Skład 2007 - Piszcz, Klimek, Michaluk i Johnston na koniec

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Czarek
Trener

#1526 Postautor: Czarek » 24 stycznia 2007, o 21:16

Bochen pisze:Ja tam uważam, że Staszek ma w d*pie Lublin!!

Analne problemy Pawła Saszka w ogóle mnie nie interesują, ale nie sądzę by on miał Lublin tam gdzie gejowie mają ośrodek miłości - on zawsze przypomina sobie o naszym pięknym mieście i wysłużonym klubie gdy trzeba przycisnąć Grudziądz do gleby. Czyli Lublin jest mu w jakiś sposób bliski.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1527 Postautor: grzesieck » 24 stycznia 2007, o 21:29

Czarek pisze:Analne problemy Pawła Saszka w ogóle mnie nie interesują, ale nie sądzę by on miał Lublin tam gdzie gejowie mają ośrodek miłości - on zawsze przypomina sobie o naszym pięknym mieście i wysłużonym klubie gdy trzeba przycisnąć Grudziądz do gleby. Czyli Lublin jest mu w jakiś sposób bliski.

hahaha sooorrry ^^
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Bochen

#1528 Postautor: Bochen » 24 stycznia 2007, o 21:49

Oj nie gadajcie głupot....jeżeli ma się ambicje sportową i trochę oleju w głowie, a przedewszystkim jakiś sentyment to z miłą chęcią wraca sie tam gdzie było dobrze i gdzie kogoś chcą!! Zauważ Koper, że to nie pierwsze takie zagranie Staszka wobec klubu i przedewszystkim wobec kibiców!! to jest śmieszne...jeszcze rok temu pamietam jak nazywali co poniektórzy Rybke 100% stalowcem co było głupie, natomiast ja wiem, że Staszek to 100% Kuntersztyniak!!
NO breakes, NO rules.....SPEEDWAY!!!

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#1529 Postautor: Marcinex » 24 stycznia 2007, o 21:50

bochen pisze:Ja tam uważam, że Staszek ma w d*pie Lublin!!

sy-fy pisze:Paweł Staszek (na zdjęciu) uzgodnił warunki kontraktu z GTŻ-em Grudziądz i po raz dwunasty z rzędu założy plastron tego klubu. Przypomnijmy, że w ubiegłym tygodniu Staszek stał się wolnym zawodnikiem po tym, jak poprzedni prezes GTŻ-u nie wywiązał się z warunków kontraktu.

- Cieszę się, że będę startował 12 rok w Grudziądzu. Chciałbym podziękować kibicom z Grudziądz za to, że wierzyli we mnie i wierzą i zawsze ze mną są. Chcę również podziękować fanom z Lublina za to że tak ciepło się o mnie wyrażali i chcę aby pamiętali ze zawsze będę chłopakiem z Lublina. Korzystając z okazji dziękuje również moim sponsorom w szczególności Panu Chustowi, Arturowi Maszudzińskiemu, Januszowi Ponikowskiemu oraz Bożenie i Zgigniewowi Łagockim bo to dzięki NIM pozostaje w Grudziądzu na kolejny sezon i dzieki ich pomocy mogę dalej się rozwijać - powiedział Staszek.

Raczej nie traktował Lublina jako karty przetargowej, tylko po prostu wybrał lepszą, albo nie wiele gorszą ofertę...
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1530 Postautor: Gelo » 24 stycznia 2007, o 21:57

Ale po kim tu płakać? Ma dupie Lublin czy nie - nie jest istotne. Istotne jest, że oprócz sentymentu zakorzenionego w początku lat 90-tych Paweł jest bardzo przeciętnym zawodnikiem. Statystyki poniżej Jelenia i Knappa chyba mówią same za siebie - przynajmniej powinny. Byłby nam potrzebny tylko na pierwszy mecz (bo w Grudziądzu miewa genialne mecze), ale na wyjazdach (w tym w Lublinie) to poziom Piszcza, Jelenia, Truminsena czy Brhela - czyli przedział od 1 do 12 punktów - z jednakowym prawdopodobieństwem. Ja jednak wolę 8 oczek ale w każdym meczu.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#1531 Postautor: kdsz » 24 stycznia 2007, o 22:02

Zgadza się, ale nie należy zapominać, że pozyskanie Staszka przez lubelski klub, byłoby jednocześnie osłabieniem składu Grudziądza. A na kimś w tej lidze punkty musimy robić. Oczywiście przy założeniu, że realnie myślimy o utrzymaniu
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"

Awatar użytkownika
sacreble9

#1532 Postautor: sacreble9 » 24 stycznia 2007, o 22:31

Bochen pisze:Ja tam uważam, że Staszek ma w d*pie Lublin!!

mam nadzieję, że większość ma w dupie takie dyrdymały
Bochen pisze:pozatym on tam w Grudziądzu to jest gwiazda....w Lublinie byłby przecietnym średniakiem!!

No, no, no, same tuzy u Was
Bochen pisze: Ten cżłowiek to 100% Kuntersztyniak :P:P:P:P:P

Nowomowa?
maestro76 pisze:to raczej lokalni kibice i dziennikarze podkreslaja jak blisko staszek jest lublina-ja tam raczej odnioslem wrazenie ze nie kwapi sie do powrotu - tym bardziej bylo to widoczne 2 lata temu kiedy majac praktycznie identyczne oferty - wybral grudziadz

Kolega ma wiele racji w tym wpisie.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1533 Postautor: Gelo » 24 stycznia 2007, o 23:44

kdsz pisze:Zgadza się, ale nie należy zapominać, że pozyskanie Staszka przez lubelski klub, byłoby jednocześnie osłabieniem składu Grudziądza.

Tak nie mozna podchodzić - mozna im podkupić Krzyżaniaka i Mroczkę - tylko po co? Cyrklowanie w 7 miejsce moze sie zemścić. Trzeba pojechać do Grudziądza Śledziem, Piszczem i Jeleniem - I WYGRAĆ. Bez przesady - Staszek to nie jest żaden as. Wystarczy, że nie wyjdzie ze startu i po Staszku. Z Krzyżakiem też można sobie poradzić. Rymel, Jamroży, Stange, Madsen - też nie powalają na kolana. Oczywiście my jako lublinianie zebralibyśmy baty nawet od teraźniejszej Łodzi. Ale to już inny problem

yrastanisław

#1534 Postautor: yrastanisÅ‚aw » 25 stycznia 2007, o 09:32

Paweł nie ufa naszym działaczom. Myślałem, że to dotyczyło tylko Pana z Tarnowa ale chyba jednak nie. Ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Staszek to nie Karlsson i ligi by nam i tak nie uratował, trzeba ją utrzymać po walce całego zespołu i taki waleczny zespół trzeba stworzyć. Naprawdę uważam, że Jeleniewski jest w stanie u nas robić nawet komplety do tego Dawid - uważam, ze będzie odkryciem sezonu w 1 lidze - w pozytywnym słowa znaczeniu. Sebek jak trafi ze sprzętem to też będzie ok - dwa lata temu na inaugurację sezonu w barwach kolejarza w Grudziądzu zdobył chyba 16 pkt. Darek Sledź też powinien być pewnym punktem drużyny a na dokładkę Piszcz który wiadomo - nawet może stać się liderem drużyny. Zagranicznych nie znam i nie ma co gdybać. Z juniorów - najważniejsze zeby Klimek u nas podpisał plus Hansen i jest ok.

rob7
Senior

#1535 Postautor: rob7 » 25 stycznia 2007, o 10:19

Cooper pisze:Do Sliwka: Stachyra nie moze jezdzic ani pod 8 ani pod 16. Moze np. Kus, albo drugi Hansen.

Do harrego: Czy to już jest pewne na 100% że "puzon" i paweł zostają w grudziądzu??

:roll: :roll: :roll: Nie, to nie jest pewne, moze nagle poczuja w sercach milosc do tej wspanialej bryzy z Bystrzycy i poprosza harrego o jeszcze jedna szanse.

pod 8/16 to raczej może jeździć Michaluk lub Polak (dwóch juniorów musi mieć licencje "Ż")
a żużlowcy to jeżdżą z miłości do kasy, ostatecznie to ich zawód i z tego żyją

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#1536 Postautor: Erwin » 25 stycznia 2007, o 12:56

Od razu zaznaczam że wcale się nikogo nie czepiam, jedynie przedstawiam "mniej" optymistyczną wersję nadchodzącego sezonu jeśli chodzi o dyspozycję naszych zawodników.

yrastanisław pisze: Naprawdę uważam, że Jeleniewski jest w stanie u nas robić nawet komplety

Zgadza się jest w stanie również robić u nas 2 pkt (1,0,-,-,1).

yrastanisław pisze: do tego Dawid - uważam, ze będzie odkryciem sezonu w 1 lidze - w pozytywnym słowa znaczeniu.

daj Ci boże ...

yrastanisław pisze:Sebek jak trafi ze sprzętem to też będzie ok - dwa lata temu na inaugurację sezonu w barwach kolejarza

A jak nie trafi ze sprzętem będzie klapa, przez 3/4 sezonu będzie narzekanie i walka z silnikami.

yrastanisław pisze:Darek Sledź też powinien być pewnym punktem drużyny

Przy bardzo poważnym podejściu do sprawy samego zawodnika, tutaj się z Tobą zgodzę.

yrastanisław pisze:na dokładkę Piszcz który wiadomo - nawet może stać się liderem drużyny.

Może stać się liderem drużyny. Może również w drugim spotkaniu doznać bardzo niespotykanej, ale zarazem długo leczonej kontuzji (odpukać w niemalowane) i będzie po "liderze"

yrastanisław pisze:nie ma co gdybać.

O to to, poparcie 100%.

pozdr.

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#1537 Postautor: jataman21 » 25 stycznia 2007, o 13:41

A ja miałem dzisiaj sen;) Pamiętam że Klimek miał 0,0,0,0 Piszcz nie wiem w jaki sposób w moim śnie zrobił prawie komplet i w parze ze Śledziem wygrali wszystko 5:1 i przed ostatnim biegiem przegrywaliśmy 43:41 do ostatniego łuku, ale wszyscy byli blisko i Śledz z Piszczem po zewnętrznej się rozpędzili i obaj mineli Chrzanowskiego i Pedersena tuż przed metą 8) 8) 8) Tym sposobem wygraliśmy 46:44 u nas z Gdańskiem.
Ktoś kiedys powiedział że sny czyta się od odwrót oby nie tym razem :wink:
ObrazekObrazek

Smirnek_
Senior

#1538 Postautor: Smirnek_ » 25 stycznia 2007, o 14:36

Obecnie to nawet na porażkę 44:46 nie mamy co liczyć :?

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#1539 Postautor: jataman21 » 25 stycznia 2007, o 15:47

Przesadzasz, oprócz Chrzanowskiego i Pedersena nie mają jakiegoś super zawodnika który byłby pewniakiem na wyjazdach. Powiedzmy P+Ch=25pkt Knapp może z dyche przywieść bo zna nasz tor, ale reszta jest do objechania. 2 lata temu Jabłońskiemu nie szło na naszym torze a Pietrzyk i Franków to nawet nie ma po co marnować klawiatury, chłopaki chyba pomylili 2 lige z pierwszą.
ObrazekObrazek

Smirnek_
Senior

#1540 Postautor: Smirnek_ » 25 stycznia 2007, o 16:11

No dobra ale kogo my mamy pewnego na mecz u siebie?

Ge(L)o
Trener

#1541 Postautor: Ge(L)o » 25 stycznia 2007, o 16:19

Trumiński i Jeleniewski (jak na razie). Na Zygmuntowskich to Jelonek takiego Chrzanowskiego zjada na śniadanie. :)

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#1542 Postautor: jataman21 » 25 stycznia 2007, o 16:19

Pewnego nikogo, ale nie jest powiedziane z góry że przegramy NAPEWNO.
Śledz, Stachyra, Jeleń, Piszcz, Trumna są w stanie zrobić na naszym torze w granicach 10pkt. Oczywiście musiałby wszystkim wyjsc mecz :wink: Co jest małoprawdopodobne ale nie jest niemozliwe 8)
ObrazekObrazek

Smirnek_
Senior

#1543 Postautor: Smirnek_ » 25 stycznia 2007, o 16:25

Śledź i Piszcz jeszcze nie są naszymi zawodnikami. Jeleniewski ma bez problemów objechać Chrzanowskiego? Bez przesady...

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#1544 Postautor: kilar » 25 stycznia 2007, o 16:35

no przeciez jakos sie utrzymac trzeba. A nie wystarcza tylko mecze z Grudziadzem i Poznaniem tymbardziej, ze na wyjazdowe zwyciestwa z nimi nie ma co liczyc.

Holly

#1545 Postautor: Holly » 25 stycznia 2007, o 16:46

Kiedy do k.... podpiszą wkońcu ze Śledziem i Piszczem ??????

Zamiast Stachyry trzeba brać Barana - Szp.Siwek mam nadzieje że pofatygował się Pan i skontaktował z Baranem?

Smirnek_
Senior

#1546 Postautor: Smirnek_ » 25 stycznia 2007, o 16:48

Baran zapewne negocjacje z nami potraktowałby jako kartę przetargową w negocjacjach z innym klubem, więc nie wiem czy jest sens, poza tym to żadna gwiazda nie jest.

bartexs1
Senior

#1548 Postautor: bartexs1 » 25 stycznia 2007, o 17:17

Zamiast Barana wolałbym zdecydowanie bardziej Fijałkowskiego lub Trojanowskiego...

Holly

#1549 Postautor: Holly » 25 stycznia 2007, o 17:56

cos sie tak uparł na tego Barana?

bo to jedyny zawodnik do wzięcia którego stać na 10-15 pkt w meczu.

Dla mnie nie ważne jest to co robi poza sportem , czy jest leniem , gejem czy dyskotekowym wirażką - ważne jest że może pociągnąć wynik drużyny.
Jeżeli tak bardzo wam nie odpowiada , to prosze napisać : nie prowadzimy żadnych rozmowów z K.Baranem - wtedy dam sobie spokój.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#1550 Postautor: luCas » 25 stycznia 2007, o 18:03

bo to jedyny zawodnik do wzięcia którego stać na 10-15 pkt w meczu.

Gratuluje optymizmu, skoro byloby go stac na 15 pkt to juz dawno wyladowal by w Ostrowie czy Gdansku.
Dla mnie nie ważne jest to co robi poza sportem , czy jest leniem , gejem czy dyskotekowym wirażką - ważne jest że może pociągnąć wynik drużyny.

Czesto to co robi poza sportem, decyduje o tym jak prezentuje sie podczas zawodow. Zreszta wcale sie nie dziwie dzialaczom, ze nie chca miec w klubie marudy i obiboka, ktory sieje ferment w druzynie. Dawanie nieskonczonej ilosci szans tez wkoncu moze sie znudzic.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski