Daniel Jeleniewski
Czytając poniższą relację odnoszę nieodparte wrażenie, że Jeleń przegrywał ciągle z tym samym zawodnikiem niemal w każdym swoim wyścigu:
http://www.espeedway.pl/index.php?co=newsy&id=15563
PS. Co w tej ankiecie robi odpowiedź nie wiem? Jak nie wiesz to nie bierzesz udziału....
http://www.espeedway.pl/index.php?co=newsy&id=15563
PS. Co w tej ankiecie robi odpowiedź nie wiem? Jak nie wiesz to nie bierzesz udziału....
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"
1. 31 maja
2. Nie wiem. Za to wiem, że finansować to powinien UEM a nie PZM, a najlepiej osobiście człowiek, który wymyślił aby eliminacje IM Europy rozgrywać w Azji
3. Na oko z 2200 w jednÄ… stronÄ™.
2. Nie wiem. Za to wiem, że finansować to powinien UEM a nie PZM, a najlepiej osobiście człowiek, który wymyślił aby eliminacje IM Europy rozgrywać w Azji
3. Na oko z 2200 w jednÄ… stronÄ™.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Jeleń "rozgrzewa się" przed wyjazdem do Azji
Póki co wystartuje w piątek na Ukrainie:
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=193585
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=193585
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
Mam pytanie: czy Jeleń otrzymał zwrot kosztów podróży, czy jechał na własne ryzyko?
Pytam, bo zastanawiam się, czy naprawdę nie można by zaprosić Ostergaarda na trening w Lublinie na jego własne ryzyko, tylko i wyłącznie z obietnicą, że otrzyma miejsce w składzie, jeśli będzie odpowiednio dobry. Kto wie, może mu zależy, żeby się wreszcie pokazać w Polsce i poszedłby na coś takiego, żeby się wypromować?
Po drugie, już całkiem OT - przelot z Angli i transport sprzętu wraz z mechaniorem to rzeczywiście 15 tysięcy złotych? Przecież nie muszą się zatrzymywać w Grand Hotelu.
Pytam, bo zastanawiam się, czy naprawdę nie można by zaprosić Ostergaarda na trening w Lublinie na jego własne ryzyko, tylko i wyłącznie z obietnicą, że otrzyma miejsce w składzie, jeśli będzie odpowiednio dobry. Kto wie, może mu zależy, żeby się wreszcie pokazać w Polsce i poszedłby na coś takiego, żeby się wypromować?
Po drugie, już całkiem OT - przelot z Angli i transport sprzętu wraz z mechaniorem to rzeczywiście 15 tysięcy złotych? Przecież nie muszą się zatrzymywać w Grand Hotelu.
- SKALOR
- Szkółkowicz
- Kontakt:
Torsen pisze:Mam pytanie: czy Jeleń otrzymał zwrot kosztów podróży, czy jechał na własne ryzyko?
Charczenko juz byl i jak został potraktowany i jak sie poczuł - wiemy.
Nie tylko Urlich,ale i Kauko(cos kiedys bylo,ze szykowal sprzet na Polska lige) bo Steve to szczerze wÄ…tpiÄ™ aby poszedl na to(stary wyjadacz,juz sie promowal kiedys w Åodzi),ale pogadac,zapytac zawsze mozna.

Z tego co ja zrozumiałem to 15tys. to kwota jaką trzeba wyłożyć na ściągnięcie 3 obco na trening a nie jednego, bo w tym kontekście gdy padło pytanie Harry o tym pisał jeśli dobrze pamiętam.
Inna sprawa,że w obecnej sytuacji to i ściągniecie jednego obco na trening z ryzykiem wyrzucenia 5 tys. (których pewnie i tak nie ma) w błoto, gdyby okazał się słabszy od naszych nie jest najlepszym rozwiązaniem.
Ja bym rozwiązał tą sprawę tak, że w momencie gdyby w dwóch najbliższych meczach z Rybnikiem okazało się, że Seba nie może dalej dogadać się z silnikami albo Dawid nie dojdzie do formy wtedy na mecz wyjazdowy do Gniezna zaprosić obcokrajowca. Na zapraszanie ich na treningi do Lublina nie widze sensu, u nas na torze nawet gdyby jazda Seby i Dawida sie nie poprawiła (chociaż jestem pewien że będzie lepiej) powinniśmy sobie w krajowym składzie poradzić już ze wszystkimi, może oprócz Gorzowa.
Inna sprawa,że w obecnej sytuacji to i ściągniecie jednego obco na trening z ryzykiem wyrzucenia 5 tys. (których pewnie i tak nie ma) w błoto, gdyby okazał się słabszy od naszych nie jest najlepszym rozwiązaniem.
Ja bym rozwiązał tą sprawę tak, że w momencie gdyby w dwóch najbliższych meczach z Rybnikiem okazało się, że Seba nie może dalej dogadać się z silnikami albo Dawid nie dojdzie do formy wtedy na mecz wyjazdowy do Gniezna zaprosić obcokrajowca. Na zapraszanie ich na treningi do Lublina nie widze sensu, u nas na torze nawet gdyby jazda Seby i Dawida sie nie poprawiła (chociaż jestem pewien że będzie lepiej) powinniśmy sobie w krajowym składzie poradzić już ze wszystkimi, może oprócz Gorzowa.
- Łoptymista
- Trener
Torsen pisze:Po drugie, już całkiem OT - przelot z Angli i transport sprzętu wraz z mechaniorem to rzeczywiście 15 tysięcy złotych? Przecież nie muszą się zatrzymywać w Grand Hotelu.
Nocleg w Grand Hotel Lublinianka jest znacznie tanszy. Jesli ktos chce pakowac tam zuzlowcow to może dałoby sie zapłacić mniej niż cena z lady.
mikas pisze:Inna sprawa,że w obecnej sytuacji to i ściągniecie jednego obco na trening z ryzykiem wyrzucenia 5 tys. (których pewnie i tak nie ma) w błoto, gdyby okazał się słabszy od naszych nie jest najlepszym rozwiązaniem.
Na trening nie ma sensu ściągać obco.
Jeżeli już to na mecz wyjazdowy. Jak tam sobie w miarę poradzi, to tym bardziej na Naszym owalu.
- SKALOR
- Szkółkowicz
- Kontakt:
Gawrzyk pisze:Hans pisze:Daniel miał tylko i wyłącznie wycieczkę- mecz z tego co zrozumiałem został odwołany...
Ostatecznie po paru klinach (leżeli między innymi Paluch ktory ponoc nawet stracil przytomnosc i nasze Keneth) i fochu Charliego Gjedde zawody odwolano.
Mam nadzieje,ze nic Kenneth-owi nic sie nie stalo,tylko niegrozny upadek?

-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
No i nie udalo sie Jeleniowi wygrac turnieju w Równem. Daniel przegral w biegu barazowym o I miejsce z Józkiem Miesiącem.
1. Paweł Miesiąc (Polska) (3,3,2,3,3) 14+3
2. Daniel Jeleniewski (Polska) (3,3,3,2,3) 14+2
3. Andriej Karpov (Ukraina) (2,3,3,3,2) 13
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=194253
1. Paweł Miesiąc (Polska) (3,3,2,3,3) 14+3
2. Daniel Jeleniewski (Polska) (3,3,3,2,3) 14+2
3. Andriej Karpov (Ukraina) (2,3,3,3,2) 13
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=194253
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips