Działalność klubu - kłopotów cd....

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Sledzio
Trener
Kontakt:

Re: Działalność klubu - kłopotów cd....

#1476 Postautor: Sledzio » 27 czerwca 2007, o 08:05

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

Re: Działalność klubu - MAMY LICENCJE!!

#1477 Postautor: Radzio » 27 czerwca 2007, o 08:32

bartosch pisze:wyobraz sobie, ze z mniejszym...

za pewne tak jest:) nie znam budżetu klubu ;)

janek
Kadrowicz

#1478 Postautor: janek » 27 czerwca 2007, o 08:33

Najprawdopodobniej Motorowi wynajmie stadion Górnik Ł.
http://www.kurierlubelski.pl/index.php? ... &pid=40156
Dlatego iż nie zdążą z modernizacją przed rozpoczęciem sezonu.
Moim zdaniem to żużel jest niewygodny dla :
1. działaczy krzykaczy którzy agitują iż pył żużlowy przeszkadza "kibicom" piłki w oglądaniu meczów (brudne krzesełka).
2. przyszłym wykonawcom modernizacji stadionu, którzy będą mieć duże problemy z pogodzeniem remontu i funkcjonowania żużla.
3. przeciwnicy żużla i cała reszta

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1479 Postautor: mikas » 27 czerwca 2007, o 08:39

Nie wiem na ile to możliwe, ale jeśli dziennikarze czytający to forum mają nr. tel. do radnych z komisji sportu ( myślę tu głównie o pani Monice Wac, bo nie wiem kto tam z nich jeszcze myśli też o innych dyscyplinach oprócz piłki nożnej) to może dałoby rade do nich zadzwonić i zaproponować a nawet spróbowac jakoś na nich wymóc, aby jutro przed głosowaniem zgłosili poprawkę do tej uchwały i aby znalazł się w niej też zapis, że każdą z dyscyplin spółka akcyjna będzie wspierać w równym stopniu ( w 1/4). W razie powstania takiej spółki byłoby to dla nas jakieś zabezpieczenie przed tym, że zdecydowana większość pieniędzy pójdzie na piłkę nożną a na pozostałe kluby jakieś ochłapy. Skoro radni tak pięknie mówią że chcą wspierać wszystkie 4 dyscypliny a nie tylko piłkę nożną to niech to udowodnią. Jeśli mówią prawdę taka poprawka nie będzie dla nich zadnym problemem.
A może kolejna akcja mailowa na skrzynkę prezydenta ( albo i radnych) aby tego dopilnował :?:
Ostatnio zmieniony 27 czerwca 2007, o 08:55 przez mikas, łącznie zmieniany 2 razy.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

janek
Kadrowicz

#1480 Postautor: janek » 27 czerwca 2007, o 08:51

Jeżeli rzeczywiście ma powstać Jedna sportowa S.A. to pieniądze muszą być dzielone jednakowo na wszystkie dyscypliny.
Inaczej nie będzie to miało sensu, zostanie wypromowana jedna dyscyplina "kopacze", a reszta śmiercią naturalną odejdzie,
za ochłapy wyników nigdzie nie będzie. A tłumaczenie "kopaczy" że ich dyscyplina jest najdroższa w utrzymaniu i to im należy się największa "działka" to brednia!!.
Żużel z gotówką II ligowej piłki to czołówka E-ligii. A to przyniesie ilość kibiców porównywalną do tej z czasów występów Nielsena czy Adamsa. A z resztą, każdy z nas to wie, nie poinformowani są politycy z UM Lublina

Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

#1481 Postautor: Dj_Korgi » 27 czerwca 2007, o 09:58

Czarek
Trener

#1482 Postautor: Czarek » 27 czerwca 2007, o 10:22

papi pisze:
Czarek pisze:Piłkarzom Motoru jest znacznie bliżej do FC Barcelony niż piłkarkom SPR do mistrza Polski mężczyzn Zagłębia Lubin.

porównanie tak głupie, że nie wiem jak się do niego odnieść. A jak w tym zestawieniu wygląda R. Federer i S. Williams?

Może jesteś za głupi by je zrozumieć.

A co do wsparcia przez miasto piłki ręcznej w postaci hali to zrobiono dla tej marnej dyscypliny sportu i tak za dużo.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

#1483 Postautor: Dj_Korgi » 27 czerwca 2007, o 10:26

Czarek pisze:
papi pisze:
Czarek pisze:Piłkarzom Motoru jest znacznie bliżej do FC Barcelony niż piłkarkom SPR do mistrza Polski mężczyzn Zagłębia Lubin.

porównanie tak głupie, że nie wiem jak się do niego odnieść. A jak w tym zestawieniu wygląda R. Federer i S. Williams?

Może jesteś za głupi by je zrozumieć.

A co do wsparcia przez miasto piłki ręcznej w postaci hali to zrobiono dla tej marnej dyscypliny sportu i tak za dużo.

Zaczynasz gadać jak kibic MOTORU - jest tylko MOTOR, klapki na oczy i jazda. Człowieku sport to sport a te porównanie to naprawde głupie porównanie

Czarek
Trener

#1484 Postautor: Czarek » 27 czerwca 2007, o 10:48

Dj_Korgi pisze:Zaczynasz gadać jak kibic MOTORU - jest tylko MOTOR, klapki na oczy i jazda. Człowieku sport to sport a te porównanie to naprawde głupie porównanie

Nie jestem fanatykiem Motoru, a porównanie to może wyglądać tak: koszykarzom Staru jest bliżej do NBA niż piłkarkom SPR do najlepszej polskiej drużyny męskiej, i ma pokazać, że piłka ręczna kobiet stoi na bardzo niskim poziomie sportowym. Jeśli ktoś uważa, że porównanie to jest głupie, zamiast pienić się, niech to udowodni.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1486 Postautor: bkapusta » 27 czerwca 2007, o 10:57

Sorry ale pomysl aby kazda dyscyplina dostawala po rowno tzn. po 25% to jakas paranoja.

To ja proponuje zeby kazdy forumowicz zarabial tyle samo!

Zapisy powinny byc takie aby wysokosc dofinansowania zalezala od 3 rzeczy - sukcesow sportowych, zainetersowania kibicow [obecnych na meczach] oraz szkolenia juniorow. I juz.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#1487 Postautor: papi » 27 czerwca 2007, o 10:59

Czarek pisze:Może jesteś za głupi by je zrozumieć.

Może jestem, widocznie tylko Ty jesteś na tyle mądry, by je zrozumieć. Natomiast jesli chodzi o ręczną to nie znaczenia sport, chodzi o sam fakt wybudowania hali za grube pieniądze. Byłaby extraklasa w kosza - byłby kolejny zespół, byłaby siatkówka na poziomie - następny, ale w tym momencie na hali otwartej niespełna rok temu gra 1 zespół - piłkarki ręczne i siłą rzeczy miasto nie może dopuścić by ten klub upadł. W przeciwnym wypadku 10 miesięcy po otwarciu hali budowanej przez 8 lat za bodajże 40 mln, świeciłaby ona pustkami przez cały czas. I może trochę szacunku dla wielokrotnych mistrzyń Polski i drużyny, która od lat reprezentuje nasz kraj w Europie, bo to że Ciebie ten sport nie interesuje nie znaczy, że jest on "marny"

Czarek pisze:Nie jestem fanatykiem Motoru, a porównanie to może wyglądać tak: koszykarzom Staru jest bliżej do NBA niż piłkarkom SPR do najlepszej polskiej drużyny męskiej, i ma pokazać, że piłka ręczna kobiet stoi na bardzo niskim poziomie sportowym. Jeśli ktoś uważa, że porównanie to jest głupie, zamiast pienić się, niech to udowodni.

Są mistrzyniami Polski, mają bez wątpienia najlepiej zorganizowaną grupę kibiców w całej wschodniej Polsce i choćby dlatego zasługują na wsparcie. A czy poziom jest taki niski? Szkoda żeby był wyższy niż mężczyzn, dlatego to porównanie jest bezsensowne. Uważam, że poziom jest nienajgorszy, zresztą nie powinno to mieć znaczenia. Sa multimedalistkami i przynajmniej dla mnie - chlubą miasta, a że Tobie się to nie podoba to Twoja sprawa.

Aha, skoro rzucasz jakieś stwierdzenia (porównanie) to może sam je najpierw udowodnisz?

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 27 czerwca 2007, o 11:09 przez papi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#1488 Postautor: Kiry » 27 czerwca 2007, o 11:06

Czarek pisze:Nie jestem fanatykiem Motoru, a porównanie to może wyglądać tak: koszykarzom Staru jest bliżej do NBA niż piłkarkom SPR do najlepszej polskiej drużyny męskiej, i ma pokazać, że piłka ręczna kobiet stoi na bardzo niskim poziomie sportowym. Jeśli ktoś uważa, że porównanie to jest głupie, zamiast pienić się, niech to udowodni.

jeżeli masz pisać głupoty to pisz je, ale na forum np: onetu.
Jeżeli uważasz że:
- 7-8 miejsce reprezentacji żeńskiej na mistrzostwach Europy,
- awans tego zespołu do mistrzostw świata,
- awans reprezentacji młodzieżowej kobiet do mistrzostw Europy,
to nic, to tylko siÄ™ kompromitujesz.
Do tego kadra Polek oparta na zawodniczkach montexu.
Pomyśl dwa razy zanim coś więcej napiszesz!
Obrazek

Mateusz111
Junior

#1489 Postautor: Mateusz111 » 27 czerwca 2007, o 11:09

piv pisze:
Mateusz111 pisze:Motor to najpierw musi spłacic zawodników, bo od 3 miesiecy nie dostaja pensji o premiach juz nie wspominając. Do tego jeszcze stadion. Muszą dostawic iles tam krzeselek ale tego nie za bardzo można zrobić bo trybuny się rozwalaja. A gdzie na nowych piłkarzy :?: przecież sam Prędota czy Popławski ligi nie utrzyma. Łęczna się nie zgodziła, żeby motor grał na ich stadionie wiec szczerze watpie zeby wystepowali w 2 lidze.
A my z taką kasa jaką potrzebuje motor to moglibyśmy poszaleć... :)

Eh nie masz pojecia i sie wypowiadasz!
1. Dlugi sa splacane systematycznie !
2. Leczna oficjalnie nie wypowiadala sie na temat meczow Motoru !
3. Nazwe "Motor" z szacunku powinienes pisac z duzej litery. A szacunek miec powinienes do tej nazwy !

Kocham Motor , Kocham TZ i ta sytuacja jest dla mnie chora.
2 kluby powinny sobie pomagac a nie przeszkadzac szczegolnie ze sa z jednego miasta a tu tylko kazdy jak najlepiej dla siebie chce. Eh ciezko mi sie z tym pogodzic.

No to jak w 10 dni spłacili takie długi, to szacunek dla nich :roll:
A z tym Motorem, fakt powinien napisać z dużej litery

Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

#1490 Postautor: Dj_Korgi » 27 czerwca 2007, o 11:09

Czarek chodziło mi o to, że nie warto porównywać dyscyplin sportowych, gdyż są zupełnie inne, maja inne zasady i wyzwalają inne emocje.

bkapusta a jaki byś przelicznik proponował ? :?

Czarek
Trener

#1491 Postautor: Czarek » 27 czerwca 2007, o 11:22

Kiry pisze:Jeżeli uważasz że:
- 7-8 miejsce reprezentacji żeńskiej na mistrzostwach Europy,
- awans tego zespołu do mistrzostw świata,
- awans reprezentacji młodzieżowej kobiet do mistrzostw Europy,
to nic, to tylko siÄ™ kompromitujesz.
Do tego kadra Polek oparta na zawodniczkach montexu.
Pomyśl dwa razy zanim coś więcej napiszesz!

Naprawdę nie rozumiesz czy tylko udajesz głupiego? Piłka ręczna w wykonaniu SPR to tylko sport kobiet, a więc na niskim poziomie. Do tego panie nie potrafią nawet w niewielkim stopniu grać tak dynamicznie, siłowo, technicznie jak faceci, a już bramkarki i obrona to tragedia w porównaniu z mężczyznami. Panie nie prezentują elementów, które są podstawą piłki ręcznej. Bardzo lubię tę dyscyplinę, ale kobiety ją po prostu profanują.
Dlatego też na tych meczach nie ma tłumów, tak samo jak na zawodach niepełnosprawnych czy dzieci. To po prostu sport niższej kategorii.
Nie wiem co na SPR na trybunach robią faceci. Na kobiety chcą popatrzeć? Jest do tego wiele lepszych miejsc w Lublinie.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1492 Postautor: bkapusta » 27 czerwca 2007, o 11:40

Dj_Korgi pisze:Czarek chodziło mi o to, że nie warto porównywać dyscyplin sportowych, gdyż są zupełnie inne, maja inne zasady i wyzwalają inne emocje.

bkapusta a jaki byś przelicznik proponował ? :?

Ja nie jestem specem od wyliczen budzetowych ale mysle, ze po pierwsze kazda dyscyplina powinna miec jakas stala subwencje na szkolenie juniorow - na ten cel trudno znalesc komercyjnych sposnorow, ktorych interesuje reklama, wyniki i popularnosc. To po pierwsze. Po drugie mozna jasno ustalic cennik nagrod za osiagniecia medale mistrzostw, indywidualne osiagniecia i wyplacac klubom kase za sukcesy. Po trzecie pieniadze sa publiczne, a wiec generalnie wszystkich obywateli, miasto to wspolnota obywateli, wiec moze dac szanse obywatelom glosowania i wprowadzic np. doplate do kazdego biletu sprzedanego na mecz [zreszta forma jest do dyskusji] i np. dorzucac 5zl [kwota z sufitu] do kazdego biletu. Skoro na zuzel przyjdzie 8 000 ludzi a na noge 1 000 to znaczy, ze wieksza kasa nalezy sie zuzlowcom.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

ermen
Zawodowiec

#1493 Postautor: ermen » 27 czerwca 2007, o 12:20

Czarek pisze:
Naprawdę nie rozumiesz czy tylko udajesz głupiego? Piłka ręczna w wykonaniu SPR to tylko sport kobiet, a więc na niskim poziomie. Do tego panie nie potrafią nawet w niewielkim stopniu grać tak dynamicznie, siłowo, technicznie jak faceci, a już bramkarki i obrona to tragedia w porównaniu z mężczyznami. Panie nie prezentują elementów, które są podstawą piłki ręcznej. Bardzo lubię tę dyscyplinę, ale kobiety ją po prostu profanują.
Dlatego też na tych meczach nie ma tłumów, tak samo jak na zawodach niepełnosprawnych czy dzieci. To po prostu sport niższej kategorii.

Ty czytasz czasami sam siebie???
Jeśli nie, to powinieneś, bo czytanie takich bzdur jest uwłaczające godności kobiet. Jak można oceniać w ten sposób kobiecy sport???
Nie wiem ile masz lat, ale chyba w szkole uczą różnic w budowie ciała kobiety i mężczyzny??
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#1494 Postautor: dilucio » 27 czerwca 2007, o 12:46

Hans pisze:

Moim zdaniem to te 500 tys. guzik pomoże Motorowi, ponieważ na 2 ligę trzeba mieć budżet w granicach 2-3 mln.

budżet Polonii Bytom ktora awansowala w tym seoznie do Orange Ekstraklasy wynosil okolo 1 miliona zlotych, taka ciekawostka :D

Koper
Trener
Kontakt:

#1495 Postautor: Koper » 27 czerwca 2007, o 13:42

dilucio pisze:budżet Polonii Bytom ktora awansowala w tym seoznie do Orange Ekstraklasy wynosil okolo 1 miliona zlotych, taka ciekawostka :D

Czyli Motor jesli bedzie mial budzet 500 tys to bedzie mial szanse na okolice srodka tabeli ;)

Czarek
Trener

#1496 Postautor: Czarek » 27 czerwca 2007, o 13:49

ermen pisze:Ty czytasz czasami sam siebie???
Jeśli nie, to powinieneś, bo czytanie takich bzdur jest uwłaczające godności kobiet. Jak można oceniać w ten sposób kobiecy sport???
Nie wiem ile masz lat, ale chyba w szkole uczą różnic w budowie ciała kobiety i mężczyzny??

Najpierwsz przewertuj jakiś podręcznik logiki, później przeczytaj siebie, a najlepiej wyluzuj. Głownie róznice w budowie ciała kobiety i mężczyzny powodują, że faceci są sprawniejsi, szybsi, bardziej dynamiczmni, mają lepszy refleks. Zatem dyscypliny sportu przez nich uprawniane są na znacznie wyższym poziomie, co (wprawdzie nie głośno) realnie oceniają sponsorzy i działacze klubowi, płacąc im znacznie więcej, ale i kibice wypełniając trybuny.
Mam raczej więcej lat od Ciebie (stary już ze mnie zgred) i może dlatego potrafię bez emocji spojrzeć na pewne sprawy i nazywać rzeczy po imieniu. Może i Ty kiedyś dorośniesz do tego, i przyznasz mi rację. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Carter#15
Szkółkowicz

#1497 Postautor: Carter#15 » 27 czerwca 2007, o 14:02

Czarek pisze: Naprawdę nie rozumiesz czy tylko udajesz głupiego? Piłka ręczna w wykonaniu SPR to tylko sport kobiet, a więc na niskim poziomie. Do tego panie nie potrafią nawet w niewielkim stopniu grać tak dynamicznie, siłowo, technicznie jak faceci, a już bramkarki i obrona to tragedia w porównaniu z mężczyznami. Panie nie prezentują elementów, które są podstawą piłki ręcznej. Bardzo lubię tę dyscyplinę, ale kobiety ją po prostu profanują.
Nie wiem co na SPR na trybunach robią faceci. Na kobiety chcą popatrzeć? Jest do tego wiele lepszych miejsc w Lublinie.

Nie no naprawde czasami zal dupe sciska jak sie czyta takie bzdury. Po cos chyba stworzono oddzielne ligi dla kobiet i mezczyzn. Kobiety w wiekszosci sportow (nie chce pisac we wszystkich bo pewnie sa takie gdzie sa lepsze od mezczyzn, a ktorych teraz nie moge sobie skojarzyc) osiagaja slabsze wyniki od mezczyzn. To ze na 100metrow biegaja o 50 setnych czy sekunde wolniej od facetow to nie oznacza ze sa do niczego. Slabsze wyniki nie oznaczaja mniejszych emocji czy gorszych widowisk. Piszesz ze nie rozumiesz co na trybunach robia faceci - to sa tak zwani kibice lub po prostu ludzie zainteresowani meczem czy ta gra. To ze Ty nie ogladasz czy nawet brzydzisz sie ta dyscyplina sportu uprawiana przez kobiety nie oznacza, ze kazdy ma miec takie samo zdanie na ten temat.

"Panie nie prezentują elementów, które są podstawą piłki ręcznej." - zostawie to bez komentarza, bo tego skomentowac sie nie da, chyba ze tak - ROTFL, albo cytujac B.Linde "Co Ty K wiesz o pilce recznej?"

Na zakonczenie chcialbym przypomniec o wygranej w pucharze EHF (odpowiednik pilkarskiego pucharu UEFA) przez pilkarki z Lublina.

Koszykarzom Startu jest zdecydowanie dalej do NBA niz sie niektorym wydaje. Dalej niz na piechote i wplaw do Ameryki.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#1498 Postautor: _piotrusss » 27 czerwca 2007, o 14:08

Mówienie, że sport kobiecy jest na niskim poziomie, bo nie jest męski... Jak dla mnie to nieporozumienie. Do kwadratu. Jaka w tym logika?
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Czarek
Trener

#1499 Postautor: Czarek » 27 czerwca 2007, o 14:24

_piotrusss pisze:Mówienie, że sport kobiecy jest na niskim poziomie, bo nie jest męski...

To Ty to napisałeś, a nie ja. Ja twierdzę, że jest na o wiele niższym poziomie. Obejrz sobie np. mecz piłki ręcznej kobiet i mecz piłki ręcznej mężczyzn, a zauważysz różnice np. rozegranie piłki - u facetów jest to agresywne i dynamiczne, czasami aż trzeszczą kości. Kobiety pieszczą tę piłkę monotonnie prowadząc akcję, brak jest szczelnej obrony i agresji.

Czarek
Trener

#1500 Postautor: Czarek » 27 czerwca 2007, o 14:30

Carter#15 pisze:Nie no naprawde czasami zal dupe sciska jak sie czyta takie bzdury. Po cos chyba stworzono oddzielne ligi dla kobiet i mezczyzn. Kobiety w wiekszosci sportow (nie chce pisac we wszystkich bo pewnie sa takie gdzie sa lepsze od mezczyzn, a ktorych teraz nie moge sobie skojarzyc) osiagaja slabsze wyniki od mezczyzn. To ze na 100metrow biegaja o 50 setnych czy sekunde wolniej od facetow to nie oznacza ze sa do niczego. Slabsze wyniki nie oznaczaja mniejszych emocji czy gorszych widowisk.

Słabsze wyniki czasem nie oznaczają mniejszych emocji, ale tu poziom jest wyraźnie słabszy i brak jest wielu ważnych elementów, które wystepują w piłce ręcznej mężczyzn. Jako kibic piłki ręcznej nie mogę patrzeć jakie "szmaty" puszczają seryjnie bramkarki, jak fatalnie gra obrona, jak mało w tej grze dynamiki i agresji.
To tak jakbym poszedł na żużel gdzie zawodnicy jadą 20 km na godz. i najwyżej dwóch dociera zawsze do mety.