LW KMŻ Lublin - Kaskad Równe 17.04.11 godz. 15:00

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

Re: LW KMŻ Lublin - Kaskad Równe 17.04.11 godz. 15:00

#251 Postautor: RadeKas » 17 kwietnia 2011, o 18:18

Tor byl beznadziejny to fakt. Ale niektorzy zawodnicy byli jeszcze gorsi. Piszcz i Lukaszewski tragedia. Puzon punktowo wyglada ladnie, ale tak na prawde wszystkie trojki zlapal z przypadku. 2 na defektach naszych i 1 po wywrotce Aspgrena. Starty mial slabe, jazda tez niepewna. Generalnie slaaabo.

Suchecki powinien jechac w 14, bo mimo ze punktowo lepiej wygladal Aspgren to trzeba pamietac, ze Zbyszek stracil 1 miejsce na defekcie.

Baran pierwszy bieg slabo, potem lepiej.

No i na koniec najwiekszy plus tego meczu. PROCTOR. Super koles. Dzisiaj prawdziwy lider. Wygral prawie wszystko, jak jechal z juniorem to od razu pokazywal reka, niczym swego czasu Mordel, gdzie ma mlody jechac. Widac, ze mial radoche z jazdy. No i kontakt z publika zlapal od razu. Brawo, w Krakowie musi miec pewne miejsce.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#252 Postautor: Gelo » 17 kwietnia 2011, o 18:18

coz - kiepściutki mecz w naszym wykonaniu - nasi kompletnie nie spasowani z torem. Jak widac nikogo nie mozna lekcewazyc, a samymi derkami na kierownicach punktów sie nie zdobywa. Twardy tor to i Baran sobie poradził. Suchecki pechowo ale i bezbarwnie. Pontus - srednio, Puzon mimo punktów - ociężały - kiepsko to widzę. W przypadku Piszcza - nie chce byc złym prorokiem ale tu chyba pachnie koncem kariery. W Krakowie pojechałbym Steadem, Proctorem, Autim, Sucheckim, Baranem i Miesiącem.

Czarek
Trener

#253 Postautor: Czarek » 17 kwietnia 2011, o 18:19

Łoptymista pisze:mlody dobrze wiedziec ze wszytskiemu winien tor, a nie forma z poslada

Nawet dobrym zawodnikom nie robi się toru wbrew ich oczekiwaniom, a nasi są w większości beznadziejnie słabi i częstuje się ich betonem zamiast przyczepną nawierzchnią, której nie oczekiwali.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Shack
Administrator

#254 Postautor: Shack » 17 kwietnia 2011, o 18:20

mlody26 pisze:Wladze klubu nie wiedzą że zawodnicy wolą jechać na przyczepnym torze, tak jak to bylo zazwyczaj w tamtym sezonie? No proszę..... Nie pisze tego bez powodu, bo przed dzisiejszym meczem zawodnicy mieli info że będzie przyczepnie, nie wymyslilem sobie tego :roll:
Lublin zrobil sobie na zlość tak samo jak Częstochowa :?

a ja tylko chciałem przypomnieć, że przyjechała do nas drużyna z Ukrainy a nie Falubaz Zielona Góra :) na każdym torze nie powinni wyjść z 30 punktów.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#255 Postautor: grzesieck » 17 kwietnia 2011, o 18:21

nie wiem, ale trzeba kminic niestety, bo Piszcz sie nie nadaje zupelnie...

Sucheckiego wynik punktowy tez nie powala na kolana, ale gdyby nie defekt na prowadzeniu to pewnie byloby jakies 2,3,2,2,2 czy cos w tym stylu i nikt by nie mial pretensji, niech jedzie do majstra naprawiac silnik i powinno byc ok

szkoda tego limitu KSM, Miesiac za Piszcza, Auty na juniorke i mozna by bylo jechac do Krakowa, a tak trzeba rzezbic przez tego Piszcza, ktory jezdzi jak paralita ostatni

a Puzon owszem, mimo punktow, wg mnie baaaardzo slabo, ale Wilk go przeciez nie odstawi od skladu po 11+2, niestety... po pierwszym jego starcie mialem cicha nadzieje, ze zawali mecz i bedzie mozna pojechac do Krakowa ze Steadem i Miesiacem w miejsce Puzona i Piszcza
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#256 Postautor: Dobromir » 17 kwietnia 2011, o 18:22

Właśnie wróciłem z meczu i powiem, że takiej nerwówki to kilka lat już nie było. Mało brakowało a przebilibyśmy Gdańsk w wejściu w sezon. Nie wiem nawet co napisać bo wszystko co zobaczyłem woła o pomstę do nieba. Całe szczęście, że nie było Śwista, całe szczęście, że pierwszy mecz jechaliśmy z Kaskadem...

Co do zawodników to:

Suchecki - chyba to już ostatni sezon szukania formy przez Suchego, bo jak gość sobie w 2 lidze nie radzi to nie ma czego szukać w tym sporcie. Zdecydowanie powinien jechać z 2 a nie jako prowadzący parę.
Puzon - dla mnie ok troszkę jakby był wolny ale 11+2 to tyle co od niego oczekujemy + dał radę w powtórce 14 biegu.
Piszcz - temu Panu dziękujemy, ten mecz pokazał nieprzydatność Tomka w tym sezonie niestety.
Proctor - największe zaskoczenie, tor mu leży, oby dał radę na wyjeździe.
Baran - jak dla mnie ok, szkoda tego defektu ale Karol pojechał swoje.
Lukaszewski - dramat
Pontus - tak sobie, więcej się po nim spodziewałem, zdecydowanie lepsze wrażenie zrobił Nosow.

Niestety na wyjazd nie widzę innej opcji jak Stead za Piszcza oraz Miesiąc za Suchego.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#257 Postautor: Sledzio » 17 kwietnia 2011, o 18:23

mustafa pisze:no i co Panowie, miało być gładkie zwycięstwo do 25, a tu mało co do sensacji nie doszło. Tak czułem, że mogą napsuć nam krwi.

Jak widać sami znawcy Speedway"a tutaj są. Śwista nie ma i już z 30 nie wyjdą :lol: :lol:

Po raz kolejny Proctor pokazał że nie ma co patrzeć wyników z Anglii bo Polska i Anglia to dwa różne światy. I mam nadzieje że minimum co mecz te 10 pkt będzie robił.
Piszcz - Przez najbliższe spotkania posiedzi sobie na ławce
Suchecki - Nic szczególnego chodz miał defekt na prowadzeniu ale więcej się spodziewałem.
Puszakowski - Coś brakuje mu z poprzedniego sezonu
Baran - oki swoje zrobił.
Łukaszewski - Dużo jazdy oj dużo.
Apsgren - Sweetman byłby lepszy ale na pewno lepszy od Piszcza.

Jak pokazał wynik spowodowało tym zima licencja afera tłumikowa zero treningów i coś tam pewnie jeszcze. Na szczęście pierwsze koty za płoty i teraz powinno już być TYLKO lepiej. Będzie juz Miesiąc będzie Stead także nic nie pozostaje innego jak jechać do Krakowa.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#258 Postautor: mustafa » 17 kwietnia 2011, o 18:24

mlody26 pisze:Wladze klubu nie wiedzą że zawodnicy wolą jechać na przyczepnym torze, tak jak to bylo zazwyczaj w tamtym sezonie? No proszę..... Nie pisze tego bez powodu, bo przed dzisiejszym meczem zawodnicy mieli info że będzie przyczepnie, nie wymyslilem sobie tego :roll:
Lublin zrobil sobie na zlość tak samo jak Częstochowa :?

Sorry, ale tu trzeba jasno napisać, że na chwilę obecną zawodnicy są kompletnie nieprzygotowani sprzętowo. Może i tor był twardy, tylko jakoś goście potrafili mijać naszych asów. Wszyscy trzymali się kredy, a Burza jakoś spokojnie mógł sobie mijać po szerokiej. Widać, że jeszcze bardzo dużo pracy przed naszymi zawodnikami.

jagermaister

#259 Postautor: jagermaister » 17 kwietnia 2011, o 18:25

Hans pisze:

Ja o tym, że będzie beton wiedziałem od miesiąca. I tak ma być na wszystkich meczach tego sezonu. Skoro ja wiedziałem, to na pewno zawodnicy też...

Skąd ta zmiana z przyczepnego na beton w tym sezonie? Czyja to decyzja i czym jest motywowana? Mógłbyś wyjasnić, bo dla mnie to zupełnie niezrozumiałe

Deri
Senior

#260 Postautor: Deri » 17 kwietnia 2011, o 18:25

Czarek pisze:Na betonie prawie zawsze jedzie nam się ciężko! Czy w klubie ktoś myśli? Poza tym taki tor jest mało atrakcyjny dla kibiców. Naprawdę trudno było dziś wyprzedzić na dystansie

Czarek zapomniałes o pieknej walce Burzy z Proktorem :)
Bardzo dobre przygotowanie toru czas sie nauczyć jechac na betoniku zarty sie skonczyły :lol:
A teraz na szybko ;
Proktor poezja 1 raz na torze i taka jazda
Baran ładnie czyli zbytnio sie niezmienił .
Łukaszewski bez komentarza
Piszcz bez komentarza
Pontus więcej sie od niego spodziewałem ale nie jest zle.
Puszakowski duzo lepiej niz na treningach 8) ale jeszcze treningi i jeszcze raz treningi
Suchecki dzisiaj nie był taki jak na treningach (wiem ze duzo ich nie było ale )mam nadzieje ze sie jeszcze podciągnie
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#261 Postautor: RadeKas » 17 kwietnia 2011, o 18:27

Dobromir pisze:Niestety na wyjazd nie widzę innej opcji jak Stead za Piszcza oraz Miesiąc za Suchego.

Niestety, ale tak sie nie da.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#262 Postautor: Dobromir » 17 kwietnia 2011, o 18:27

Gelo pisze:coz - kiepściutki mecz w naszym wykonaniu - nasi kompletnie nie spasowani z torem. Jak widac nikogo nie mozna lekcewazyc, a samymi derkami na kierownicach punktów sie nie zdobywa. Twardy tor to i Baran sobie poradził. Suchecki pechowo ale i bezbarwnie. Pontus - srednio, Puzon mimo punktów - ociężały - kiepsko to widzę. W przypadku Piszcza - nie chce byc złym prorokiem ale tu chyba pachnie koncem kariery. W Krakowie pojechałbym Steadem, Proctorem, Autim, Sucheckim, Baranem i Miesiącem.

Sucheckim?? Chyba Puzona miałeś na myśli.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#263 Postautor: Hans » 17 kwietnia 2011, o 18:28

Zapytaj się Prezesa i Dyrektora, oni wiedzą najlepiej.

Dobromir pisze:Niestety na wyjazd nie widzę innej opcji jak Stead za Piszcza oraz Miesiąc za Suchego.

Istnieje coś takiego jak maksymalny KSM. A na taki skład nie ma szans. Co najwyżej za Piszcza- Miesiąc, i na juniorce gość z KSM 2,5.

Czarek
Trener

#264 Postautor: Czarek » 17 kwietnia 2011, o 18:29

grzesieck pisze: po pierwszym jego starcie mialem cicha nadzieje, ze zawali mecz i bedzie mozna pojechac do Krakowa ze Steadem i Miesiacem w miejsce Puzona i Piszcza

Tak właśnie trzeba zrobić. Puszakowski cieniuje.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#265 Postautor: Gelo » 17 kwietnia 2011, o 18:30

Dobromir pisze:
Gelo pisze:coz - kiepściutki mecz w naszym wykonaniu - nasi kompletnie nie spasowani z torem. Jak widac nikogo nie mozna lekcewazyc, a samymi derkami na kierownicach punktów sie nie zdobywa. Twardy tor to i Baran sobie poradził. Suchecki pechowo ale i bezbarwnie. Pontus - srednio, Puzon mimo punktów - ociężały - kiepsko to widzę. W przypadku Piszcza - nie chce byc złym prorokiem ale tu chyba pachnie koncem kariery. W Krakowie pojechałbym Steadem, Proctorem, Autim, Sucheckim, Baranem i Miesiącem.

Nie - mialem na mysli wlasnie Sucheckiego - ze wzgledu na KSM. Niech jedzie raz - jak sknoci od razu za niego Auty. A Puzona nie widze w składzie - ja wiem ze nikt nie odwazy sie odsunac od skladu goscia ktory zrobil 11 punktów ale Puzon strasznie sie męczy. A tutaj nie mozemy sobie pozwolic na eksperymentowanie
Ostatnio zmieniony 17 kwietnia 2011, o 18:34 przez Gelo, łącznie zmieniany 2 razy.

Deri
Senior

#266 Postautor: Deri » 17 kwietnia 2011, o 18:31

Dobromir pisze:

Gelo dobrze napisał policz ksm?
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#267 Postautor: Dobromir » 17 kwietnia 2011, o 18:31

Faktycznie zapomniałem o tym KSM-ie.

Co do Puzona to nie przesadzaj 1*,3,1*,3,3 to raczej nie jest cieniowanie.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#268 Postautor: kilar » 17 kwietnia 2011, o 18:33

Ja tak samo po tym meczu odstawilbym Puzona i Piszcza. Dzisiaj Puzon mial lepszy wynik niz jazde, dlatego zamienilbym go na Steada. No i z wejscia mozna brac dzieki temu juniora zagranicznego.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#269 Postautor: Sledzio » 17 kwietnia 2011, o 18:34

ozzyman pisze:Nasi żużlowi eksperci na syfach to mają fantazję:). Plech 48-42 dla Lublina, Cegła i Grajewski obaj po 50-40 dla Lublina:). Brakuje jeszcze tylko Szczakiela do kompletu, ten by zapewne zwycięstwo Kaskadu typował:)

No i co łyso Ci teraz ?? :lol: :lol: :lol:

miedziany
Senior

#270 Postautor: miedziany » 17 kwietnia 2011, o 18:34

grzesieck pisze:a tak trzeba rzezbic przez tego Piszcza, ktory jezdzi jak paralita ostatni

On zupelnie nie jest przygotowany do sezonu, forma slabusienka, no jeszcze moze jak by mial na czym jezdzic to cos by wyciulal.

Musimy sie poprawic sprzetowo, Suchecki i Piszcz nie maja sprzetu w tej chwili. No i jeszcze troche widac ze 'nowi zawodnicy' do konca nie znaja naszego toru. Mysle ze Tomek w tym sezonie bedzie jeszcze dobrze jezdzil, tylko musi zainwestowac w sprzet, bo teraz to ma osiolka a nie motocykl, od jego dyspozycji bedzie duzo zalezalo, musi sie wziasc w garsc. Zobaczymy co nasi pokaza w Krakowie, to bedzie sprawdzian dla Naszych. Troche zle weszlismy w sezon, ale dobrze ze wygralismy, oby do przodu!

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#271 Postautor: jacur78 » 17 kwietnia 2011, o 18:35

A koncept gornego limitu KSM to jest Ci znajomy czy nie bardzo?
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart

Czarek
Trener

#272 Postautor: Czarek » 17 kwietnia 2011, o 18:35

Nie che mi się szukać jaki kto ma KSM, ale jeśli to KSM Puszakowskiego jest przeszkodą to należy go odsunąć od składu na Wandę, bo Puzon jest wolny, męczy się, a po słabym starcie nie ma z niego już żadnego pożytku.

Awatar użytkownika
KeslleY
Junior

#273 Postautor: KeslleY » 17 kwietnia 2011, o 18:37

Ale w jakim stylu, te punkty puzona?
"...pocieszać po porażkach, cieszyć po zwycięstwach..."

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#274 Postautor: grzesieck » 17 kwietnia 2011, o 18:37