http://gloszuzlowy.pl/anioly-moga-sie-j ... 872b010000
Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... w-toruniu/
Jaja. Naprawde nie jestem w stanie zrozumiec jak to sie dzieje, ze to my utrzymujemy ten cyrk zwany GP a i tak kazdy ma nas daleko w dupie a nasze wladze nie potrafia z tym nic zrobic.
A co do Warda to pokazal swoja klase w zawodach o stawke
Final SWC:
2. Darcy Ward - 4 (w,2,1,0,1) :l.
5 pkt w Toruniu max, M. Janowski by pewnie wiecej zrobil :\
Jaja. Naprawde nie jestem w stanie zrozumiec jak to sie dzieje, ze to my utrzymujemy ten cyrk zwany GP a i tak kazdy ma nas daleko w dupie a nasze wladze nie potrafia z tym nic zrobic.
A co do Warda to pokazal swoja klase w zawodach o stawke
Final SWC:
2. Darcy Ward - 4 (w,2,1,0,1) :l.
5 pkt w Toruniu max, M. Janowski by pewnie wiecej zrobil :\
Motor mocny
...
wczoraj w Elite League
5. Darcy Ward - 15 (3,3,3,3,3)
wczoraj w Elite League
Nie porównujmy Elite League do GP, wystarczy, że wyniki z EL często nie znajdują odzwierciedlenia w polskiej lidze.
Kicha z Wardem, wolałbym zobaczyć na torze Janowskiego.
Kicha z Wardem, wolałbym zobaczyć na torze Janowskiego.
Lubelski Klub Węglowy
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
pav pisze:...
wczoraj w Elite League
1. Niels Kristian Iversen (gość) - 9+2 (1*,1*,3,2,2) - zawodnik z Ekstraligi
2. Tyron Proctor - 8+1 (2,2,2,2*) - zawodnik 2 ligi
3. Ricky Wells - 5 (2,0,2,1) - w Polsce nie jeździ
4. Tai Woffinden - 4+1 (d,2,1*,1) - zawodnik 1 ligi
5. Peter Karlsson - 10+2 (2,3,3,1*,1*) - zawodnik Ekstraligi
6. Tyson Burmeister - 2+1 (1*,1,w,-) - w Polsce nie jeździ
7. Ludvig Lindgren - 7+2 (2,1*,1*,0,3) - w Polsce nie jeździ
Poole Pirates - 44
1. Chris Holder - 4 (3,1,w,w) - uczestnik GP
2. Dennis Andersson - 5 (0,3,0,2) - zawodnik Ekstraligi
3. Davey Watt - 8 (3,2,0,3,0) - zawodnik 1 ligi
4. Renat Gafurow - 1 (1,d,-,0) - zawodnik 1 ligi
6. Jason Doyle - 11+1 (3,0,3,1,2*,2) - zawodnik 2 ligi
7. Christian Hefenbrock - 0 (0,0,0,-) - zawodnik 1 ligi
Wybacz Pav, ale poziom Elite League a Grand Prix to niebo a ziemia.
Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN
Bez przesady.Jaja. Naprawde nie jestem w stanie zrozumiec jak to sie dzieje, ze to my utrzymujemy ten cyrk zwany GP a i tak kazdy ma nas daleko w dupie a nasze wladze nie potrafia z tym nic zrobic
Mamy i tak najwięcej reprezentantów w GP i nic dziwnego, że rozważyli przyznanie dzikiej karty innemu zawodnikowi, który nie szansy na uzyskanie dzikiej karty w "domowym" GP.
Ward jest dwukrotnym mistrzem świata juniorów. Kilka lat temu z tego tytułu byłby stałym uczestnikiem cyklu GP, a teraz wielkie oburzenie, że dostał dziką kartę.
Najlepiej jakby w GP startowali sami Polacy i w większości wozili ogony - wtedy byłoby szalenie ciekawie. I sprawiedliwie, co najważniejsze.
SWC
2. Lindgren, Hampel, B.Pedersen, Ward (w/su)
9. Gollob, Ward, N.Pedersen, Jonsson
15. Bjerre, Lindbaeck, Ward, Kasprzak
18. Kołodziej, Lindgren, Iversen, Ward
21. Protasiewicz, Jonasson, Ward, N.Pedersen
Ja nie twierdzę, że Ward jest super dobry. Nie jestem jednak w stanie przyjąć argumentacji Haydena, który po występie w SWC twierdzi, że jest super słaby.
W Toruniu obstawiam minimum półfinał dla Warda.
Ja nie twierdzę, że Ward jest super dobry. Nie jestem jednak w stanie przyjąć argumentacji Haydena, który po występie w SWC twierdzi, że jest super słaby.
jest w bardzo dobrej formie - bez dwoch zdan.
- manjolo
- Junior
- Kontakt:
miedziak ostatnio na motoarenie wykręcił 15 pkt w 5 biegach, chyba żeby pokazać kto zasługuje na "dzikusa". też uważam, że to jest śmiech na sali. chcieli dać Wardowi - ok. terenzano, gorican - pasowałoby dużo bardziej.
motoru brum
Polscy gospodarze GP (kluby, a przede wszystkim gospodarze miast, bo to oni gwarantują finansowo zawody) nie zastrzegły sobie w umowach z BSI, że mają prawo do wskazania zawodnika z "dziką kartą" więc nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.
- tezetomaniak
- Trener
albo nie mogły zastrzec, żeby Kołodziej miał stałą ; >
Tak czy siak, dominując w światowym żużlu, płacąc za organizację 10 razy więcej niż inne "Vojensy" zostaliśmy wydymani. Zawsze i wszędzie Polak dymany będzie.
Tak czy siak, dominując w światowym żużlu, płacąc za organizację 10 razy więcej niż inne "Vojensy" zostaliśmy wydymani. Zawsze i wszędzie Polak dymany będzie.
-
mariusz1987
- Junior
dokładnie, pokazaliśmy ile znaczymy na początku sezonu w "aferze tłumikowej" pokazaliśmy i teraz, doją nas jak chcą a my się dajemy 
tezetomaniak pisze:albo nie mogły zastrzec, żeby Kołodziej miał stałą ; >
Myślę, że największą oznaką "dymania Polaków" jest to, że nasi reprezentanci zajmują miejsca 2, 3, 12 i 14 w klasyfikacji GP, a nie 1, 2, 3 i 4 - przecież płacimy 10 razy więcej niż "inne Vojensy" to powinniśmy mieć zagwarantowane najwyższe lokaty.
Pomijając trochę kwestię przyznania Wardowi dzikiej karty konkretnie na GP w Toruniu...
Ward to zawodnik, który powinien jeździć w GP przynajmniej od dwóch lat. To, że tak nie jest, zawdzięcza wyłącznie sobie. Po świetnym sezonie 2009, w którym niestety dla niego nie awansował do GP, spoczął na laurach. Przybrał trochę na wadze, balował, pojawiły sie nawet problemy wychowacze. Z tego względu Toruń pozbył sie go bez żalu. To jednak zawodnik, który jak mało który zasługuje na dziką kartę. Na tę chwilę wydaje się bardzo proawdopodobne, że w przyszłym sezonie to własnie Ward dostanie stałą dziką kartę i jak dla mnie to będzie trafne posunięcie.
Jestem przeciwnikiem stały dzikiech kart, ale jesli już są, powinny byc przyznawane zawodnikom młodym, perspektywicznym, wybijającym się. Nie jestem fanem Darcy'ego, ale bądźmy uczciwi, on te kryteria spełnia.
Ward to zawodnik, który powinien jeździć w GP przynajmniej od dwóch lat. To, że tak nie jest, zawdzięcza wyłącznie sobie. Po świetnym sezonie 2009, w którym niestety dla niego nie awansował do GP, spoczął na laurach. Przybrał trochę na wadze, balował, pojawiły sie nawet problemy wychowacze. Z tego względu Toruń pozbył sie go bez żalu. To jednak zawodnik, który jak mało który zasługuje na dziką kartę. Na tę chwilę wydaje się bardzo proawdopodobne, że w przyszłym sezonie to własnie Ward dostanie stałą dziką kartę i jak dla mnie to będzie trafne posunięcie.
Jestem przeciwnikiem stały dzikiech kart, ale jesli już są, powinny byc przyznawane zawodnikom młodym, perspektywicznym, wybijającym się. Nie jestem fanem Darcy'ego, ale bądźmy uczciwi, on te kryteria spełnia.
Ostatnio zmieniony 9 sierpnia 2011, o 15:12 przez ermen, łącznie zmieniany 2 razy.
Każdemu jego Everest...
naprawde az tak was to boli, ze panna Miedzinska nie pojedzie z dzikusem? ja moze i bylbym troche zly gdyby Ward dostal DK zamiast Janowskiego lub Pawlickiego, ale to ze jedzie zamiast Miedzinskiego bardzo mnie cieszy :]
METHANOL ADVENTURE TEAM
Z tym się zgodzę, wolę podczas GP oglądać Warda niż Miedzińskiego, który już miał szansę się wykazać.
Lubelski Klub Węglowy
Najlepiej zaorać ten cyrk. Poza Polakami nikt GP, ani DPŚ nie ogląda. To nie ma racji bytu. Równie dobrze można zrobić IMP składający się z 10 turniejów.
pav pisze:SWC
Nigdzie przeciez nie napisalem, ze Ward jest super slaby, lecz nie rozumiem tych zachwytow nad nim. Na zawodnika, ktory na aspiracje jezdzic w GP nie mozna patrzec przez pryzmat startow w lidze brytyjskiej i zawodach mlodziezowych, nawet jesli odnosi w nich spektakularne sukcesy. Ward tak na prawde nie ma praktycznie zadnych sukcesow w "doroslym" i powaznym zuzlu jakim jest chociazby Ekstraliga. Oczywiscie Darcy to wielki talent i zapewne przyszlosc speedwaya.
Jak dla mnie dzika karte na Torun powinien dostac Janowski, ktory ten sezon ma wyborny :/
Motor mocny
Krzysztof Kasprzak nie pojedzie w najbliższym meczu Vargarny Norrkoeping z Piraterną Motala. Szwedzki klub zawiesił Polaka na jedno spotkanie w związku z podejrzeniem, iż ten mógł korzystać z nieregulaminowego tłumika.
Wydech który miał użyć Kasprzak posiadał nawiercone niedozwolone otwory, dzięki którym wydajność silnika była zwiększona. Według osób związanych z klubem, wspomniany tłumik zniknął z parku maszyn, kiedy pojawiły się podejrzenia. Polak twierdzi, iż jest on w Anglii, ale kiedy Vargarna zaoferowała wysłanie przedstawiciela, aby ten go obejrzał i sprawdził, spotkała się z odmową 27-letniego zawodnika, który przekonuje, że jest niewinny.
Wcześniej wpadł Edward Kennett. Może to jest wyjaśnienie tej słabej dyspozycji naszych zawodników bo wszyscy jeżdżą na przerobionych tłumikach a tylko my jesteśmy uczciwi..
-
mariusz1987
- Junior
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... me-poznan/
kłopotów Poznania ciąg dalszy...
i kolejna rewelacja koniec sezonu dla...
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... sa-drymla/
kłopotów Poznania ciąg dalszy...
i kolejna rewelacja koniec sezonu dla...
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... sa-drymla/
Chaser pisze:Wcześniej wpadł Edward Kennett. Może to jest wyjaśnienie tej słabej dyspozycji naszych zawodników bo wszyscy jeżdżą na przerobionych tłumikach a tylko my jesteśmy uczciwi..![]()
Przed chwilą podczas transmisji GP powiedzieli, że w ostatnich dniach lawinowo wzrosła sprzedaż nowych tłumików
Ciekawe dlaczego???
A pewnie dlatego http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... -tlumikow/ 
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p
http://www.youtube.com/watch?v=qdAY8sZO2QQ
1:49 - komentarz kibica: "Wieczorka nie ma i bandę wymieniają... ja nie wiem (!?)"
haha
1:49 - komentarz kibica: "Wieczorka nie ma i bandę wymieniają... ja nie wiem (!?)"
haha
"Nie dopilnowałem odpowiednio wszystkich spraw w jego przypadku. Niestety pogubił się i widzimy, że nie jest obecnie w najlepszej formie - zakończył Józef Dworakowski. "
Nie wiem jak was, ale mnie na prawde w*****a nagonka na Kolodzieja. Ilez mozna? w kazdym newsie, wywiadzie wszyscy podkreslaja jak to fatalnie jezdzi Janusz. No i jak on ma sie pozbierac? Zamiast dac facetowi spokoj, dac szanse zeby sobie wszystko poukladal to na kazdym kroku "noz w plecy" Jeszcze troche a nie zdziwie sie, jak skonczy sie tak jak z Kurmanskim i reszta. Wystarczylo posluchac wywiadu podczas ostatniego meczu ligowego z Gorzowem, zeby stwierdzic, ze gosc jest na pograniczu na prawde niezlej depresji
Nie wiem jak was, ale mnie na prawde w*****a nagonka na Kolodzieja. Ilez mozna? w kazdym newsie, wywiadzie wszyscy podkreslaja jak to fatalnie jezdzi Janusz. No i jak on ma sie pozbierac? Zamiast dac facetowi spokoj, dac szanse zeby sobie wszystko poukladal to na kazdym kroku "noz w plecy" Jeszcze troche a nie zdziwie sie, jak skonczy sie tak jak z Kurmanskim i reszta. Wystarczylo posluchac wywiadu podczas ostatniego meczu ligowego z Gorzowem, zeby stwierdzic, ze gosc jest na pograniczu na prawde niezlej depresji