Tomek Piszcz

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

Re: Tomek Piszcz

#401 Postautor: $korzen$ » 16 stycznia 2009, o 12:47

120 tys !? 117 tys !? Ja p******e :shock: Ze niby na te wysluzone "Trykacze" ? To ja juz nie mam pytan. Swiat sie konczy.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#402 Postautor: Łoptymista » 16 stycznia 2009, o 12:49

Swiat to nieograniczone mozliwosci.

Sa zainteresowani Tomaszem Piszczem

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2009/ ... -ii-lidze/

Awatar użytkownika
MLSpeedy
Junior

#403 Postautor: MLSpeedy » 16 stycznia 2009, o 12:59

Niby nam kibicom nikt do kieszeni nie zaglada wiec moze i my nie powinnismy sie interesowac zarobkami naszych "pupili" ale z ludzkiej ciekawosci duzo osob chcialoby sie dowiedziec jakie kwoty wedruja w zuzlowym swiecie, chociazby ze wzgledu na to, ze zawodnicy jezdza w duzej mierze dla nas kibicow. Tak jak ktos juz wspomnial w innych dyscyplinach (krajach?) nie ukrywa sie zarobkow sportowcow.

P.S. Jezeli taki Piszcz ( nic do niego nie mam jako kibic ) zarabia w sezonie 120 tys to juz sie nie dziwie czego kluby extraligowe dusponuja budzetami w okolicach 6-8 mln...

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#404 Postautor: $korzen$ » 16 stycznia 2009, o 13:03

"Z tego co pamiętam to Piszcz zażyczył sobie tak ze 120tys zł. Po baaardzo długich negocjacjach ( pieniadze z 2004 roku wyplacone były w grudniu) zeszło na 100tys. Z tego klub wypłacał połowę a drugą połowę miał wypłacić znany sponsor obuwniczy ( Piszcz cały sezon jeździł w jego charakterystycznym kevlarze). Klub wcześniej był dogadany ze sponsorem na tę kwotę ale się dogadaliśmy w trójkącie. Widocznie Twój pupil Piszcz już o tym zapomniał ale przy tylu upadkach to nic dziwnego że pamięć tak szwankuje. Kwotę dostał więc już kłamiesz kolego. A przez sezon też jeszcze trochę wziął"

Zarobil (teoretycznie) wiecej, te 100 tys dostal za sama umowe kontraktowa. Patrzac na poziom Tomka, to mi sie to nie miesci w glowie. A jak przypomne sobie owczesne "trykacze" to jawnie zbiera mi sie na wymioty.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#405 Postautor: Mars » 16 stycznia 2009, o 14:43

Panowie jak sie opiera budżet o wplywy z biletow(wina dzialaczy pewne bylo ze jak przegramy dwa meczyki po koleji to ludzi niebedzie) to niema co sie dziwic ze Piszcz Śledz Truminski Frankow niechcieli jechac za friko!! mam nadzieje ze teraz bedzie inaczej ale po skladzie na ten sezon chcialbym bardzo poznac sponsorow.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#406 Postautor: bkapusta » 16 stycznia 2009, o 14:56

Mars pisze:Panowie jak sie opiera budżet o wplywy z biletow(wina dzialaczy pewne bylo ze jak przegramy dwa meczyki po koleji to ludzi niebedzie) to niema co sie dziwic ze Piszcz Śledz Truminski Frankow niechcieli jechac za friko!! mam nadzieje ze teraz bedzie inaczej ale po skladzie na ten sezon chcialbym bardzo poznac sponsorow.

Franek to powinien doplacac za zaszczyt jazdy w Lublinie.

SaNdychor ma fajna sygnaturke :)

I wyjatkowo sie z nim zgadzam: w 5 minut jestem w stanie ustalic ile zarabia jakis kaleka grzejacy lawe w NBA, co mnie zupelnie nic nie obchodzi i co do niczego nie jest mi potrzebne - natomiast w Polsce wszystko jest wielka tajemnica, co jest tymbardziej irytujace, ze po czesci to sa moje pieniadze.

Idac na mecz - place. Jestem wiec jednym z wielu [tysiecy:P] ludzi, ktorzy placa kase na zawodnikow. Dlaczego nie moge sie dowiedziec ile kto i dlaczego z tej kasy dostaje? Chcialbym wiedziec komu i za co place.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#407 Postautor: istred » 16 stycznia 2009, o 15:26

Chcialbym wiedziec komu i za co place.
Do kasy klubu placisz i za obejrzenie meczu.
Szczesliwy ze ktos wyjasnil? :)

Harry, o ile mnie pamiec nie myli to Ty zaczales wrzucac na Piszcza gdy pare tygodni temu napisalem, ze chetnie widzialbym go w druzynie... i pozniej jeszcze kilka razy. A to on probowal zdementowac. Ale niewazne, naprawde sobie to odpusccie, bo sie nieprzyjemnie zrobilo.

A swoja droga co z tego ze jakis zawodnik wzial 100 czy 200 tys? Nikomu tego nie ukradl, wynegocjowal, klub sie zgodzil wiec gdzie jest problem? Jesli teraz byly dyrektor - ktory jak sie domyslam negocjowal - narzeka, to po co zgadzal sie na taki kontrakt? Trzeba bylo znalezc i zatrudnic zawodnika, ktory jezdzi za darmo. Albo wynegocjowac taki kontrakt zeby pozniej nie miec pretensji.

harry
Trener

#408 Postautor: harry » 16 stycznia 2009, o 15:59

Czy Ty skończyłeś podstawówkę czy jeszcze się tam uczysz? Umiesz czytać ze zrozumieniem? Chodzi o to że jakiś frajerzyna zarzuca mi kłamstwo choć nie ma o tym pojęcia. A ja mu udowadniam, ze się myli.
A reszta to gorzkie żale na fujarce Piszcza który sam zmarnował sobie karierę. I nie zamierzam się nim zajmować. Ile wynegocjował tyle wynegocjował. Winę ponosi tylko GKSŻ bo nie dopuścił zagranicznych i takie cienki bolki dostrzegły swoją wielką szansę i niestety im się to udało.
Wiele razy pisałem o tym że to był błąd bo trzeba było przeczekać ten sezon, ale stało się moja wina.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

harry
Trener

#409 Postautor: harry » 16 stycznia 2009, o 16:02

Mars pisze:Panowie jak sie opiera budżet o wplywy z biletow(wina dzialaczy pewne bylo ze jak przegramy dwa meczyki po koleji to ludzi niebedzie) to niema co sie dziwic ze Piszcz Śledz Truminski Frankow niechcieli jechac za friko!! mam nadzieje ze teraz bedzie inaczej ale po skladzie na ten sezon chcialbym bardzo poznac sponsorow.

O następny znawca się znalazł. A skąd wiedza że budżet był oparty na wpływach z biletów? Skoro tyle wiesz to powiedz jaki to był procent całego budżetu ( wpływy z biletów)???
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#410 Postautor: Mars » 16 stycznia 2009, o 16:04

harry pisze:Czy Ty skończyłeś podstawówkę czy jeszcze się tam uczysz? Umiesz czytać ze zrozumieniem? Chodzi o to że jakiś frajerzyna zarzuca mi kłamstwo choć nie ma o tym pojęcia. A ja mu udowadniam, ze się myli.
A reszta to gorzkie żale na fujarce Piszcza który sam zmarnował sobie karierę. I nie zamierzam się nim zajmować. Ile wynegocjował tyle wynegocjował. Winę ponosi tylko GKSŻ bo nie dopuścił zagranicznych i takie cienki bolki dostrzegły swoją wielką szansę i niestety im się to udało.
Wiele razy pisałem o tym że to był błąd bo trzeba było przeczekać ten sezon, ale stało się moja wina.

Moze troszke szacunku dla innych Harry(ładne masz słownictwo,widac co cie boli) ,chyba cie ponosi polecam herbatke ziołowa.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#411 Postautor: istred » 16 stycznia 2009, o 16:06

Czy Ty skończyłeś podstawówkę czy jeszcze się tam uczysz? Umiesz czytać ze zrozumieniem? Chodzi o to że jakiś frajerzyna zarzuca mi kłamstwo choć nie ma o tym pojęcia.
Godnosci troche. Wszyscy Cie tu szanuja, nie psuj tego.
A reszta to gorzkie żale na fujarce Piszcza który sam zmarnował sobie karierę. I nie zamierzam się nim zajmować.
A caly czas to robisz. To Twoja zona, ze tak Cie to rusza? Bylo, minelo. Piszcz w Lublinie nie jezdzi, po co sie tak pienic? Odpusc sobie.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#412 Postautor: Mars » 16 stycznia 2009, o 16:08

harry pisze:

O następny znawca się znalazł. A skąd wiedza że budżet był oparty na wpływach z biletów? Skoro tyle wiesz to powiedz jaki to był procent całego budżetu ( wpływy z biletów)???

Sam sie chwaliles i płakałes po przegranych meczach ze budżet był oparty o bileciki i dupa zbita , a co juz zapomniales jak bylo na Łotwie przyjechal 1 ligowiec a wygladal jak 3 a ja jechalem tyle kilometrow zobaczyc same 5-1 . a jednym ktorym walczyl byl T.Piszcz ,Danny zapomnial jak sie jezdzi a Frankow to niewiem czy jezdzil unas czy u gospadarzy i niemamy o czym dyskutowac ja wiem swoje.
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2009, o 16:14 przez Mars, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#413 Postautor: istred » 16 stycznia 2009, o 16:10

A skąd wiedza że budżet był oparty na wpływach z biletów?
A stąd, że nieraz na forum pisałeś, że jest ciężko z finansami, bo jedziemy dwa kolejne mecze na wyjeździe i nie ma z czego wypłacić zawodnikom.
Albo, że budżet się zawalił po kilku przegranych meczach, bo ludzie przestali przychodzić.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#414 Postautor: bkapusta » 16 stycznia 2009, o 16:27

istred pisze:
Chcialbym wiedziec komu i za co place.
Do kasy klubu placisz i za obejrzenie meczu.
Szczesliwy ze ktos wyjasnil? :)
A swoja droga co z tego ze jakis zawodnik wzial 100 czy 200 tys?

I jakby kontrakty byly jawne nie byloby zenujacych dyskusji na forum, kto ile przed sezonem kasiory zwinol za nic :)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

harry
Trener

#415 Postautor: harry » 16 stycznia 2009, o 16:39

istred pisze:A caly czas to robisz. To Twoja zona, ze tak Cie to rusza? Bylo, minelo. Piszcz w Lublinie nie jezdzi, po co sie tak pienic? Odpusc sobie.

Jeszcze raz. Moze tym razem zrozumiesz. Piszcz mnie obchodzi wtedy jak mnie się czepia i nie tyle Piszcz co jego fanatyk.
Człowiek zarzuca mi kłamstwo ja mu udowadniam że się myli. I na pewno nie odpuszczę nikomu kto mnie będzie szkalował. To pewne. A że przy okazji wychodzą pewne rzeczy na jaw? Piszcz napisał że się zgadza. To o co Ci chodzi?

harry
Trener

#416 Postautor: harry » 16 stycznia 2009, o 16:45

istred pisze:
A stąd, że nieraz na forum pisałeś, że jest ciężko z finansami, bo jedziemy dwa kolejne mecze na wyjeździe i nie ma z czego wypłacić zawodnikom.
Albo, że budżet się zawalił po kilku przegranych meczach, bo ludzie przestali przychodzić.

I znowu problem z czytaniem. Budżet jest na cały rok. A w sezonie, wypłaty dla zawodników opierają się przede wszystkim na wpływach z biletów i to też w drugiej części sezonu. Generalnie wpływy z biletów to maksymalnie 30 % budżetu i to w dobrym roku.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#417 Postautor: tezetomaniak » 16 stycznia 2009, o 18:44

proponuje zamknac temat, bo robi sie troche zalosnie

obecnie "zuzel w Lublinie" ma chyba wazniejsze sprawy na glowie niz licytacja, kto kiedy sklamal i kto to zaczal
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2009, o 18:47 przez tezetomaniak, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#418 Postautor: Mars » 16 stycznia 2009, o 18:45

harry pisze:
istred pisze:

I znowu problem z czytaniem. Budżet jest na cały rok. A w sezonie, wypłaty dla zawodników opierają się przede wszystkim na wpływach z biletów i to też w drugiej części sezonu. Generalnie wpływy z biletów to maksymalnie 30 % budżetu i to w dobrym roku.

Ja niewiem kto ma problemy z czytaniem sam przyznajesz ze jezeli niema min przypuscmy 2tys ludzi na meczu unas to robi sie ciepło.Chyba należało by miec taki budżet aby sie nie opieral na wpływach z biletow(aby zapłacic zawodnikom ,ale jesli kluby kontraktuja na wyrost niemajac zabezpieczenia $ to wlasnie tak kończa jak TŻ - ciagle na ryzyku jezeli zawalimy 2 mecze to znowu nowy klub?.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#419 Postautor: sadychor » 16 stycznia 2009, o 20:48

Mars pisze:Panowie jak sie opiera budżet o wplywy z biletow(...)

Drogi wspolforumowiczu. Czy wiesz, ze na takim dalekim Zachodzie kibice wielu klubow wykupuja abonament by moc kupic ......bilet na mecz :?: I nie jest to nic dziwnego, ze budzet klubu po czesci opiera sie na wplywach od kibicow (wyzej napisal to harry). Czasami mam wrazenie, ze duzo osob szuka awantury na sile. Dopowiada sobie wiele rzeczy, robi z siebie idiotow just4fun.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#420 Postautor: Regdal » 16 stycznia 2009, o 21:05

harry pisze:I tak było w roku 2005. Z tego co pamiętam to Piszcz zażyczył sobie tak ze 120tys zł. Po baaardzo długich negocjacjach ( pieniadze z 2004 roku wyplacone były w grudniu) zeszło na 100tys. Z tego klub wypłacał połowę a drugą połowę miał wypłacić znany sponsor obuwniczy ( Piszcz cały sezon jeździł w jego charakterystycznym kevlarze). Klub wcześniej był dogadany ze sponsorem na tę kwotę ale się dogadaliśmy w trójkącie. Widocznie Twój pupil Piszcz już o tym zapomniał ale przy tylu upadkach to nic dziwnego że pamięć tak szwankuje. Kwotę dostał więc już kłamiesz kolego. A przez sezon też jeszcze trochę wziął.

Panie Siwek, nie wdając się w zbędną polemikę proszę o opublikowanie zapisów tego kontraktu,potwierdzających wypłacenie tych 100tys. zł.Osobiście wyrażam na to zgodę.Jeśli Pan tego nie chce zrobić,za Pana zgodą ja mogę opublikować kontrakt na sezon 2005.

Podpisano Tomasz Piszcz

P.S. Tymczasowo skorzystałem po raz drugi z możliwości udzielenia wypowiedzi pod szyldem kolegi regdala w celu sprostowania niektórych wypowiedzi wycelowanych w mój wizerunek jako zawodnika.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#421 Postautor: sadychor » 16 stycznia 2009, o 21:23

A mi cos mowi, ze taka forma zgody na publikacje jest niewiele warta i latwo sie jej wyprzec.
Podpisano
Lech Kaczynski
Obrazek

harry
Trener

#422 Postautor: harry » 16 stycznia 2009, o 21:27

Co miałem do powiedzenia w tej sprawie to już napisałem. Więcej tego nie będę komentował.
Kolega Piszcz ma także kontrakty przy sobie i jak chce to niech je prezentuje. A jeżeli ma odrobinę honoru to dołączy do tego jeszcze umowy sponsorskie z Kangurem i z innymi firmami. Kalkulator kazdy ma w komórce i się doda i zobaczymy.

Aaa, zapomniałem. A rok 2007 się zgadza? Było jednak więcej niż 100 tys?
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2009, o 21:37 przez harry, łącznie zmieniany 1 raz.

dumbli
Szkółkowicz

#423 Postautor: dumbli » 16 stycznia 2009, o 21:32

Regdal pisze:
harry pisze:I tak było w roku 2005. Z tego co pamiętam to Piszcz zażyczył sobie tak ze 120tys zł. Po baaardzo długich negocjacjach ( pieniadze z 2004 roku wyplacone były w grudniu) zeszło na 100tys. Z tego klub wypłacał połowę a drugą połowę miał wypłacić znany sponsor obuwniczy ( Piszcz cały sezon jeździł w jego charakterystycznym kevlarze). Klub wcześniej był dogadany ze sponsorem na tę kwotę ale się dogadaliśmy w trójkącie. Widocznie Twój pupil Piszcz już o tym zapomniał ale przy tylu upadkach to nic dziwnego że pamięć tak szwankuje. Kwotę dostał więc już kłamiesz kolego. A przez sezon też jeszcze trochę wziął.

Panie Siwek, nie wdając się w zbędną polemikę proszę o opublikowanie zapisów tego kontraktu,potwierdzających wypłacenie tych 100tys. zł.Osobiście wyrażam na to zgodę.Jeśli Pan tego nie chce zrobić,za Pana zgodą ja mogę opublikować kontrakt na sezon 2005.

Podpisano Tomasz Piszcz

Chyba harry ma rację że z Tomkiem coś nie tego. Harry napisał jak dla mnie wyraźnie że połowę kontraktu daje klub a drugą sponsor. Czy ja coś źle rozumuję? To dlaczego Piszczyk każe pokazywać kontrakt na całą sumę?
niespokojny napisał(a):
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#424 Postautor: Regdal » 17 stycznia 2009, o 22:04

Jak na razie to z jednej i z drugiej strony padły różne argumenty i szkoda,że jedynie słowne.

W międzyczasie Tomasz Piszcz startuje dzisiaj w zawodach w Austrii w Wienner Nueustadt.
http://www.speedway.org/renntermine/2009/wiener-neustadt/hallenspeedway/index.html
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#425 Postautor: sadychor » 17 stycznia 2009, o 22:58

Ciekawe czy doczekamy czasow, gdy kluby beda miały tory w halach. Liga, zawody caly rok, bez patrzenia w niebo "czy bedzie lalo czy nie". Ech.......
Obrazek