Lubelski klub w sezonie 2010

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
speedway20

Re: Lubelski klub w sezonie 2010

#926 Postautor: speedway20 » 13 grudnia 2009, o 13:30

Skład fajnie by było jak by był jak najlepszy ale kasa...
Ale jak coś się ruszy ze sponsorami na korzyść klubu to można o dobrych zawodnikach pogadać.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#927 Postautor: Mars » 13 grudnia 2009, o 13:36

Gawrzyk pisze:nie. okazalo sie ze przytulek jest w Krosnie...
Mars, wiec jesli nie Knapp, nie Rempaly to kto?Konkretne nazwiska.

Działacze jak podpiszą , to się dowiesz.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#928 Postautor: Gelo » 13 grudnia 2009, o 14:01

Z Miesiacem i Stachyrą nawet nie wyjezdzam zeby nie byc posadzonym o bujanie w obłokach ale na dzis mozna sprobowac np: Rymel, H.Gustafsson, Klingberg, Baran, Szostek, Sundstroem, Staszek, M. Karlsson, Fisher, Hlib, Klecha i o zgrozo... Tomicek i Piszcz. Jak sie czyta miedzy wierszami zakladam ze Jacek, Tomek i Hynek juz gdzies podpsali.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#929 Postautor: Gelo » 13 grudnia 2009, o 14:05

no to juz mamy pietnastu do wyboru :)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#930 Postautor: Cooper » 13 grudnia 2009, o 14:10

Swist?:D

Jak patrze tak na druga lige, to mysle, ze mozna by pokonkurowac szczegolnie juniorami. A ciekawych juniorow (byc moze) nie mieszczacych sie w skladach extraligowych druzyn jest calkiem sporo. Moze to jest droga do odkrycia swojego Aldena, czy Kusa?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#931 Postautor: Gelo » 13 grudnia 2009, o 14:17

Alden nie jest zadnym odkryciem Rawicza - juz wczesniej w Gnieznie mial bardzo udane starty.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#932 Postautor: Gelo » 13 grudnia 2009, o 14:22

ale z formą wypalił w gnieznie

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#933 Postautor: Cooper » 13 grudnia 2009, o 14:26

No ok, ok, zle sie wyrazilem, chodzi mi o to by moze szukac "lydera" wsrod mlodych.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#934 Postautor: Gelo » 13 grudnia 2009, o 14:27

Cooper pisze:No ok, ok, zle sie wyrazilem, chodzi mi o to by moze szukac "lydera" wsrod mlodych.

jakies propozycje?

meesha
Trener
Kontakt:

#935 Postautor: meesha » 13 grudnia 2009, o 14:34

A po co te propozycje zdradzac na publicznym forum :P Forum, z ktorego sie dzisiaj jakis czat zrobil, nie nadazam odswiezac :lol:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
papi
Trener

#936 Postautor: papi » 13 grudnia 2009, o 14:35

młody Henka dałby radę :)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#937 Postautor: Cooper » 13 grudnia 2009, o 14:36

Cos z szerokiej kadry juniorow Leszna lub Czewy. Oczywiscie ze nie na lidera zadnego, ale sami widzielismy ze niektore chlopaki robia szybko postepy. Moze jak nie Gustaffsson, to przynajmniej Kowalczyk by z tego wyszedl.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#938 Postautor: tezetomaniak » 13 grudnia 2009, o 14:46

Mars, Ty chyba nie rozumiesz o co chodzi.

To, że ktoś nie ma podpisanego kontraktu jeszcze, nie oznacza, że nie jest dogadany z jakims klubem. W tej chwili Lublin jest ostatnim miastem, do ktorego zglaszalby sie jakis dobry zawodnik, poniewaz taki zuzlowiec ma 3-4 oferty z duzo bardziej wiarygodniejszych osrodkow. KMZ jest w opinii wszystkich klubem smiesznym (klepanie o awansie przez sezonem bez zabezpieczenia finansowego, nakladanie smiesznych kar), niewyplacalnym, gdzie w dodatku kradna czesci z wlasnego parkingu.
Jestem pelen podziwu dla Jacka, Karola i paru innych, ze przez tyle czasu czekali na to az laskawie Sprawka czy ktos inny sie do nich odezwie. Co wiecej sami podejmowali proby nawiazania kontaktu. W najblizszym czasie pojawia sie newsy o kontraktach naszych jezdzcow w innych klubach, bo pala sie przegiela, o czym pisal np: harry.

Skoncz wiec drogi Marsie pieprzyc bzdury o wielu dobrych zawodnikach, bo nie potrafisz napisac nawet jednego realnego nazwiska, o co prosil cie Gawrzyk.

harry
Trener

#939 Postautor: harry » 13 grudnia 2009, o 17:51

Mars pisze:Widać nasi działacze się rozmyślili i podzielam ich zdanie J.R nie dla Lublina - niech zarabia w Łodzi kokosy tutaj ich nie dostanie.

Ponieważ strzelanie po opłotkach wychodzi Ci najlepiej to muszę ci naprostować celowniki.
1.To nie działacze się rozmyślili tylko J.R.. W Łodzi podpisał bardzo podobny kontrakt jaki miał w tym roku. Propozycji kontraktu na przyszły sezon z Lublina się nie doczekał.
Zawodników jest jeszcze bardzo wielu do wzięcia więc wrzuć na luz - ci którzy nie załapią się do 1 ligi obniżą swoje warunki bardzo szybko.

2.Racja ale na nich czeka wiele klubów, które są z nimi w ciągłym kontakcie...
Działacze mają rozeznanie z obecnego sezonu co do wirtualnych kontraktów(widać mieli złych doradców) i powstały długi.

3.Odwrotnie. To doradcy mieli złych działaczy, którzy wprowadzali ich w błąd w sprawie mitycznych sponsorów. Widocznie teraz działacze zrozumieli czym grozi opowiadanie bajek o pozyskiwaniu na luzie 500tys zł od sponsorów i chuchają na zimne.

Gelo pisze:Z Miesiacem i Stachyrą nawet nie wyjezdzam zeby nie byc posadzonym o bujanie w obłokach ale na dzis mozna sprobowac np: Rymel, H.Gustafsson, Klingberg, Baran, Szostek, Sundstroem, Staszek, M. Karlsson, Fisher, Hlib, Klecha i o zgrozo... Tomicek i Piszcz. Jak sie czyta miedzy wierszami zakladam ze Jacek, Tomek i Hynek juz gdzies podpsali.

Myślę że o Miesiąca można, w kontekście niepodpisania umowy z Jackiem, powalczyć. Z Baranem już nic nie kombinować tylko zamykać oczy i brać. Przestać robić głupoty z Hynkiem. Nakłonić Tomka i Staszka. Byłoby pięciu. Szostek koniecznie na juniora bo i tak innych nie ma. Do tego Baka wypozyczyć z Czewy - w tym roku bedzie lepszy. Hlib podobno w Gdńsku ale nie chce mi się w to wierzyć. Marzy mi się oczywiście Rymel i Własow ale patrząc na dokonania transerowe Miskolca to chyba trudno ich będzie wyrwać. Karlsson, Fisher, Klingberg czy Gustafsson jak najbardziej trzeba obdzwonić. Jest jeszcze Jan Jaros, Tomicek który może w końcu zrezygnuje z Javy i Piszcz, który dziwnym trafem nie podpisał jeszcze nigdzie kontraktu w Anglii :shock: Czyżby czekał jednak na umowę w Polsce nauczony doświadczeniem?
I jeszcze z Rosji Denis Sajfudinow i Darkin. Hauzinger też nam krwi napsuł.
Tylko jedno zasadnicze pytanie - czy są na to chęci i możliwości?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#940 Postautor: mustafa » 13 grudnia 2009, o 17:59

Myślę że o Miesiąca można, w kontekście niepodpisania umowy z Jackiem, powalczyć. Z Baranem już nic nie kombinować tylko zamykać oczy i brać. Przestać robić głupoty z Hynkiem. Nakłonić Tomka i Staszka. Byłoby pięciu. Szostek koniecznie na juniora bo i tak innych nie ma. Do tego Baka wypozyczyć z Czewy - w tym roku bedzie lepszy.

No więc co? Trzeba Kopiuj/Wklej ten fragment do programu pocztowego, i który to w końcu ten właściwy adres e-mail do dyra ? :D

go!
Trener

#941 Postautor: go! » 13 grudnia 2009, o 18:07

harry pisze:Myślę że o Miesiąca można, w kontekście niepodpisania umowy z Jackiem, powalczyć. Z Baranem już nic nie kombinować tylko zamykać oczy i brać. Przestać robić głupoty z Hynkiem. Nakłonić Tomka i Staszka. Byłoby pięciu. Szostek koniecznie na juniora bo i tak innych nie ma. Do tego Baka wypozyczyć z Czewy - w tym roku bedzie lepszy. Hlib podobno w Gdńsku ale nie chce mi się w to wierzyć. Marzy mi się oczywiście Rymel i Własow ale patrząc na dokonania transerowe Miskolca to chyba trudno ich będzie wyrwać. Karlsson, Fisher, Klingberg czy Gustafsson jak najbardziej trzeba obdzwonić. Jest jeszcze Jan Jaros, Tomicek który może w końcu zrezygnuje z Javy i Piszcz, który dziwnym trafem nie podpisał jeszcze nigdzie kontraktu w Anglii :shock: Czyżby czekał jednak na umowę w Polsce nauczony doświadczeniem?
Tylko jedno zasadnicze pytanie - czy są na to chęci i możliwości?

Ciekawy sklad zaproponowales.. Tyle ze i ja i dzialacze zadaja sobie zapewne pytanie, na co taki sklad stac.. Tzn wiadomo ze stac nawet na awans, ale w konfrontacji z taka Lodzia to gwarancje na to marne. Wiadomo takze, poza wszystkim, ze liczy sie jedynie pierwsze miejsce. I tu dochodzimy do tego, o czym mowil Gelo, a z czym ja sie zgadzam.. Nie stac nas (w mojej opinii) na drugie miejsce. W naszej sytuacji, uderzenie musi byc nokautujace, albo nie ma wogole sensu stawac do walki. To za droga zabawa, zeby byla sztuka dla sztuki, a region za biedny aby sponsorowac maruderow.
PS. Ale sklad ktory zaproponowales jak najbardziej by mi odpowiadal, z naciskiem wlasnie na Piszcza

harry
Trener

#942 Postautor: harry » 13 grudnia 2009, o 18:13

Druga liga charakteryzuje się tym, ze tu nie do końca mozna obstawiać kto jest faworytem a kto nie. Nie ma zawodników- pewniaków. Tacy zdarzają się tylko w elidze. Jeżeli trafisz w trzech zawodników którzy "pojadą" i jeszcze do tego dobry junior to już połowa sukcesu.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#943 Postautor: Mars » 13 grudnia 2009, o 18:50

tezetomaniak pisze:Mars, Ty chyba nie rozumiesz o co chodzi.

To, że ktoś nie ma podpisanego kontraktu jeszcze, nie oznacza, że nie jest dogadany z jakims klubem. W tej chwili Lublin jest ostatnim miastem, do ktorego zglaszalby sie jakis dobry zawodnik, poniewaz taki zuzlowiec ma 3-4 oferty z duzo bardziej wiarygodniejszych osrodkow. KMZ jest w opinii wszystkich klubem smiesznym (klepanie o awansie przez sezonem bez zabezpieczenia finansowego, nakladanie smiesznych kar), niewyplacalnym, gdzie w dodatku kradna czesci z wlasnego parkingu.
Jestem pelen podziwu dla Jacka, Karola i paru innych, ze przez tyle czasu czekali na to az laskawie Sprawka czy ktos inny sie do nich odezwie. Co wiecej sami podejmowali proby nawiazania kontaktu. W najblizszym czasie pojawia sie newsy o kontraktach naszych jezdzcow w innych klubach, bo pala sie przegiela, o czym pisal np: harry.

Skoncz wiec drogi Marsie pieprzyc bzdury o wielu dobrych zawodnikach, bo nie potrafisz napisac nawet jednego realnego nazwiska, o co prosil cie Gawrzyk.

Realne nazwiska już tu padły:

Baran,Piszcz(Hynek),Staszek,Klinberg,Miesiąc,Szostek,Bąk, - wariant walki o wyższe cele.Więc jak widzisz jest co brać i żadne Rempały nam nie są potrzebne zrozumcie to.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
papi
Trener

#944 Postautor: papi » 13 grudnia 2009, o 19:05

jak Piszcza to i Messinga podpisać. Pewnie obaj się palą do współpracy z lubelskim klubem

turek
Szkółkowicz

#945 Postautor: turek » 13 grudnia 2009, o 19:10

Jonas powiedział, że całkiem miło wspomina występy w KMŻ. Taka ciekawostka: Andreas mówi, że może nawet druga liga w tym roku była dla niego za łatwa ;) mówi też, że w Lublinie miał najlepszych kibiców w dotychczasowej historii jego startów, ale to chyba argumentem przy negocjacjach nie jest. ;)

go!
Trener

#946 Postautor: go! » 13 grudnia 2009, o 19:27

papi pisze:jak Piszcza to i Messinga podpisać. Pewnie obaj się palą do współpracy z lubelskim klubem

A wydaje mi sie ze sarkazm zupelnie niepotrzebny.. Za Messingiem nie tesknie, klopoty logistyczne sa chyba wpisane na stale we wspolprace z "zagranicznymi". Oni pod tym wzgledem tez sa druga liga. Ale PIszcz? Podstawa udanej wspolpracy w udanym kontrakcie. My oczekujemy sukcesow, Tomek pieniedzy.. w koncu to jest poki co jego sposob na zycie, a jak zauwazyl harry, jakos drzwiami i oknami do niego tez nikt nie wali.
Poza tym wzajemne animozje sa dobre w takim sporcie co reprezentuje Najman z Pudzianem.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#947 Postautor: Cz@rek » 13 grudnia 2009, o 19:32

Ten tydzień może być ciekawy,ale na moje oko będzie obfitował tylko w wywiady 8)
Tradycyjnie pan Sprawka bedzie tryskał optymizmem, może jeszcze wspomni coś o zawodnikach którzy nas wystawili itp. 8)
Pojawią się też pewnie wypowiedzi zawodników...

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#948 Postautor: Łoptymista » 13 grudnia 2009, o 20:36

mam nadzieje, ze przynajmniej dzialacze to wiedza.

ja bez tej wiedzy sie obede

wiadomosc o Jacku R.podana wyjatkowo lekko. bez rodzierania szat i flekowania.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#949 Postautor: mustafa » 13 grudnia 2009, o 20:42

oby zaczęło się od Karola Barana

straho
Junior

#950 Postautor: straho » 13 grudnia 2009, o 20:43

bo Jacek nie jest jedynym żużlowcem który został na rynku, tylko trzeba ruszyć D***y i DZIAŁAĆ.
Z niczego może być tylko nic.