Lubelski Węgiel KMŻ Lublin - Speedway Polonia Piła, 30/05/10
- kmzlublinfan
- Senior
Re: Lubelski Węgiel KMŻ Lublin - Speedway Polonia Piła, 30/05/10
Szkoda, że nie było chociaż Steada. Mecz byłby dużo ciekawszy. Nie wiem co się stało z Hadkiem? Z Wandą dobrze zapunktował, a tutaj z przeciwnikiem na tym samym poziomie raptem 4 pkt. Potrzebny jest jeszcze jeden polski i jeden zagraniczny junior w szybkim tempie. Takie są moje odczucia po dzisiejszym występie naszych juniorów.
Cyprian Szymko (KS Speedway Polonia Piła):
(...) Jeśli chodzi o finanse, to jestem optymistą i wierzę że do końca tygodnia wszystkie zaległości zostaną uregulowane.
Dyskretnie przemycił info o sytuacji w klubie i powodach dziur w składzie, kasa robi swoje na plus i na minus. Na szczęście nasza sytuacja jest w dobrej sytuacji.
(...) Jeśli chodzi o finanse, to jestem optymistą i wierzę że do końca tygodnia wszystkie zaległości zostaną uregulowane.
Dyskretnie przemycił info o sytuacji w klubie i powodach dziur w składzie, kasa robi swoje na plus i na minus. Na szczęście nasza sytuacja jest w dobrej sytuacji.
Zawód: elektryk (nie dyżurny:)
Dzis bylo widac, ze nasi zawodnicy bawili sie jazda - Puzon,Karol. Na odleglość widać dobrą atmosfere w drużynie.
Trzeba trzymac kciuki aby nadal bylo tak pozytywnie jak dzisiaj.
Trzeba trzymac kciuki aby nadal bylo tak pozytywnie jak dzisiaj.
- MikeMistrz
- Senior
Oj wystarczy na dzisiejszy skład Piły spojrzeć, żeby stwierdzić że chyba mają lekką zadyszkę finansową.
trzeba pogratulować działaczom, że wreszcie nie brali "królika z kapelusza" a wzieli konkretnego gościa do zespołu. Byłem spokojny o Adriana i dobrze - znakomite posunięcie. Naprawdę gratulacje.
- niespokojny
- Trener
Niepokojącym jest fakt, że w Lublinie zabrakło Steada i Charczenki. Ten pierwszy miał podobno zarządać pewnej gratyfikacji finansowej już przed startem do swojego pierwszego wyścigu. W wyniku tak stawianej sprawy przez Brytyjczyka, nie został zaproszony na mecz. Oficjalnym powodem absencji "Aloszy" w Lublinie była kolizja terminów w Rosji. Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się jednak, że Rosjanin dopiero wdzieje plastron Polonii, gdy otrzyma zaległe pieniądze z pilskiego klubu.
Jest jeszcze kwestia Krzysztofa Pecyny, który był przewidziany do startu w dzisiejszym meczu. To Pecyna miał zastępować Charczęnkę. Wychowanek pilskiej Polonii miał jednak odmówić startu trenerowi, bo uznał, że chce zostać wypożyczony do innego klubu. W takiej sytuacji pod 4 wystartował dzisiaj Kozdraś
Tak sie konczy jazda ponad stan
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
$korzen$ pisze:Ja podsumuje mecz krotko: blagam, niech ktos w koncu przyjedzie w optymalnym skladzie
No to jest rzeczywiście problem. Po dzisiejszym meczu dalej tak naprawde nie znamy siły drużyny na własnym stadionie. Darkin punkty zdobywał ale jazdą nie zachwycał. Młodzieżowcy bezbarwnie. Sa więc nadal dziury w składzie. Nie chodzi o to aby wygrywać 70-20. Pytanie jest takie: czy ogrywając słabsze drużyny w niepełnych składach mamy rzeczywiście potencjał aby poradzić sobie z Łodzią w pełnym składzie? Wierzę, że tak ale pewności nie mam.
Każdemu jego Everest...
Mnie osobiście jest szkoda takich sytuacji. Byłem zawiedziony składem Polonii. Niby fajnie, że wygrana z bonusem, ale w taki sposób (absencja czołowych zawodników, zaległości finansowe) zabija się żużel. Mecze do jednej bramki mnie nie cieszą.
Rempała zrobił życiówkę w tym sezonie chociaż na torze nie było tego widać. Wprawdzie dowoził cenne punkty, ale za każdym razem modliłem się, aby się nie przewrócił. Nie wiem dlaczego miałem wrażenie, że jedzie "na nodze" i leży na kierownicy.
Podobnie Rymel, któremu nic nie mam do zarzucenia, ale też jechał jakoś tak dziwnie. Może dlatego, że przyleciał prosto z Anglii i jechał bez treningu na naszym torze.
Wybornym pomysłem był Lorek! Facet sypie ciekawostkami jak z rękawa. Chętnie bym go widział częściej w duecie ze Stypułą.
Do Śwista mam szacunek za jego dorobek żużlowy; nie posyłałem mu gwizdów za akcję na Baranie, chociaż rzeczywiście zasłużył sobie na wykluczenie.
Rempała zrobił życiówkę w tym sezonie chociaż na torze nie było tego widać. Wprawdzie dowoził cenne punkty, ale za każdym razem modliłem się, aby się nie przewrócił. Nie wiem dlaczego miałem wrażenie, że jedzie "na nodze" i leży na kierownicy.
Podobnie Rymel, któremu nic nie mam do zarzucenia, ale też jechał jakoś tak dziwnie. Może dlatego, że przyleciał prosto z Anglii i jechał bez treningu na naszym torze.
Wybornym pomysłem był Lorek! Facet sypie ciekawostkami jak z rękawa. Chętnie bym go widział częściej w duecie ze Stypułą.
Do Śwista mam szacunek za jego dorobek żużlowy; nie posyłałem mu gwizdów za akcję na Baranie, chociaż rzeczywiście zasłużył sobie na wykluczenie.
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Jak dla mnie to Rymel jechal plynniej od Darkina i Rempaly razem wzietych.. Pod tym wzgledem to nikt nie przebije Puzon. Facet niemalze plynie po naszym torze
Oby tak dalej Mariusz !!
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
Czasy już te mineły że zawodnicy za pare złotówek jechali, no ale też jestem tego zdania. Żal patrzec na to. Niedługo to nie będzie komu startować bo sport żużlowy jest bardzo drogi, a tylko nadziany ojczulek będzie wstanie sponsorować sprzęt synkowi.
Ostatnio zmieniony 30 maja 2010, o 22:33 przez Sledzio, łącznie zmieniany 1 raz.
Ciekawe czy jest możliwość zapraszać częściej Lorka ? Chyba każdemu się to bardzo spodobało. Od strony czysto sportowej zawody może niezbyt ciekawe ale przynajmniej zobaczyłem forresta gumpa i dowiedziałem się że indianki rodziły na stojąco 
Ma się wrażenie, że on jedynie lekko dotyka nawierzchni, a w rzeczywistości unosi się nad nią. Pewnie chce jeszcze bonusa za rekord toru przytulić.
pozdrawia:
Rafał Borowski
Rafał Borowski
yamahaR1 pisze:Ciekawe czy jest możliwość zapraszać częściej Lorka ? Chyba każdemu się to bardzo spodobało. Od strony czysto sportowej zawody może niezbyt ciekawe ale przynajmniej zobaczyłem forresta gumpa i dowiedziałem się że indianki rodziły na stojąco
największe wrażenie zrobił na mnie robiąć wywiad z Rymlem po czesku
- niespokojny
- Trener
Puszakowski jest najlepszy technicznie z naszej druzyny. Co mowilem juz po pierwszym treningu... 
- niespokojny
- Trener
Kalix pisze:yamahaR1 pisze:Ciekawe czy jest możliwość zapraszać częściej Lorka ? Chyba każdemu się to bardzo spodobało. Od strony czysto sportowej zawody może niezbyt ciekawe ale przynajmniej zobaczyłem forresta gumpa i dowiedziałem się że indianki rodziły na stojąco
największe wrażenie zrobił na mnie robiąć wywiad z Rymlem po czeskuszacun lingwista
''mam dobre mechaniki, noooo i fajnie ze robimy to co robimy''
Co do wywiadu z Rymlem po czesku to za co dostal takie brawa ?
Bo nie uslyszalem co tam mowil.
niespokojny pisze:Kalix pisze:yamahaR1 pisze:Ciekawe czy jest możliwość zapraszać częściej Lorka ? Chyba każdemu się to bardzo spodobało. Od strony czysto sportowej zawody może niezbyt ciekawe ale przynajmniej zobaczyłem forresta gumpa i dowiedziałem się że indianki rodziły na stojąco
największe wrażenie zrobił na mnie robiąć wywiad z Rymlem po czeskuszacun lingwista
''mam dobre mechaniki, noooo i fajnie ze robimy to co robimy''
Bo Lorek po czesku a Rymel się starał odpowiadać po polsku
dostal brawa za to ze powiedzial ze fajni kibice w Lublinie i ze awansujemy do 1ligi cos takiego
yamahaR1 pisze:Ciekawe czy jest możliwość zapraszać częściej Lorka ? [...]
Ja juz w zeszłym roku byłem pozytywnie zaskoczony sposobem prowadzenia przez niego meczu bedąc w krośnie. Wątpie aby pojawiał się w Lublinie częściej bo pewnie prowadzi on wiele spotkań. Wczoraj też z tego co mi sie obiło o uszy prowadził jakieś zawody.
Pozdrawiam
W Gnieźnie - prowadził turniej o puchar Chrobrego
Niby zawody długie ale swoimi wywiadami i komentarzami sprawiał, że aż tak się tego nie czuło. DObre było też pytanie zawodnika po upadku na którym odcinku go szyja boli
Co do składu wydaje mi się, że Darkin jednak za wolny a juniorzy koniecznie do wymiany jak mamy walczyć na wyjazdach
do dzis sie zastanawiam jak grupa meczennikow z Pily wygrala u Jasia w Ostrowie ale to ich problem. dzisiaj Pila przyjechala w takim skladzie, ze juz przed meczem typowalem wynik do 25 (jednak sie pomylilem). ciezko cokolwiek napisac po takim meczu. martwi postawa Darkina, ktory strasznie meczyl sie na torze, a ta przegrana z Dziatkowiakiem to juz w ogole porazka. na szczescie w nastepnym meczu bedzie mozna zastapic go kims lepszym.
carpe diem!
- niespokojny
- Trener
Swoja droga w pierwszym wyscigu jak Darkin nie mogl wyciagnac glowy spod bandy to wygladalo to troche dramatycznie.
Tor był nieźle przygotowany, ale były nierówności przy kredzie na 1 wirażu i było to i widać niejednokrotnie
. Trzeba nad tym popracować. A co do organizacji: przegrałem zakład bo po raz pierwszy prezentacja odbyła się o czasie
. Mam nadzieję że pare osób które do tej pory narzekały często będą w stanie przyznać że jest poprawa w tym elemencie.
Ostatnio zmieniony 30 maja 2010, o 23:02 przez kibicLBN, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Dyrektor rzeczywiscie dzis elegancko sie odpicowal:) Mnie tylko ciekawi jaka on ma funkcje w trakcie meczu, bo dzis glownie byl zajety robieniem zdjec:)
Co do meczu - znowu jakichs parasoli nam tu przyslali i przez to sie zawody przedluzyly...
U nas cichym bohaterem byl Tomasz, bardzo dobre starty i duze myslenie na torze.
Z calkiem innej planety jest Puzon i oby tak dalej, widac, ze rzeczywiscie odzyl i, ze nie zapomnial co to profesjonalizm.
Karol dobrze, ale ostatnio w kazdym meczu ma jakas wpadke niestety.
Rymel wiadomo, jak na II lige to taka pewna "10". Przed meczem nie chcial nawet motocykla pasowac.
Niestety, dalej jest slabo IMO z Darkinem, no i na juniorce sie pogorszylo.
Z gosci najbardziej podobal mi sie Dziatkowiak, chlopak naprawde waleczny i jak na pierwszy mecz w sezonie, w dodatku na wyjezdzie, to calkiem przyzwoity wynik ujechal. No i ladna akcje na Darkinie zrobil.
Co do meczu - znowu jakichs parasoli nam tu przyslali i przez to sie zawody przedluzyly...
U nas cichym bohaterem byl Tomasz, bardzo dobre starty i duze myslenie na torze.
Z calkiem innej planety jest Puzon i oby tak dalej, widac, ze rzeczywiscie odzyl i, ze nie zapomnial co to profesjonalizm.
Karol dobrze, ale ostatnio w kazdym meczu ma jakas wpadke niestety.
Rymel wiadomo, jak na II lige to taka pewna "10". Przed meczem nie chcial nawet motocykla pasowac.
Niestety, dalej jest slabo IMO z Darkinem, no i na juniorce sie pogorszylo.
Z gosci najbardziej podobal mi sie Dziatkowiak, chlopak naprawde waleczny i jak na pierwszy mecz w sezonie, w dodatku na wyjezdzie, to calkiem przyzwoity wynik ujechal. No i ladna akcje na Darkinie zrobil.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]