03.05.2009, Rawicz - Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
koniuszko
Szkółkowicz

Re: 03.05.2009, Rawicz - Lublin

#351 Postautor: koniuszko » 6 maja 2009, o 16:53

luCas pisze:Nie mam zamiaru bronic wczesniejszych wladz, ale to co napisales, brzmi conajmniej smiesznie. Prezydent Adas, nigdy nie zdecydowany, zawsze spozniony i bojacy sie podjac jakakolwiek decyzje. Nie wspominam juz o jego otoczeniu i innych panach budujacych roznego rodzaju tory i budowle za miejskie pieniadze. Konkludujac, obecna wladza nie jest ani lepsza, ani gorsza niz poprzednie...jest tak samo zla i nieudona.

bo tu potrzebny jest prezydent ekonomista a nie jakiś nauczyciel

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#353 Postautor: bkapusta » 7 maja 2009, o 07:42

sting126 pisze:
luCas pisze:Nie mam zamiaru bronic wczesniejszych wladz, ale to co napisales, brzmi conajmniej smiesznie. Prezydent Adas, nigdy nie zdecydowany, zawsze spozniony i bojacy sie podjac jakakolwiek decyzje. Nie wspominam juz o jego otoczeniu i innych panach budujacych roznego rodzaju tory i budowle za miejskie pieniadze. Konkludujac, obecna wladza nie jest ani lepsza, ani gorsza niz poprzednie...jest tak samo zla i nieudona.

Ale oczywiscie zgadzam sie,ze prezydent jest nie zdecydowany, spozniony, mozna mu zarzucic bardzo wiele. Ale moim zdaniem i tak jest lepszy niz poprzednik. Twoje zdanie jest inne i tutaj na pewno sie nie zgodzimy.

bkapusta pisze:sorry Stingu ale poza strefa jest w Lublinie XXX malych i srednich przedsiebiorcow, ktorym z laski swojej chociaz miasto mogloby ulzyc, a nie kopac po jajach razem z skarbowka i ZUS :)

Stawka podatku to ok. 0,70 zł za metr kwadratowy. Zakladajac,ze we wladaniu przedsiebiorcy jest 1000 m2, daje to kwote 700 zl/rok. Oszalamiajaca oplata. I bardzo znacza jest zmiana z 0,66 zl na 0,70. Nie popadajmy w skrajnosci, podatek od nieruchomosci jest bardzo niewielkim obciazeniem w budzetach firm. Rozmawiam z roznymi przedsiebiorcami, zaden nie skarzyl sie na zbyt wysoki podatek od nieruchomosci.

Nie jest to duzo ale zawsze cos - skoro mozna obnizyc - to dlaczego sie tego nie robi?

Miasto generalnie niewiele moze zeby ulzyc ludziom - podatki sa narzucone centralnie.

Ale jesli jest jeden - nawet maly podateczek - to komu z glowy korona spadnie jak sie go zmniejszy? ;) Jest jeszcze stingu kwestia oplaty za uzytkowanie wieczyste nieruchomosci - jak sprawa wyglada w Lublinie?:)

Grosik do grosika i... :)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#355 Postautor: bkapusta » 7 maja 2009, o 09:06

sting126 pisze:
bkapusta pisze:Ale jesli jest jeden - nawet maly podateczek - to komu z glowy korona spadnie jak sie go zmniejszy? ;) Jest jeszcze stingu kwestia oplaty za uzytkowanie wieczyste nieruchomosci - jak sprawa wyglada w Lublinie?:)

Szczerze nie mam pojecia :) a szukac mi sie juz nie chce ;)

Szukaj! :)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Piotrek8

#358 Postautor: Piotrek8 » 7 maja 2009, o 14:02

może i tak ale jak jest budowla to się płaci procent od wartości początkowej nawet jak już stoi 50 lat
Na zawsze Rks

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#359 Postautor: bkapusta » 7 maja 2009, o 14:30

Piotrek8 pisze:może i tak ale jak jest budowla to się płaci procent od wartości początkowej nawet jak już stoi 50 lat

% to sie placi przy uzytkowaniu wieczystym - co nie?
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
MLSpeedy
Junior

#361 Postautor: MLSpeedy » 7 maja 2009, o 20:42

a moze zamkniemy temat ?? 8)

Davv
Kadrowicz

#362 Postautor: Davv » 11 maja 2009, o 08:55

InDorka pisze:
Davv pisze: O ile porażki z Gustafssonem jakoś rozumiałem to Dziatkowiaki i inne koromysła to jakaś niedorzeczność.

Nie interesuje mnie kim jestes, ale co do diabla soba reprezentujesz, aby odwazyc sie tak napisac o innym zawodniku.Ponizasz i deprecjonujesz czlowieka tylko dlatego, ze reprezentuje klub slabszy ( w/g twoich intencji) od naszego, a mimo to wygrywal z naszymi orlami, chociaz nie powinien.
Sam jestes koromyslo i bujaj sie dalej!

A co Ty jakaś rodzina jesteś czy coś? Dziatkowiak jako żużlowiec to koromysło. Tak jak i większość składu Rawicza. Nie poniżam go jako człowiek tylko oceniam jako zawodnika, słabego bardzo zawodnika. Taki Rempała powinien go zjadać na śniadanie i tutaj uważam, że obraziłem bardziej Jacusia niż Dziatkowiaka. Może napisz petycję do moderatorów o zakaz krytykowania i oceniania słabych zawodników. No i co ma do tego klub jaki reprezentuje? Dla mnie jeśli nawet by jeździł w WTS-ie to powinien go Rempała wozić.

A co Ty sobą reprezentujesz, aby odważyć się tak napisać o innym forumowiczu? I gdzie ja się wcześniej bujałem, że mam to robić dalej?

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#363 Postautor: Bozena » 11 maja 2009, o 09:42

Davv :
Przecież cały czas się bujasz na tym swoim fotelu, więc o co się obrażasz ? :)

Davv
Kadrowicz

#364 Postautor: Davv » 11 maja 2009, o 10:24

Nie obrażam się, jestem od tego daleki. Ale na to nie wpadłem :lol: :lol: