Lubelski klub w sezonie 2011

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
istred
Trener

Re: Lubelski klub w sezonie 2011

#4001 Postautor: istred » 7 czerwca 2011, o 23:06

Nieudanych bo nie było o niej głośno w mediach? Nieudani to są Pałys, Węgrzyn itp. Niestety w sejmie też panuje pewna hierarchia i przebić się nie jest łatwo. Zresztą pokaż mi udanych posłów/posłanki. Krzywdy klubowi nie robi, a przydać się może, tylko trzeba chcieć to wykorzystać.

Z 460 co najwyżej o 100 jest głośno.
O niej akurat głośno było, niestety.
Było akcji kilka, ale wspomnę tylko o najpopularniejszej - kwiaty dla Grabarczyka.
Skompromitowała się z dwóch powodów.
1. Zobacz na infrastrukturę kraju, problem z autostradami i - szczególnie wówczas głośny - z koleją.
2. Toczył się bój - Grabarczyk vs. Lubelszczyzna, solidarna jak nigdy dotąd.
Magdalena w tym boju stanęła po stronie Grabarczyka, czyli przeciwko swoim wyborcom.
I maksymalnie arogancko wypowiadała się wówczas o solidarnych działaniach wszystkich grup społecznych Lubelszczyzny, pisząc nawet, że poprzez głośne domaganie się jedynego połączenia ze stolicą ZASZKODZILI sprawie.
Oczywiście sukces przypisywała sobie.

Gdyby było o niej cicho to naprawdę pół biedy.

Co do udanych posłów, to według mnie jest ich wielu (może nawet większość), ale to niepopularny pogląd.

Davv
Kadrowicz

#4002 Postautor: Davv » 7 czerwca 2011, o 23:42

Obaj macie trochę racji, ale trochę też wyolbrzymiacie.

Zgadzam się, że niektórzy jawnie walą w bajabongo i wykorzystują każdą okazję do promowania swojej osoby. Zawody sportowe, festyny, otwarcia dróg, orlików itp. wszędzie pełno polityki, tego nie unikniemy - takie życie. W przypadku Magdy uwierzcie mi, że to nie jest 100% lans dla lasnu, ale jest w tym bardzo dużo sympatii dla żużla. Może lepiej byłoby żeby przychodziła anonimowo i wspierała klub, ale nie wszystko od niej zależy. Zibi ma parcie na szkło milion razy większe i tu działają pewne zależności POlityczno- PartJotyczNe.
W przypadku Grabarczyka to kwiaty faktycznie nie były dobrym pomysłem, ale nie sądze aby to był autorski pomysł wykonwacy W sprawie kolei i dróg to jak pisałem już wcześniej niestety członkostwo w partii zobowiązuje do pewnych zachowań. Nie uważam kadencji Magdaleny Gąsior - Marek za udaną, ale trafiła bardzo szybko na głęboką wodę i potrzeba jej trochę czasu na nabranie doświadczenia, a wtedy i KMŻ może mieć sporo dobrego z jej ręki.

W momencie kiedy Zibi wziął się za odbudowę żużla od razu wiadomo było, że nie skończy się tylko na tym. Do momentu do póki to Wojciechowski będzie miał wpływ na klub (przypuszczam, że będzie to związek aż do śmierci) polityka będzie gościć na stadionie. Proponuję wam panowie albo przychodzić później na mecze i nie słuchać APELACJI, a najlepiej to wyluzować się i pogodzić z tym, że tak niestety musi być.

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#4003 Postautor: radonis » 8 czerwca 2011, o 00:14

Taki apel mam. Nie znamy się osobiście i zanim się napisze innemu użytkownikowi coś przykrego to się dwa razy zastanówmy. Mimo że klub i drużyna są podzielone to my kibice nie musimy być. Spierajmy się ale merytorycznie i na argumenty a nie kto komu bardziej wrzuci, bo się przez to upodabniamy się do walk PO-PiS-owych a tego bym bardzo nie chciał.

Tatabarana

#4004 Postautor: Tatabarana » 8 czerwca 2011, o 19:23

Ciekawa analiza. Niestety, bardzo realna :? :
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... -ligi-na-/

turek
Szkółkowicz

#4005 Postautor: turek » 8 czerwca 2011, o 19:39

Dzikowski w wywiadzie mówił, jak istotny jest młodzieżowiec. Poza tym wystawił na Rawicz skład, który wymaga wystawienia pod 7 juniora gościa. Nie sądzę, żeby wierzył w nagłą metamorfozę Łukaszewskiego, dlatego być może przymierzany jest jakiś nowy gość? Malitowski pewnie dla Wrocławia pojedzie w niedzielę, dlatego kto inny? Bubel albo Kajzer z Częstochowy mogą jeździć na zasadzie gościa?

Smirnek_
Senior

#4006 Postautor: Smirnek_ » 8 czerwca 2011, o 19:45

Bubel może, Kajzer nie. A orientuje się ktoś jak ze zdrowiem Patryka Kociemby? Mimo, że to nie jest nasz zawodnik to paradoksalnie jest to dla nas bardzo ważna informacja :)

Awatar użytkownika
Stereeo
Junior

#4007 Postautor: Stereeo » 8 czerwca 2011, o 19:52

z tego co mi wiadomo to Czaja i Bubel maja zakaz startowania jako gość, Kajzer jest za stary, a Malczewskim interesowało się Krosno.
lepiej, żeby mnie dwunastu sądziło, niż czterech niosło.

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#4008 Postautor: KosaRKS » 8 czerwca 2011, o 21:23

Nie wiem czy Malczewskim interesowalo sie Krosno, ale Wilk z nim rozmawial na temat startów jako gość, praktycznie sie dogadali chyba, więc pewnie on pojedzie.
Naczelny obrońca Karola Barana.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#4010 Postautor: istred » 14 czerwca 2011, o 10:27

...czyli jednak Sprawka na wideoblogu kłamał :)

A może jednak jest coś na rzeczy z tym Ministerstwem Polityki Społecznej i Socjalnej i jeszcze zostaniemy oświeceni ;)
Może by tak Dariusz pociągnął temat? :)

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#4011 Postautor: Łoptymista » 14 czerwca 2011, o 10:39

to ze ktos nie do konca wie o czym mowi nie oznacza ze klamie
8)
imo byl przekonany, ze mowi prawde

milo ze klub ma jakis zastrzyk kasiorki, aby rozeszla sie tak jak trzeba i nie bylo koniecznosci oddawania

Awatar użytkownika
istred
Trener

#4012 Postautor: istred » 14 czerwca 2011, o 11:20

E tam, jeśli ktoś mówi A, a jest B to oznacza, że kłamie. Choćby robił to nieświadomie :)

Też uważam, że Sprawka kompletnie nie miał pojęcia o czym paplał, dlatego tym bardziej dyskredytuje go to jako prezesodyrektora.

Przy okazji ciekaw jestem, na co dokładnie przeznaczona zostanie kaska z miasta. ...choć wiem, że jak zwykle nikt na takie pytanie nie odpowie :)

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#4013 Postautor: radonis » 14 czerwca 2011, o 11:26

istred pisze:E tam, jeśli ktoś mówi A, a jest B to oznacza, że kłamie. Choćby robił to nieświadomie :)

W oficjalnym języku politycznym zamiast słowa kłamie używa się zwrotu "mija się z prawdą" :)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#4014 Postautor: istred » 14 czerwca 2011, o 11:30

Ja politykiem nie jestem :)

...a Słownik Języka Polskiego PWN mówi, że kłamać to:
1. świadomie mówić nieprawdę;

No proszę :)

Jakkolwiek, czy kłamał czy tylko "mijał się z prawdą" to skompromitował się jako prezesodyrektor.

harry
Trener

#4015 Postautor: harry » 14 czerwca 2011, o 11:44

Z tego co pamiętam to jednym z wiekszych problemów, które poruszał prezio w tym fatalnym videoblogu o dotacjach, był właśnie problem z wydaniem tej kasy tak, żeby nie trzeba było jej oddawać.
Bo tę kasę trzeba wydać od dzisiaj do końca czerwca, nie można jej wydać na zawodników, na motocykle, wstecz i jeszcze kilka ograniczeń.

Jest nad czym główkować. Powodzenia.

No i czekamy teraz na info o skutecznym rozdysponowaniu tych środków.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
istred
Trener

#4016 Postautor: istred » 14 czerwca 2011, o 11:49

Tylko o czym tak naprawdę prezio mówił?

Bo ciągle mylił dwie kwestie - dotację ministerialną, o którą nawet się nie starał i dotację miejską.
Dotacja ministerialna na pewno nie może być wydana na "cokolwiek", ale miejska chyba już takich obostrzeń nie ma.

Jakkolwiek, naprawdę warto - choćby wobec poprzedniego odcinka, dla jego kontynuacji - powiedzieć na co prezio przeznaczy taką kasę skoro tak żalił się na blogu, że nie wie na co ją przeznaczy i trzeba będzie ją zwracać.

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#4017 Postautor: Hela » 14 czerwca 2011, o 12:15

Ale co tu dalej można kontynuować? W ostatnim odcinku prezes powiedział wszem i wobec, przez nikogo nieprzymuszany:
dali mi pieniądze, nie wiem co z nimi zrobić, nie rozumiem co jest napisane w dokumentach. Wniosek z tego taki, że facet nie nadaje się na stanowisko które zajmuje. Kompromitacja na całego. Lepiej niech się już nie odzywa i nie stawia w złym świetle całego klubu (jego osobą mało kto się przejmuje, ale szkoda klubu). Im mniej jego wypowiedzi tym lepiej. I dla niego i dla całego KMŻ.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Czarek
Trener

#4018 Postautor: Czarek » 19 czerwca 2011, o 20:22

W kontekście wygranej Pawlickich i spółki w Krakowie należałoby już założyć temat "Lubelski klub w sezonie 2012". Szkoda, że kierownictwo KMŻ nie było mądre po pierwszej szkodzie i nie wywaliło Wilka po ukraińskiej kompromitacji, a zmądrzało dopiero po szkodzie czwartej (mecz z Piłą), gdy już było po zabawie. Zabawie pieniędzmi największego sponsora w dziejach lubelskiego żużla i ogromnymi nadziejami kibiców. Gdyby za lekkomyślność, pychę i głupotę szło się do więzienia to parę osób z klubu oglądałoby teraz żużlowy świat z innej perspektywy. Niestety nie mogę napisać dlaczego trener Wilk pozostawał tak długo na swoim stanowisku, bo już raz dostałem za to bana i w związku z tym nie napiszę również jakie były okoliczności jego odejścia oraz w jaki dziwny sposób załatwiono z nim tę sprawę. Dodam tylko, że nie świadczy to najlepiej o sile charakterów i umysłów włodarzy naszego kochanego klubu.
Życzmy sobie jakiegoś cudu lub przynajmniej niesamowitego zbiegu okoliczności, który sprawi, że z Bogdanką u boku lubelski klub pojedzie w następnym, I-ligowym sezonie.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

verter

#4019 Postautor: verter » 19 czerwca 2011, o 20:29

Szkoda wielka, że nasz klub już w połowie sezonu załatwił sobie "może" baraże.

Oby sponsor chciał jeszcze łożyć na nieudaczników w przyszłym sezonie, bo inaczej z bagna drugoligowego nigdy się nie wydostaniemy.

A pamiętam okrzyki naszego posła - Jedziemy po awans, jedziemy po awans
aż uszy zatykało

a tu taki peszek :(

Shack
Administrator

#4020 Postautor: Shack » 19 czerwca 2011, o 20:31

bana nie dostałeś za wilka tylko za bluzgi lub wyzwiska (moze i pod jego adresem). Nikt tu Wilka nie broni, a tym bardziej miękkiej rączuni - Sprawki.

turek
Szkółkowicz

#4021 Postautor: turek » 19 czerwca 2011, o 20:31

Nic dodać, nic ująć. Żeby awansować, trzeba wygrać w Pile (lub Ostrowie), a także liczyć na potknięcie Piły w Rawiczu. Można też liczyć, że Polonia straci punkty na Ukrainie. Jak widać, szanse na bezpośredni awans są malutkie... Na dodatek, jedynym klubem, z którym jesteśmy coś w stanie ugrać w barażu jest Poznań. Oby Orłowi udało się wywalczyć bonusa z Poznaniem, to jeszcze coś dałoby się zdziałać. Nie ma co się łudzić, zawodnicy Orła lepiej znają lubelski tor niż nasi zawodnicy..
Ostatnio zmieniony 19 czerwca 2011, o 20:39 przez turek, łącznie zmieniany 2 razy.

Czarek
Trener

#4022 Postautor: Czarek » 19 czerwca 2011, o 20:37

Shack pisze:bana nie dostałeś za wilka tylko za bluzgi lub wyzwiska (moze i pod jego adresem). Nikt tu Wilka nie broni, a tym bardziej miękkiej rączuni - Sprawki.

Nieprawda! Sprawdź sobie. Nie było żadnych bluzgów ani wyzwisk tylko zawoalowana sugestia dotycząca statusu w klubie byłego trenera. Dlatego wymierzenie mi bana było jego obroną.

Shack
Administrator

#4023 Postautor: Shack » 19 czerwca 2011, o 20:39

Czarek pisze:Nieprawda! Sprawdź sobie. Nie było żadnych bluzgów ani wyzwisk tylko zawoalowana sugestia dotycząca statusu w klubie byłego trenera. Dlatego wymierzenie mi bana było jego obroną.

bzdura, nigdy nic takiego nie mialo miejsca. Niestety nie moge tego sprawdzić.

a moze i moge :)

29 kwi 2011 04:35 pm Zbanowano użytkownika z powodu „Zmieńcie nazwę klubu na Żużlowy Ośrodek Pomocy Niepełnosprawnym Lublin.”
» Czarek

no sory, to nie jest aluzja tylko obrażanie człowieka.

Czarek
Trener

#4024 Postautor: Czarek » 19 czerwca 2011, o 20:53

Shack pisze:
Czarek pisze:Nieprawda! Sprawdź sobie. Nie było żadnych bluzgów ani wyzwisk tylko zawoalowana sugestia dotycząca statusu w klubie byłego trenera. Dlatego wymierzenie mi bana było jego obroną.

bzdura, nigdy nic takiego nie mialo miejsca. Niestety nie moge tego sprawdzić.

a moze i moge :)

29 kwi 2011 04:35 pm Zbanowano użytkownika z powodu „Zmieńcie nazwę klubu na Żużlowy Ośrodek Pomocy Niepełnosprawnym Lublin.”
» Czarek

no sory, to nie jest aluzja tylko obrażanie człowieka.

Kogo tu obraziłem? Trenera Wilka? Jego kondycja jest powszechnie znana, a ja odniosłem się do powodów jego pozostawania na stanowisku, leżących po stronie klubu.

Shack
Administrator

#4025 Postautor: Shack » 19 czerwca 2011, o 21:01

w bardzo niegrzeczny sposób. Delikatnie mówiąc.