KMŻ Lublin - Orzeł Łódź 05.04.2009

żużel w Lublinie

co to bedzie, co to bedzie?!

Czas głosowania minął 6 kwietnia 2009, o 01:02

zdecydowane zwyciestwo lublinian
34
33%
minimalne zwyciestwo lublinian
49
48%
remis
3
3%
minimalne zwyciestwo lodzian
11
11%
zdecydowane zwyciestwo lodzian
5
5%

Liczba głosów: 102

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

Re: KMŻ Lublin - Orzeł Łódź 05.04.2009

#401 Postautor: bkapusta » 6 kwietnia 2009, o 12:29

$korzen$ pisze:Jeszcze raz powtorze, tutaj chodzi juz nie o sam czysty wynik, ale styl.. ktory byl wczoraj, delikatnie mowiac, zenujacy.

Korzen rozumiem, ze Tobie chodzi o styl ale zauwaz, ze jest tu calkiem spora grupa ludzi, kttorzy albo w ramach jakiegos zartu, albo [co gorsze i bardziej prawdopodobne] calkiem serio nawoluje do zakontraktowania Piszcza czy [omatkobosko!] Truminy bo ci zawodnicy, zastepujac Jacka i Tomka R., gwarantuja nam lepsze wyniki.

Przeciez to jakies kuriozum i to conajmniej do szescianu.

Mamy juz cala dluga lawke zawodnikow o podobnym poziomie, po co nam kolejni, ktorzy nie sa lepsi?

Moze stosujac szkolna metafore, dla wielu zapewne bardziej zrozumiala: jak sie ma z matmy 3, 3, 3, 4 i 2, a chce sie uniknac 3 na koniec roku to zdobywanie kolejnych "3" z kartkowek nie poprawia naszej sytuacji. Wypadaloby dostac 5...

Czyli majac Jacka i Tomka R., Karola Barana, Tomicka, Messinga i kilku innych bez sensu jest goraczkowo rozgladac sie za Piszczem, Truminskim czy Staszkiem - bo to sa chlopaki jednego zasadniczo sortu. Ten sam poziom, potencjal...

Styl przegranej boli ale teoretycznie jest do poprawy. Treningi, treningi i jeszcze raz treningi [bo z lepsza kondycja i lepsze objezdzenie daje szanse na troche lepszy wynik]. Ew. kasa na sprzet [w co srednio wierze ale to pewnie by pomoglo bo ta liczba defektow w pierwszym meczu srednio jest pocieszajaca].

Nie ma najmniejszego sensu zalatwiac kolejnego sredniaka bo to nic nie zmieni, co najwyzej styl porazek ale sorry Korzen to poprawi tylko Twoje samopoczucie bo nie poprawi sytuacji klubu.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#402 Postautor: kilar » 6 kwietnia 2009, o 12:36

No ale kims trzeba objechac tych Gustafssonow i Sajfu cos tam 8) nie mowie, ze Piszczem... ale jezeli mowi sie o awansie, to trzeba miec takich zawodnikow, ktorzy z nimi beda nawiazywac walke, a nie odstwac o dlugosc prostej.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#403 Postautor: RadeKas » 6 kwietnia 2009, o 12:40

A sa tacy dostepni?
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

owen1989
Senior

#404 Postautor: owen1989 » 6 kwietnia 2009, o 12:41

Dokladnie tak.... brakuje nam jednego pewniaka ktory by przyjechal na mecz i trzasnal bez wzgledu na to z kim jedziemy jakies 13pkt. Narazie wyglada na to ze mamy druzyne sredniakow. :?

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#405 Postautor: bkapusta » 6 kwietnia 2009, o 12:43

kilar pisze:No ale kims trzeba objechac tych Gustafssonow i Sajfu cos tam 8) nie mowie, ze Piszczem... ale jezeli mowi sie o awansie, to trzeba miec takich zawodnikow, ktorzy z nimi beda nawiazywac walke, a nie odstwac o dlugosc prostej.

No kims by wypadalo, ale sorry tu raczej nie Piszcz jest potrzebny.

Patrzac na wyniki pary G&S z Orla to raczej przychodzilby mi na mysl Peter niz Piszcz.

Teraz to juz na rynku raczej pozamiatane i nikogo o "parametrach" gwarantujacych konkretne wyniki nie wypozyczymy raczej.

Pozostaje liczyc na Barana i Howe oraz poprawe formy/sprzetu pozostalych.

Optymista to ja nie jestem. Jak sie zaczyna, w tak waznym meczu, od takich wynikow to o czyms to jednak swiadczy. Nasi odstaja od Orla i warto sie z ta mysla oswoic. II liga sie zmienila od kiedy tu bylismy ostatni raz. Poziom ma jak I za czasow Sipmy.

O ile jeszcze mozna liczyc na poprawe formy fizycznej, ambicji i objezdzenia to martwi mnie sprzet. Sezon sie zaczyna, a nasi sa juz "w plecy" Tomek zatarl 3 silniki, Jacek to poszedl chyba w ilosc nie jakosc, pozostali chyba sa pozbawieni porzadnego zaplecza sprzetowego... A kasy na inwestycje to klub raczej nie ma.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#406 Postautor: kilar » 6 kwietnia 2009, o 12:55

RadeKas pisze:A sa tacy dostepni?

Wiadomo, ze teraz to jest loteria, bo zawodnicy cos gwarantujacy jezdza w innych klubach. Lecz mozna obejsc to i poprostu zainwestowac konkretne pieniadze w silniki. Trzeba podjac jakies dzialania, bo wyjazdy jeszcze bardziej pokaza te braki.

bkapusta pisze:Pozostaje liczyc na Barana i Howe oraz poprawe formy/sprzetu pozostalych.

Dokladnie jest jeszcze szansa, ze oni pokaza sie z duzo lepszej strony. Ale niestety to i tak nie zmienia faktu, ze - tak jak napisalem wyzej - trzeba wpakowac pieniadze w sprzet.

Nie wiem, moze klub powinien "udzielic kredytu" na zakup sprzetu, ktory potem zostalby splacony dobrymi wynikami. Na pewno to bardzo optymistyczne podejscie, ale cos trzeba robic, bo bedziemy tylko ligowym sredniakiem... a przeciez chyba nie o to chodzi.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#407 Postautor: bkapusta » 6 kwietnia 2009, o 13:00

kilar pisze:
RadeKas pisze:A sa tacy dostepni?

Wiadomo, ze teraz to jest loteria, bo zawodnicy cos gwarantujacy jezdza w innych klubach. Lecz mozna obejsc to i poprostu zainwestowac konkretne pieniadze w silniki. Trzeba podjac jakies dzialania, bo wyjazdy jeszcze bardziej pokaza te braki.

bkapusta pisze:Pozostaje liczyc na Barana i Howe oraz poprawe formy/sprzetu pozostalych.

Dokladnie jest jeszcze szansa, ze oni pokaza sie z duzo lepszej strony. Ale niestety to i tak nie zmienia faktu, ze - tak jak napisalem wyzej - trzeba wpakowac pieniadze w sprzet.

Nie wiem, moze klub powinien "udzielic kredytu" na zakup sprzetu, ktory potem zostalby splacony dobrymi wynikami. Na pewno to bardzo optymistyczne podejscie, ale cos trzeba robic, bo bedziemy tylko ligowym sredniakiem... a przeciez chyba nie o to chodzi.

A i tu sie zgadzam w 100%.

Pytanie tylko czy znajdzie sie kasa w Lublinie na inwestycje...
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
suchy1613
Szkółkowicz

#408 Postautor: suchy1613 » 6 kwietnia 2009, o 13:16

Relacja z meczu,wypowiedzi trenerów i zawodników:
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /909063844
Widać, że przygotowanie toru pasowało - "Frankowi ".
Przyjemnie było oglądać jazdę młodego Gustafssona .Waleczny jak ojciec :)

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#409 Postautor: RadeKas » 6 kwietnia 2009, o 13:34

Eh a jak u nas jezdzil Franio to zawsze za malo pilski byl ten nasz nieszczesny tor :lol: 8) .
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Susic
Junior

#410 Postautor: Susic » 6 kwietnia 2009, o 13:59

Ja mam dwa pytania:
1. Czy ktoś wie dlaczego w 15 biegu Filinow nie mógł zastapić Andreasa po jego taśmie?
2. Ile było kibiców? Pojawiają się w relacjach liczby 4-5tys. ja sądzę, że było zdecydowanie wiecej - ok. 2/3 pojemności stadionu. Jeśli pojemność to 12tys., to myślę, że mogło być jakieś 7-8 tys. Są gdzieś jakieś fotki z meczu pokazujące trybuny?
Mateusz Borowicz o jeździe na przyczepnej nawierzchni: "Lubię czuć motocykl, to że parzy mnie w tyłek i jedzie do przodu."

meesha
Trener
Kontakt:

#411 Postautor: meesha » 6 kwietnia 2009, o 14:24

1. Czy ktoś wie dlaczego w 15 biegu Filinow nie mógł zastapić Andreasa po jego taśmie?

Ja nie wiem choc od godziny wczytuje sie w regulamin :/ Art. 774, 771 i 769 dotycza tej konkretnie sytuacji: http://www.pzm.pl/userfiles/2009-pliki/ ... 009err.pdf
Pomijam zupelnie fakt, ze regulamin mowi o wykluczeniu zawodnika za dotkniecie tasmy przednim kolem a na filmiku z MMLublin widac wyraznie ze Messing zerwal tasme... blotnikiem, a kolem jej nie dotknal :P

ja sądzę, że było zdecydowanie wiecej - ok. 2/3 pojemności stadionu. Jeśli pojemność to 12tys., to myślę, że mogło być jakieś 7-8 tys
Stadion nie ma 12 tysiecy miejsc. Na sektorach z krzeselkami jest ok. 800 miejsc na kazdym (takich sektorow jest 6 jesli dobrze pamietam), na pozostalych lacznie max. 5 tysiecy. Jesli lacznie wyjdzie 10 tysiecy to wszystko... Z mojej pobieznej analizy wynika, ze bylo wczoraj jakies 4 tys. ludzi, a moze nawet troche mniej.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#412 Postautor: Lublin_Fan » 6 kwietnia 2009, o 14:31

Wstyd, wstyd, wstyd. Jaki wstyd???
Ludzie, to sa realia drugiej ligi. Ta liga tak po prostu wyglada. Tu jezdza outsiderzy, ktorzy nie maja szans na zalapanie sie gdziekolwiek w pierwszej lidze. Tu nie ma asow. Myslicie, ze w pozostalych ekipach jezdza sami specjalisci z zelazna kondycja i pelnym swietnego sprzetu garazem? Oczywiscie, ze nie. Wybitnych zawodnikow jest w tej lidze tylko kilku. A wy od razu czujecie sie obrzygani, obsrani czy ogolnie oblani roznymi innymi wydzielinami ;). Na samym poczatku sezonu trafilismy na druzyne, ktora jest na duzo wyzszym poziomie. Byli lepsi i szybsi. Ale to Lodz - glowny kandydat do awansu. Henrik Gustafsson wiedzial jak przygotowac syna do kazdego biegu, Denis mial fury od Emila a reszta ekipy dorzucila po kilka punktow i mecz wygrany.

Bardzo dobrze, ze tak dotkliwa porazka przytrafila sie juz na starcie ligi. To sprowadzi paru gwiazdorow na ziemie. Moze jakies dodatkowe treningi i korekta tego co dotychczas bylo robione, moze jakies sparingi? Po tej porazce nic zlego sie nie dzieje. Sa dwa tygodnie na przygotowanie sie do kolejnego ciezkiego meczu. Dramat bedzie jak przegramy z Miszkolcem. Teraz to byl tylko zimny prysznic, ktory musi pomoc.

janek
Kadrowicz

#413 Postautor: janek » 6 kwietnia 2009, o 16:13

Dziwne ,coś Harry nie wypowiada się co do meczu??

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#414 Postautor: grzesieck » 6 kwietnia 2009, o 16:20

pewnie pije z Davvem i dlatego obaj nic nie napisali jeszcze ;)
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#415 Postautor: sadychor » 6 kwietnia 2009, o 16:25

bkapusta pisze:W takim razie ja jestem cholernym ignorantem(...)

No ba :D
Mecz w wykonaniu lubelskiego teamu bezbarwny jak spirytus. Klapanie gazem w polowie prostej, zero taktyki(trudno nazwac taktyka zajechanie drogi Gustafssonowi), sprzet mizerny, kondycja slabiutka. Wspominajac czasy I-ej ligi to my wtedy ogladalismy zuzel. Teraz to sa ogryzki. Kilku zawodnikow z dwoch druzyn smiga (wczoraj lacznie gora trzech), reszta to padaka.
Slyszalem juz kilka teorii na temat przyczyn porazki. Jak sie jest cienkim i nie ma sily ognia to wszystko przeszkadza. Narazie (w takim zestawieniu) jestesmy ciency i tyle, pol skladu do wymiany, tylko czy jest na kogo wymieniac?
Co do tematu Piszcza-jeśli byłaby szansa, trzeba by go brac. Gowno sie w czlowieku gotuje jak slyszy w polowie prostej zamykana manetke gazu.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Ge(L)o
Trener

#417 Postautor: Ge(L)o » 6 kwietnia 2009, o 16:34

Ale 2. miejsce nam nic nie daje, bo nie ma w I lidze druzyny, ktora moglibysmy pokonac w barazu. Dlatego w playoffach z Lodzia trzeba bedzie wziac srogi rewanz.

dobek
Senior

#418 Postautor: dobek » 6 kwietnia 2009, o 16:37

Byli ze mną "nowi" kibice żużlowi i powiem szczerze byli mało optymistycznie nastawieni na następny mecz.... Panowie gdzie te obietnice się pytam ze spotkania z przed sezonu? Zero kondycji,waleczności a o motocyklach nie wspomnę.Przykro było na to patrzeć,mówi się trudno i czekam na następny mecz (bo trzeba być na dobre i złe) nie wiem tylko czy przyjdą moi znajomi... :(

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#419 Postautor: Mars » 6 kwietnia 2009, o 17:39

a tak reklamowali Jacusia jaki to bedzie lider i co teraz Harry powiesz lepszy od naszych Piszczów i Truminskich??? jeszcze macie czas do play-off aby zmadrzec i zrobic co nalezy . To jest wstyd zeby gwiazdki z Rzeszowa mialybyc liderami w naszej druzynie kto na to g....o bedzie chodzil?? mamy powtorke ze skladu Kasinskiego dziekujemy!!

P.S Jak wygramy z Łodzia na wyjezdzie to wtedy stawiam wam krate vodki ale wiadomo jak bedzie tym co mamy z 30 nie wyjdziemy. I niema co sie podniecac ze wygramy z Rawiczem czy Opolem . Miszkolc w pelnym skladzie pojedzie nas tak samo jak Łódz przez 2 tyg kondycji sie nie wyrobi olali nas pewni zawodnicy poczuli sie gwiazdami.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

moko

#420 Postautor: moko » 6 kwietnia 2009, o 17:43

janek pisze:Dziwne ,coś Harry nie wypowiada się co do meczu??

I dobrze że tego nie robi bo od sztucznie nadętego PR-a zbiera mnie na wymioty. Wystarczająco już Pan Prezes gadał od rzeczy w magazynie sportowym tj. o kolacji i odprawie pomeczowej.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#421 Postautor: kilar » 6 kwietnia 2009, o 17:57

Mars pisze:P.S Jak wygramy z Łodzia na wyjezdzie to wtedy stawiam wam krate vodki

Po 1 - zapisac to, zeby byl dowod 8)
Po 2,3,4,5 - wypozyczyc Stachyre, Staszka, przeprosic sie z Piszczem, Rempale dac rakiete 8)
Po 6 i najwazniejsze - impreza u Marsa :lol:

PS :wink:

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#422 Postautor: Mars » 6 kwietnia 2009, o 18:00

Niema problemu mozemy pic na wyjezdzie ta krate. Demolki w domu nie przewiduje;)
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#424 Postautor: sadychor » 6 kwietnia 2009, o 20:42

Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji