nakręcić. A u nas? U nas myślą chyba tylko o tym, żeby wyciągnąć kasę jak najmniejszym nakładem. Taka telewizyjna "budka kempingowa z hot-dog'ami" lub jak kto woli "Chińska (czytaj: marna) Telewizornia".

harry
Trener

#4041 Postautor: harry » 28 lutego 2012, o 23:20

To nie ja powinienem przepraszać za to sie stało z tym programem wyjazdowym, ale przepraszam w imieniu ITVL.
Napisze tylko tyle:
Wszystko było zaplanowane i rozpisane zupełnie inaczej jak to zobaczyliście.
To co zostało wyemitowane to totalnie program arcy awaryjny. I taki powstał kompletnie bez winy ITVL.
Nie ci ludzie mieli to robić. Oni tylko ratowali ramówkę. I chwała im za to że i tak cos wyprodukowali.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Piocze
Senior

#4042 Postautor: Piocze » 29 lutego 2012, o 12:12

Maxx pisze:Może należałoby zmienić nazwę (te słowa kieruję do niejakiego Leszka Masieraka) na Business Television Lublin???

A jak Ci się nie podoba cenowa oferta Polsatu Sport, to masz pretensje do Romana Kołtonia? 8)
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."

Awatar użytkownika
MARKO

#4043 Postautor: MARKO » 29 lutego 2012, o 13:33

harry pisze:To nie ja powinienem przepraszać za to sie stało z tym programem wyjazdowym, ale przepraszam w imieniu ITVL.
Napisze tylko tyle:
To co zostało wyemitowane to totalnie program arcy awaryjny. I taki powstał kompletnie bez winy ITVL.
Nie ci ludzie mieli to robić. Oni tylko ratowali ramówkę. I chwała im za to że i tak cos wyprodukowali.

śmiech na sali !!!! :lol: To co piszesz jest porażające ,dziadostwo nie z tej ziemi !!!!!

simona
Szkółkowicz

#4044 Postautor: simona » 29 lutego 2012, o 17:37

MARKO pisze:
harry pisze:To nie ja powinienem przepraszać za to sie stało z tym programem wyjazdowym, ale przepraszam w imieniu ITVL.
Napisze tylko tyle:

śmiech na sali !!!! :lol: To co piszesz jest porażające ,dziadostwo nie z tej ziemi !!!!!

każdy widzę jest taki mądry i wie jak najlepiej zrobić program, może warto wiedzieć co się stało że została zmieniona ekipa wyjazdowa????? przez co zmieniony został cały zaplanowany plan zrobienia materiału z Zakopanego( wie może ktoś jakie były wcześniejsze założenia ??)
może harry wie coś więcej ???
a wielkie brawa dla itvl za to że chce dalej pokazywać tak popularny żużel w Lublinie , no chyba że ktoś woli patrzeć wyniki wyjazdowych meczów na SF, a 10zł za dobę to nawet bilet na mecz w Lublinie jest droższy , a dodatkowo można obejrzeć przez dobę inne wydarzenia które są na stronie itvl sport

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#4045 Postautor: radonis » 29 lutego 2012, o 18:01

Płacę miesięcznie 50 zł za n-kę. Mam 120 kanałów polskich w tym kilkanaście HD + 700 w innych językach. Nie muszę pisać jaki jest poziom realizacji telewizyjnej w kanałach dostępnych na platformie.

Niestety transmisje itvl nie są warte takich pieniędzy i rynek to dobitnie itvl-owi pokazuje w najprostszy możliwy sposób.
Po prostu tego nie kupuje.
10 zł/dobę? To jest bujanie w obłokach.

Awatar użytkownika
losiu
Junior

#4046 Postautor: losiu » 29 lutego 2012, o 18:30

Okej, 10zł za dostęp na jeden dzień - faktycznie jest śmieszne ale to motywuje żeby kupić dostęp na cały miesiąc, który kosztuje 30 zł - czyli 1zl za dzień czy nawet na 3 miesiące za 80zł... Fakt że poziom dziennikarstwa jest łagodnie mówiąc niski, ale jakieś tam informacje przekazują. Co do transmisji jakie były w zeszłym sezonie to też jakość była bardzo niska wręcz beznadziejna i za taka sama beznadziejną jakość pod koniec trzeba było zapłacić nieadekwatne pieniądze...
Karol Baran Karol!

simona
Szkółkowicz

#4047 Postautor: simona » 29 lutego 2012, o 18:31

radonis pisze:Płacę miesięcznie 50 zł za n-kę. Mam 120 kanałów polskich w tym kilkanaście HD + 700 w innych językach. Nie muszę pisać jaki jest poziom realizacji telewizyjnej w kanałach dostępnych na platformie.

Niestety transmisje itvl nie są warte takich pieniędzy i rynek to dobitnie itvl-owi pokazuje w najprostszy możliwy sposób.

:lol: :lol: :lol: :lol: masz tyle kanałów a lw kmz na którym kanale mecz wyjazdowy będziesz oglądał ????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
no ale takich mamy kibiców i nie jest dziwne że o sponsorów w Lublinie jest ciężko skoro są kibice którzy wszystko by chcieli za fri :(

Robson
Senior

#4048 Postautor: Robson » 29 lutego 2012, o 19:16

Przez takie opłaty to ta telewizja będzie działać dla kilkunastu osób. Poza meczami wyjazdowymi nie wiem co mogłoby mnie zachęcić do oglądania jej. Najrozsądniejsze byłoby wprowadzenie opłaty za interesujące widza programy... Opłata sms, szybkim przelewem czy inną francą... Oczywiście opłata adekwatna do jakości...

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#4049 Postautor: radonis » 29 lutego 2012, o 19:20

simona pisze:
radonis pisze:Płacę miesięcznie 50 zł za n-kę. Mam 120 kanałów polskich w tym kilkanaście HD + 700 w innych językach. Nie muszę pisać jaki jest poziom realizacji telewizyjnej w kanałach dostępnych na platformie.

:lol: :lol: :lol: :lol: masz tyle kanałów a lw kmz na którym kanale mecz wyjazdowy będziesz oglądał ????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
no ale takich mamy kibiców i nie jest dziwne że o sponsorów w Lublinie jest ciężko skoro są kibice którzy wszystko by chcieli za fri :(

Wyjazdowy na żywo !!!

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#4050 Postautor: sadychor » 29 lutego 2012, o 19:21

Na kanale "na wlasne oczy".
Polecam.
Obrazek