KMŻ Lublin - Orzeł Łódź 05.04.2009

żużel w Lublinie

co to bedzie, co to bedzie?!

Czas głosowania minął 6 kwietnia 2009, o 01:02

zdecydowane zwyciestwo lublinian
34
33%
minimalne zwyciestwo lublinian
49
48%
remis
3
3%
minimalne zwyciestwo lodzian
11
11%
zdecydowane zwyciestwo lodzian
5
5%

Liczba głosów: 102

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

Re: KMŻ Lublin - Orzeł Łódź 05.04.2009

#76 Postautor: Erwin » 22 marca 2009, o 15:47

Lublin_Fan pisze: Inna kwestia, ze to tylko sport i wszystko wyjasni sie na torze.

Niektórzy o tym zapominają jak widać. Zamiast cieszyć się, że odrodził nam się speedway nad Bystrzycą to jeszcze przed pierwszym meczem zaczynają wybrzydzać i co gorsze przyklejać zawodnikom funkcję "zapchaj dziury" :? W swoich trzeba wierzyć, w innym wypadku wychodząc 5 kwietnia na mecz należało by zabrać ze sobą szalik Orła.

Awatar użytkownika
rieper
Junior

#77 Postautor: rieper » 22 marca 2009, o 15:50

Lublin_Fan pisze:

Jesli maja byc problemy z Klimkiem (a pewnie beda) to nie ma sie co meczyc. Na pewno zajda sie inni, ktorzy chca sie pokazac w polskiej lidze.

Masz kogos na mysli? Zrobmy jakas napinke :)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#78 Postautor: istred » 22 marca 2009, o 16:17

Bez przesady, jak ktoś próbuje trzeźwo ocenić skład, to już nie może wierzyć w drużynę?

Ja też uważam Barana za zapchajdziurę. Gość miał jeden udany sezon, dobrych parę lat temu i tyle. Drugą wielką niewiadomą, o którą jednak trochę mniej się obawiam to Tomek Rempała. U niego pociesza to, że ponoć się dobrze prezentował w Szeged.
Nie chcę jeszcze przed sezonem wytykać błędów kierownictwu, ale postąpili dość ryzykownie kotraktując tak małą liczbę Polaków. O ile pamiętam, jesteśmy skazani na jazdę trójki z Klimek/Michaluk/Baran/T.Rempała. W przypadku kontuzji, albo bardzo prawdopodonym braku formy robi się nieciekawie.

A co do Piszcza Gawrzyku, to nie przytaczaj w kółko tego wywiadu. Wierz bardzo dobrze, że nie tacy zawodnicy jak Piszcz zmieniali zdanie. I jego stanowisko nie jest powodem dla którego Piszcz u nas nie jeździ.

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#79 Postautor: Erwin » 22 marca 2009, o 18:01

Oczywiście, że może wierzyć, trzeźwo oceniać też należy. Ja jednak nie odważyłbym się nazwać żadnego zawodnika "zapchaj dziurą" przed sezonem. Tym bardziej, że jedziemy na II froncie.

janek
Kadrowicz

#80 Postautor: janek » 22 marca 2009, o 18:07

Już 5 kwietnia okaże się kto co sobą reprezentuje, fakt faktem że przez brak treningów = prezentacji na torze, trener może mieć ciężki orzech do zgryzienia typując skład. Wierząc w http://www.twojapogoda.pl/16dni.htm może uda się w porę doprowadzić tor do ładu i jeszcze solidnie potrenować przed meczem z orłem.
Mnie osobiście najbardziej martwi brak jazdy Michaluka i Klimka. Reszta jako Prawdziwi zawodowcy powinni być przygotowani do sezonu. (Pierwszego meczu)

Davv
Kadrowicz

#81 Postautor: Davv » 22 marca 2009, o 19:24

Gawrzyk pisze:Frankow, Burza, Erikson. To ten sam poziom co Czesi.

Jeśli masz na myśli "naszych" Czechów to się nie zgodzę.

Freddie Eriksson - 2,348
Mariusz Franków - 2,162
Stanisław Burza - 2,121
Piotr Dym - 1,188 (I liga)
Zdenek Simota (Czechy) - 2,167 (niesklasyfikowany)
Maciej Piaszczyński - 0,688 (I liga - niesklasyfikowany)
+ jakiś tam junior (kolejność przypadkowa)

Jacek Rempała - 1,222 (Ekstraliga)
Karol Baran - 1,136 (I liga - niesklasyfikowany)
Tomasz Rempała - 1,824
Hynek Stichauer (Czechy) - 1,729 - weźmy pod uwagę, że skończył wiek juniora
Lubos Tomicek (Czechy) - 1,696
Rafał Klimek - NS
Jonas Messing (Szwecja) - NS

Średnia wyraźnie pokazuje różnicę. Jeszcze, gdyby jechał Howe to jakoś przyzwoiciej by to wyglądało, a tak to jednak nasza drużyna wydaje się słabsza. Nie oszukujmy się - Eriksson, Franek, Burza to na II ligę niezłe wymiatacze, którzy mogą robić komplety. Do tego, wydaje mi się nie gorszy - Dym + jakiś tam piąty senior i Piach na juniorze, który potrafi jeździć i z naszymi Klimkiem i Michalukiem zapewne będzie robił co chciał. U nas tak jak już chyba Cooper napisał - Jacek R. i długo, długo nic. Treningi w Szeged to średni wyznacznik formy. Jeśli pojechali by tam jakiegoś spara to można by porównywać. U nas może być tak, że dwóch - trzech zaskoczy i będzie fajnie, ale co jeśli nie sprawdzi się żaden. Tomicek pokazywał już nie raz, że ma papiery na jazdę na wyższym niż 2 liga poziome, ale to nie jest pewniak. Rempała, Stichauer to nawet na 2 ligę zawodnicy przeciętni, którzy mogą jednak zaskoczyć. Do tego zagadka - Baran. Może robić zarówno komplety 3 jak i 0. Reasumując - w Łodzi jest 3 silnych pewniaków i 2 linia na przyzwoitym poziomie. U nas Jacek Rempała i 6 znaków zapytania.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#82 Postautor: Regdal » 22 marca 2009, o 19:42

A co do Piszcza Gawrzyku, to nie przytaczaj w kółko tego wywiadu. Wierz bardzo dobrze, że nie tacy zawodnicy jak Piszcz zmieniali zdanie. I jego stanowisko nie jest powodem dla którego Piszcz u nas nie jeździ.

A mnie się wydaje,że Piszcz jeździłby u nas w 2 lidze.Problem w tym, że jego nikt tu nie przewiduje w składzie.Nie chcę niczego sugerować,ale zapewne mają do niego jakieś uprzedzenia z lat ubiegłych.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#84 Postautor: Regdal » 22 marca 2009, o 20:15

A co te osoby miały wspólnego z żużlem w latach kiedy jeździł w Lublinie Piszcz ? Cyba nie trafiłeś,albo nie chciałeś trafić z tymi nazwiskami.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Davv
Kadrowicz

#86 Postautor: Davv » 22 marca 2009, o 20:22

Gawrzyk pisze:
Jeśli masz na myśli "naszych" Czechów to się nie zgodzę.

Twoje prawo. Ja uwazam ze stac ich na taka sama jazde jak Burza, Frankow czy Erikson.
A czy sie uda? Byc moze. Takie mam zdanie 8)

Naprawdę wierzysz, że Hynek będzie przywoził po 12 i więcej punktów? Na Tomicka to przyznam, że po cichu i ja liczę (w końcu uczestnik kilku turniejów GP), ale Hynek to dla mnie co najwyżej będzie przywoził to co Łodzianie, ale minus 10 pkt

Gawrzyk pisze:no to wlasnie o tym mowie.
skoro osob ktore decyduja teraz o skladzie tutaj nie bylo to skad moga miec uprzedzenia ktore sugerujesz?

Nie powiesz, że Ty i harry nie sugerujecie/rozmawiacie/podpowiadacie* z tymi/tym trzem/a panami

* niepotrzebne skreślić

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#87 Postautor: Regdal » 22 marca 2009, o 20:33

Gawrzyk pisze:no to wlasnie o tym mowie.
skoro osob ktore decyduja teraz o skladzie tutaj nie bylo to skad moga miec uprzedzenia ktore sugerujesz?

A "doradcy", przecież bez nich ci nowi ludzie nie daliby rady.

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
Kubator

#88 Postautor: Kubator » 22 marca 2009, o 20:45

Jacek Rempała - 1,222 (Ekstraliga)
"Davv" napisze sobie w "" ... bo chyba człowieku nie wiesz co piszesz .. mnie nie irytuje że ty na każdym kroku starasz się udowadniać wszystkim że najlepiej to się po łożyć i kwiczeć ... mnie irytuje że Ty jesteś h% wiedzącym ekspertem !!!!

Davv
Kadrowicz

#89 Postautor: Davv » 22 marca 2009, o 20:48

Nie kumam nic z tego co napisałeś...

Mnie irytuje, jak ktoś nie przeczyta tego co napisał, a później nie wiadomo o co mu chodzi.

Awatar użytkownika
Kubator

#90 Postautor: Kubator » 22 marca 2009, o 20:50

no widzisz w podstawówce uczyli czytać !!!

http://www.youtube.com/watch?v=7D1AEr8pkF0

Speedway Fan
Senior

#91 Postautor: Speedway Fan » 22 marca 2009, o 20:55

Naprawdę wierzysz, że Hynek będzie przywoził po 12 i więcej punktów? Na Tomicka to przyznam, że po cichu i ja liczę (w końcu uczestnik kilku turniejów GP), ale Hynek to dla mnie co najwyżej będzie przywoził to co Łodzianie, ale minus 10 pkt
patrzac na post cytowany przez ciebie wynika, ze Frankow ma robic tez 12. A skad wiesz ile bedzie wozil punktow jasnowidz?

Davv
Kadrowicz

#92 Postautor: Davv » 22 marca 2009, o 21:01

Nie wiem, ale przypuszczam na podstawie jego postawy w poprzednim sezonie. Franek miał średnią 2,162, a nasz Czech 1,729 - gdzie jeździł jako junior. To jest tylko moje zdanie, jeśli rzeczywistość okaże się inna nie popłaczę się.

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#93 Postautor: Apocalips » 22 marca 2009, o 21:33

Takie gadki nie mają najmniejszego sensu jak dla mnie, bo kazdy moze to co piszesz interpretowac po swojemu. Dla mnie np. fakt, że Hynek mial srednia 1,7 jako junior oznacza, ze w tym sezonie jego srednia moze wzrosnac gdyz rozwija sie, ma juz wiecej doswiadczenia i z roku na rok powinien jezdzic coraz lepiej. Frankow natomiast juz powyzej pewnego (fakt niezlego jak na II lige) poziomu nie pojedzie. Dlatego najlepiej jak wstrzymamy sie z takimi sądami do 3-4 kolejki ligowej, wtedy bedziemy mieli przynajmniej jakies podstawy do dyskusji, bo srednia biegowa z zeszlego sezonu to zaden wykladnik...
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#94 Postautor: Cooper » 22 marca 2009, o 21:55

Tyle, ze juniorom po przejsciu w seniorke srednia zazwyczaj spada...
Ja z tym postem Davv'a sie zgadzam, bo rzeczywiscie troche jest tak, ze jest Jaca i 6 znakow zapytania. Czesi-niewiadoma (moze sie Lubos odrodzi moze nie), Angole-niewiadoma (moze Howe przyjedzie, moze nie), juniorzy-niewiadoma (moze Klimek bedzie jezdzil, a moze nie). Takei sa fakty. Troche jest tak jak przed sezonem 2007 gdy wiadomo bylo, ze na Sledzia mozna na bank liczyc, a reszta "sie okaze". Okazalo sie, ze Jelen zajebiscie wypalil, z innymi bywalo roznie rozniscie....(no, moze oprocz w miare rownego Piszcza), a potem przyszla kontuzja Darka...
Nie bede nawet pisal jakie mysli sie w tym momencie nasuwaja (zeby nie cytowac pewnego pana "czy beda w tym roku kontuzje?"), ale mam nadzieje wielka, ze przynajmniej jeden Angol i przynajmniej jeden Pepik solidnie wypala, bo inaczej bedzie kupa.

I, zeby nie bylo, ciesze sie niezmiernie z powrotu zuzla do Lublina i ze sponsoringu RedStara i w ogole, ale juz minal ten czas bezkrytycznej euforii i w koncu mozemy zaczac chyba zachowywac sie jak kibice i prowadzic rozne dywagacje, spekulacje itp., bo od tego jest przeciez forum.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#95 Postautor: kilar » 22 marca 2009, o 21:58

Po meczu w Lublinie srednia Franka bedzie oscylowac w granicy 1,3. On tu nigdy sobie nie radzil, wiec moze przyjechac tutaj nawet jako megagwiazda 2 ligi, a i tak walnie cos w granicy 5-7 pt. Takie jest moje zdanie.
Burza... ciezko cokolwiek powiedziec, moze zaskoczyc, moze umoczyc. Eriksson nigdy tu nie jezdzil, wiec na jakiej podstwie ma przyjechac i walnac zalozmy min. ta dyche ? To nie jest zaden Pedersen, ze popatrzy na tor, dobierze przelozenie i jazda po komplet.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#96 Postautor: papi » 22 marca 2009, o 22:04

Apocalips pisze:Dlatego najlepiej jak wstrzymamy sie z takimi sądami do 3-4 kolejki ligowej, wtedy bedziemy mieli przynajmniej jakies podstawy do dyskusji, bo srednia biegowa z zeszlego sezonu to zaden wykladnik...

to jaki mamy przyjac wykladnik? na jakiejs podstawie trzeba osadzac. To co robi Complin to zenada i bez wzgledu na to, ze wyniki z Anglii niekoniecznie przekladaja sie na te w Polsce to wolalbym tego zawodnika u nas nie sprawdzac. Dlatego uwazam, ze wyniki z zeszlego sezonu i obecne wyniki z Anglii to jedyne na podstawie czego mozemy wyciagac jakiekolwiek wnioski.

Natomast co do porownania sil to niestety musze przyznac racje. Na papierze Lodz jest mocniejsza i to sporo, przede wszystkim ma solidnych krajowcow i po nich wiadomo czego sie spodziewac. Jesli pojedziemy w takim skladzie jaki mamy to uwazam ze baraze to max na co nas bedzie stac, chociaz chcialbym sie mylic, a jeszcze bardziej chcialbym dobrego Polaka na wypozyczenie, ktory pozwolilby zmienic zdanie :)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#97 Postautor: Cooper » 22 marca 2009, o 22:10

Tez uwazam, ze jesli sytuacja finansowa pozwoli, to trzeba bedzie sie w okienku dozbroic i poszukac jakiegos Polaka w I lidze albo i w extra. Na play-offy taki jak znalazl.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Davv
Kadrowicz

#98 Postautor: Davv » 22 marca 2009, o 22:15

Cooper pisze: Ja z tym postem Davv'a sie zgadzam

Wreszcie ktoś :)

Cooper pisze:I, zeby nie bylo, ciesze sie niezmiernie z powrotu zuzla do Lublina i ze sponsoringu RedStara i w ogole, ale juz minal ten czas bezkrytycznej euforii i w koncu mozemy zaczac chyba zachowywac sie jak kibice i prowadzic rozne dywagacje, spekulacje itp., bo od tego jest przeciez forum.

Dokładnie. Po to każdy ma główkę i czasem nawet troszkę rozumku, żeby rozmawiać, dyskutować. Są jakieś fakty, na podstawie których można wywnioskować to jak pojadą konkretni zawodnicy. Średnia z poprzedniego sezonu, postawa w innych ligach i sparingi pozwalają ocenić potencjał zawodnika. Oczywiście, że może zdarzyć się tak, że taki Hynek będzie robił same "trójki", ale jeśli jako junior nie robił nawet samych "dwójek" w tej samej lidze, jeśli w Anglii w kilkunastu biegach zrobił 2 czy 3 pkt, jeśli przechodzi z wieku junior do seniora co nie jest łatwe dla wielu lepszych od niego, to wówczas można sądzić, że nie jest kolorowo. Jakie są fakty, które mogą przemawiać za jego dobrą postawą? Ja nie widzę, żadnych, nawet naszego toru na oczy nie widział.

Do każdego zawodnika można coś napisać, każdy coś tam może obiecywać. Ja nigdzie nie napisałem, że uważam, że np. Hynek będzie jeździł tak, a nie inaczej bo mi się tak zdaje. Na wszystko są fakty, które każdy może zinterpretować na swój sposób. Ja to odczytuje tak, ktoś inny inaczej.

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#99 Postautor: Speedway » 22 marca 2009, o 22:21

Z tych Anglikow najbardziej licze na Halla. Ale i on raczej liderem nie zostanie, moze chociaz dostarczy emocji swoimi akcjami? Karol Baran to duza niewiadoma i mam o niego spore obawy.
Lodz ma nad nami ta przewage ze posiada sporo solidnych krajowcow, a to w polskiej lidze zawsze atut. Nie ma niespodziewanych problemow z terminami, tzw. logistyka i silnikow przywiezionych na mecz "w reklamowce". Ciesze sie ze mamy chociaz tych dwoch Czechow i Filinowa bo to "prawie jak krajowcy" - moga sie okazac cenni. Jednak gdyby byla szansa na dodatkowego Polaka (nie Karola) byłoby super. Jest na rynku Krystian Klecha, który "chce jezdzic w 1 lidze". Po pewnym czasie pewnie zmięknie, trzeba by badać temat :>
Obrazek

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#100 Postautor: czaszka » 22 marca 2009, o 23:56

Ja natomiast jakos spokojny jestem i o Tomka Rempale i o Tomicka czy nawet o Barana. Mysle ze, Jacek bedzie mial Tomka na oku i ze beda sobie pomagali jak inni brejdacy o tych samych imionach rodem z Bydgodszczy ;) Tomicek mysle ze akurat na lubelskim torze moze byc mocny, podobnie Baran, ktory w Lublinie przewaznie mocno punktowal. Poki co kompletnie nie mam zadnego zaufania do Angoli. Co do Łodzi, fakt Franek wymiatacz w drugiej lidze byl w tamtym roku, ale w tym liga szykuje sie mocniejsza a wiec nie wierze ze moze on wykrecic tak wysoka srednia jak w ubieglym roky. Zreszta jak sobie przypomne jego wyczyny na motocyklu kiedy wygladal jak jakis paraolimpijczyk to w ogole nie wiem jak on wykrecil jakakolwiek srednia :lol: