Ciekawy profil "charis" przez ch
Lubelski klub w sezonie 2012
Re: Lubelski klub w sezonie 2012
Odnośnie http://www.facebook.com/pages/Speedway- ... 9370855895
itp. Ktoś może wyjaśnić co oznacza Sponsor Główny: Panorama Lubelska ?
Prawdopodobny skład 2012
Zawodnik|KSM
Daniel Jeleniewski-7,14/Paweł Miesiąc-7,33/Karol Baran-7,08
Dawid Stachyra-5,41
Peter Karlsson-7,12
Cameron Woodward-8,40
Zbigniew Suchecki-4,95
Paweł Hlib-6,11
Mateusz Łukaszewski-2,50
____________________________+
KSM=41,63 (najwyższe KSM w I lidzę to 42)
Rezerwa:
Mariusz Puszakowski- 6,00
Mariusz Fierlej-2,50
Mateusz Borowicz-2,50
PS: Przepraszamy za pomyłkę
Teraz skład z sześcioma seniorami i jednym juniorem podali
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Kod: Zaznacz cały
W I lidzĘAle projekt kevlaru nawet fajny tam jest, napewno lepszy niz ten co byl w tym roku.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Kargolo pisze:Teraz skład z sześcioma seniorami i jednym juniorem podali
Pewnie uznali, że Hlib jest jeszcze juniorem
Hlib do końca życia będzie zapamiętany jako bardzo dobry, obiecujący junior
Kevlar jest ładny a najważniejsze że żółto-biało-niebieski a nie bogdankowy.
Kevlar nie najgorszy ale zdecydowanie wolałbym naszych chłopaków w ciemnych kombinezonach (takich jak Polonia w tym roku utrzymanym w klimacie lat 90), bo te białe po 4 meczach wyglądają jakby w nich jeździli 3 sezon z rzędu. Najbardziej wolałbym chyba, żeby każdy zawodnik startował w swoim kevlarze. Wyobraźcie sobie, żeby Hans Nielsen musiał jeździć w jakimś białym kubraku, to wogóle nie wygląda naturalnie. Każdy zawodnik ma swój styl i jest identyfikowany z kolorem kombinezonu i motocykla tak jak kiedyś np. Protasiewicz w biało różowym kombinezonie + biały kwadratowy błotnik.
Albo Crump z flagą Australii na pupie
Nie no masz rację ale z drugiej strony trzeba iść z duchem czasu. A w dzisiejszych czasach profesjonalna drużyna żużlowa ma kevlary w jednakowych kolorach żeby wyglądać jak drużyna. Ale te biało-zielone dresy w tym sezonie prezentowały się fatalnie. Oni w nich w ogóle nie przypominali żużlowców.
Skóry wracają do mody znowu. Ogolić na łyso i zespół będzie jak znalazł
Prawie jak Nowa Zelandia w rugby 
A dla mnie różne kevlary zdecydowanie wpływają na urozmaicenie tego sportu. Pamiętam, że jak przyjeżdżał jakiś kozak to już z kilometra było widać w parku maszyn kto jest kto. A teraz nie wiadomo czy idzie Kret czy Crump jak mają kask na głowie.
- relacjonuje Dariusz Sprawka, prezes Lubelskiego Węgla KMŻ Lublin.Było bardzo dramatycznie, bo po przedstawieniu zmian część prezesów chciała wyjść z sali i zakończyć obrady
Największą zmianą będzie między innymi fakt, iż obowiązkiem klubu jest posiadanie w składzie dwóch krajowych juniorów i jednego seniora. - Moim zdaniem powinno nastąpić otwarcie rynku dla zawodników zagranicznych. Przez taki zapis polscy żużlowcy, którzy normalnie mogliby jeździć taniej, będą windować ceny - uważa prezes.
Już za tydzień kluby będą mogły oficjalne podpisać umowy z zawodnikami. - O ile GKSŻ wyrobi się z opracowaniem nowego wzoru kontraktu, który wprowadza. W naszym przypadku raczej nie spodziewałbym się parafowania umów z zawodników już 1 grudnia, choć wielu mamy już dogadanych i wszystko może się zdarzyć - dodaje Sprawka.
kiedy wróci zakaz odzywania się w prasie dla prezesa ?
- Egon
- Zawodowiec
Już za tydzień kluby będą mogły oficjalne podpisać umowy z zawodnikami. - O ile GKSŻ wyrobi się z opracowaniem nowego wzoru kontraktu, który wprowadza. W naszym przypadku raczej nie spodziewałbym się parafowania umów z zawodników już 1 grudnia, choć wielu mamy już dogadanych i wszystko może się zdarzyć - dodaje Sprawka.
Naprawdę wszystko wskazuje na to że będziemy jeździć zeszłorocznym składem. Sami przychodzą na myśl ci dogadani..Baran, Miesiąc, Puszakowski, Suchecki, Woodward, Łukaszewski.. Czyli nie ma się o co martwić. Trzon zespołu (drugoligowcy) "klepnięci"! Cud, że się zgodzili..na pewno przebierali w ofertach klubów z I ligi (a Zbyszek na pewno i E-ligi). Jeszcze 1-2 prawdziwych pierwszoligowców i można kupować zapas słonecznika na parę miesięcy
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
Nawet w tych zawodnikach jest potencjał ludzki i na swoim torze mogli by coś ugrać. Problem w tym że żaden z zawodników nie ma profesjonalnego podejścia i nie zainwestuje wystarczającej kasy w sprzęt i nie przygotuje się na 100% do sezonu tylko będzie szukał wymówek. Jeśli zarząd coś zrobi w tej materii to mogło by być ciekawie. Dla Barana, Sucheckiego, Miesiąca, Puszakowskiego to chyba ostatnia szansa żeby się pokazać jeszcze i nie zostać wiecznymi drugoligowcami.
weźcie wyplujcie te słowa w ogóle. Może nie być fajerwerków, ale takiej padaki to chyba nie będzie 
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... szej-ligi/
ciekawe czy u nas czy naszego rywala któregos wzmocni
ciekawe czy u nas czy naszego rywala któregos wzmocni
Oby "wzmocnil" naszego rywala.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Wiem, że to nie popularne pisać coś dobrego o Andersenie, ale ja bym chciał go w drużynie. Oczywiście za rozsądną kwotę.
To jest wciąż bardzo dobry zawodnik, który przez 5 lat był wśród czołowych zawodników w ekstralidze.
Ostatnio szło mu źle, szczególnie w tym roku, ale wciąż jeździł w ekstralidze. W I lidze poziom jest nieporównywalnie niższy.
Mi on przypomina trochę Nichollsa. Też wyklęty, a w I lidze radzi sobie całkiem nieźle. Z tym, że Andersen jest/był zawodnikiem dużo lepszym od Nichollsa, dlatego uważam że jest to zawodnik na pow. 2.0 nawet przy słabej formie, a jeśli wróciłby do formy to... wiadomo.
Jedyny minus to niepewność co do formy, ale za rozsądną kwotę to bardzo dobry nabytek.
To jest wciąż bardzo dobry zawodnik, który przez 5 lat był wśród czołowych zawodników w ekstralidze.
Ostatnio szło mu źle, szczególnie w tym roku, ale wciąż jeździł w ekstralidze. W I lidze poziom jest nieporównywalnie niższy.
Mi on przypomina trochę Nichollsa. Też wyklęty, a w I lidze radzi sobie całkiem nieźle. Z tym, że Andersen jest/był zawodnikiem dużo lepszym od Nichollsa, dlatego uważam że jest to zawodnik na pow. 2.0 nawet przy słabej formie, a jeśli wróciłby do formy to... wiadomo.
Jedyny minus to niepewność co do formy, ale za rozsądną kwotę to bardzo dobry nabytek.
Ja Hansa Andersena bardzo chętnie bym widział u nas. Mimo, że go nie lubię to mogę się założyć, że jak będzie jeździł w 1 lidze to sezon zakończy z średnią w top 5 pierwszej ligi. Gość po tym sezonie jest na samym dnie, gorzej już jeździć nie będzie a talent ma. Dostał prezent w postaci GP, więc na pewno kupę kasy zainwestuje w sprzęt, bo wie, że żeby się odbić to innego wyjścia nie ma. W tym sezonie i tak nie zarobi kokosów ale musi się odbudować, żeby w przyszłym sezonie trzepać z powrotem kasę. W ekstralidze nie pojeździ bo wiadomo limit zawodników z GP więc zostaje pierwsza.
Dobromir pisze:Ja Hansa Andersena bardzo chętnie bym widział u nas. Mimo, że go nie lubię to mogę się założyć, że jak będzie jeździł w 1 lidze to sezon zakończy z średnią w top 5 pierwszej ligi. Gość po tym sezonie jest na samym dnie, gorzej już jeździć nie będzie a talent ma. Dostał prezent w postaci GP, więc na pewno kupę kasy zainwestuje w sprzęt, bo wie, że żeby się odbić to innego wyjścia nie ma. W tym sezonie i tak nie zarobi kokosów ale musi się odbudować, żeby w przyszłym sezonie trzepać z powrotem kasę. W ekstralidze nie pojeździ bo wiadomo limit zawodników z GP więc zostaje pierwsza.
przed minionym sezonie niektorzy pisali, moze nawet i ja, pewnie cos w tym stylu:
Ja Zbyszka Sucheckiego bardzo chętnie bym widział u nas. Mimo, że go nie lubię to mogę się założyć, że jak będzie jeździł w 2 lidze to sezon zakończy z średnią w top 5 pierwszej ligi. Gość po tym sezonie jest na samym dnie, gorzej już jeździć nie będzie a talent ma. Dostał prezent w postaci KSM, więc na pewno kupę kasy zainwestuje w sprzęt, bo wie, że żeby się odbić to innego wyjścia nie ma. W tym sezonie i tak nie zarobi kokosów ale musi się odbudować, żeby w przyszłym sezonie trzepać z powrotem kasę. W I lidze nie pojeździ po takim sezonie, więc zostaje druga liga.
:]
i nie, nie porownuje Andersena do Sucheckiego, wiem, ze to nie ten poziom, chodzilo mi raczej o wyswiechtane frazesy typu 'gorzej juz nie bedzie', 'kupe kasy zainwestuje w sprzet' i takie tam
zreszta, na cale szczescie i tak nas nie stac na Andersena : D
METHANOL ADVENTURE TEAM
Tylko spójrz na wyniki Sucheckiego. On w swojej karierze nie miał ani jednego dobrego sezonu, a Andersen 4 lata pod rząd wykręcał średnią powyżej 2,0 w ekstralidze i ma na koncie zwycięstwa w GP.
A czy nas nie stać? Skąd możemy to wiedzieć jak nikt się pewnie z nim nie kontaktował, bo lepiej sobie od razu powiedzieć, że nas nie stać i kłopot z głowy.
A czy nas nie stać? Skąd możemy to wiedzieć jak nikt się pewnie z nim nie kontaktował, bo lepiej sobie od razu powiedzieć, że nas nie stać i kłopot z głowy.
- Łoptymista
- Trener
ludzie Andersen w Lublinie
facet nienawidzi naszego toru i nie kryje sie z tym, ze nie umie na nim jezdzic. po co nam ktos taki?
koles olal nas w pamietnym sezonie, bo wolal after party niz mecz? chcecie kogos takiego?
zawodnik w Polsce od dluzszego czasu nie jedzie. i tyle.
ciesze sie ze nas na niego nie stac. taka przynajmniej mam nadzieje
facet nienawidzi naszego toru i nie kryje sie z tym, ze nie umie na nim jezdzic. po co nam ktos taki?
koles olal nas w pamietnym sezonie, bo wolal after party niz mecz? chcecie kogos takiego?
zawodnik w Polsce od dluzszego czasu nie jedzie. i tyle.
ciesze sie ze nas na niego nie stac. taka przynajmniej mam nadzieje
Ja Zbyszka Sucheckiego bardzo chętnie bym widział u nas. Mimo, że go nie lubię to mogę się założyć, że jak będzie jeździł w 2 lidze to sezon zakończy z średnią w top 5 pierwszej ligi. Gość po tym sezonie jest na samym dnie, gorzej już jeździć nie będzie a talent ma. Dostał prezent w postaci KSM, więc na pewno kupę kasy zainwestuje w sprzęt, bo wie, że żeby się odbić to innego wyjścia nie ma. W tym sezonie i tak nie zarobi kokosów ale musi się odbudować, żeby w przyszłym sezonie trzepać z powrotem kasę. W I lidze nie pojeździ po takim sezonie, więc zostaje druga liga.
Ja wiem, że to tylko głupie porównanie, ale jaki kurna talent?
Suchecki nigdy kompletnie nic nie osiągnął. Nie łapał się nawet na ogony w I lidze i przed poprzednim sezonem też to pisałem.
Andersen talent ma, bo ma na koncie niemałe sukcesy - min. wygrane turniej GP.
Trzeba odróżniać zawodnika, któremu talentu brak, od zawodnika utalentowanego, którego kariera znajduje się w dołku.
Ok macie rację. Na Zbyszka nas stać, on nas nie olał, miał super sezon, nasz tor mu świetnie pasuje. Najważniejsze to żeby zawodnik był sympatyczny.
Parafrazując pewne chuligańskie hasło:
"Mogą się nas nie bać, byle nas lubili"

"Mogą się nas nie bać, byle nas lubili"