Gorzow ma Komarnickiego, Lodz Skrzydlwewskiego... Ciekawe czy u nas taka 'barwna' osoba bedzie Pan Taras
Lubelski klub w sezonie 2010
- niespokojny
- Trener
Re: Lubelski klub w sezonie 2010
Reklama ma tu drugoplanowe znaczenie moim zdaniem. Pan Taras wspominal o spolecznej funkcji biznesu. A wlasnie ''ta funkcja'' ma duze znaczenie w biznesie ktory prowadzi. Przeciez nie od dzis wiadomo ze kopalnie, elektrownie itp spolki nie prowadza ''proekologicznej'' dzialalnosci. Mimo ze w wiekszosci sa monopolistami w regionie wydaja kupe kasy na promocje poprzez sport - PGE np. Wlasnie przez takie angazowanie sie w ''misje spoleczne'' takie firmy ocieplaja swoj wizerunek i kompensuja 'cos' spoleczenstwu. Moga liczyc wtedy tez na cos dla siebie. Glownie chodzi o prawo i przychylnosc miasta, azeby ''zieloni'' nie wchodzili na glowe wladzom miasta itp.
Gorzow ma Komarnickiego, Lodz Skrzydlwewskiego... Ciekawe czy u nas taka 'barwna' osoba bedzie Pan Taras

Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Torsen pisze:A nie Miss World Lublina?
Nie. Nie mozna przeskakiwac po kilka stopni.
Tu tez obowiazuje hierarchia. Najpierw miss Polonia (Lublina) , dopiero potem miss world (Lublina)
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
WBA pisze:keram pisze:Ja się tylko dziwię wszyscy tacy wielcy kibice, a nie mogą swoich zawodników rozpoznać po sylwetce i stylu jazdy. Na treningi i obserwować.
że nie wspomnę o numerze na plastronie (w końcu po coś je wymyślili) czy też kolorze kasku (pokrowca).
Ale tu nie chodzi o rozpoznawanie zawodnika w trakcie biegu tylko w momencie gdy wyjeżdża z parku maszyn. Czasem zdarza się tak, że idzie jakaś zmiana (zwykła lub taktyczna), a spiker ogłasza ją gdy zawodnicy niemal juz stoja pod taśmą
Ale to są szczegóły i rozmawianie o nich w tym momencie ociera się o śmieszność :p
Olo - wywołałeś znów temat polityki "małych kroczków". Otóż jest ona wciąż aktualna, nowy sponsor (z tego co usłyszałem na konferencji) nie napina się na natychmiastowy awans, a raczej na stopniową poprawę w kwestiach zarówno sportowych jak i organizacyjnych. Tak więc kulą w płot ten Twój przytyk
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Dlaczego przyczepiliście się do problemu, który nie jest problemem?? kevlary z logo Lubelskiego węgla Bogdanka super,a reklama na nich, sprawa rozwiąże się sama.
Myślę że ważniejszy jest problem o którym rozmawialiśmy wczoraj, przedwczoraj... każdy zainteresowany wie o co chodzi.
Mam nadzieję że obecny sezon odjedziemy szczęśliwie, lecz w przyszłym sezonie miejsce w klubie będą mieć ludzie znający się na żużlu. Szkoda by było zmarnować jedyną okazję z Taaakim Sponsorem jakim jest Lubelski węgiel z Bogdanki.
Uczulcie na to Prezesa Naszego klubu.
P.S.
Już w niedziele zobaczycie co to znaczy Trener, co to znaczy Kierownik drużyny...
Myślę że ważniejszy jest problem o którym rozmawialiśmy wczoraj, przedwczoraj... każdy zainteresowany wie o co chodzi.
Mam nadzieję że obecny sezon odjedziemy szczęśliwie, lecz w przyszłym sezonie miejsce w klubie będą mieć ludzie znający się na żużlu. Szkoda by było zmarnować jedyną okazję z Taaakim Sponsorem jakim jest Lubelski węgiel z Bogdanki.
Uczulcie na to Prezesa Naszego klubu.
P.S.
Już w niedziele zobaczycie co to znaczy Trener, co to znaczy Kierownik drużyny...
- _piotrusss
- Kadrowicz
Ja również nie jestem zwolennikiem jednakowych kevlarów z tego samego powodu co Meesha. Jednak w zaistniałej sytuacji w pełni rozumiem działania Bogdanki i nie mam nic przeciwko temu. Poza tym stroje będą pewnie w barwach sponsora, które są bardzo atrakcyjne.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
-
arturek111
- Szkółkowicz
- Kontakt:
Witam
Odnoszę wrażenie że większość ma wielki problem z kewlarami jednakowo czy kolorowo. Jakby to była najważniejsza sprawa, wynajdując wielkie problemy z jednakowymi kewlarami. A istotny i najważniejszy jest skład drużyny. Mamy do odjechania cztery dość trudne mecze, na które trzeba się wzmocnić i to dość solidnie. Jak sprzętowo i jak zasobami ludzkimi (kadrami). Następna sprawa szkółka żużlowa - która też wymaga wkładu finansowego, a o której się nic nie mówi, a mamy problem z juniorami, zresztą jak co roku i musimy się posiłkować zaciągiem z innych klubów.
Ale jest istotne aby ten sezon nie zakończyć w sierpniu, ale za to w jednakowych kewlarach.
Proponuje otworzyć nowy temat - NOWE KEWLARY.
Pozdrawiam i do niedzieli na stadionie
Odnoszę wrażenie że większość ma wielki problem z kewlarami jednakowo czy kolorowo. Jakby to była najważniejsza sprawa, wynajdując wielkie problemy z jednakowymi kewlarami. A istotny i najważniejszy jest skład drużyny. Mamy do odjechania cztery dość trudne mecze, na które trzeba się wzmocnić i to dość solidnie. Jak sprzętowo i jak zasobami ludzkimi (kadrami). Następna sprawa szkółka żużlowa - która też wymaga wkładu finansowego, a o której się nic nie mówi, a mamy problem z juniorami, zresztą jak co roku i musimy się posiłkować zaciągiem z innych klubów.
Ale jest istotne aby ten sezon nie zakończyć w sierpniu, ale za to w jednakowych kewlarach.
Proponuje otworzyć nowy temat - NOWE KEWLARY.
Pozdrawiam i do niedzieli na stadionie
A ja sądzę że zawodnikom wisi w czym jeżdżą - dla nich się liczy regularnie wypłacana kasa zaraz po meczu i tyle.

-
arturek111
- Szkółkowicz
- Kontakt:
Remus pisze:A ja sądzę że zawodnikom wisi w czym jeżdżą - dla nich się liczy regularnie wypłacana kasa zaraz po meczu i tyle.
Dosłownie tak jest - jest kasa jedziemy, są duże zaległości płacowe - to meczyk odjeżdżamy (aby nie było walkowera). Także możni tego klubu niech wejdą na wyżyny i sprowadzą dobrych napieraczy - jacy pozostali. Bo sądzę że i rozmowa na temat warunków finansowych będzie łatwiejsza.
Wracam z pracy a tu taka wiadomość
Gratulacje.
Może Adam Shields zawita do Lublina
Może Adam Shields zawita do Lublina
- Łoptymista
- Trener
Remus pisze:A ja sądzę że zawodnikom wisi w czym jeżdżą - dla nich się liczy regularnie wypłacana kasa zaraz po meczu i tyle.
zapewne masz racje. a skoro poruszyles ten zaplaty to wiadomo cos na ten temat? czy wczorajsze parafki na umowie spowodowaly ruch na kontach zawodnikow i wyplate, chociaz czesci zaleglosci?
PS sledziu a shields nie zrobil sobie znowu jakiegos kuku? koles lapie urazy jak tirowka klientow
Oprócz wcześniej wymienionych zalet sponsoringu Bogdanki, chciałbym zwrócić uwagę na ambitne plany dotyczące stadionu przy Zygmuntowskich. Taras powiedział coś w stylu: od momentu kiedy jako młody chłopak chodziłem na żużel, stadion niewiele się zmienił. Chciałbym, aby w przyszłości lublinianie jeździli na torze żużlowym z prawdziwego zdarzenia 
Optymistycznie
Optymistycznie
Tadek Kostro ciśnie ostro!!
Łoptymista pisze:
PS sledziu a shields nie zrobil sobie znowu jakiegos kuku? koles lapie urazy jak tirowka klientow
We wczorajszym meczu Ligi Angielskiej zrobił 3,3,3,D także widać śmiga, a w Lesznie jeszcze nie jeździł.
Mam nadzieje że Bogdanka przyniesie sukces tak jak Rafineria Trzebinia Unii Tarnów.
- Łoptymista
- Trener
to mi umklo
ale realnie oceniajac sprawe to nie sadze, aby on zechcial jezdzic w II lidze. podpisal w Lesznie i tam liczy na wyjatkowo konkretna kase, nie majaca nic wspolnego ze stawkami z II ligi.
Porownanie z Rafineria... moze nie. Pamietajmy jak tam sie to skonczylo
ale realnie oceniajac sprawe to nie sadze, aby on zechcial jezdzic w II lidze. podpisal w Lesznie i tam liczy na wyjatkowo konkretna kase, nie majaca nic wspolnego ze stawkami z II ligi.
Porownanie z Rafineria... moze nie. Pamietajmy jak tam sie to skonczylo
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
To już niech lepiej nas sponsorują tak długofalowo jak Lotos w Gdańsku.
A ja mam nadzieje, ze wraz z nowym sezonem z czesci tego tortu, ktory dostalismy i podobno mamy jeszcze dostac w kolejnych latach znajdzie sie kasa na sciagniecie do Lublina Jacka Ziółkowskiego. Uważam, że przed nowym sezonem obok budowy dobrego składu drużyny to powinien być priorytet.
Otóż to. Też jestem tego samego zdania.
I Janka Stachyre na trenera wtedy nikt nam w Lublinie nie podskoczy że tor źle przygotowany 
Ale o jednym nikt nie powiedział chyba jeszcze. Nareszcie powinny skończyć się nasze obawy czy zawodnik przyjedzie na mecz, bo klub ma zaległości w stosunku do niego
A to było do niedawna niemal tradycja.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
indywidualni sponsorzy, a tym samym wiele różnych nalepek na strojach, to normalność w sportach motorowych, więc na pewno Bogdanka ma w tym temacie doświadczenie i nie będzie problemów z jednakowymi strojami. U crossowców było to chyba w ten sposób rozwiązane, że na jednakowych strojach były miejsca udostępnione zawodnikom i każdy przed sezonem miał dostarczyć "zapotrzebowanie" gdzie kogo chce umieścić...
Poza tym Bogdanka na pewno nie będzie strzelać sobie niejako w kolano, ryzykując, że mniejsi sponsorzy odejdą z żużla, bo nie będzie ich reklam. Dlatego myślę, że problem jednakowych kevlarów jest niepotrzebnie nadmuchiwany. Najważniejsze to regularnie płacić, aby potem jeden z drugim nie miał prawa powiedzieć, że czegoś nie miał, że nie mógł doinwestować sprzętu itp...
Ostatni raz tak pozytywnie w lubelskim żużlu to było chyba jak Nielsen podpisał
Poza tym Bogdanka na pewno nie będzie strzelać sobie niejako w kolano, ryzykując, że mniejsi sponsorzy odejdą z żużla, bo nie będzie ich reklam. Dlatego myślę, że problem jednakowych kevlarów jest niepotrzebnie nadmuchiwany. Najważniejsze to regularnie płacić, aby potem jeden z drugim nie miał prawa powiedzieć, że czegoś nie miał, że nie mógł doinwestować sprzętu itp...
Ostatni raz tak pozytywnie w lubelskim żużlu to było chyba jak Nielsen podpisał
W obliczu zapowiedzi wzmocnienia trzema zawodnikami i premii za awans spodziewam sie w niedziele naglego wzrostu zaangazowania u naszych zawodnikow
Szczegolnie u Darkina.
A inna sprawa - teraz jak jest kasa to moze by tak jednak wypozyczyc jakiegos krajowego juniora "na sztuke" ? Bo w obliczu tego,ze Mistygaczowi nie chce sie jezdzic na zawody i tego,ze egzamin na licencje jest ciagle przekladany to podczas pierwszej rundy MDMP mozemy miec cieplo... I trzeba bedzie Klimkowi zaplacic pareset zlotych zeby pojechal na zawody.
A inna sprawa - teraz jak jest kasa to moze by tak jednak wypozyczyc jakiegos krajowego juniora "na sztuke" ? Bo w obliczu tego,ze Mistygaczowi nie chce sie jezdzic na zawody i tego,ze egzamin na licencje jest ciagle przekladany to podczas pierwszej rundy MDMP mozemy miec cieplo... I trzeba bedzie Klimkowi zaplacic pareset zlotych zeby pojechal na zawody.
Czas na zmiany :]
2 godziny temu na Solidarnosci widzialem ciekawego busa. Rejestracji nie widzialem, ale 2 nazwy klubow tak -> Miszkolc i Eastbourne. Kolor niebieski. Jechal w strone Unii Lubelskiej i ustawil sie na prawym pasie, wiec moze teraz jest na stadionie. Jak ktos jest niedaleko, niech leci na stadion potwierdzic 
Lukas przyjechał porozmawiać???
"Hans Nielsen, niczym taka dobra kwoka, czuwająca nad swym kurczęciem."
no z opisu to mi pasuje na busa Lukasa Drymla
Jacek Rempała:"Niezbyt ciepło przyjęli mnie kibice w Bydgoszczy, od jednego dostałem nawet morelem"
Składy awizowane:
Speedway Miszkolc:
1. James Wright
2. Roland Kovacs
3. Norbert Magosi
4. Cameron Woodward
5. Laszlo Szatmari
6. Jozsef Tabaka
Niby ma jechać w Gnieźnie, chyba, że wpisali go na sztukę
Speedway Miszkolc:
1. James Wright