Lubelski klub w sezonie 2012
Re: Lubelski klub w sezonie 2012
Otóż to w 2003, bo w 2002 był naszym powiedziałbym liderem nawet.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Toż ja nie mówię nigdzie, że Baran czy Miesiąc mają mieć gwarancje startów. Wydaje mi sie to tak oczywiste, że nie trzeba o tym wspominać
Będzie zajawka - będzie jazda. Nie, to nie...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Woodward w ankiecie przed Harrisem, Richardsonem, Karlssonem, Lindgrenem, Nermarkiem, niezle...
patrzac na wyniki tej i poprzedniej ankiety naprawde mozna odniesc wrazenie, ze wiekszosc z glosujacych zyczy klubowi tylko jednorocznego pobytu w I lidze
patrzac na wyniki tej i poprzedniej ankiety naprawde mozna odniesc wrazenie, ze wiekszosc z glosujacych zyczy klubowi tylko jednorocznego pobytu w I lidze
METHANOL ADVENTURE TEAM
Bo dałeś 3 do zaznaczenia w ankiecie. Sporo osób zaznacza Cama jako 2 czy 3 i stąd jego wynik, a naprawdę chcieli by tych Lindgrenów, Harissów i Richardsonów 
Ja najchętniej widzę jednego z tych dwóch Bomber/Lindgren. Mielibyśmy okazję 10 razy w ciągu roku w Lublinie zobaczyć kawałek świetnego speedwaya, z walką do ostatniego łuku
Ja najchętniej widzę jednego z tych dwóch Bomber/Lindgren. Mielibyśmy okazję 10 razy w ciągu roku w Lublinie zobaczyć kawałek świetnego speedwaya, z walką do ostatniego łuku
nie przekonales mnie
nikt nikomu nie broni zaznaczyc Harrisa, Lindgrena i Richardsona :]
METHANOL ADVENTURE TEAM
Każdy średnio-dobry żużlowiec (np. Lindgren, Richardson) bez statusu zawodnika GP będzie na wagę złota w ekstalidze, więc widocznie i na szczęście użytkownicy tego forum myślą realnie 
Ale może przekonam kogoś do Bombera: http://www.youtube.com/watch?v=ff1XQE_8WOE
Zarówno w powtórce tego biegu jak i pozostałych biegów nie oglądał pleców rywali:
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... mistrzem-/
Wybacz musiałem
PS.Jerry w ankiecie nie oceniamy szans tylko kto nam się marzy
Zarówno w powtórce tego biegu jak i pozostałych biegów nie oglądał pleców rywali:
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... mistrzem-/
Wybacz musiałem
PS.Jerry w ankiecie nie oceniamy szans tylko kto nam się marzy
jerry78 pisze:Każdy średnio-dobry żużlowiec (np. Lindgren, Richardson) bez statusu zawodnika GP będzie na wagę złota w ekstalidze, więc widocznie i na szczęście użytkownicy tego forum myślą realnie
Lindgren jest 9 w generalce GP, wiec ma spore szanse na dzikusa na przyszly sezon, a wtedy na pewno nie znajdzie miejsca w elidze : D
METHANOL ADVENTURE TEAM
No tak, ale wtedy wolą widocznie bardziej Lindbaecka lub Harrisa niż Lindgrena, a na dwóch z GP już nie ma co głosować.
spoko jerry, ja doskonale rozumiem o co Ci chodzi, tak sie tylko zgrywam :] sam zaglosowalem tylko na 1 z GP, bo wiadomo ze nie ma co liczyc na Harrisa, Lindbaecka i Lindgrena
METHANOL ADVENTURE TEAM
Ja zaglosowalem na Harrisa i Lindbaecka w tym sensie, ze jak nie jeden to drugi.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
mozna i tak
tak czy inaczej, Woodward z 27 glosami przy KSM ponad 8,0 to taka troche abstrakcja jak dla mnie :]
tak czy inaczej, Woodward z 27 glosami przy KSM ponad 8,0 to taka troche abstrakcja jak dla mnie :]
METHANOL ADVENTURE TEAM
Ja sie zastanawiam czemu Ljung ma tak malo glosow. W ogole moim zdaniem powinnismy "przejac" armaty z Poznania tzn. Kosciucha, Miskowiaka i Ljunga. Oni po takim roku beda szukac przede wszystkim wyplacalnosci, a my to akurat mamy.
Richie Faulkner:
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Nie przesadzalbym z tym Ljungiem jako armatą. W Gnieźnie faktycznie robił tą średnią w okolicach 2,0, ale juz w zeszlym sezonie w Poznaniu zrobil kolo 1,6. Nie jest to na pewno tak pewny zawodnik jak Lindbaeck, Lindgren, Richardsson czy Harris i pewnie dlatego ma tak malo glosow w ankiecie 
Co do Kosciucha i Miskowiaka to sie zgadzam. Bardzo mocni krajowi seniorzy jak na I lige.
Co do Kosciucha i Miskowiaka to sie zgadzam. Bardzo mocni krajowi seniorzy jak na I lige.
Ostatnio zmieniony 3 października 2011, o 17:11 przez Apocalips, łącznie zmieniany 1 raz.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
- niespokojny
- Trener
Jezeli chcemy kogos z Grand Prix to od razu zapomnijcie o Kilokarpim, Nichollsie i Woffindenie.
Ljung jest bardzo dobrym zawodnikiem. A dlaczego ma taka srednia? Bo mu np. Zabronili wyjezdzac do biegu w Gdansku, a pozniej mial nie placone. Dwa sezony oprocz tego w pierwszej lidze mial kolo 2,0. Przy KSM 6,5 to jest pierwszy z zagranicznych do rozmow moim zdaniem.
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... 139-wynik/
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... -relacja-/
Pozniej byl mecz w Gdansku(do 16) i caly PSZ zaczal sie sypac. Ljung+Jelen+ktos z Grand Prix uzupelnieni liderami z tego sezonu i pierwsza 4 spokojnie powinna byc.
Ljung jest bardzo dobrym zawodnikiem. A dlaczego ma taka srednia? Bo mu np. Zabronili wyjezdzac do biegu w Gdansku, a pozniej mial nie placone. Dwa sezony oprocz tego w pierwszej lidze mial kolo 2,0. Przy KSM 6,5 to jest pierwszy z zagranicznych do rozmow moim zdaniem.
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... 139-wynik/
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... -relacja-/
Pozniej byl mecz w Gdansku(do 16) i caly PSZ zaczal sie sypac. Ljung+Jelen+ktos z Grand Prix uzupelnieni liderami z tego sezonu i pierwsza 4 spokojnie powinna byc.
Ostatnio zmieniony 3 października 2011, o 17:20 przez niespokojny, łącznie zmieniany 2 razy.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Nie wiem może się mylę, ale Ljung kojarzy mi się wyłącznie z typową "złotówą" i brakiem jakiegokolwiek wkładu w "team spirit". Patrz odejście z Gniezna do Poznania, czy opinie o nim Miśkowiaka, Kościucha.
Kylmaekorpi ze 6 niedziel będzie miał zajętych przez GP na long track'u więc o nim to w ogóle można zapomnieć (chyba, że z doskoku)...
BTW Grzesiu - lita zrobiłeś w nazwisku Fina w ankiecie :p
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
Na srednia Ljunga to tez nie ma co patrzec za bardzo, bo pojechal tylko w 6 meczach. Z checia widzialbym go w naszych barwach, ale oczywiscie obok kogos z GP, a nie jako lidera.
Richie Faulkner:
meesha pisze:Kylmaekorpi ze 6 niedziel będzie miał zajętych przez GP na long track'u więc o nim to w ogóle można zapomnieć (chyba, że z doskoku)...
a no rzeczywiscie, 'e' mi wskoczylo nie tam gdzie trzeba
METHANOL ADVENTURE TEAM
RadeKas pisze:Ja sie zastanawiam czemu Ljung ma tak malo glosow. W ogole moim zdaniem powinnismy "przejac" armaty z Poznania tzn. Kosciucha, Miskowiaka i Ljunga. Oni po takim roku beda szukac przede wszystkim wyplacalnosci, a my to akurat mamy.
Dziwi mnie ciągłe szukanie wzmocnień w spadkowiczu.
Abstrahując trochę od Miśkowiaka i Kościucha, bo uważam ich (szczególnie Miśkowiaka) za całkiem niezłych zawodników, to przecież ci zawodnicy spuścili swój klub do II ligi. Powinno się szukać zawodników, którzy awansują, a nie spadają. Miśkowiak chyba zdążył w swojej karierze spaść z już kilkoma klubami... Kościuch też z żadną drużyną nie awansował.
...chyba, że chcemy budować drużynę na takiej zasadzie jak kiedyś - jedna armata na TOP 3 I lig (to zawsze ogromne ryzyko) i reszta "przeciętniaków".
Az nie wiem jak skomentowac to twierdzenie, ze Ljung, Miskowiak i Kosciuch zrzucili Poznan do 2 ligi.
Richie Faulkner:
-
Zaratustra
- Kadrowicz
RadeKas pisze:Ja sie zastanawiam czemu Ljung ma tak malo glosow.
Może dlatego, że nie jest zawodnikiem wystarczająco pewnym i... a może przede wszystkim wystarczająco medialnym. Klub potrzebuje "tej armaty"; znanej wszystkim, nawet tym na co dzień mniej zainteresowanym naszym klubem, a znającym się trochę na żużlu i pamiętającym tylko czasy Nielsena i Adamsa. Klub potrzebuje znanego zawodnika właśnie po to, żeby zapełnić trybuny i zarabiać. Sam awans tego nie zrobi, a już na pewno nie na cały sezon...
Ale przeciez podpisanie Ljunga nie wyklucza podpisania zawodnika z GP ze znanym nazwiskiem.
Tak jak pisal niespokojny, Ljung ze swoim KSM i mozliwosciami powinien byc jednym z priorytetow. Majac w skladzie jego i takiego Harrisa + w miare mocny polski sklad, mozemy walczyc o najwyzsze cele.
No ale wszystko zalezy wlasnie od tych celow jakie nasi dzialacze postawia przed sezonem. Mam nadzieje, ze nie bedzie to jednak walka o srodek tabeli.
Tak jak pisal niespokojny, Ljung ze swoim KSM i mozliwosciami powinien byc jednym z priorytetow. Majac w skladzie jego i takiego Harrisa + w miare mocny polski sklad, mozemy walczyc o najwyzsze cele.
No ale wszystko zalezy wlasnie od tych celow jakie nasi dzialacze postawia przed sezonem. Mam nadzieje, ze nie bedzie to jednak walka o srodek tabeli.
Richie Faulkner:
Kosciuch i Miskowiak to podobny poziom, wiec nie widze sensu brac ich obu. Ja jednak wolalbym podebrac kogos z Grudziadza lub Gniezna, tak zeby ich troche oslabic. Buczkowski, K.Jablonski, Chrzanowski. Kolejnosc nieprzypadkowa.
Ile bedzie ksm dla 1 ligi w nastepnym roku ? 42 ?
Ile bedzie ksm dla 1 ligi w nastepnym roku ? 42 ?
Fajnie byloby kogos podebrac, ale latwe to na pewno nie bedzie. Z Kosciuchem i Miskowiakiem sprawa bedzie prostsza, chociaz pewnie i Ostrow, i Pila beda kolo nich latac.
Dodatkowo obaj pasuja do koncepcji trenera "mlodych, ambitnych". Wole ich niz Lamparda z Kuciapa
.
Dodatkowo obaj pasuja do koncepcji trenera "mlodych, ambitnych". Wole ich niz Lamparda z Kuciapa
Richie Faulkner: