14.06.2009 godz. 15.00 Krosno - Lublin
Re: 14.06.2009 godz. 15.00 Krosno - Lublin
Tak, przyznaję to jest w jakiś sposób mistrzostwo świata wyprodukować taki bubel, ale stało się. Spróbuję to wyjaśnić.
Pierwsza runda prosta sprawa - tu nie można było nic spieprzyć: 1-6.2-5, 3-4. Po rozegraniu spotkań robi się normalną tabelę. Punkty duże i małe. Wiadomo, że trzy zwycięskie ekipy awansują automatycznie natomiast czwartą dobiera się na podstawie właśnie tej nowej tabeli. Zakładając np. że wszyscy wygrają u siebie to do drugiej rundy awansuje ekipa z czwartego miejsca, która bedzie miała najlepszy bilans małych punktów z dwumeczu playoffowego.
Pierwsza runda prosta sprawa - tu nie można było nic spieprzyć: 1-6.2-5, 3-4. Po rozegraniu spotkań robi się normalną tabelę. Punkty duże i małe. Wiadomo, że trzy zwycięskie ekipy awansują automatycznie natomiast czwartą dobiera się na podstawie właśnie tej nowej tabeli. Zakładając np. że wszyscy wygrają u siebie to do drugiej rundy awansuje ekipa z czwartego miejsca, która bedzie miała najlepszy bilans małych punktów z dwumeczu playoffowego.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Dzieki harry.
A ja caly czas bylem przekonany, ze po sezonie zasadniczym 1. i 2. druzyna runde odpoczywa, a jedzie 3-6 i 4-5. Potem z tych par jedna do 1., druga do 2. i mamy polfinaly...
A tu jakies tabele jeszcze
Jest jeszcze gorzej niz myslalem pierwotnie.
A ja caly czas bylem przekonany, ze po sezonie zasadniczym 1. i 2. druzyna runde odpoczywa, a jedzie 3-6 i 4-5. Potem z tych par jedna do 1., druga do 2. i mamy polfinaly...
A tu jakies tabele jeszcze
Cooper pisze:tmaciuszczak pisze:PS. świetny transparent:)
Dzieki, szkoda, ze nie pomogl w zwyciestwie.
Twoja tresc? Super, rymowanka - extra liga
No jak Olo chwali, to sie przyznam:)
Tresc moja, ale nie byloby tego transparentu, gdyby nie ciezka praca przy drukowaniu i malowaniu wlozona przez Pav'ia, Becie, Maniego i Meeshe. I wsparcia moralnego ze strony Wojteka:)
Tresc moja, ale nie byloby tego transparentu, gdyby nie ciezka praca przy drukowaniu i malowaniu wlozona przez Pav'ia, Becie, Maniego i Meeshe. I wsparcia moralnego ze strony Wojteka:)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
A ja nie namalowalem nawet kropki na koncu, a zostalem wymieniony. Sama moja obecnosc przy malowaniu jak widac wystarczyla 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Sorry Stingu, nie wymienilem, bo mnie przeciez nie bylo na malowaniu:P
Tak wiec Sting tez sie napracowal:P A meesha jak zwykle skorzystal tylko z okazji, by browara sieknac:P
Tak wiec Sting tez sie napracowal:P A meesha jak zwykle skorzystal tylko z okazji, by browara sieknac:P
Cooper pisze:KyLma pisze:
ZŁODZIEJASZEK:D POZDRAWIAM ! Czapka jest w Lublinie
Pytanie kto pierwszy komu ta czapke zabral, bo przeciez zawodnik jej nie podarowal sam...
Nikt Lenarowi tej czapki nie zabrał, spadła mu jak jechal.
Naczelny obrońca Karola Barana.
Zgoda, co nie znaczy, ze chcial ja dac kibicowi z Lublina:)
Spadla? Spadla! Czyli znalezione nie kradzione 
Ja nie napisalem, ze ktos ukradl, ale nie byl tez jej wlascicielem, wiec niech innych nie oskarza o kradziez. A to, ze akurat ten kolo z Krosna byl niezlym burakiem to inna kwestia. Z nami tez na sektorze niezly siedzial (no i na barierce-do czasu:P).
Dobra, koniec tematu proponuje.
Dobra, koniec tematu proponuje.
Cooper pisze:(no i na barierce-do czasu:P).
Naczelny obrońca Karola Barana.
Weźcie w ogole te zdjecia wyjebcie stad. Kto byl ten wie co bylo, po co tutaj porute siac?
Tez tak uwazam.
Nie byłem.harry pisze:Torsen pisze:Gdyby w XI biegu para Piszcz (joker) - Rempała przywiozła 8:1, to nie byłoby żali. A przecież takie rozstrzygnięcie było możliwe, bo obaj do tej pory (z tego, co widać w tabelkach i opisach naocznych świadków) bardzo dobrze jechali i punktowali. Moim zdaniem to była dobra decyzja, a że się nie udało, to w żaden sposób nie robi z niej decyzji złej, po prostu podjęto dobrze skalkulowane ryzyko, ale poniesiono porażkę.
Gdyby Piszcz pojechał jako rezerwa taktyczna, nie mógłby już pojechać jako rezerwa złota i chyba tyle tytułem uzasadnienia.
Byłeś na meczu? Bo po tym co piszesz to na pewno nie.
Chodzi mi tylko o to, że gdyby przyjechali na 8:1 nikt nie powiedziałby, że to była zła decyzja, a ponieważ się nie udało, to wszyscy są mądrzy. To jest komentarz w stylu Szpakowskiego: jak jest bramka, to egoistyczne zagranie było dobre, jak nie ma, to powinien był podawać.W biegu 8 Piszcz objezdża najlepszego zawodnika gospodarzy jak furmankę z sianem a trener nie wystawia go na rezerwę taktyczną w 9 biegu tylko próbuje zawodnika, który jeszcze nie jechał??? Cały stadion wiedział co trzeba zrobić. Wystawienie Piszcza w 11 biegu jak ZRT to już był łabędzi śpiew i w dodatku nieudany. (...) Jak dla mnie nie wystawienie Piszcza w 9 biegu to największa pomyłka trenera w tym roku. Mam nadzieję, ze więcej nie będzie już eksperymentował.
Torsen pisze:Chodzi mi tylko o to, że gdyby przyjechali na 8:1 nikt nie powiedziałby, że to była zła decyzja, a ponieważ się nie udało, to wszyscy są mądrzy.
Ale o czym Ty piszesz??? PODSTAWOWYM zadaniem trenera jest NIEDOPUSZCZANIE do sytuacji, w której trzeba wykorzystywać ZRT.
Rozmawiałem z różnymi ludźmi ze świata żużlowego na ten temat. Każdy z nich po przedstawieniu sytuacji między biegiem 8 i 9 był w szoku, ze trener nie wystawił Piszcza na rezerwę taktyczną. To było tak oczywiste jak 2+2=4. Tu nie ma o czym mówić. Sytuacja była oczywista na 100%. Złotą rezerwę taktyczna jeszcze można było wykorzystać. Chociażby Jacek w 13 biegu walnąłby 6!
Ja uważam, ze można było po biegu 8 myśleć jeszcze o zwycięstwie.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Ja cały czas o tym samym - że decyzja trenera sprzed biegu XI była decyzją właściwą, a fakt, że nie przyniosła powodzenia nie czyni jej niewłaściwą. Ty piszesz o o biegu IX, o którym ja się w tym temacie nie zająknąłem.harry pisze:Ale o czym Ty piszesz???
harry pisze:Torsen pisze:Chodzi mi tylko o to, że gdyby przyjechali na 8:1 nikt nie powiedziałby, że to była zła decyzja, a ponieważ się nie udało, to wszyscy są mądrzy.
Ale o czym Ty piszesz??? PODSTAWOWYM zadaniem trenera jest NIEDOPUSZCZANIE do sytuacji, w której trzeba wykorzystywać ZRT.
Rozmawiałem z różnymi ludźmi ze świata żużlowego na ten temat. Każdy z nich po przedstawieniu sytuacji między biegiem 8 i 9 był w szoku, ze trener nie wystawił Piszcza na rezerwę taktyczną. To było tak oczywiste jak 2+2=4. Tu nie ma o czym mówić. Sytuacja była oczywista na 100%. Złotą rezerwę taktyczna jeszcze można było wykorzystać. Chociażby Jacek w 13 biegu walnąłby 6!
Ja uważam, ze można było po biegu 8 myśleć jeszcze o zwycięstwie.
Jezeli mozna - mecz w Krosnie był do wygrania (bylem
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2009, o 10:30 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
Pieprzysz głupoty. Każdy mecz jest do wygrania, ale to, że pary źle ustawione to już mega pieprz.
ale żeś sie merytorycznie wysilił.