Start Gniezno - TÅ» Motor Lublin (09.07.2006)

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#301 Postautor: bkapusta » 12 lipca 2006, o 08:55

Z Okecia do Lublina mozna smigac w mniej jak 2h wiec moim zdaniem to nie jest cos strasznego. W najwiekszych miastach Europy/Swiata mozna tyle jechac z lotniska na peryferiach do centrum ;-)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Snack

#303 Postautor: Snack » 12 lipca 2006, o 10:47

Czy Nicki Pedersen lÄ…duje na lotnisku pod Rzeszowem?

Nie wiem, gdzie ląduje Nicki Pedersen ale lotnisko w Jasionce leży max, 15 min. jazdy samochodem od stadionu Stali. Rzeszów się rozwija, że miło patrzeć. A nam ciągle obiecują nowe stadiony, hale i lotniska... i e-ligę.

meridol

#304 Postautor: meridol » 12 lipca 2006, o 11:22

bkapusta pisze:Z Okecia do Lublina mozna smigac w mniej jak 2h wiec moim zdaniem to nie jest cos strasznego. W najwiekszych miastach Europy/Swiata mozna tyle jechac z lotniska na peryferiach do centrum ;-)

chyba troche przesadziles... Jechales gdzies 2 godziny z lotniska do centrum miasta?

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#305 Postautor: bkapusta » 12 lipca 2006, o 11:25

meridol pisze:
bkapusta pisze:Z Okecia do Lublina mozna smigac w mniej jak 2h wiec moim zdaniem to nie jest cos strasznego. W najwiekszych miastach Europy/Swiata mozna tyle jechac z lotniska na peryferiach do centrum ;-)

chyba troche przesadziles... Jechales gdzies 2 godziny z lotniska do centrum miasta?

Ta w Edynburgu :)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

meridol

#306 Postautor: meridol » 12 lipca 2006, o 11:30

to ile kilosow jest tam lotnisko od centrum, 300?

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#307 Postautor: Speedway » 12 lipca 2006, o 11:33

Korki i światła 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#308 Postautor: bkapusta » 12 lipca 2006, o 11:33

meridol pisze:to ile kilosow jest tam lotnisko od centrum, 300?

Chyba troche przesadzasz. Przejechales kiedys 300 km w dwie godziny? 8) 8) 8)

A tak serio znane Ci jest pojecie "korek" ;-) Odleglosc ma niewielkie znaczenie. Liczy sie natezenie ruchu, remonciki, wypadki, blokady. Czasami wystarczy jeden maly wypadek samochodwy zeby utkwic na drodze godzine czasu. Pozatym warunki miejskie to nie autostrada ;-)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

meridol

#309 Postautor: meridol » 12 lipca 2006, o 11:37

no tak jesli nie masz autostrady a do tego w miejscu remontu bedziesz mial wypadek to mozna i pol dnia jechac! tylko po cholere o tym mowic jesli to jest jakas skrajnosc? czy to jest wedlog ciebie jest argument zeby nie budwac lotniska kolo Lublina???

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#310 Postautor: bkapusta » 12 lipca 2006, o 11:42

meridol pisze:no tak jesli nie masz autostrady a do tego w miejscu remontu bedziesz mial wypadek to mozna i pol dnia jechac! tylko po cholere o tym mowic jesli to jest jakas skrajnosc? czy to jest wedlog ciebie jest argument zeby nie budwac lotniska kolo Lublina???

A czy ja gdzies mowilem zeby nie budowac?

Wiem, ze jest upal ale zeby takie elementarne problemy z czytaniem?

Napisalem tylko, ze na Okecie nie jest tak daleko [skoro nawet taki powolniak drogowy jak ja jest wstanie zrobic trase z okolic okecia w okolice lublina w 2h malym samochodzikiem] albowiem zdarza sie w duzych miastach Europy, ze tyle zajmuje dojazd z lotniska do centrum ;-)

Wiekszym problemem jest juz tlok na samym Okeciu ;-)

To, ze lotnisko jest miastu potrzebne nie ulega watpliwosci.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

piotr76
Senior
Kontakt:

#311 Postautor: piotr76 » 12 lipca 2006, o 12:00

z tym położeniem to chyba lekka przesada jednak obco z innych drużyn na mecze z nami jakoś docierają ....

Koper
Trener
Kontakt:

#313 Postautor: Koper » 12 lipca 2006, o 18:57

Gawrzyk pisze:
Czarek pisze:
harry pisze:Zawsze się pytają gdzie jest Lublin, a po obejrzeniu mapy ich zainteresowanie gwałtownie spada...

Czy Nicki Pedersen lÄ…duje na lotnisku pod Rzeszowem? A jak z obcokrajowcami z Tarnowa?
I czy z Okęcia do Lublina jest naprawdę tak daleko by nie przekonać dobrego zagranicznego zawodnika?

Tak. Więkoszść ląduje w Rzeszowie, bo tam lata tani Ryanair i samolot jest o 10:50. Buczoki preferują z pewnością Kraków.

Warto pamietac ze planowane lotnisko w Swidniku bedzie mialo za krotki pas startowy aby mogly tam ladowac samoloty Ryanair.

meridol

#314 Postautor: meridol » 12 lipca 2006, o 18:59

no to popieramy Niedzwiade!!!

Koper
Trener
Kontakt:

#315 Postautor: Koper » 12 lipca 2006, o 19:02

Niedzwiada pod tym wzgledem jest ok bo tam od razu planuje sie droge startowa 2500m z mozliwoscia rozbudowy przy 1540m w Swidniku, z kolei w Rzeszowie maja droge startowa ponad dwukrotnie wieksza niz ta planowana w Swidniku bo az 3200m.

meridol

#316 Postautor: meridol » 12 lipca 2006, o 19:14

kur... czy u nas musi byc wszystko nie nadajace sie do niczego???

BR
Senior

#317 Postautor: BR » 12 lipca 2006, o 20:25

sa pewne grupy nacisku ktore zadbaja o to by lotnisko powstalo w swidniku - zblizaja sie wybory a tam najszybciej moze cos powstac bo zalążek juz jakis jest, wiec mozna obiecywać, co z tego ze nie bedzie ono uzyteczne dla obywateli
mają tez medialnego sprzymierzeńca (---> patrz ostatnia akcja bilbordowa Gazety Wyborczej pt. "chcemy lotniska w Świdniku)

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#318 Postautor: ravajas » 12 lipca 2006, o 20:46

BR pisze:sa pewne grupy nacisku ktore zadbaja o to by lotnisko powstalo w swidniku - zblizaja sie wybory a tam najszybciej moze cos powstac bo zalążek juz jakis jest, wiec mozna obiecywać, co z tego ze nie bedzie ono uzyteczne dla obywateli
mają tez medialnego sprzymierzeńca (---> patrz ostatnia akcja bilbordowa Gazety Wyborczej pt. "chcemy lotniska w Świdniku)

a nam pozostanie się modlic, zeby nie zrobili kolejnego knota. bo jak już się okaże, że zrobili lotnisko, a potem okaże się, że jednak za małe na obsługę rejsowych lotów pasażerskich to lotnisko będzie można o tyłek potłuc...
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

harry
Trener

#319 Postautor: harry » 12 lipca 2006, o 21:05

Koper pisze:Warto pamietac ze planowane lotnisko w Swidniku bedzie mialo za krotki pas startowy aby mogly tam ladowac samoloty Ryanair.

Bardzo mi przykro ale to jest g...o prawda. Rozpowszechniana przez wiadomych aparatczyków aby tylko udało się wykupić ziemię pod lotnisko od ... no właśnie od kogo? Jakoś nikt nie chce lub nie może podać do kogo należy ta ziemia w Niedźwiadzie.
A co do Świdnika to od drogi do lasu jest 1900 metrów i już w tej chwili jest zgoda lasów na wycinkę tegoodcinka lasu pod pas startowy czyli trzeba dodać 800 metrów i nie ma problemu. Tzn jest dopóki w samorządzie wojewódzkim będzie mieszał PSL.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

BR
Senior

#320 Postautor: BR » 12 lipca 2006, o 21:51

nie wiem do kogo co nazlezy, i g...o obchodzÄ… mnie walki polityczne
ale patrzac z boku na to wszytko jako obywatel, zdecydowanie wole miec lotnisko w Niedzwiadze niz jakis reanimowany pokurcz prawie w centrum miasta

lotnisko bedzie wygladac tak:
Obrazek
na ponizszych slajdach widac ze strefa startów i lądowań wprawdzie ominie felin ale popijajac piwko na deptaku bedzimy mogli swobodnie pomachać do podróznych
http://www.lotniskowswidniku.pl/port_pl ... e0035.html
http://www.lotniskowswidniku.pl/port_pl ... e0037.html

mam tylko nadzieje ze nie przydazy sie to co ostatnio w Irkucku (odpukać):
Obrazek

meridol

#321 Postautor: meridol » 12 lipca 2006, o 22:08

znow odbieglismy od tematu ale co tam... nie wiem jak do was ale do mnie argument o tym ze lotnisko jest blisko osiedla albo domkow jednorodzinnych albo miasta jest chybiony. ok zawsze moze byc katastrofa ale jesli tak myslimy to proponuje siedziec w domu bo mozna wpasc pod samochod... mieszkalem pare razy bardzo blisko lotniska i to nie takiego jak ma byc tutaj. szczerze mowiac wcale mi to nie przeszkadzalo mimo ze samoloty lataly co kilkadziesiat sekund. a w Swidniku pewnie bedzie pare samolocikow na dzien.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#322 Postautor: sadychor » 13 lipca 2006, o 01:09

Harry, PSL jest na to wszysto za krótki. Pomyśl, dlaczego od Ryk do Kocka jest solidnie remontowana droga :?: Poza tym, lotnisku w Świdniku :lol: :lol: :lol: :lol: Czy tego nikt nie rozumie, że się nie zmieści i jest obawa, że nie będzie spełniało standardów bezpieczeństwa (trasy podejścia i startu nad terenami zabudowanymi) :?:
Gawrzyk pisze:(...)Z lotniska w Rzeszowie do Lublina, jedzie troszkę ponad godzinę, więc ma luksus.

bkapusta pisze:(...)skoro nawet taki powolniak drogowy jak ja jest wstanie zrobic trase z okolic okecia w okolice lublina w 2h malym samochodzikiem

No no Panowie, ułańska szarże 8)
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

harry
Trener

#323 Postautor: harry » 13 lipca 2006, o 01:46

sadychor pisze: Czy tego nikt nie rozumie, że się nie zmieści i jest obawa, że nie będzie spełniało standardów bezpieczeństwa (trasy podejścia i startu nad terenami zabudowanymi) :?:
)

No więc właśnie zdania są dokładnie podzielone. Ja ostatnio dotarłem do materiałow które mówią, że jednak się uda.(w Swidniku)
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#324 Postautor: bkapusta » 13 lipca 2006, o 06:38

sadychor pisze:Harry, PSL jest na to wszysto za krótki. Pomyśl, dlaczego od Ryk do Kocka jest solidnie remontowana droga :?:

To akurat banalnie proste. Remontuja trase Ryki [dokladnie Moszczanka] - Kock bo ta trasa jezdze do domu. ;-)

Co do Niedzwiady to faktycznie miesza tam PSL lubartowski i wojewodzki ;-)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#325 Postautor: sadychor » 13 lipca 2006, o 22:08

bkapusta pisze:(...)To akurat banalnie proste. Remontuja trase Ryki [dokladnie Moszczanka] - Kock bo ta trasa jezdze do domu. ;-) (...)

Guzik prawda, remontują bo to ma coś wspólnego ze mną :) Wpadłbyś czasem na herbate...
W politykę się nie mieszam, ale pewnie macie racje. Znaczy to ni mniej ni więcej, że żeby robić kasę nie trzeba być koniecznie zanurzonym całym ryjem w korycie.
Harry, z tego co wiem żeby port lotniczy uzyskał jakikolwiek status, międzynarodowego czy krajowego itp., musi spełniać określane wymagania związane z bezpieczeństwem. A o tym niestety nie decyduje już pan Henio czy Zdzisio z zaprzyjaźnionej komisji okręgowej ds. moczarki bagiennej. Jeśli się mylę to mnie popraw(powinieneś wiedzieć lepiej niż ja) - w bodajże Nicei(?) pas skierowany jest w kierunku morza, dodatkowo usytuowany jest na słupach zamontowanych jakimś cudem w dnie. Ląduje się znad wody, startuje w wodę.
A zresztą, coś zleci, dopiero pomyślimy... :?
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji