Lubelski klub w sezonie 2010

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
harry
Trener

Re: Lubelski klub w sezonie 2010

#901 Postautor: harry » 12 grudnia 2009, o 23:58

bartosch pisze:
Gawrzyk pisze:(...)Bedzie dobrze :lol: 8)

no ba! wszak gorzej sie nie da...

Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej. Daj im szansę.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#902 Postautor: Hans » 13 grudnia 2009, o 00:04

Do Szansy to może warto skoczyć się podszkolić, zarządzanie i rachunkowość opanować w stopniu przynajmniej średnim, bo jakieś podstawy to tam są :wink:

harry
Trener

#903 Postautor: harry » 13 grudnia 2009, o 00:07

Czy to już za późno jest dla mnie? O co chodzi z tą Szansą?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#904 Postautor: Apocalips » 13 grudnia 2009, o 00:08

Mam jedno pytanie do Harry'ego i spółki. Sprawia Wam przyjemność kopanie leżącego ?
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

harry
Trener

#905 Postautor: harry » 13 grudnia 2009, o 00:16

A kto powiedział, ze leżą?
Wydaje mi się, ze kilka osób razem ze mną starają się jeszcze od dłuższego czasu obudzić śpiących królewiczów i poprosić ( mówiąc delikatnie) ich do działania. Ale widać, ze nasze starania maja głęboko gdzieś...
Ale nadzieja umiera ostatnia.
Moze w końcu się obudzą. Jeszcze nie wszystko stracone.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#906 Postautor: _piotrusss » 13 grudnia 2009, o 00:29

Nie kwestionuję, że macie dobre zamiary. Poziom szyderstwa i ilość jadu jednak powoduje (przynajmniej u mnie) irytację. Wszyscy wiemy, że jest kiepsko, wszyscy wiemy, że kontrakty z trzonem zespołu powinny już dawno być podpisane, wszyscy wiemy, że oczekiwanie zawodników na kontakt z klubu w sprawie nowego kontraktu - i ostatecznie jego brak - jest wielkim błędem włodarzy KMŻ, wszyscy wiemy, że wypowiedzi Pana Sprawki informujące o tym, że w kolejnym tygodniu będą kontrakty po czym nastaje cisza do czasu kolejnego takiego samego wywiadu, zaczynają wywoływać śmiech (przez łzy). To wiemy. Dlatego może czas skończyć z dogryzaniem i jak to dobrze powiedział Apocalips kopaniem leżącego poprzez powtarzanie w kółko tego co jest oczywiste i wiadome. Na dodatek okrywając się sztandarem walki o żużel, walki poprzez heroiczne nawoływanie i mobilizowanie (na forum internetowym) wodzów KMŻ do podpisywania kontraktów. Owszem można, ale raz, dwa trzy... nie więcej. Bo jak wspomniałem... stajecie się na własne życzenie irytujący dla reszty użytkowników.
Ostatnio zmieniony 13 grudnia 2009, o 00:38 przez _piotrusss, łącznie zmieniany 1 raz.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

harry
Trener

#907 Postautor: harry » 13 grudnia 2009, o 00:34

Mars pisze:[ Co do budowania zespołu mamy od tego działaczy ktorzy jak widzisz starają się jak mogą , aby nie kontraktować zawodników na których nas nie stać inni tego nie rozumieli.

A i jeszcze zapomniałem dodać ( biorąc pod uwagę Twoją wyjatkową znajomość tematu), że Jacek R. miał być pierwszym i najważniejszym punktem akcji kontraktowania zawodników obecnego klubu na przyszły sezon. A że zabierali się do tego jak pies do jeża, to wyszło jak wyszło.

harry
Trener

#908 Postautor: harry » 13 grudnia 2009, o 00:41

_piotrusss pisze:. Dlatego może czas skończyć z dogryzaniem i jak to dobrze powiedział Apocalips kopaniem leżącego. .

I tu się mylisz. Szkoda, że tak późno ale jednak reakcja nastąpiła. Tylko o jeden dzień za późno...
I jeszcze raz powtórzę: jeszcze nie leżą. Polegną jak tacy jak Ty i Apocalips będziecie ich bronić. Muszą czuć oddech na plecach kibiców. Im więcej tym lepiej.
A jak nie czują się na siłach to niech otwarcie to powiedzą i dadzą sobie i nam spokój.
I mam to gdzieś czy jestem dla Ciebie irytujący czy nie. Walczę o żużel w tym mieście a nie o podobanie się Tobie i innym. Ten etap już za mną.
Ostatnio zmieniony 13 grudnia 2009, o 00:57 przez harry, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#909 Postautor: _piotrusss » 13 grudnia 2009, o 00:43

Ale ja ich nie bronię... wypisałem dokładnie co mi się nie podoba w działaniu włodarzy KMŻ i myślę, że jest to zbieżne z Twoimi obserwacjami.
Andrzej Waligórski

harry
Trener

#910 Postautor: harry » 13 grudnia 2009, o 00:48

Bardzo dobrze że jest zbieżne tylko ze zamiast atakować na forum zarządzających klubem, ze nic w zasadzie nie robią to koncentrujesz się na atakowaniu tych którzy nie zgadzaja się z tym ze zarzad nic nie robi.
To chyba zła droga

A kopanie leżącego to nastąpi w przyszłym tygodniu jak okaże się, ze straciliśmy następnego kluczowego zawodnika. Wtedy już nie zdzierżę.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#911 Postautor: _piotrusss » 13 grudnia 2009, o 01:00

harry pisze:Bardzo dobrze że jest zbieżne tylko ze zamiast atakować na forum zarządzających klubem, ze nic w zasadzie nie robią to koncentrujesz się na atakowaniu tych którzy nie zgadzaja się z tym ze zarzad nic nie robi.
To chyba zła droga
Ale czy ktokolwiek się zgadza? Po prostu jak na moje oko padło tutaj już wszystko i co jak co ale atakowanie klubu na forum codziennie tylko pogarsza samopoczucie całego środowiska kibiców, a nie mobilizuje dodatkowo działaczy, bo gdyby ktoś z klubu chciał się dowiedzieć co sądzą o ich działaniach kibice, to dowie się po przeczytaniu jednej, dwóch stron tego tematu. Nie ma tutaj dwóch frakcji... jest jedna. Frakcja osób, które są niezadowolone z działań klubu.
Andrzej Waligórski

harry
Trener

#912 Postautor: harry » 13 grudnia 2009, o 01:10

_piotrusss pisze: i co jak co ale atakowanie klubu na forum codziennie tylko pogarsza samopoczucie całego środowiska kibiców, a nie mobilizuje dodatkowo działaczy, bo gdyby ktoś z klubu chciał się dowiedzieć co sądzą o ich działaniach kibice, to dowie się po przeczytaniu jednej, dwóch stron tego tematu.

Sorry ale odczucia środowiska kibiców w ogóle sie tu nie liczą czy po prostu nie są w tym momencie ważne. Przykro mi.
Ważne jest co sfrustrowani kibice przekazują do zarządu. Bo ten akurat nie czyta forum.
I dopiero jak niektórzy kibice się wnerwią i przekażą zarządowi co o nich pisze forum to biorą sie do działania.
A kibice się denerwuja jak pisze się non stop o "nieudolności władzy podniesionej do rangi sztuki" ( cytat ze SF)

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#913 Postautor: Apocalips » 13 grudnia 2009, o 01:16

Polegną jak tacy jak Ty i Apocalips będziecie ich bronić.

Ale nikt ich tutaj nie broni! Wszystko co chcialem napisac zawarl w swoich postach piotrusss, wiec nie pozostaje mi nic innego jak sie z nim zgodzic. Ciezko jest zniesc po prostu te wszystkie posty nasycone sarkazmem, ironia i drwiną. Watpie, zeby taki sposob dzialania zdopingowal dzialaczy do pracy, a jedynie pogarsza nastroje wśród i tak już wkurzonych tą cala sytuacja kibicow.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

harry
Trener

#914 Postautor: harry » 13 grudnia 2009, o 01:33

_piotrusss pisze:Ale czy ktokolwiek się zgadza? Po prostu jak na moje oko padło tutaj już wszystko

Tu tez się mylisz. Naprawdę poruszamy tylko czubek góry lodowej tylko sygnalizując błedy, które są popełniane i błedy, na które się zanosi.Bo też nie chcemy jakieś totalnej wojny. Od kilkunastu dni robiliśmy raban alarmowani przez zawodników. To był pierwszy etap. Od kilku dni zaczęły się historie nieodwracalne czyli podpisywanie kontraktów i już wkurzyliśmy się nie na żarty. Myślę, ze nie zauważyłeś różnic miedzy tymi etapami tylko pobierznie oceniłeś, ze to jest jedno bicie piany. Dzisiaj czy raczej wczoraj nastąpiły bardzo poważne fakty, które mogą wywrócić i raczej wywrócą cały plan na przyszły sezon. A panowie władza dalej śpią, czy raczej spali bo to własnie od nas poprzez forum dowiedzieli się że ich misterny plan wziął w łeb. A to znowu było nasze ujadanie tylko inne niż poprzednie. Tylko jak ktoś rzadko odwiedza forum to nie jest wstanie tego odróżnić i wydaje mu się że my ciągle o tym samym.
Mam nadzieję, że obudzili się z jesiennego letargu i w przyszłym tygodniu naprawdę coś zaczną działać bo w styczniu to już faktycznie tylko odpady zostaną.
Ale wydaje mi się że jak nie pięciu tylko pięćdziesięciu ludzi zacznie wyrażać na forum swoje mocne niezadowolenie to te działania naprawdę wejdą w życie. Bo na przykład ostatni wywiad Sprawki to była szybka odpowiedź właśnie na to co się na forum dzieje. Tak dla uspokojenia niby ( oczywiście kompletnie się to nie udało).

harry
Trener

#915 Postautor: harry » 13 grudnia 2009, o 01:37

Apocalips pisze:. Ciezko jest zniesc po prostu te wszystkie posty nasycone sarkazmem, ironia i drwiną. Watpie, zeby taki sposob dzialania zdopingowal dzialaczy do pracy,

No to co ich zdopinguje?
Podkulamy ogony, chowamy się pod ławeczkę i czekamy co nam wysmażą?
Tylko co mają smażyć jak ogień nie włączony i nikt o jeść nie prosi bo każdy się boi urazić wielkopaństwo?

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#916 Postautor: _piotrusss » 13 grudnia 2009, o 09:15

Jeśli jest tak jak harry mówisz, że wpisy na forum działają na wyobraźnię wodzów KMŻ to zwracam honor i dopinguję do pisania, jeśli tylko ma to pomóc.
Pozostaje jednak ten problem, że Ty wiesz dużo więcej niż przykładowo ja. Ja wiem tyle, co przeczytam w wywiadach i na tym forum - Ty jak sam mówisz byłeś alarmowany przez zawodników (przynajmniej tak zrozumiałem to zdanie). Ja i wiele innych osób widzimy jedynie wierzchołek i nie mamy pojęcia o tym jak wielka jest ta góra. Dlatego, mimo iż czytam forum codziennie to widzę jedynie to co, o czym napisał pierwszy Apocaliptis. Możliwe, że gdybym miał te informacje co Ty, też by mnie nosiło. Ale problem jak pisałem jest taki, że tych informacji nie mam ja i 90% użytkowników. To powoduje wrażenie, że jest to jedynie wylewanie żalu/złości z dodatkiem sarkazmu i ironii za działania o których każdy tutaj wie i ma identycznie zdanie. A to jest niekorzystne dla i tak już bardzo kiepskich nastrojów wokół żużla.
Andrzej Waligórski

janek
Kadrowicz

#917 Postautor: janek » 13 grudnia 2009, o 09:52

A tak naprawdę wszystko zależy o jakie cele jedziemy w 2010 roku. Jeśli o czołowe miejsca w tabeli to jest już delikatnie mówiąc trochę późno na zakontraktowanie mocnych zawodników ( przynajmniej tych z nazwiskiem ).
A wiadomo, że nie zawsze nazwiska jadą, a na pewno sporo kosztują. Sądząc po żebraniu KMŻ i zaległościach finansowych to o jakieś większe cele nie zamierzają jechać. Więc zapewne jedziemy wariantem oszczędnościowym, cel = dobrze by było wygrać mecz u siebie. Ale muszą powiedzieć to publicznie np. Jedziemy tak, aby nie narobić długów i zmazać plamę z tego co działo się w ubiegłym sezonie. (Messing Gate, kary, itd.)
Także spokojnie, mają czas jeszcze aby jakiś skład "bez nazwisk" uzbierać. Fajnie by było jakby byli to młodzi zawodnicy, którzy chcą się pokazać w polskiej lidze.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#918 Postautor: Lublin_Fan » 13 grudnia 2009, o 10:56

A panowie władza dalej śpią, czy raczej spali bo to własnie od nas poprzez forum dowiedzieli się że ich misterny plan wziął w łeb. A to znowu było nasze ujadanie tylko inne niż poprzednie. Tylko jak ktoś rzadko odwiedza forum to nie jest wstanie tego odróżnić i wydaje mu się że my ciągle o tym samym.

Ich misterny plan wzial w leb bo tak zaczytali sie na tym forum czytajac niezliczone ilosc eksperckich postow, ze nie maja czasu na podpisywanie kontraktow ;)

Ja mam propozycje. Jesli stosowny jest solidny opi*** ze strony kibicow to prosze posiadajacych bezposredni kontakt z zarzadem o wykonanie ww. czynnosci telefonicznie/osobiscie a kibicom bez takiego kontaktu polecam: info@trenujzmistrzem.pl. Moze bedzie to jakas metoda na obudzenie.
Podejrzewam, ze poza kilkoma osobami (poza Harrym i Gelem) niz z Was nie probowal przekazac swoich uwag bezposrednio do klubu. Zrobcie to, mowie serio i bez zadnych aluzji. Nie badzcie tylko wirtualnymi ekspertami na forum, ktorego znaczenie jest mocno przeszacowane. Mysle, ze takie maile - napisane z glowa i w kulturalny sposob - nie wyladuja w koszu. Co innego czytac forum, komentarze pod artykulami a co innego znalesc maila na wlasnej skrzynce pocztowej. Zrobcie to, zeby widzieli bezposrednie zainteresowanie kibicow.

Sytuacja nie jest wesola, ale malo kto pamieta, ze rok temu wlasnie taki J.R. czy K.B. byli jeszcze do wziecia, kiedy prawie wszystkie kluby mialy juz zamkniete sklady. Nie pochwalam takiego stanu rzeczy bo jasne, ze byloby lepiej podpisac kontrakty jak naszybciej i wlasnie z tymi zawodnikami.
Obecnie trwaja ruchy wewnatrz drugiej ligi. Niedlugo moze sie okazac, ze braknie miejsca dla paru pierwszoligowcow i beda oni musieli wyladowac nizej. Wlasnie z takiej "promocji" mielismy naszych liderow. Dlatego uwazam, ze nie wszystko stracone, ale bezposrednie kierowanie uwag do klubu bedzie lepsze niz delirka na forum.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#919 Postautor: Łoptymista » 13 grudnia 2009, o 11:21

do kogo ten mail: info@trenujzmistrzem.pl

Lublin_Fanie mile sa te slowa pocieszenia.
Naprawde.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#920 Postautor: Lublin_Fan » 13 grudnia 2009, o 11:26

To nie sa slowa pocieszenia.

A mail wzialem ze strony kmzu. To adres do klubu
Ostatnio zmieniony 13 grudnia 2009, o 11:54 przez Lublin_Fan, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#921 Postautor: tezetomaniak » 13 grudnia 2009, o 11:46

mam nadzieje ze Baranowi w koncu bedzie mozna pogratulowac w przyszlym tygodniu nowego kontraktu. Szkoda zeby gosc czekal kolejne wieki, az w koncu zostanie na lodzie. :?
Po tym co robil dla KMZ nalezy mu sie chyba troche wiecej szacunku i jasne postawienie sprawy, a nie pieprzenie za pomoca dziennika wschodniego.

Shack
Administrator

#922 Postautor: Shack » 13 grudnia 2009, o 12:05

Łoptymista pisze:do kogo ten mail: info@trenujzmistrzem.pl

ciekawe kto jest tym mistrzem z ktorym można trenować :) Sprawka ?? :)

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#923 Postautor: Mars » 13 grudnia 2009, o 12:44

harry pisze:
Mars pisze:[ Co do budowania zespołu mamy od tego działaczy ktorzy jak widzisz starają się jak mogą , aby nie kontraktować zawodników na których nas nie stać inni tego nie rozumieli.

A i jeszcze zapomniałem dodać ( biorąc pod uwagę Twoją wyjatkową znajomość tematu), że Jacek R. miał być pierwszym i najważniejszym punktem akcji kontraktowania zawodników obecnego klubu na przyszły sezon. A że zabierali się do tego jak pies do jeża, to wyszło jak wyszło.

Widać nasi działacze się rozmyślili i podzielam ich zdanie J.R nie dla Lublina - niech zarabia w Łodzi kokosy tutaj ich nie dostanie. Zawodników jest jeszcze bardzo wielu do wzięcia więc wrzuć na luz - ci którzy nie załapią się do 1 ligi obniżą swoje warunki bardzo szybko. Działacze mają rozeznanie z obecnego sezonu co do wirtualnych kontraktów(widać mieli złych doradców) i powstały długi.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#924 Postautor: Mars » 13 grudnia 2009, o 12:58

Gawrzyk pisze:1. warunki finansowe negocjowali sami, kontrakty pisali sami, podpisywali sami.

2. co do tego argumentu ktory podnosisz. Niestety ale nie jest prawdziwy - o czym najlepiej swiadczy sprawa z Grzeskiem Knappem.

Knapp?? a co to Lublin to przytułek na odbudowanie formy??

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#925 Postautor: Mars » 13 grudnia 2009, o 13:02

janek pisze:A tak naprawdę wszystko zależy o jakie cele jedziemy w 2010 roku. Jeśli o czołowe miejsca w tabeli to jest już delikatnie mówiąc trochę późno na zakontraktowanie mocnych zawodników ( przynajmniej tych z nazwiskiem ).
A wiadomo, że nie zawsze nazwiska jadą, a na pewno sporo kosztują. Sądząc po żebraniu KMŻ i zaległościach finansowych to o jakieś większe cele nie zamierzają jechać. Więc zapewne jedziemy wariantem oszczędnościowym, cel = dobrze by było wygrać mecz u siebie. Ale muszą powiedzieć to publicznie np. Jedziemy tak, aby nie narobić długów i zmazać plamę z tego co działo się w ubiegłym sezonie. (Messing Gate, kary, itd.)
Także spokojnie, mają czas jeszcze aby jakiś skład "bez nazwisk" uzbierać. Fajnie by było jakby byli to młodzi zawodnicy, którzy chcą się pokazać w polskiej lidze.

Wkońcu jakis porządny wpis !! w 100% się zgadzam.