Daniel Jeleniewski

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
GeloG89
Szkółkowicz

Re: Daniel Jeleniewski

#1376 Postautor: GeloG89 » 7 października 2011, o 14:02

i zamiast ścigać się Wardem, Sajfutdinovem, Lidbaeckiem, Walaskiem czy Gapińskim
To są zawodnicy z pierwszej dziesiątki I ligi a
Kiełbasa, Palaszczyk
to są ogony drugiej ligi. To tak jak byś porównywał Hampela z Pytelem, albo Jackiem Rempałą. w drugiej lidze jeździli tez Bracia Pawliccy którzy jednak przyszli z mistrza polski, jeździł Gomólski który jakoś nawet nawet sobie radził w I lidze. Na pewno pierwsza liga to nie to samo co II ale tez amatorzy tam nie jeździli.

meesha
Trener
Kontakt:

#1377 Postautor: meesha » 7 października 2011, o 14:05

Ehh widzę że kilku z forumowiczów nie uczy się na błędach i chcą kolejny raz wchodzić do tej samej wody.

A ja widzę, że niektórzy nadal używają zwrotów, których nie rozumieją :)

Przepraszam za OT, ale ile można czytać wciąż złe interpretacje m.in. tego powiedzenia czy słów takich jak "bynajmniej". No nie wytrzymałem ;)

"Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki" jest rozwinięciem sentencji "panta rhei" ("wszystko płynie"). Oznacza to, że świat zmienia się z każdą chwilą. Gdy drugi raz wejdziesz do jakiejś rzeki to de facto jest już inna rzeka gdyż woda w niej wciąż płynie.
W przełożeniu na sytuację z klubem i Danny'm: gdy jeździł tu ostatnio to był inny klub, inni ludzie, inne uwarunkowania. Dlatego jeśli teraz wróci to właśnie "nie wejdzie do tej samej rzeki".

Koniec wykładu :D

Chyba trzeba jakiś wątek lingwistyczny otworzyć :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1378 Postautor: istred » 7 października 2011, o 14:15

To tak jak byś porównywał Hampela z Pytelem, albo Jackiem Rempałą. w drugiej lidze jeździli tez Bracia Pawliccy którzy jednak przyszli z mistrza polski, jeździł Gomólski który jakoś nawet nawet sobie radził w I lidze. Na pewno pierwsza liga to nie to samo co II ale tez amatorzy tam nie jeździli.
Pawliccy pojawili się kilka tygodni po rozpoczęciu sezonu, więc nie ma co o nich mówić.

Zresztą o co kaman? Przecież nazwiska miały tylko pokazać klasę obu lig.
Mam nadzieję, ze zauważasz, że w I lidze jeżdżą lepsi zawodnicy?

Łopatologicznie:
zawodnik ambitny wybiera rywalizację z najlepszymi, zawodnik mało ambitny wybiera pewną kasę i rywalizację ze słabszymi.
Jeleniewski wybierając I ligę wykazał się ambicją.
Zrozumiał?

Davv
Kadrowicz

#1379 Postautor: Davv » 7 października 2011, o 14:32

Ty, Gelo cośtam, a czego Pawliccy jeździli w II lidze? Mieli dużo ambicji? Ty pusty jestetś jak bęben beatles-ów. Skończ już lepiej bo sam sobie zaprzeczasz.

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#1380 Postautor: Saint » 10 października 2011, o 08:58

A Ty musisz go obrażać? Nie możesz dyskutować normalnie? Totalny brak szacunku. Dyskutuj na argumenty, a nie bawisz sie w osobiste wycieczki - proponuje jakis podstawowytrening interpersonalny moze sie czegoś nauczysz.To co napisałes najlepiej świadczy o Tobie...

Awatar użytkownika
manjolo
Junior
Kontakt:

#1381 Postautor: manjolo » 10 października 2011, o 16:47

motoru brum

GeloG89
Szkółkowicz

#1382 Postautor: GeloG89 » 10 października 2011, o 18:51

Davv Pawliccy jeździli w II lidze bo dla Leszna byli za drodzy. Klub nie chciał ich wypożyczyć do E-ligi. W pierwszej się nie znalazł chętny kłaść taką kasę choć niby Wybrzeże było już blisko, ale znalazł się Stokłosa co postanowił sypnąć trochę. To nie był wybór braci tylko wynik sprzeczki na linii Unia Leszno Piotr Pawlicki senior. Nie trzeba być maga znawcą jak ty by takie rzeczy wiedzieć. Bracia głośno mówią że ich miejsce jest w E- lidze. Bracia są na początku swojej kariery a Jeleniewski ma 28 lat i nie wygląda na to by jeszcze coś w tym sporcie wielkiego zwojował. Mam prawo mieć odmienne zdanie na temat Jeleniewskiego niż ty. Do tego służy forum dyskusyjne. Szkoda że tylko czasem poziom schodzi do klasy amatorów.

Davv
Kadrowicz

#1383 Postautor: Davv » 10 października 2011, o 19:51

Ty, ale no weź mi wytłumacz jedno - jeśli Pawliccy są za drodzy dla Leszna to o co chodzi jak nie o kasę? To jest ambicja, że z Mistrza Polski (z nimi w składzie tegorocznego zapewne też), przechodzą do baaardzo średniej (do czasu przybycia Pawilickich) drużyny II ligi? Tylko $$$$ się liczą. Co z tego, że to stary negocjował, na pewno jeśli by go przycisneli to by odpuścił. Jeśli chodzi o Daniela to właśnie tu można mówić o ambicji bo nie chciał jeździć w najgorszej lidze, chciał spróbować powalczyć w lepszej lidze z lepszymi przeciwnikiami. Jak przechodził do Wrocka to też już miał zaklepany kontrakt w I lidze i jednak skusił się Ekstraligą. Nie chodzi tu o kasę bo gdyby jeździł niżej za mniejsze pieniądze dostałby właściwie to samo bo zawsze o pkt łatwiej. Teraz dla niego jedyna słuszna opcja to Lublin choćby ze względów logistycznych, rodzinnych, kosztowych. Ambicję ma i na Ekstraligę, ale z sercem wygrywa rozum :)

GeloG89
Szkółkowicz

#1384 Postautor: GeloG89 » 10 października 2011, o 20:34

Dobrze, skoro tak to rozumujesz okej. Wiem ze miał przed tamtym sezonem ofertę z Grudziądza gdzie na pewno ambicje większe ale nie skusił się bo i większa konkurencja. Po prostu w rozmowie pana Dzikowskiego z panem Kwiekiem padły słowa że chce budować skład młody ambitny i waleczny. Jakoś ja tu nie mogę zaszufladkować Daniela. Dla mnie to 24 średnia w lidze czyli średnia druga linia. Daj Boże by mnie zaskoczył i wykręcił średnią ponad 2,0 a poddam się nawet dobrowolnej każe bana :D
Davv napisz mi tylko czym wg ciebie Daniel jest tak dobrym zawodnikiem że połowa forum pokłada w nim duże nadzieje.

Davv
Kadrowicz

#1385 Postautor: Davv » 10 października 2011, o 23:44

Jeśli miałeś na myśli okres przed tym sezonem to miał więcej ofert niż te z Grudziądza, Łodzi i tu nie chodzi o pazerność czy brak ambicji. Jak już pisałem zadecydowało wiele czynników nie tylko sportowych - mechanik, dojazd, sponsorzy.
GeloG89 pisze:Dla mnie to 24 średnia w lidze czyli średnia druga linia. Daj Boże by mnie zaskoczył i wykręcił średnią ponad 2,0 a poddam się nawet dobrowolnej każe bana :D

24 średnia w lidze to poziom Szczepaniaków, Ljunga, Gafurowa, czy młodego Jabola, którzy przez wielu wymieniani są do składu i sam pewnie byś ich widział w składzie za rok.
GeloG89 pisze:Davv napisz mi tylko czym wg ciebie Daniel jest tak dobrym zawodnikiem że połowa forum pokłada w nim duże nadzieje.

Nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem bo coś chyba pogubiłeś, ale Daniel w 1 lidze jest na tyle mocny, że można kontraktować go w ciemno. Może byc liderem słabej Łodzi, albo solidną drugą linią w Gdańsku. Zależnie od tego jaki cel będzie stawiany przed drużyną. Niewykluczone, że będzie miał sezon jak w 2007roku i będzie robił kotlety u siebie i +12 na wyjazdach bo potencjał jest. Poza tym to swojak i lepiej się takich ogląda.

Spirit
Szkółkowicz

#1386 Postautor: Spirit » 15 października 2011, o 18:42

Pięknie Daniel wypunktował rzeszowskie gwiazdeczki :D

http://www.espeedway.pl/news,magosi_wyg ... 7,233.html

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#1387 Postautor: Kargolo » 15 października 2011, o 19:24

A Hancock jeździ po turniejach ogórkowych żeby puchary sobie pozbierać ale jakoś wygrać nie może. Nie wygrał w Krakowie, nie wygrał w Miszkolcu :D
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Rudy
Junior

#1388 Postautor: Rudy » 15 października 2011, o 21:37

Ja Daniela chciałbym u nas w przyszłym sezonie.
"Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#1389 Postautor: Hayden » 15 października 2011, o 22:22

Bogaci musza byc w tym Miszkolcu czy tez w Krakowie, skoro Hancock u nich w turnieju moze pojechac, a u nas tylko Barany i Rempaly :)
Motor mocny

GeloG89
Szkółkowicz

#1390 Postautor: GeloG89 » 16 października 2011, o 21:48

dziś Daniel dość przeciętny występ i myślę że jednak typowa druga linia w I lidze

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#1391 Postautor: Popek » 27 października 2011, o 15:47

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... nie-cisza/

Dziwnie sie wypowiada... Jak nas teraz po przecietnym sezonie kopnie w dupe i wybierze inny klub z I ligi bo beda dawali troche wieksza kase to jak dla mnie moze juz wiecej nie wracac.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#1392 Postautor: Kargolo » 27 października 2011, o 16:15

Wydaje mi się że Jeleń mówił że chce jeździć w Lublinie jak tylko ten awansuje do 1 ligi. Jak nie dotrzyma w tym roku słowa to jak dla mnie będzie już skreślony i niech zostaje do emerytury w tej Łodzi.

go!
Trener

#1393 Postautor: go! » 27 października 2011, o 16:50

Przeciez Jelenia wszyscy znaja.. Bedzie zbieral oferty przez 2 miesiace a potem zrobi przetarg i z kalkulatorem w reku wybierze zwyciezce. Oglosi wyniki, a za tydzien uniewazni przetarg bez podania przyczyn i wybierze innego oferenta.

Awatar użytkownika
Veniek

#1394 Postautor: Veniek » 27 października 2011, o 17:15

GeloG89 pisze:Jeleniewski ma 28 lat i nie wygląda na to by jeszcze coś w tym sporcie wielkiego zwojował.

(Wyrwane z kontekstu oczywiście :) )Oj tam oj tam, a skąd wiesz? Może nagle wystrzeli, zwycięży GP i będzie rok w rok robił średnią 3.0 w E-lidze? :lol:

A tak serio to u nas akuratnie wypłynął na "jego wielki żużlowy świat", nie wyszło to u nas może się odbudować . . . pomijając kwestie baraży pamiętnych . . . (Każdy ma prawo do błędu, nie jest Jeleń maszyną ani robotem, tak samo Dryml i PK, także w barażach) jeśli na 2gą linię to oczywiście, czemu nie?
In' ena horto magico, dhoste mou ligho ghia na pio, ton PAO mou na onirefto ke na fonaks' os to Theo: Panatha mou, se aghapo, san heroini, sa skliro narcotico, san to hashish, to lsd! ghia sena PAO mastouroni ol' i ghi, ol' i ghi!

pulkownik
Junior

#1395 Postautor: pulkownik » 27 października 2011, o 18:45

jak jeleniewski na 2 linię to nie wiem kto musiałby byc w pierwszej :p może hancock:D

Awatar użytkownika
Veniek

#1396 Postautor: Veniek » 27 października 2011, o 19:07

pulkownik pisze:jak jeleniewski na 2 linię to nie wiem kto musiałby byc w pierwszej :p może hancock:D

U nas jak najbardziej widze u niego 12pkt w góre ale na wyjeździe bym miał obawy...i to nie są tylko moje niestety słowa :(
Coś w stylu "Baraniej zajawki" . . . ja w niego wierze , bo to swój człowiek ale będzie . . . interesująco ;D Zdarzały mu sie gorsze występy w zeszłym już sezonie . . . ale 100% pewniakiem na 10(+) wszędzie to dla mnie nie jest . . . :<
In' ena horto magico, dhoste mou ligho ghia na pio, ton PAO mou na onirefto ke na fonaks' os to Theo: Panatha mou, se aghapo, san heroini, sa skliro narcotico, san to hashish, to lsd! ghia sena PAO mastouroni ol' i ghi, ol' i ghi!

Davv
Kadrowicz

#1397 Postautor: Davv » 27 października 2011, o 20:14

Kargolo pisze:Wydaje mi się że Jeleń mówił że chce jeździć w Lublinie jak tylko ten awansuje do 1 ligi. Jak nie dotrzyma w tym roku słowa to jak dla mnie będzie już skreślony i niech zostaje do emerytury w tej Łodzi.

Popek pisze:Dziwnie sie wypowiada... Jak nas teraz po przecietnym sezonie kopnie w dupe i wybierze inny klub z I ligi bo beda dawali troche wieksza kase to jak dla mnie moze juz wiecej nie wracac.

Tak, bo Popek i Kargolo sobie wymyślili, że jeśli LWSKMŻ będzie w 1 lidze to Jeleń ma jeździć w Lublinie i koniec. Nie ważne, że dają śmieszne pieniądze itp, nie ważne, że można śmigać w Ekstralidze z najlepszymi. Najważniejsze, że Lublin awansował i co by się nie działo Jeleń ma jeździć w Lublinie.
go! pisze:Przeciez Jelenia wszyscy znaja.. Bedzie zbieral oferty przez 2 miesiace a potem zrobi przetarg i z kalkulatorem w reku wybierze zwyciezce.

A co w tym złego? :?

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#1398 Postautor: kilar » 27 października 2011, o 21:22

Ja tam plakac nie bede jak nie bedzie u nas jezdzil. Chrzanowski, Buczkowski raczej ida do extra, wiec celowalbym w kogos z Gniezna np K.Jablonski.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#1399 Postautor: Kargolo » 27 października 2011, o 21:43

Oczywiście jak pójdzie za kasą to będzie to zrozumiałe, ale jak coś się mówi to dobrze jest dotrzymać słowa. A jazda z najlepszymi w ekstralidze niekoniecznie musi mu się opłacić bo chyba lepiej robić 10 pkt w 1 lidze niż 2-3 w ekstralidze. Poza tym skąd wiadomo jakie stawki mu zaproponują w Lublinie?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1400 Postautor: Gelo » 28 października 2011, o 07:43

Tak, bo Popek i Kargolo sobie wymyślili, że jeśli LWSKMŻ będzie w 1 lidze to Jeleń ma jeździć w Lublinie i koniec. Nie ważne, że dają śmieszne pieniądze itp, nie ważne, że można śmigać w Ekstralidze z najlepszymi. Najważniejsze, że Lublin awansował i co by się nie działo Jeleń ma jeździć w Lublinie.

Ale z czym niby Jeleń miałby jezdzić z najlepszymi? Pytam szczerze - jakim cudem 24 zawodnik 1 ligi, słabszy m.in od Karpowa, Bogdanowa czy Mirka Jabłońskiego miałby sie ścigać z Crumpem czy Gollobem? Regulamin regulaminem, ale jest kilkunastu jak nie kilkudziesięciu lepszych krajowców od Daniela. Trzeba zejść na ziemię - tym bardziej, że jeździło się w Łodzi - drużynie jadącej tylko o utrzymanie, która zakończyła sezon w połowie sezonu. Nie wiem jakie pieniądze dają w Lublinie i czy są śmieszne - ale mam nadzieje, że są adekwatne do poziomu sportowego zawodnika.