Marketing mix w klubie żużlowym

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
ziomal
Kontakt:

Re: Marketing mix w klubie żużlowym

#26 Postautor: ziomal » 24 stycznia 2009, o 22:12

ja zawsze chciałem miec otwieracz do piwa z logiem klubowym ktory bym mogl przyczepic do kluczy :)

Speedway-Mati
Zawodowiec

#27 Postautor: Speedway-Mati » 24 stycznia 2009, o 22:24

Jak już mowa o takich różnych gadżetach to ja bym był za dość nietypową propozycją...
Kiedyś wyczytałem gdzieś na necie, że pewien DJ wydaję swoją kartę (na wzór karty do bankomatu). To było wtedy przeznaczone dla fanów akurat tego pana zza konsoli. Ale gdyby takie coś zdobić...oczywiście każda karta: imię i nazwisko, numer seryjny (0000001, 0000002, 0000003...itd. 8) ) , logo klubu, nazwa, ewentualnie jakieś hasło (jakaś myśl), zdjęcie już nie koniecznie, zresztą to już do rozważenia. Z tego co wiem, koszt wtedy był niewielki...chyba około 6 zł, ale gadżet na pewno fajny :)
Taki tylko pomysł z mojej strony, temat do rozważenia :wink: Ale jeśli Waszym zdaniem to lipa...to nie zlinczujcie mnie od razu :D
Obrazek

Mateusz111
Junior

#28 Postautor: Mateusz111 » 24 stycznia 2009, o 22:26

dokladnie :) taki poreczny otwieracz zeby do kluczy mozna bylo przyczepic to dobra sprawa, bo ostatnio mi sie zuzyl :D

Awatar użytkownika
piv
Junior

#29 Postautor: piv » 24 stycznia 2009, o 22:30

nie no gadzetow jest full i drogie nie sa. Bedzie logo. Bedzie sklad ;p. Wtedy trzeba wybrac osoba ktora bedzie sie chciala zajmowac robieniem tego typu rzeczy i jazda ;D

http://www.allegro.pl/item529293408_bre ... olory.html

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#30 Postautor: KosaRKS » 24 stycznia 2009, o 22:42

Dobry motyw:
http://lotosgdansk.pl/sklep/images/foty/opaska.jpg
tylko zamiast Wybrzeże, wpisac KMŻ Lublin, no i czerwony na żółty :)
Naczelny obrońca Karola Barana.

Mateusz111
Junior

#31 Postautor: Mateusz111 » 24 stycznia 2009, o 22:44

W sumie jak nie vlepki to mozna zrobic takie naklejki jak chlopaki z lokomotivu rozdawali na barazach :D

Awatar użytkownika
piwo__
Szkółkowicz

#32 Postautor: piwo__ » 24 stycznia 2009, o 22:52

Witam! :)
Wedlug mnie nie ma to sensu. Co kilka lat (oby nie) przy kazdej zmianie nazwy (a zapewne co za tym idzie logo, barwy i inne duperele) bedziemy zmieniac szaliki, flagi, czapki i sandaly... Przedwczoraj LKŻ i barwy fioletowo - czarnobiale, wczoraj TŻ, a dzis KMŻ... Na szczescie nie zmieniaja nam sie barwy ale... gadzety znow robic pod nazwe... A gdzie ta tradycja Motoru? Dwa lata temu w produkcji byly gadzety z nazwa 'Motor' i czy nie warto bylo by sie tego trzymac? Przeciez nazwa zmienia sie co chwile. Czy to oznacza ze teraz bedzie(my) krzyczec KMŻ?! Zaraz zapewne bedzie nagonka i slowa typu - 'nie ma motoru' etc. Oj ciekawe... ide na bro... Pzdr... piwek__
MOTORLUBLIN

kaytooh

#33 Postautor: kaytooh » 24 stycznia 2009, o 22:58

100% poparcia...
Obrazek

harry
Trener

#34 Postautor: harry » 24 stycznia 2009, o 23:45

Tak, szczególnie teraz hasło "Motor" nabrało wyjątkowego znaczenia." "Motor" - drudzy po Fryzjerze". To na pewno chwyta. Prawie wszyscy sponsorzy uciekli.
Tylko teraz ogłosić się Motorem
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

kaytooh

#35 Postautor: kaytooh » 25 stycznia 2009, o 00:34

Nie obchodzi mnie to z czym się kojarzy innym. Motor Lublin to moja ukochana drużyna (nie ważne czy żużlowy, czy piłkarski) i bardzo mnie boli to co dzieje się obecnie w piłkarskim Motorze, ale to nie sprawi, że schowam szal do szafy. Wiem, że nowo powstała drużyna żużlowa z tych i czy innych względów nie może wrócić do historycznej nazwy, ale KMŻ jest dla mnie kontynuatorem tradycji żużlowego Motoru i nasza- kibiców, sympatyków- w tym rola by podtrzymywać tą tradycję. Oficjalnie drużyna może się dla mnie nawet nazywać KMŻ Osram Spomlek Zdzichtex Mostostal Lublin- takie czasy i doskonale to rozumiem. Ja i tak będę chodził "na Motor" i wolałbym kupić gadżet Motoru niż KMŻtu.
Oczywiście to tylko moja prywatna opinia. :)

PS: We Wrocławiu mało kto chodzi na Atlas, zdecydowana większość chodzi na Spartę. :)
Obrazek

harry
Trener

#36 Postautor: harry » 25 stycznia 2009, o 00:48

Oczywiście, ze każdy chodzi na Motor. Ja od 40 lat i nie wyobrażam sobie inaczej. Kiedyś wszystko musi być w końcu normalne i bedziemy chodzić na Motor.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

kaytooh

#37 Postautor: kaytooh » 25 stycznia 2009, o 00:55

Musi i w końcu będzie. Piję za to przy każdej okazji. :)
Obrazek

Koper
Trener
Kontakt:

#38 Postautor: Koper » 25 stycznia 2009, o 01:05

harry pisze:Oczywiście, ze każdy chodzi na Motor. Ja od 40 lat i nie wyobrażam sobie inaczej. Kiedyś wszystko musi być w końcu normalne i bedziemy chodzić na Motor.

Moze skoro teraz trudno wrocic do nazwy to zacznijmy od domeny strony klubu:) skoro klub motorowo-zuzlowy to proponuje www.motor-zuzel.pl.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#39 Postautor: tezetomaniak » 25 stycznia 2009, o 08:11

chlopaki, czego sobie takie male obrazki z Motorem do podpisu daliscie ? nie lepiej na 2 szerokosci forum ?

a wracajac do tematu: dziwne ze ja nikogo na miescie nie widzialem w koszulce "Motoru zuzlowego", a przeciez pilkarscy kibice chodza. co jest ?

Awatar użytkownika
piwo__
Szkółkowicz

#40 Postautor: piwo__ » 25 stycznia 2009, o 08:21

A co przeszkadzaja Ci podpisy innych?
Odnosnie koszulek to praktycznie nie ma takowych i do tego nawiazalem kilka postow wyzej...Poza tym czy widziales kogos w koszulce zuzlowej Tz albo LKZ? Nie wydaje mi sie.
Wracajac do obecnej sytuacji pilki to faktycznie moment dla tej nazwy nie jest najlepszy, jednak ludzie mimo wszystko powinni odroznic jedno od drugiego, bo jakby niepatrzec to dwa odrebne twory... Ale uprzedzajac, wiem ludzka mentalnosc ;)
Pzdr - piwek__
MOTORLUBLIN

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#41 Postautor: _piotrusss » 25 stycznia 2009, o 08:59

piwo__ pisze:A co przeszkadzaja Ci podpisy innych?

Ideologicznie nie, lecz przy rozdzielczości 1024x768 trochę psują estetykę i zmniejszają wygodę w użytkowaniu... Kwestia paru pikseli mniej w szerokości.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
piwo__
Szkółkowicz

#42 Postautor: piwo__ » 25 stycznia 2009, o 09:18

Ok przy takiej rozdzielczosci troche razi w oczka ;) Ja jade na 1280x800 i jest ok. Ale dla mnie mimo wszystko zabrzmial tamten post dosyc ironicznie...
Pzdr - piwek__
MOTORLUBLIN

owen1989
Senior

#43 Postautor: owen1989 » 25 stycznia 2009, o 09:22

tezetomaniak pisze:chlopaki, czego sobie takie male obrazki z Motorem do podpisu daliscie ? nie lepiej na 2 szerokosci forum ?

a wracajac do tematu: dziwne ze ja nikogo na miescie nie widzialem w koszulce "Motoru zuzlowego", a przeciez pilkarscy kibice chodza. co jest ?

a ja widzialem i to nie jedna osobe w koszulce, w bluzie , w czapce motoru :)

Awatar użytkownika
Kacza

#44 Postautor: Kacza » 25 stycznia 2009, o 09:35

Vlepki to konieczność, każdy szanujący się kibic powinien mieć vlepy swojej drużyny. Chociaż oczywiście, to bardziej sprawa dla młodszej części kibiców.

Myślę...A nawet jestem pewien, że lubelscy graficy zrobili by lepszy

Co do kalendarza Apatora - jest fajny i też go sobie zamówiłem. A jeśli lubelscy graficy mogą zrobić coś lepszego - to do dzieła!

Tego rodzaju gadżety kibicowskie są robione albo przez klub (wśród kibiców Apatora nikt przy zdrowych zmysłach nie pokazuje się jednak w koszulce z napisem Unibax) albo przez samych kibiców - i właśnie vlepki, szaliki, koszulki, a nawet otwieracze do piwa to raczej zadanie do kibiców.
Oczywiście to klub powinien produkować i zarabiać na gadżetach - ale Polska to pod względem marketingu sportowego średniowiecze. Dobrze byłoby gdyby władze KMŻ pomyślały o takiej formie promocji, a jeśli nie to do roboty powinni się wziąć kibice.

Oto skromna próbka gadżetów Net-fansów Apatora:
http://www.net-fans.org/gadzety.php

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#45 Postautor: tezetomaniak » 25 stycznia 2009, o 09:38

owen1989 pisze:a ja widzialem i to nie jedna osobe w koszulce, w bluzie , w czapce motoru :)

tylko ze mieli LKP na logu nie ? ;]

owen1989
Senior

#46 Postautor: owen1989 » 25 stycznia 2009, o 09:44

nie :)

Awatar użytkownika
Marun
Junior

#47 Postautor: Marun » 25 stycznia 2009, o 11:07

Kacza pisze:Oto skromna próbka gadżetów Net-fansów Apatora:
http://www.net-fans.org/gadzety.php

Fajne gadżety, jak by co ja się na takie bym pisał, oczywiście nie Apatoru tylko Motoru... tego żużlowego

Awatar użytkownika
istred
Trener

#48 Postautor: istred » 25 stycznia 2009, o 11:22

A ja mam pytanie natury technicznej ;)
O co chodzi we wlepkach?
Żeby nakleić na przykład na zeszyt (takie typowe naklejki) czy raczej to jest troche bardziej cywilizowana forma pisania markerem po ścianach?

Ps. A odnośnie gadżetów, to przez tyle lat TŻtu mimo takich inicjatyw niewiele udało się zrobić, więc jestem sceptycznie nastawiony. Póki co klub ma chyba ważniejsze sprawy na głowie.

...ale jeśli już dyskutujemy, to ja poproszę o czarną, w miarę dobrej jakości, koszulkę polo tylko z logo na piersi, najlepiej sam koziołek.
Co do nazwy, to jeśli ma się tym zajmować klub, to wiadomo, że będzie to KMŻ Lublin (oby bez nazw sponsorów). Dlatego najlepiej gdyby się tym na poważnie zajął jakiś kibic, ale to chyba nierealne. Jeśli komuś przeszkadza Motor, to można używać neutralnej nazwy Speedway Lublin.
Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2009, o 11:32 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.

meesha
Trener
Kontakt:

#50 Postautor: meesha » 25 stycznia 2009, o 11:35

Ja jestem w stanie zgodzic sie na wlepki pod jednym tylko warunkiem - wydrukowane beda na takim papierze, ktory po odklejeniu nie zostawia zadnych sladow na powierzchniach typu szyba czy karoseria autobusu...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...