Pozaligowe występy lubelskich zawodników

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
jerry78
Trener

Re: Pozaligowe występy lubelskich zawodników

#1351 Postautor: jerry78 » 7 lipca 2010, o 14:51

Trochę chyba zbyt optymistycznie podchodzisz do wyniku Tadka. Raczej w zawodach indywidualnych nie korzysta ze swojego najlepszego silnika na ligę, a poza tym to jest jeszcze Kret, Jamróg, Domański z którymi Tadkowi ciężko byłoby wygrać.

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#1352 Postautor: InDorka » 7 lipca 2010, o 14:59

Desmo pisze:Przestańcie już z tymi ogórkami.

Dobrze, ze to napisales. Mnie tez bardzo razi taka arogancja w okreslaniu zaslug czy umiejetnosci zawodnikow. Niejeden z Was od kilku miesiacy na forum, a juz rzuca okresleniami typu "kelner", "wynalazek" czy "ogorek". Daleka jestem od twierdzenia, ze to tylko najmlodsi stazem forumowym uzywaja tych ponizajacych okreslen... tym zasluzonym niestety tez sie to czesto zdarza.Wiadomo, ze nie z kazdego zuzlowca moze wyrosnac labedz.
Wy na FL tez nie zaczynaliscie od rangi - "ogorek", "kelner", "wynalazek" tylko szkolkowicz i junior, prawda?
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1353 Postautor: Torsen » 7 lipca 2010, o 15:16

Głos politycznej poprawności? :twisted:
Nazywanie rzeczy po imieniu, kiedyś powszechne, dziś uważane jest za faux pas. A przecież rzeczywistość bywa brutalna. Określanie czyichś predyspozycji w ten, czy inny sposób nie wpływa przecież na te predyspozycje. Poza tym, określenie "ogórek" nie jest obraźliwe.

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#1354 Postautor: Marcinex » 7 lipca 2010, o 15:39

InDorka pisze:Wy na FL tez nie zaczynaliscie od rangi - "ogorek", "kelner", "wynalazek" tylko szkolkowicz i junior, prawda?
To ja nabije posta... w końcu zostałem seniorem!! 8) :D
jerry78 pisze:Trochę chyba zbyt optymistycznie podchodzisz do wyniku Tadka. Raczej w zawodach indywidualnych nie korzysta ze swojego najlepszego silnika na ligę, a poza tym to jest jeszcze Kret, Jamróg, Domański z którymi Tadkowi ciężko byłoby wygrać.

tylko że oni też pewnie nie mają jakichś super fur, a te lepsze będą woleli zostawić na ligę... za Tadkiem przemawia przewaga pomocy z parkingu w osobie Wilka bądź Barana... miejmy nadzieję że przynajmniej jeden z nich się pofatyguje na stadion, bo daleko nie mają 8)
Tak czy inaczej stawka wydaje się być nie najmocniejsza, więc jak dla mnie powinien się przyłożyć aby zdobyć trochę pkt i awansować dla samego poprawy morale
Obrazek

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#1355 Postautor: Masi » 7 lipca 2010, o 15:41

jerry78 pisze:Trochę chyba zbyt optymistycznie podchodzisz do wyniku Tadka. Raczej w zawodach indywidualnych nie korzysta ze swojego najlepszego silnika na ligę, a poza tym to jest jeszcze Kret, Jamróg, Domański z którymi Tadkowi ciężko byłoby wygrać.

Dokładnie. Ale mimo to awans jest w zasięgu, tak mi się wydaje. Nawet na słabszym silniku, bo jak słyszę wszyscy juniorzy ( albo prawie wszyscy) nie korzystają z najlepszych fur na takich zawodach. 6-8 miejsce - na to Tadka stać spokojnie.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także... :D

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#1356 Postautor: InDorka » 7 lipca 2010, o 15:50

Do Torsena
Nie dopatruj sie podtekstow politycznych tam gdzie ich zupelnie nie ma. Poprawne nazewnictwo i szacunek do ludzi obowiazuje wszystkich (poza Palikotem).
Tobie nie podoba sie moja krytyka, a mnie uzywane okreslenia, niech wiec kazde z nas pozostanie przy swoim zdaniu. Tylko nie zdziw sie, gdy kiedys polemizujac z Twoja opinia okresle autora postu ot tak dla skrotu
ogorek pisze: (...)
, chyba sie nie obrazisz, bo i za co?
~~~~~~~~
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
Remus
Senior

#1357 Postautor: Remus » 7 lipca 2010, o 15:58

Brawo InDorka :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1358 Postautor: Torsen » 7 lipca 2010, o 16:22

InDorka pisze:Do Torsena
Nie dopatruj sie podtekstow politycznych tam gdzie ich zupelnie nie ma.
Nie wspomniałem o żadnym politycznym podtekście.
Poprawne nazewnictwo i szacunek do ludzi obowiazuje wszystkich (poza Palikotem).
Czy motywowana szacunkiem do ludzi słabego żużlowca będziesz nazywać dobrym żużlowcem? Jeśli tak, to nie bardzo jest o czym rozmawiać, a jeśli nie, to pozwól zauważyć, że określenia takie jak "ogórek", czy "kelner" są właśnie w tym kontekście tożsame z określeniem "słaby żużlowiec".
Tobie nie podoba sie moja krytyka
:?:
Tylko nie zdziw sie, gdy kiedys polemizujac z Twoja opinia okresle autora postu ot tak dla skrotu
ogorek pisze: (...)
, chyba sie nie obrazisz, bo i za co?
Ale co by to miało oznaczać? Że jestem słabym żużlowcem? Spoko :lol:
Remus pisze:Brawo InDorka :lol:
Kolego, Ty chyba jakąś miętę do mnie czujesz. Ale niestety muszę Cię odtrącić.

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#1359 Postautor: InDorka » 7 lipca 2010, o 16:43

Slabego zuzlowca zawsze nazwe slabym, marnym, miernym, ale nie "ogorkiem" ani "zapchajdziura".
Nieraz na forum pojawiaja sie uwagi, ze zuzlowcy czytaja to co piszemy. Czy czytanie pejoratywnych okreslen o sobie daje kopa i motywuje do wzmozenia wysilkow? Okreslenie "zapchajdziura" mozna uzyc w kontekscie kazdego zawodu...czy chcialbys o sobie uslyszec " a to taka nowa "zapchajdziura" na okres urlopowy", bo ja nie chcialabym. Mnie taka opinia polozylaby na obie lopatki.
Ale co by to miało oznaczać?

Wyjasnilam juz powyzej zmieniajac "ogorka" na "zapchajdziure".
Nie wymagam od nikogo aby kadzil bez powodu zawodnikom gdy na to nie zasluguja, ale domagam sie odnoszenia do ludzi z nalezna im estyma. Czy to az tak trudne do zrozumienia?
Jezyk polski ma bardzo wiele okreslen, dlaczego kurczowo trzymacie sie wytartych sloganow, nieprzyjemnych w odbiorze dla osob zainteresowanych i nie tylko.
~~~~~~~~
~~~~~~~~

go!
Trener

#1360 Postautor: go! » 7 lipca 2010, o 16:44

InDorka pisze:Nie dopatruj sie podtekstow politycznych tam gdzie ich zupelnie nie ma.

??? no wlasnie nie ma ???
http://pl.wikipedia.org/wiki/Poprawno%C ... polityczna

A poza tym, to przesadzasz nieco Szanowna Kolezanko, jakbys posluchala zuzlowego jezyka z parkingu, to by ci szybko przeszla "estyma" i nalezne szacunki... To trudny, meski sport i nie ma tu za bardzo miejsca na "mamo a on mnie przezywa"
Ostatnio zmieniony 7 lipca 2010, o 16:55 przez go!, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#1361 Postautor: InDorka » 7 lipca 2010, o 16:53

go!
Czy zawsze musisz na mnie naskakiwac w parze z Torsenem?
Indywidualne wycieczki nie zdarzaja Ci sie ;)
Co do poprawnosci politycznej...wiem, wiem , zagalopowalam sie, ale mnie nerwy lekko oblazly.

Znam prostsze okreslenie
poprawność polityczna «unikanie wypowiedzi lub działań, które mogłyby urazić jakąś mniejszość, np. etniczną, religijną lub seksualną»
~~~~~~~~
~~~~~~~~

go!
Trener

#1362 Postautor: go! » 7 lipca 2010, o 16:58

InDorka pisze:Czy zawsze musisz na mnie naskakiwac...?

Pokaz mi jedno slowo, ktore sklonilo cie do takiego, mylnego osadu?
Fakt ze nie lubie (w przeciwienstwie do Ciebie) glaskania sie po glowach, nie znaczy jeszcze ze "naskakuje" na Ciebie.

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#1363 Postautor: InDorka » 7 lipca 2010, o 17:07

Naskakujesz...wtedy jak mnie "prostuje" Torsen, Ty sie od razu zjawiasz :) i jestes po jego stronie :)
Nikogo ( nieznajomego) nigdy nie glaskalam jesli na to nie zapracowal, ale wiem , ze kazdemu mozna zwrocic uwage w sposob grzeczny i po chamsku. Ja wybieram pierwsza ewentualnosc.
A poza tym Rownie Szanowny Kolego myslalam, ze rozmawiamy na forum , a nie w parkingu. To dla mnie zaden argument.
Wiem jak rozmawiaja budowlancy - mam rusztowanie przed soba, ale to nie powod abym ja tak samo krakala jak i oni.
W moim otoczeniu estyme ma sie we krwi , a nie tylko na specjalne okazje. Czuwaj !
~~~~~~~~
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#1364 Postautor: yamahaR1 » 7 lipca 2010, o 17:11

jak to miło w temacie Pozaligowe występy lubelskich zawodników przeczytać całą stronę bzdur nie na temat, brawo ogórki

go!
Trener

#1365 Postautor: go! » 7 lipca 2010, o 17:19

InDorka pisze:Naskakujesz...wtedy jak mnie "prostuje" Torsen, Ty sie od razu zjawiasz :) i jestes po jego stronie :)

To juz nie mozna takze zwrocic Ci uwagi, kiedy sie ewidentnie mijasz z prawda, bo oskarzasz wtedy o naskakiwanie i bycie po stronie Torsena? (co jak sie wydaje, nie podoba Ci sie specjalnie, albo przynajmniej jest nie "trendy" na zuzel.info)
InDorka pisze:A poza tym Rownie Szanowny Kolego myslalam, ze rozmawiamy na forum , a nie w parkingu. To dla mnie zaden argument

Wiem, ze usilnie probujecie zrobic z tego forum towarzystwo wzajemnej wazeliny, ale na szczescie fora internetowe maja to do siebie, ze mozna sie od czasu do czasu (nie za czesto) nie zgodzic z GTW. :P
PS. Ja nie musze - ale Ty jak najbardziej - CZUWAJ !!! :)
Sezon ogorkowy trwa

EOT
Ostatnio zmieniony 7 lipca 2010, o 17:28 przez go!, łącznie zmieniany 3 razy.

meesha
Trener
Kontakt:

#1366 Postautor: meesha » 7 lipca 2010, o 17:19

Pomidor 8)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#1367 Postautor: InDorka » 7 lipca 2010, o 17:40

Go!
Strasznie sie jak widze przejales tym co napisalam...
Mam taka sugestie, abys przy kolejnej okazji zastosowal luzniejsza interpretacje tekstu - bedzie latwiej.
Ja Cie o nic nie oskarzam, (nie mam dowodow) tylko sugeruje...
Torsen ani mi nie wadzi, ani mi specjalnie nie przeszkadza jak ktos staje w jego obronie , bo on sam dalby sobie rade ;). Podobnie jest z Gelem - jak ktos go ruszy, od razu zjawia sie swita obroncow ;D
Wiem, ze usilnie probujecie zrobic z tego forum towarzystwo wzajemnej wazeliny
Nie usiluje przeksztalcic forum w nic co jest niezgodne z zalozeniami. Jednak musisz zrozumiec, ze czasem ja takze musze spuscic pare, obnizyc cisnienie i zawolac, ze cos mi sie nie podoba.
No i dlaczemu piszesz do mnie przez "wy" ja jestem jednoosobowa, zapewniam :D

meesha
Zamiast sadzic pomidory zaloz temat gdzie moznaby wymienic spokojnie poglady i nie obawiac sie, ze zaraz yamahowy motocyklista zacznie trabic i spychac mnie na pobocze albo w row :D
~~~~~~~~
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#1368 Postautor: Masi » 7 lipca 2010, o 17:44

InDorka pisze:Zamiast sadzic pomidory zaloz temat gdzie moznaby wymienic spokojnie poglady i nie obawiac sie, ze zaraz yamahowy motocyklista zacznie trabic i spychac mnie na pobocze albo w row :D

Myślę, że temat "forum i strona" byłby w sam raz.
Ostatnio zmieniony 7 lipca 2010, o 17:47 przez Masi, łącznie zmieniany 1 raz.
- No tak...

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#1369 Postautor: InDorka » 7 lipca 2010, o 17:46

Zle polaczyles tresc z adresatem, prosilam meeshe nie go!
~~~~~~~~
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#1370 Postautor: Masi » 7 lipca 2010, o 17:47

Poprawione ;)
- No tak...

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#1371 Postautor: InDorka » 7 lipca 2010, o 18:00

Dobra :)
Forum i strona chyba nie za bardzo. To powinno byc cos na ksztalt tematu meteo" pada, nie pada, ale moze bedzie" Np : "Wplyw zachowan kibicow na wysokosc zbioru bananow z murawy stadiony przy Al. Zygmuntowskich" w ktorym zmiescilaby sie kazda niepowazna dyskusja bedaca tylko peryferiami zuzla.
~~~~~~~~
~~~~~~~~

meesha
Trener
Kontakt:

#1372 Postautor: meesha » 7 lipca 2010, o 18:13

InDorka pisze:w ktorym zmiescilaby sie kazda niepowazna dyskusja bedaca tylko peryferiami zuzla.

"Zuzlowe roznosci"? :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#1373 Postautor: kilar » 7 lipca 2010, o 18:22

Niezuzlowe pierdoly ;)

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#1374 Postautor: InDorka » 7 lipca 2010, o 18:24

Panie sekretarzu czy kierowniku meesho( niepotrzebne skreslic)... wszystko w Twoich laskawych rekach ; :) .
Mnie chodzi o jakas klitke, kiciment, gdzie moznaby przenosic takie dyskusje ( o ile sie ich nie wycina w pien).
Trudno odpowiadac na post, ktory mnie poruszyl od razu w tych roznosciach , gdy nie wiadomo na ilu postach skonczy sie dyskurs, ale tam mozna kontynuowac nie obawiajac sie rozjechania przez Yamahe. ;)

Kilar
Niezuzlowe? NIE ! Okolozuzlowe? TAK !
Pierdoly? TAK! :)
~~~~~~~~
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
Remus
Senior

#1375 Postautor: Remus » 7 lipca 2010, o 18:30

Torsen pisze:Kolego, Ty chyba jakąś miętę do mnie czujesz. Ale niestety muszę Cię odtrącić.

Nie pisałem do Ciebie. Nie nazywaj mnie kolegą bo ja z Tobą wódki nie piłem.Wybacz nie jesteś w moim guście. Musisz obyć się smakiem. A skoro mnie zaczepiasz pierwszy więc Twoje uczucia co do mnie nie będą odwzajemnione - proponuję poszukać na różnego rodzaju paradach partnera. Większe szanse.

Ale co do Twoich wypowiedzi to podzielam zdanie wielu forumowiczów. Jesteś aż nadto przesadny.
Obrazek