Kevlary 2012

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Koper
Trener
Kontakt:

Re: Lubelski klub w sezonie 2012

#51 Postautor: Koper » 15 stycznia 2012, o 12:26

Z kolei kevlary w kolorystyce zielono-czarnej za bardzo nawiązują do barw ROW Rybnik, więc z projektów zostaje ten czarny:
Obrazek
lub ten czarny z wstawką w barwach klubowych na plastronie:
Obrazek
Ostatnio zmieniony 15 stycznia 2012, o 12:38 przez Koper, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Boobi
Senior

#52 Postautor: Boobi » 15 stycznia 2012, o 12:36

pierniki mialy prawie identyczny,czarny kevlar;>
"Życie to jazda"

Koper
Trener
Kontakt:

#53 Postautor: Koper » 15 stycznia 2012, o 12:38

W przypadku tego pierwszego to nie ma obaw że będzie nawiązywał do kevlarów z Torunia "My Krzyżacy", bo jesli przejdzie ten projekt nie będzie takiego krzyża jak na projekcie, a to z tego powodu że umieszczone tam logo sponsora pod plastronem będzie musiało powędrować na górę, tak jak logo sponsora Duda na plastronach Unii Leszno:
Obrazek

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#54 Postautor: niespokojny » 15 stycznia 2012, o 12:52

Torsen nie przesadzaj. Jezeli dobrze to ugryzc to da sie z tych kolorow zrobic cos fajnego. Patrz np. kevlary Unii wyzej :) . A tu inne przyklady.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ten czwarty bylby calkiem niezly. Zolto-bialo-czarny, dodac wiecej czarnego, jakis drobny element niebieskiego i mamy barwy zarowno klubu jak i kopalni :-P
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

BR
Senior

#55 Postautor: BR » 15 stycznia 2012, o 12:58

klub rzucił temat zastępczy do dyskusji aby odwrócić uwagę kibiców od kontraktów na przyszły sezon? 8)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#56 Postautor: istred » 15 stycznia 2012, o 13:00

Gelo pisze:istred nie ma racji, a wyniki ankiety będą takie - głosowało 35 osób i zwycięży projekt ze skutecznością 18% głosów, drugie miejsce 17% a pozostałe 98 projektów podzieli się głosami po równo. po co ankieta jak wiadomo co bedzie? skoro klub oglasza konkurs do niego powinno nalezec jego rozstrzygniecie. Skoro kibice biorą się za projektowanie - nie mogą byc jednoczesnie twórcą i tworzywem.

Ale nie ma racji w czym?
Przecież napisałem, że projekt powinien wybrać zarząd klubu, bo to on decyduje o takich rzeczach i ponosi za nie odpowiedzialność.
Ankieta mogłaby dać odpowiedź zarządowi, który projekt się kibicom podoba, a który nie.
W opisanym przez Ciebie przypadku 1 i 2 kibicom się podoba, a pozostałe 98 projektów można wyrzucić do kosza - to chyba dość cenna opinia.

meesha
Trener
Kontakt:

#57 Postautor: meesha » 15 stycznia 2012, o 13:09

BR pisze:klub rzucił temat zastępczy do dyskusji aby odwrócić uwagę kibiców od kontraktów na przyszły sezon? 8)

To jedziemy z transparentem:

Brak juniorskiej mocnej pary,
spółce nikt nie daje wiary,
kiedy podpisze Havelock Gary?
temat zastępczy - kevlary

8)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#58 Postautor: Torsen » 15 stycznia 2012, o 13:11

niespokojny pisze:Torsen nie przesadzaj. Jezeli dobrze to ugryzc to da sie z tych kolorow zrobic cos fajnego. Patrz np. kevlary Unii wyzej :) .
Powyższe są raczej białe z niebieskimi wstawkami, niż żółto niebieskie i dlatego są fajne.
Ten czwarty bylby calkiem niezly. Zolto-bialo-czarny, dodac wiecej czarnego, jakis drobny element niebieskiego i mamy barwy zarowno klubu jak i kopalni :-P
Rzeczywiście, może być, ale znowu jest to projekt pozbawiony ohydnego moim zdaniem połączenia żółtego i niebieskiego. Rzecz gustu, moim zdaniem jednak wszystkie podane przez Ciebie przykłady dowodzą, że połączenie tych dwu kolorów to albo Ukraina, albo "real" Bajerskiego i ogólnie paskudztwo.

Koper
Trener
Kontakt:

#59 Postautor: Koper » 15 stycznia 2012, o 13:18

meesha pisze:
Brak juniorskiej mocnej pary,
spółce nikt nie daje wiary,
kiedy podpisze Havelock Gary?
temat zastępczy - kevlary

8)

Mocne :lol:

meesha
Trener
Kontakt:

#60 Postautor: meesha » 15 stycznia 2012, o 13:18

Się pospieszyłem i skasowałem zdublowany post w tym samym czasie, co autor. Zatem przywracam :)
Gelo pisze:nie wiem czy cenna i jak to zmierzyć/zważyć. Ankietą tez mozna sobie co najwyżej tyłek podetrzeć. Co z tego, że jak wyjezdza na tor Holder robi mi się przyjemnie skoro wiekszosc uzna, że przywiązanie do kolorow żóltego białego i niebieskiego jest wazniejsze od walorów estetycznych? Opierać się na ankiecie można do usranej śmierci i nigdzie nie jest powiedziane, że większość ma rację.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Koper
Trener
Kontakt:

#61 Postautor: Koper » 15 stycznia 2012, o 13:22

skoro wiekszosc uzna, że przywiązanie do kolorow żóltego białego i niebieskiego jest wazniejsze od walorów estetycznych

Trudno tutaj mówić o przywiązaniu do tych barw w przypadku kevlarów skoro jeszcze nie było okazji przywiązać się, bo kevlarów w takich barwach nasza drużyna nigdy nie miała 8)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#62 Postautor: istred » 15 stycznia 2012, o 14:29

Gelo pisze:nie wiem czy cenna i jak to zmierzyć/zważyć. Ankietą tez mozna sobie co najwyżej tyłek podetrzeć. Co z tego, że jak wyjezdza na tor Holder robi mi się przyjemnie skoro wiekszosc uzna, że przywiązanie do kolorow żóltego białego i niebieskiego jest wazniejsze od walorów estetycznych? Opierać się na ankiecie można do usranej śmierci i nigdzie nie jest powiedziane, że większość ma rację.
Czyli uważasz, że bez względu na gust innych, Twój jest najtrafniejszy, najwłaściwszy i bez względu co myślą inni powinno być po Twojemu, tak?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#63 Postautor: Gelo » 15 stycznia 2012, o 14:43

moj gust nie ma tu nic do rzeczy. jak zostanę poproszony o opinie przez prezesa to sie wypowiem i tyle. uwazam tylko, że prezes powinien wybrac projekt sam, bez oglądania się na bzdurne ankiety i opinie kibiców.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#64 Postautor: istred » 15 stycznia 2012, o 15:17

A nie uważasz, że podejmując jakąś decyzję warto się kogoś poradzić? Tym bardziej, jeśli nie jest się fachowcem.
Na przykład tych, na których ta decyzja będzie miała jakiś wpływ (zawodnicy, sponsorzy, kibice) lub tych którzy się na tym znają (np. graficy)?

Trochę dziwi mnie Twoje podejście.
Ja jak na przykład kupuję jakiś sprzęt (rtv/agd, samochód cokolwiek) to staram się poczytać na temat tego sprzętu opinie w necie - zarówno użytkowników (czy są zadowoleni czy nie) jak i specjalistów, którzy starają się fachowo zrecenzować dany produkt. Generalnie zbieram jak najwięcej informacji i dopiero na podstawie tego i swoich własnych przemyśleń podejmuję decyzję. ...myślałem, że wszyscy tak mają, albo przynajmniej wszyscy uważają to za najlepszy sposób na podjęcie właściwej decyzji.

Awatar użytkownika
Chaser
Junior

#65 Postautor: Chaser » 15 stycznia 2012, o 15:27

Obrazek

Mi kevlary w jasnej kolorystyce się nie podobają. Czarny kevlar mają w Toruniu więc może coś takiego?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#66 Postautor: Gelo » 15 stycznia 2012, o 15:29

do istreda - nie doczytales widocznie tego co pisalem wczesniej - nie dziwiłbys sie. napisalem wyraznie - wedlug mnie są dwie drogi - podjąć decyzję samodzielnie biorąc na siebie joby tych, którzy mają do gadania tyle co Żyd za okupacji a którzy chcieliby byc wazni lub skonsultować wybór z jakimś fachowcem. I nie mysle tu o zadnych historykach sztuki, bo to akurat ma się jak pięść do nosa. Nie myślę też o stricte grafikach komputerowych - z bardzo prostej przyczyny. Oni nie muszą się znać na "modzie żużlowej" a ta ma swoje prawidła i w zasadzie prochu się tu nie wymyśli. Wszystkie projekty są podobne i bardzo dobrze. Tylko nie kazdy sobie zdaje z tego sprawę, co "sprawdza się w praniu". Nie wystarczy mieć corela i "nasrać tysiąc reklam" zeby projekt ładnie wyglądał na ekranie. I dlatego wlasnie unikałbym konsultacji z kibicami i ankietami. Zgodności nie bedzie nigdy, trudno wyznaczyc kryteria czyja opinia jest wazniejsza zajmie to zbyt duzo czasu i do niczego się nie dojdzie. Niestety trzeba podjac suwerenną decyzję mając świadomość że nie wszystkim się to spodoba.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#67 Postautor: niespokojny » 15 stycznia 2012, o 15:43

Nie wiem jak Ty ale ja cenie sobie bardziej zadowolenie ''slepej wiekszosci'' niz pojedynczych jednostek. Sprawka powinien wybrac 3-4 projekty i niech odbedzie sie na nie glosowanie. Wilk syty i owca cala.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#68 Postautor: istred » 15 stycznia 2012, o 15:45

Decyzja konsultowana choćby z tysiącem różnych podmiotów pozostaje wciąż decyzją w stu procentach suwerenną.
Właśnie o to chodzi w konsultacjach, że z im większą liczbą podmiotów się skonsultuje z tym lepszej strony można na sprawę spojrzeć.
Kibice mogą się wypowiedzieć co im się podoba, grafik jaki projekt graficznie dobrze wygląda, żużlowcy czy kolory sprawdzają się w praktyce a marketingowcy czy loga sponsorów są wystarczająco eksponowane. Na tej podstawie prezes podejmuje w pełni suwerenną decyzję i nie koniecznie w pełni zgodną z tym co jakaś grupa mówi.

Ale mniejsza z tym. Klub zrobi jak będzie chciał, a projekty i tak będą dyskutowane tutaj na forum czy to się komuś podoba czy nie :)

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#69 Postautor: Hela » 15 stycznia 2012, o 15:46

A mnie to w sumie nie obchodzi jakie będą kevlary. Mogą być i różowe :-) Przeżyliśmy zeszłoroczne dresy, a większej kichy być nie może, więc nie ma co debatować.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#70 Postautor: Popek » 15 stycznia 2012, o 15:47

Dla mnie z "bogdankowych" to najladniejszy ten :

Obrazek

A z tych w barwach klubowych to :
Obrazek

oraz ten tylko z jakas lepsza kratą :
Obrazek

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#71 Postautor: niespokojny » 15 stycznia 2012, o 15:48

To ja juz wole dresy od tych dwoch ostatnich projektow :shock:

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#72 Postautor: grzesieck » 15 stycznia 2012, o 15:58

niespokojny pisze:To ja juz wole dresy od tych dwoch ostatnich projektow :shock:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#73 Postautor: luCas » 15 stycznia 2012, o 16:12

Mnie tylko zastanawia parcie na ten czarny kolor. Przypomnial mi sie wywiad z jedna z legend lubelskiego zuzla (dokladnie nie pamietam z kim) na stronie A.Kwieka. Spytany czego najbardziej brakowalo mu w zuzlowej karierze odpowiedzial, ze wlasnie "kolorowego zuzla". Zdaje sie ze tak to ujal, majac na mysli wspolczesne mozliwosci doboru kolorow na kevlary itd. Ja sie z tym calkowicie zgadzam. Nie robmy z naszych grajkow konduktu zalobnego.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

meesha
Trener
Kontakt:

#74 Postautor: meesha » 15 stycznia 2012, o 16:21

Jak dla mnie Nielsen nie wyglądał jakby był z konduktu żałobnego. Obecnie jest tyle różnokolorowych reklam, że i tak jest "kolorowo". Zatem przynajmniej tło nie powinno być jeszcze dodatkowo pstrokate. A czarny jest kolorem uniwersalnym - pasuje do wszystkiego :)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#75 Postautor: Gelo » 15 stycznia 2012, o 16:31

z kolorem czarnym kazda reklama i kazdy kolor kasku wygląda elegancko. No i kto ma bardziej jezdzić w czarnych strojach jak nie "lubelski węgiel".