Inni sponsorzy klubu

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
istred
Trener

Re: Inni sponsorzy klubu

#51 Postautor: istred » 13 lutego 2012, o 17:13

Na ciechana taka moda naszła, że jak każdy kto chce się trochę przylansić musi pić ciechana :)
Ja piłem raz i zachwycony nie byłem.

Awatar użytkownika
Blinki
Junior

#52 Postautor: Blinki » 13 lutego 2012, o 17:14

Jak widać nie będzie to tylko Tyskie ale i inne piwa należące do kompanii.
Chyba że Kurier ma jakieś błędne informacje.
http://www.kurierlubelski.pl/artykul/50 ... ,id,t.html
"Nic tak nie zakłóca rywalizacji co chęć zysku"

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

Re: Lubelski klub w sezonie 2012

#53 Postautor: grzesieck » 13 lutego 2012, o 17:20

piwo4ever pisze:To nie jest sponsor tytularny, Ciekawe czy Perła się wycofała, czy także coś grosza rzucą?

w artykule z Kuriera jest odpowiedz:

Kibice na pewno nie skosztują regionalnej Perły, bowiem Kompania Piwowarska zastrzegła sobie wyłączność branżową. To oznacza, że klub kończy współpracę z Browarami Lubelskimi. - W naszej ofercie określiliśmy warunki progowe, które nas interesowały. Z Perłą współpracowało nam się dobrze i może kiedyś jeszcze do tej współpracy wrócimy - kończy Sprawka.
METHANOL ADVENTURE TEAM

meesha
Trener
Kontakt:

#54 Postautor: meesha » 13 lutego 2012, o 17:22

A gdzieś to wyczytał? Bo na pewno nie w cytowanym artykule. Sponsorem klubu została Kompania Piwowarska, która będzie promować markę Tyskie. Wsio.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#55 Postautor: radonis » 13 lutego 2012, o 17:31

niespokojny pisze:Nie pilem gorszego piwa od Calsberga. Wali zółcią jak malo ktore piwo.. chyba ze skisle sprzedawali :-P . Perla tez mi nie podchodzi, juz wole Tyskie mimo ze to brak lokalnego patriotyzmu. A jedne z lepszych to Ciechan, Żywe... nawet Kasztelan lepszy jest od Perly.

W pełni popieram. Miałem tylko jeden przypadek piwa, które było jeszcze gorsze od Carlsberga - Perroni. Masakra.

Już kiedyś o tym pisałem ale mi najlepiej wchodzi Twierdzowe Niepasteryzowane z Browaru Zamkowego w Raciborzu. Ciekawostka, że zostało zauważone na Chmielakach 2011.

www.chmielaki.pl pisze:I. Piwo jasne pełne o zawartości ekstraktu w brzeczce 10,1 – 11,0 ºBlg
1 miejsce - Goolman Premium – Perła Browary Lubelskie
2 miejsce - Zwierzyniec - Perła Browary Lubelskie
3 miejsce - Twierdzowe Niepasteryzowane – Browar Racibórz

Awatar użytkownika
Blinki
Junior

#56 Postautor: Blinki » 13 lutego 2012, o 18:00

meesha pisze:

A gdzieś to wyczytał? Bo na pewno nie w cytowanym artykule. Sponsorem klubu została Kompania Piwowarska, która będzie promować markę Tyskie. Wsio.

"Kompania Piwowarska, producent m.in. piwa marki Tyskie, została sponsorem żużlowców lubelskiego KMŻ."

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#57 Postautor: RadeKas » 13 lutego 2012, o 18:03

radonis pisze:Już kiedyś o tym pisałem ale mi najlepiej wchodzi Twierdzowe Niepasteryzowane z Browaru Zamkowego w Raciborzu. Ciekawostka, że zostało zauważone na Chmielakach 2011.

Twierdzowe to najlepsze piwo jakie pilem. W sklepach takich jak Piwosz na Jutrzenki, czy sklep na Koryznowej trzeba przychodzic w konkretny dzien zeby je dostac, bo ludzie wykupuja momentalnie.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

meesha
Trener
Kontakt:

#58 Postautor: meesha » 13 lutego 2012, o 18:05

Kompania Piwowarska, producent m.in. piwa marki Tyskie, została sponsorem żużlowców lubelskiego KMŻ

Aha, znaczy zaskoczeniem jest dla Ciebie, że to producent (lub dystrybutor) nie tylko piwa marki Tyskie, ale również Lecha, Żubra, Dębowego Mocnego, Redds'a, Pilsnera Urquell'a, Grolsch'a i paru innych? Jeśli tak to sorry. Nie sądziłem, że kogoś to zaskoczy :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Blinki
Junior

#59 Postautor: Blinki » 13 lutego 2012, o 18:12

meesha pisze:
Kompania Piwowarska, producent m.in. piwa marki Tyskie, została sponsorem żużlowców lubelskiego KMŻ

Aha, znaczy zaskoczeniem jest dla Ciebie, że to producent (lub dystrybutor) nie tylko piwa marki Tyskie, ale również Lecha, Żubra, Dębowego Mocnego, Redds'a, Pilsnera Urquell'a, Grolsch'a i paru innych? Jeśli tak to sorry. Nie sądziłem, że kogoś to zaskoczy :)

Nie jest to dla mnie zaskoczeniem, tylko chyba nie rozumiesz treści mojego posta, chodzi o oto że sponsorem KMŻ nie jest Tyskie tylko Kompania Piwowarska. Która jest producentem min. Tyskie

meesha
Trener
Kontakt:

#60 Postautor: meesha » 13 lutego 2012, o 18:14

A w jaki sposób Tyskie może być sponsorem czegokolwiek??? Piwo zadecydowało, że będzie kogoś sponsorować? No raczej nie piwo tylko jego producent. "Tyskie sponsorem klubu" to jedynie skrót myślowy.

BR
Senior

#61 Postautor: BR » 13 lutego 2012, o 18:45

jak już mowa o Kampanii Piwowarskiej to najlepszym piwem jakie sprzedają jest Grolsch :)

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#62 Postautor: grzesieck » 13 lutego 2012, o 19:32

moj kolega (pozdrawiam serdecznie) zwrocil uwage na pewna, mysle ze dosyc istotna rzecz, otoz logo Tyskie na stronie klubowej znajduje sie tuz obok loga LW, a to powinno oznaczac, ze Kampania Piwowarska nie rzuca jakimis ochlapami tylko calkiem konkretna kasa, za 'byle' 100k pewnie nie zasluzyliby na takie miejsce na stronie klubowej :>

http://kmzlublin.pl/
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#63 Postautor: RadeKas » 13 lutego 2012, o 19:39

Wszedlem na strone Startu Gniezno zeby zobaczyc jak u nich to wyglada, ale w oczy rzuca sie tam cos innego:

http://www.start.gniezno.pl/intro2010/index.html
8) :lol:
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

owen1989
Senior

#64 Postautor: owen1989 » 13 lutego 2012, o 19:48

grzesieck pisze:moj kolega (pozdrawiam serdecznie) zwrocil uwage na pewna, mysle ze dosyc istotna rzecz, otoz logo Tyskie na stronie klubowej znajduje sie tuz obok loga LW, a to powinno oznaczac, ze Kampania Piwowarska nie rzuca jakimis ochlapami tylko calkiem konkretna kasa, za 'byle' 100k pewnie nie zasluzyliby na takie miejsce na stronie klubowej :>

http://kmzlublin.pl/

Co do strony glownej to zly link jest do Polmaku :P Moglby ktos poprawic.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#65 Postautor: sadychor » 13 lutego 2012, o 19:50

ale w oczy rzuca sie tam cos innego

Faktycznie.
Szczesliwa rodzina Startu Gniezno - polityka prorodzinna weszla juz pod zuzlowa strzeche.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
ptgt
Senior

#66 Postautor: ptgt » 13 lutego 2012, o 19:55

istred pisze:Na ciechana taka moda naszła, że jak każdy kto chce się trochę przylansić musi pić ciechana :)
Ja piłem raz i zachwycony nie byłem.

W takim razie bierz się za Magnusa, rodzimy browar ;)
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#67 Postautor: luCas » 13 lutego 2012, o 19:57

RadeKas pisze:Wszedlem na strone Startu Gniezno zeby zobaczyc jak u nich to wyglada, ale w oczy rzuca sie tam cos innego:

http://www.start.gniezno.pl/intro2010/index.html
8) :lol:

Konkurencja dla wielkiej pardubickiej? Konie juz maja, a gdzie dzokeje?
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

jerry78
Trener

#68 Postautor: jerry78 » 13 lutego 2012, o 20:06

BR pisze:jak już mowa o Kampanii Piwowarskiej to najlepszym piwem jakie sprzedają jest Grolsch :)

O jakiej Kampanii piszesz? Wyborczej?
To samo jakiś mało zorientowany dziennikarz z DW
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /924050119

Jak informuje oficjalna strona KMŻ Lublin, nowym sponsorem pierwszoligowego klubu będzie browar Tyskie, należący do Kampanii Piwowarskiej.

... i do tego podpis pod zdjęciem :?

Fajnie, że Kompania Piwowarska wiąże się nie po raz pierwszy z lubelszczyzną, bo to "majętna" firma i sam osobiście współpracuję z nią zawodowo już kilka lat. Oby tak dalej.

BR
Senior

#69 Postautor: BR » 13 lutego 2012, o 20:40

moj kolega (pozdrawiam serdecznie) zwrocil uwage na pewna, mysle ze dosyc istotna rzecz, otoz logo Tyskie na stronie klubowej znajduje sie tuz obok loga LW, a to powinno oznaczac, ze Kampania Piwowarska nie rzuca jakimis ochlapami tylko calkiem konkretna kasa, za 'byle' 100k pewnie nie zasluzyliby na takie miejsce na stronie klubowej :>

http://kmzlublin.pl/index.php?option=co ... &Itemid=18

hmm, a tutaj Redstar tuż pod LW, czyżby więcej dawali od kOmpanii

Awatar użytkownika
Blinki
Junior

#70 Postautor: Blinki » 13 lutego 2012, o 20:47

A może Redstar dostał to zaszczytne miejsce nr 2 za długoletnią współprace??

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#71 Postautor: ravajas » 14 lutego 2012, o 13:05

grzesieck pisze: logo Tyskie na stronie klubowej znajduje sie tuz obok loga LW, a to powinno oznaczac, ze Kampania Piwowarska nie rzuca jakimis ochlapami tylko calkiem konkretna kasa, za 'byle' 100k pewnie nie zasluzyliby na takie miejsce na stronie klubowej :>

A jeśli Tyskie dawałoby 5 000 zł wymagając miejsca reklamowego obok LW, a Sprawka by ich pogonił, to wiecie jaki byłby jazgot na jego nieudolność? :)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#72 Postautor: lombard » 14 lutego 2012, o 14:06

Żegnaj Peło Browary lubelskie 8)

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#73 Postautor: $korzen$ » 14 lutego 2012, o 14:26

janek pisze:
BR pisze:Tyskie, Perła, Lech, Warka - wszystko to szczyny obecnie wiec nie ma co dyskutować nad wyższością jednych nad drugimi.
Przeważyć tu może tylko patriotyzm lokalny.

A jakie znasz, które nie są wg ciebie szczynami?

Jak dla mnie poziom trzyma Debowe, chyba moj numer 1 obecnie, Twierdzowe tez ok... ale wiadomo, sa gusta i gusciki.

Nie rozumiem natomiast, jak komus moze przejsc przez gardlo Harnas. Szczyny na poziomie Grafenwaldera (?) z lidla. Brzydkie slowo do potegi.

ekhm :] - grzesieck

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

Re: Lubelski klub w sezonie 2012

#74 Postautor: mikas » 17 lutego 2012, o 10:20

truskawa pisze:Zupełny offtop, ale dość ciekawy, mianowicie kilka dni temu trafiłem na onecie na ankietę jakości komercyjnych piw. Nasza perła uplasowała się w głosowaniu na 3 miejscu, tuż za Lechem i Żywcem, daleko w tyle zostawiając między innymi Tyskie, Heinekena, Królewskie, Warkę, Żubry i inne Harnasie

Gelo pisze:nie wiem kto głosował ale ten ktoś musiał mieć: a. niczym niepoparty lokalny patriotyzm, b. małe potrzeby smakowe, c. niewielką znajomość tematu

http://biznes.onet.pl/piwa-ktorych-nie- ... al-galeria

Co nie zmienia faktu, ze glosowało ponad 177 tys. ludzi (wyeliminowany lokalny patriotyzm) i jest to juz liczba reprezentatywna i ze strony czysto biznesowej nie ma znaczenia czy mają racje (odpowiednie potrzeby smakowe, dobra znajomość tematu) czy też nie.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#75 Postautor: Gelo » 22 lutego 2012, o 11:09

W Polsce nawet gdyby głosowało kilkanaście milionów ludzi nie zrobi się z nich koneserów piwa. Oczywiście dla biznesu nie ma to większego znaczenia, bo nam Polakom należącym do wódczanego kręgu kulturowego można wcisnąć największe szczyny. Niestety - nie mamy tradycji warzenia piwa, nie znamy się na tym jak nasi południowi czy zachodni sąsiedzi. Przez dziesiątki czy setki lat byliśmy pod wpływem kultury rosyjskiej i nie może dziwić, że nasze polskie mordy najlepiej są przystosowane do żłopania wódy szklankami pod śledzia. A dla takiej mordy to i Perła jest dobra. A podejrzewam, że morda taka nie dostrzeże nawet różnicy między Perłą a np. Urquellem a jak będzie miała wybór wybierze "świeżą perełkę export". W porządku - o gustach się nie dyskutuje ale niech mi nikt nie próbuje wmówić, że w kraju, w którym o piwie wie się tyle co świnia o kosmosie można mówić o jakimkolwiek guście piwnym.