Półfinał krajowych eliminacji IMŚ- Lublin, 21.04.2010
-
Smirnek_
- Senior
Re: Półfinał krajowych eliminacji IMŚ- Lublin, 21.04.2010
Żużel jest w Lublinie
Przestańcie już pisać o tej pogodzie. To nie forum meteorologiczne, a żużlowe.
Tak w Lubartowie już nie pada ale co sie dzieje w Lbn? Nikt nie chciałby pojechać na darmo...
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
W Lublinie też już bez opadów, jak mówiłem wcześniej pogoda jest bardzo zmienna. Jasno zaczyna się robić jakby słońce chciało się przebić.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN
W Ustrzykach Dolnych właśnie zaczęło lać. Nici z zawodów

T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
- Łoptymista
- Trener
Oto nadciągają cumulusy, chyba rozumiesz co to znaczy

Tor w super stanie, deszcz mu zbytnio nie zaszkodzil, takze wszyscy na stadion.
Czas na zmiany :]
Ciekawie jak bedzie za pare godzin czy z nieba nie siupnie wodą
http://kmzlublin.pl/
- Egon
- Zawodowiec
Ciekawe czy moje nowe buty za tydzien sie nie rozkleja...zgiera16 pisze:Ciekawie jak bedzie za pare godzin czy z nieba nie siupnie wodą
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
sting126 pisze:Tor w super stanie, deszcz mu zbytnio nie zaszkodzil, takze wszyscy na stadion.
To znaczy ci co czytaja forum?
Mnie wczoraj kilka osób na treningu pytało czy są JAKIES zawody w najbliższym czasie?
Plus dzwonił jeden kumpel prezesa i wielbiciel żuzla i umawiał sie ze mna na niedzielę. Jak mu powiedziałem że widzimy sie jutro przecież, to zrobił duże oczy ( a raczej uszy). Nie miał zielonego pojęcia o zawodach dzisiejszych.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
- marcin_lub
- Junior
A niby ludzie skąd mają wiedzieć? Jakaś reklama, jakieś ogłoszenie w radiu, jakieś plakaty? Ja osobiście gdyby nie forum też bym nie wiedział... Więc co się ludziom dziwić?
- niespokojny
- Trener
SF 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Poza tym w dzisiejszym Kurierze, Dzienniku czy Wyborczej jest artykuł o tym turnieju... ale to nie zmienia faktu, że impreza jest zdecydowanie za mało rozreklamowana jakby nikomu nie zależało na frekwencji.
W Kurierze prawie cała ostatnia strona poświęcona jest dzisiejszym zawodom, a wzrok przyciąga duże zdjęcie Tomka Piszcza... Jak ktoś chce to się dowie, bez przesady, przecież nie będzie klub wysyłał wszystkim imiennych zaproszeń do skrzynki 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
Łoptymista pisze:Oto nadciągają cumulusy, chyba rozumiesz co to znaczy
Czarna mewa goni białą mewę?
A tak wracając do meritum - wie ktoś, czy w końu przyjedzie Holtański?
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."
A czy w ciągu ostatnich kilku lat choć raz wystartował w tych eliminacjach? Nie wydaje mnie się...
meesha pisze:W Kurierze prawie cała ostatnia strona poświęcona jest dzisiejszym zawodom, a wzrok przyciąga duże zdjęcie Tomka Piszcza... Jak ktoś chce to się dowie, bez przesady, przecież nie będzie klub wysyłał wszystkim imiennych zaproszeń do skrzynki
mysza... chodzilo chyba o to, ze mozna bylo ladnie rozreklamowac ten polfinal (na przyklad wykorzystujac fakt, ze bedzie startowalo kilku "zlotych" grajkow), a dzieki temu zarobic troche grosza na tym. tym bardziej, ze sa to pierwsze zawody na torze w Lublinie i jak pokazaly treningi "glod zuzla" w lubelskim spoleczenstwie jest duzy. dlatego zdziwiony jestem podejsciem klubu, ktory ponoc wspolpracuje z jakas firma od strategii marketingowych... pozdrawiam!
ps. ciesze sie, ze popadalo. tor bedzie przyczepny i mam nadzieje, ze bedziemy swiadkami emocjonujacych zawodow.
carpe diem!
Ale pewnej informacji, że nie pojedzie nie ma, więc mogę się jeszcze troszki połudzić 
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."
Ze wzgledu na miejsce zamieszkania nie moglem byc dzisiaj na stadionie i sledzilem wyniki na sf.
Mam dwa spostrzezenia, ktore wynikaja czysto z analizy wynikow:
- Jelen i Kolodziej poza zasiegiem (ten pierwszy bieg Jelenia i 0 pkt to defekt?)
- Fatalny stan toru
Czekam na relacje swiadkow naocznych.
Mam dwa spostrzezenia, ktore wynikaja czysto z analizy wynikow:
- Jelen i Kolodziej poza zasiegiem (ten pierwszy bieg Jelenia i 0 pkt to defekt?)
- Fatalny stan toru
Czekam na relacje swiadkow naocznych.
-
Metalliczny
- Senior
- Kontakt:
Ja wysiedziałem tylko do 12 biegu, a i tak było to już po 18-tej. Ziąb straszny, równanie toru od 4 biegu co 2 wyścigi, straszne koleiny, zwłaszcza pierwszy łuk. Lepiej wziąć się do pracy bo z Rawiczem jak się rozleci po 4 biegach będzie słabo.
- tezetomaniak
- Trener
z takim torem to my mozemy sie mocowac w lidze ukrainskiej najwyzej, bo w innej to wstyd się pokazywac
P.S. Jelen pocisk, gdyby nie dziurka miałby pewnie 14 pkt
edit: juz ; )
chyba było więcej niz 300 osob, bo w jednej kasie sie skonczyly programy, a mila pani twierdzila ze miala 400
P.S. Jelen pocisk, gdyby nie dziurka miałby pewnie 14 pkt
edit: juz ; )
chyba było więcej niz 300 osob, bo w jednej kasie sie skonczyly programy, a mila pani twierdzila ze miala 400
Ostatnio zmieniony 21 kwietnia 2010, o 19:49 przez tezetomaniak, łącznie zmieniany 1 raz.
Holta Holtą, ale po tym, co dziś zobaczyłem, zastanawiam się, czy tu jeszcze ktokolwiek przyjedzie, nie mówiąc o zainteresowaniu podpisaniem kontraktu.
Wejścia w obydwa łuki masakra - wszyscy podskakiwali jak piłeczki, nie raz i nie dwa walcząc o życie.
Przyjechała do Lublina najlepsza paka od lat, przyszło 300 osób, bo nikt nie wiedział o zawodach, a tor przygotowano tak, że zawodnicy z polskiej czołówki bali się jechać. Nie mam pytań.
Miedziński wypakował takiego dzwona, że ja chodząc 25 lat na żużel muszę przyznać, że wyglądało to spektakularnie. Na szczęście nic się nie stało.
Obawiam się, że wczorajszy wypadek Piszcza to nie dowód "syndromu Piszcza", tylko zupełnie czego innego. Nie chciałbym być złym prorokiem, ale jeśli tak to ma wyglądać, to nie dojedziemy do końca sezonu - albo skład się połamie do nogi, albo będą walkowery przeciwko nam z powodu toru.
edit
PS Teżetomaniak, gdzie sygnaturka?

Wejścia w obydwa łuki masakra - wszyscy podskakiwali jak piłeczki, nie raz i nie dwa walcząc o życie.
Przyjechała do Lublina najlepsza paka od lat, przyszło 300 osób, bo nikt nie wiedział o zawodach, a tor przygotowano tak, że zawodnicy z polskiej czołówki bali się jechać. Nie mam pytań.
Miedziński wypakował takiego dzwona, że ja chodząc 25 lat na żużel muszę przyznać, że wyglądało to spektakularnie. Na szczęście nic się nie stało.
Obawiam się, że wczorajszy wypadek Piszcza to nie dowód "syndromu Piszcza", tylko zupełnie czego innego. Nie chciałbym być złym prorokiem, ale jeśli tak to ma wyglądać, to nie dojedziemy do końca sezonu - albo skład się połamie do nogi, albo będą walkowery przeciwko nam z powodu toru.
edit
PS Teżetomaniak, gdzie sygnaturka?
Kołodziej niełapany choć Jeleń chwilę był przed nim i gdyby nie dziury... Pozostałe biegi Jeleń wygrywał bezapelacyjnie.
Baran to chyba pierwszy raz w tym sezonie jeździł w Lublinie bo nie przypominam sobie, żeby chociaż raz był tutaj na treningu, choć modliłem się aby nie wyjeżdzał, a jeśli już wyjechał, żeby szczęśliwie dojechał nie ważne na której pozycji.
Najbardziej nie radził sobie na tym torze Zengota, który notorycznie tracił dobre pozycje. Poza tym kilka biegów ciekawych.
Trojan też nie najgorzej, przydałby sie nam
Wg mnie w biegu dodatkowym celowo puścił Zengote, widocznie nie chciało mu się jechać na finał w roli rezerwowego, ale to tylko moje odczucia.
Jeśli chodzi o tor to katastrofa. Jak tak dalej będzie to sami wykosimy sobie pół składu.
Baran to chyba pierwszy raz w tym sezonie jeździł w Lublinie bo nie przypominam sobie, żeby chociaż raz był tutaj na treningu, choć modliłem się aby nie wyjeżdzał, a jeśli już wyjechał, żeby szczęśliwie dojechał nie ważne na której pozycji.
Najbardziej nie radził sobie na tym torze Zengota, który notorycznie tracił dobre pozycje. Poza tym kilka biegów ciekawych.
Trojan też nie najgorzej, przydałby sie nam
Jeśli chodzi o tor to katastrofa. Jak tak dalej będzie to sami wykosimy sobie pół składu.
jerry78 pisze:Baran to chyba pierwszy raz w tym sezonie jeździł w Lublinie bo nie przypominam sobie, żeby chociaż raz był tutaj na treningu, choć modliłem się aby nie wyjeżdzał, a jeśli już wyjechał, żeby szczęśliwie dojechał nie ważne na której pozycji.
Jezdzil na treningu wczoraj ;d
A co do drugiej części wypowiedzi to absolutnie się zgadzam. Dobrze, że Karol jakoś szczególnie nie napinał się na walkę (oczywiście jak na niego) i cało przejechał te dwa biegi. Jednakże po drugim biegu zdefektowawny sprzęt ściagął już z toru mechanik. Mam nadzieje, że to była jakaś rezerwowa fura. Przynajmniej szykość na starcie na to wskazywała..
tam manetka od gazu chyba sie zaciela bo po zakończonym biego o malo nie wpadl na innego zawodnika, silnik mu zawył (wcisnal sprzeglo prawdopodobnie) a pozniej pokazywał na manetkę.
tor katastrofa, zresztą było to widać i na treningach ze sie koleiny tworza :/ Zawody ciekawe, mijanek na trasie nie brakowalo.
tor katastrofa, zresztą było to widać i na treningach ze sie koleiny tworza :/ Zawody ciekawe, mijanek na trasie nie brakowalo.
Pozdrawiam
Nie tyle zdefektowany, co po przejechaniu przez linie mety Karolowi zaciął się gaz, motor nagle przyspieszył i Karol szybko wyrwał ten sznurek, który odcina zapłon.
Naczelny obrońca Karola Barana.