Marketing mix w klubie żużlowym

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Speedway-Mati
Zawodowiec

Re: Marketing mix w klubie żużlowym

#76 Postautor: Speedway-Mati » 25 stycznia 2009, o 14:03

Davv pisze:http://pl.wikipedia.org/wiki/Vlepka

Sens Vlepki jest taki, że ma ją być widać. Robiona dla samego posiadania to już nie jest Vlepka.

...Nie ma to jak wikipedia :lol: :twisted:
Ok jeśli, większość jest przeciw vlepkom, to obędzie się bez vlepek :wink:

Pozdrawiam.
Obrazek

Awatar użytkownika
piv
Junior

#77 Postautor: piv » 25 stycznia 2009, o 16:04

Dobra najwazniejsze narazie to chyba promocja klubu. czyli wizytowki, kalendarze, plakaty itp. Jednak te rzeczy powinien robic klub.. co do kibicowskich gadzetow to raczej nikt sie tego nie podejmie ;D ja mam plan zasponsorowac sobie kilka gadzetow typu koszulka polo, otwieracz do piwa, kufel, kilka dlugopisow czy inna pierdolka z logiem i napisem cos w stylu "Speedway Motor Lublin". Jesli ktos bedzie chcial to sie podczepi bo na wieksza skale to ciezko bedzie aby ktos chcial sie za to zabrac ;)

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#78 Postautor: bkapusta » 25 stycznia 2009, o 16:20

piv pisze:Dobra najwazniejsze narazie to chyba promocja klubu. czyli wizytowki, kalendarze, plakaty itp. Jednak te rzeczy powinien robic klub.. co do kibicowskich gadzetow to raczej nikt sie tego nie podejmie ;D ja mam plan zasponsorowac sobie kilka gadzetow typu koszulka polo, otwieracz do piwa, kufel, kilka dlugopisow czy inna pierdolka z logiem i napisem cos w stylu "Speedway Motor Lublin". Jesli ktos bedzie chcial to sie podczepi bo na wieksza skale to ciezko bedzie aby ktos chcial sie za to zabrac ;)

E tam piv na koszulki i szaliki byli chetni zeby zrobic zbiorke i zamowienie. Jesli cos takiego bedzie to ja chetnie biore kubki, koszulke polo i ew. jakies inne drobnostki ;-)

Jak nie bedzie to sam sobie zaprojektuje i zamowie :P
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

kaytooh

#79 Postautor: kaytooh » 25 stycznia 2009, o 16:24

Szczerze powiedziawszy to ja z dziką radością podjąłbym się tego zadania.
Obrazek

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#80 Postautor: bkapusta » 25 stycznia 2009, o 16:28

kaytooh pisze:Szczerze powiedziawszy to ja z dziką radością podjąłbym się tego zadania.

No to zią na co czekasz? :>
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#81 Postautor: KosaRKS » 25 stycznia 2009, o 16:28

Pamiętajcie, że żeby jakaś firma przyjęła projekt koszulki itp., to musi być zapisany w .cdr lub .svg
Naczelny obrońca Karola Barana.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#82 Postautor: Cooper » 25 stycznia 2009, o 16:36

bkapusta pisze:
kaytooh pisze:Szczerze powiedziawszy to ja z dziką radością podjąłbym się tego zadania.

Hmm, na nowe logo?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

kaytooh

#83 Postautor: kaytooh » 25 stycznia 2009, o 16:37

Niekoniecznie :) Wiem, bo już robiłem rodzince okolicznościowe koszulki. Ale miło byłoby gdyby ktoś kto zna się na grafice wektorowej pomógł od czasu do czasu. Bo ja w Photoshopie sobie radze, ale Illustratora (for example) bardzo słabo czaję.
A czekac trzeba, bo nie ma logo. ;)
Obrazek

meesha
Trener
Kontakt:

#84 Postautor: meesha » 25 stycznia 2009, o 16:38

piv pisze:Dobra najwazniejsze narazie to chyba promocja klubu. czyli wizytowki, kalendarze, plakaty itp. Jednak te rzeczy powinien robic klub.. co do kibicowskich gadzetow to raczej nikt sie tego nie podejmie ;D ja mam plan zasponsorowac sobie kilka gadzetow typu koszulka polo, otwieracz do piwa, kufel, kilka dlugopisow czy inna pierdolka z logiem i napisem cos w stylu "Speedway Motor Lublin".

Jesli myslisz, ze ktos Ci wykona jedna sztuke takiego gadzetu to powodzenia zycze.

Jesli ktos bedzie chcial to sie podczepi bo na wieksza skale to ciezko bedzie aby ktos chcial sie za to zabrac ;)

Nie widze problemu. Zreszta juz bylismy (znaczy sie byly FanKlub ;) ) blisko realizacji tego pomyslu, ale niestety skonczyl sie zuzel w tzw. miedzyczasie. W kazdym razie zorganizowanie takiej akcji to zaden problem. Tyle, ze wypadaloby najpierw skonsultowac to z zarzadem klubu, bo moze wlasnie klub bedzie chcial takie gadzety robic i bez sensu byloby robic konkurencje...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

kaytooh

#85 Postautor: kaytooh » 25 stycznia 2009, o 16:42

kaytooh pisze:Tyle, ze wypadaloby najpierw skonsultowac to z zarzadem klubu, bo moze wlasnie klub bedzie chcial takie gadzety robic i bez sensu byloby robic konkurencje...

Myślę, że gdyby odprowadzać "zysk" do klubu to nie byłoby problemu. Ja bym tym się zajmował "w czynie społecznym" of course. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#86 Postautor: bkapusta » 25 stycznia 2009, o 16:46

Cooper pisze:
bkapusta pisze:

Hmm, na nowe logo?

E tam taki drobny szczegol nie moze stac na drodze do realizacji naszych fantazji ;-)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
piv
Junior

#88 Postautor: piv » 25 stycznia 2009, o 16:57

meesha pisze:Jesli myslisz, ze ktos Ci wykona jedna sztuke takiego gadzetu to powodzenia zycze.

Z tego co widzialem na allegro to raczej nie byłoby problemu z wiekszoscia. Tylko cena wyzsza troszke.
meesha pisze:Nie widze problemu. Zreszta juz bylismy (znaczy sie byly FanKlub ;) ) blisko realizacji tego pomyslu, ale niestety skonczyl sie zuzel w tzw. miedzyczasie. W kazdym razie zorganizowanie takiej akcji to zaden problem. Tyle, ze wypadaloby najpierw skonsultowac to z zarzadem klubu, bo moze wlasnie klub bedzie chcial takie gadzety robic i bez sensu byloby robic konkurencje...

Dlatego nie bede sie wychylal na poczatku bo po 1 nie lubie sie prosic o pieniadze ;D a jestem osoba na forum dosc anonimowa i wiadomo ze nikt mi nie da pieniedzy bez towaru a po 2 to wolalbym dac zarobic klubowi wiec ja z moimi gadzetami napewno poczekam na decyzje zarzadu i propozycje kolegi kaytooh'a. Jesli to nie wypali wtedy bede myslal i cos probowal ale napewno nie w hurcie bo nie mam tyle czasu zeby sie tym zajmowac.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#89 Postautor: Cooper » 25 stycznia 2009, o 17:04

Gawrzyk pisze:a logo juz wybrane, pewnie jutro beda jakies oficjalne informacjena ten temat

A nie mozemy wiedziec juz teraz, skoro jako forum mielismy jakis wplyw na wybor? No chyba, ze boimy sie, ze Lodz nam logo zmalpuje;] 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#90 Postautor: KosaRKS » 25 stycznia 2009, o 17:13

kaytooh pisze:Niekoniecznie :) Wiem, bo już robiłem rodzince okolicznościowe koszulki. Ale miło byłoby gdyby ktoś kto zna się na grafice wektorowej pomógł od czasu do czasu. Bo ja w Photoshopie sobie radze, ale Illustratora (for example) bardzo słabo czaję.
A czekac trzeba, bo nie ma logo. ;)

Niekoniecznie, lecz większość firm wymaga tego ;) Odpal Corela, po pewnym czasie nabierzesz wprawy ( w ps, też pewnie odrazu niektórych możliwości nie rozumiałeś ), przy koszulkach główna różnica między ps,a Corelem to jest używanie krzywych zamiast pen toola,a działa to na tej samej zasadzie.
Naczelny obrońca Karola Barana.

Awatar użytkownika
Marun
Junior

#92 Postautor: Marun » 25 stycznia 2009, o 22:54

ja wiem jakie logo wygrało ale nie będę się wychylał... :)

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#93 Postautor: RadeKas » 25 stycznia 2009, o 22:55

To po kiego mowisz, ze wiesz? Chcesz byc fajny?
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Marun
Junior

#94 Postautor: Marun » 26 stycznia 2009, o 00:58

Tak, chce być fajny :)

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#95 Postautor: bkapusta » 26 stycznia 2009, o 09:31

Marun pisze:Tak, chce być fajny :)

To musisz jeszcze podrosnac.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Clyde

#96 Postautor: Clyde » 26 stycznia 2009, o 10:25

Widzę, że z tematu marketing mix zeszło na temat samych gadżetów. Jednak należy pamiętać, że istnieją działania powyższego mix-u poprzez które nie ponosi się kosztów a klub promuje :)

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#97 Postautor: bkapusta » 26 stycznia 2009, o 10:38

Clyde pisze:Widzę, że z tematu marketing mix zeszło na temat samych gadżetów. Jednak należy pamiętać, że istnieją działania powyższego mix-u poprzez które nie ponosi się kosztów a klub promuje :)

Ale gadzety to genialny element promocji. Idziesz do szkoly/pracy/na uczelnie ze smycza/kubkiem/koszulka polo itp. klubu i jest duze prawdopodobienstwo, ze znajomi zapytaja "co to" ;-) A Ty im wtedy nawijasz makaron na uczy i zebierasz na kolejny mecz :)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Clyde

#98 Postautor: Clyde » 26 stycznia 2009, o 10:47

Tylko to jest element za który trzeba płacić a wiadomo jak jest z kasą ;) Chyba, że powstałby sklep kibica :D

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#99 Postautor: Radzio » 26 stycznia 2009, o 11:21

Dziś jeszcze nie poznamy zwycięscy (logo) najprawdopodobniej w środę lub w czwartek będzie znane

go!
Trener

#100 Postautor: go! » 26 stycznia 2009, o 11:22

Clyde pisze:Tylko to jest element za który trzeba płacić a wiadomo jak jest z kasą ;) Chyba, że powstałby sklep kibica :D

To chyba jasne, ze prezenty w postaci gadzetow nie beda rozdawane "na lewo i prawo". Sklep kibica to b. dobra sprawa. Moglby funkcjonowac na kazdym meczu, a oprocz tego byc dostepny on-line na codzien.
W kwestii technicznej, radze znalezc lokalnego wykonawce takich gadzetow a gwarantuje ze jakosc nie bedzie gorsza, wybor duzo wiekszy, cena duzo nizsza no i lepsza kontrola nad tym co bedzie tworzone