23 kwietnia 2006: TÅ» Motor Lublin - TÅ» Start Gniezno

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#127 Postautor: dilucio » 21 kwietnia 2006, o 12:20

Z forum Gniezna:
"Niestety Zetterstrom awizowany jest w składzie na niedzielny mecz przeciwko Mildenhallem Fen Tigers. Duża strata dla Startu zwłaszcza, że Zorro dobrze sobie radził w Lublinie. Szkoda jeśli wybierze mecz w Angli."
wiec ciekawe czy zobaczymy Magnusa w niedziele w Lublinie.

JAG
Senior

#128 Postautor: JAG » 21 kwietnia 2006, o 12:22

mam nadz. że zawodnicy wyjdą podziekować za doping kibicom niezależnie od wyniku meczu,aczkolwiek jestem optymistką i uważam że w niedzielę wygramy,choć niekoniecznie przyjdzie nam to łatwo.
:),czasami :(

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#129 Postautor: GIGI » 21 kwietnia 2006, o 12:34

meesha pisze:Para Świst - Knapp jest bardzo sensowna :) Obaj panowie staraliby się wykazać, który jest lepszy więc byłaby niezła rzeźnia :lol:

..szczególnie jak Knapp miałby po prawej Śwista ;) hehe ;)

hayabusarider

#131 Postautor: hayabusarider » 21 kwietnia 2006, o 15:05

GIGI pisze:
meesha pisze:Para Świst - Knapp jest bardzo sensowna :) Obaj panowie staraliby się wykazać, który jest lepszy więc byłaby niezła rzeźnia :lol:

..szczególnie jak Knapp miałby po prawej Śwista ;) hehe ;)

Śwista jeszcze Knapp wyśwista!!.
Lepiej żeby po prawej w pierwszym łuku miał PULPETA!!! :wink:

Mawiik
Szkółkowicz
Kontakt:

#132 Postautor: Mawiik » 21 kwietnia 2006, o 15:14

Mam pytanie czy beda jakies plakaty informujace o meczu,troche juz pozno.
w tamtym sezonie byl przynajmniej plakat przy stadionie,a teraz pustka

Zaratustra
Kadrowicz

#133 Postautor: Zaratustra » 21 kwietnia 2006, o 15:21

Witam! Mecz zapowiada się niezwykle ciekawie i o to chodzi.Z Krosnem za szybko opadła adrenalinka, z Gnieznem raczej nam to nie grozi. Jesteśmy faworytami i myślę, że źle być nie powinno. O ile początek meczu może być trudny i po pierwszych kilku biegach może być niewesoło, to wierzę, że nasi, kiedy wyjdą na prowadzenie, będą je tylko już powiększać. Skład gości (jaki by nie był) nie powala na kolana i mimo chimeryczności naszych "asów" uważam, że wynik w granicach 14-16 punktów na naszą korzyść jest realny. Chciałbym zobaczyć w końcu jakąś "parową" jazdę, bo o ile w tamtym sezonie można było mówić, że mamy takich "jeźdzców", którzy nie umieją współpracować na torze; to obecny skład jest na tyle doświadczony, by wymagać od niego jazdy parą i to nawet bez wspólnych treningów. W każdym bądź razie liga w tym sezonie jest bardzo ciekawa i już sam ten fakt zachęca do pójścia na mecz :wink: :) ,pozdr.

Awatar użytkownika
Faraon

#134 Postautor: Faraon » 21 kwietnia 2006, o 15:35

Para Świst - Knapp jest bardzo sensowna Smile Obaj panowie staraliby się wykazać, który jest lepszy więc byłaby niezła rzeźnia Laughing

Zawsze jako prowadzącego pierwszą parę można ustawić Norrisa, wtedy nam się robią pary Norris-Knapp, Świst-Rempała. Na pytanie dlaczego Norris i Świst mają jeździć w I parze odpowiem, że w parze z Tomickiem widziałbym kogoś pewniejszego niż Świst, Knapp i Norris 9chodzi mi tu o wszystkie biegi Tomicka z seniorami). Norris też może sprawić przykrą niespodziankę, a z dwóch naszych "zawodników" wciąż pewniejszy wydaje mi się Świst. Natomiast on w parze z Knappem stanowią podobno zbyt duże zagrożenie dla siebie, więc okazuje się, że możłiwości dobrego ustawienia są ograniczone.

Awatar użytkownika
Morrison
Kontakt:

#135 Postautor: Morrison » 21 kwietnia 2006, o 16:55

Dziennuik Wschodni pisze:W obliczu poważnego osłabienia lubelskiej drużyny, klubowi działacze starali się sprowadzić Davida Norrisa. Nie wiadomo jednak, czy sztuka ta im się uda, ponieważ Anglik dzień po zawodach w Polsce ma jeździć na Wyspach. Nie stanowiłoby to najmniejszego problemu, gdyby nie trudności komunikacyjne, wynikające z braku bezpośredniego połączenia. Bzdury jakieś. Jeżdzili już w Lublinie zawodnicy którzy mieli i dzień wcześniej i dzień później zawody a Anglii i jakoś zawsze zdążyli np w zeszłym roku Pietraszko. Niech zarząd nie ściemnia tylko ściąga Norrisa na ten mecz bo jeszcze przegramy, a wtedy już będzie zupełna lipa.

Koper
Trener
Kontakt:

#136 Postautor: Koper » 21 kwietnia 2006, o 17:15

Moze za 4 lata Lublin bedzie mial lotnisko ale wczesniej zmienimy prezydenta :wink:

Awatar użytkownika
Morrison
Kontakt:

#137 Postautor: Morrison » 21 kwietnia 2006, o 18:04

Jak Norrisowi nie zechce się fatygować to trzeba ściągnąć Louisa, niech się nie zasłania ustalonym wcześniej grafikiem jazdy w Lublinie bo sytuacja jest inna niż na początku sezonu i mamy teraz mały Tż Szpital w Lublinie. Jedynie z Brhelem i Tomickiem to prawie krajowy skład, a taki nie przyciągnie tłumu na stadion.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#138 Postautor: Mars » 21 kwietnia 2006, o 18:10

Pavlic??po hu.. nam byl ten zakup jak dlaniego sa wazniejsze inne mecze !!! co do skladu to zapewne bedzie jak ponizej moze wygramy..
9.Åšwist
10.Jeleniewski
11.Brhel
12.Knapp
13.Rempala
14.junior z Polski:P
15.Tomicek
16.Suchanek

tak to wlasnie jest jak sie kontraktuje zawodnikow na wybrane mecze podziekowania dla zarzadu!!!

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#139 Postautor: Torsen » 21 kwietnia 2006, o 18:15

Mars pisze:Pavlic??po hu.. nam byl ten zakup jak dlaniego sa wazniejsze inne mecze !!!

Jaki zakup? Na pewno wiesz, o czym piszesz?

rob7
Senior

#140 Postautor: rob7 » 21 kwietnia 2006, o 18:25

co sie czepiasz Pavlica podpisał na 5 meczy to i tak sukces zarządu, chłopak ma 17 lat a ojciec podobno był przyciwny jego wyjazdom do Polski ...

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#141 Postautor: Mars » 21 kwietnia 2006, o 18:28

rob7 pisze:co sie czepiasz Pavlica podpisał na 5 meczy to i tak sukces zarządu, chłopak ma 17 lat a ojciec podobno był przyciwny jego wyjazdom do Polski ...

Jak dlamnie mogl podpisac i na zero...tak samo jak polowa naszego skladu..

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#142 Postautor: marcin_lub » 21 kwietnia 2006, o 19:31

Spokojnie panowie. Po co te nerwy. Z tego co wiem to Pavlic ma szkołe i to teraz jest dla niego priorytetem. W chorwacji szkoła kończy się pod koniec maja i wtedy będzie byspozycyjny. Najciekawsze jest to że w czercu wróci Messing i Klimek zda licencje więc będziemy mieli szeroką kadre juniorów... Po tym co dzisiaj widziałem na treningu Klimek naprawde ma pojęć o jeździe i będzie dibrym zawodnikiem!
Wracając do meczu to stawiam że Gniezno nie zrobi więdej punktów jak 35-36... Wygramy i to sporo. Takie jest moje skromne zdanie.

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#143 Postautor: Marcinex » 21 kwietnia 2006, o 19:42

marcin_lub pisze:Wracając do meczu to stawiam że Gniezno nie zrobi więdej punktów jak 35-36... Wygramy i to sporo. Takie jest moje skromne zdanie.

Gniezno na pewno zdobędzie więcej punktów. Krosno z o wiele słabszym składem i bez jazd i sparingów przez sezonem zdobyło 30. Myślę że Gniezno zdobędzie w coś granicach 40-50 pkt. Tego meczu wcale nie musimy wygrać. Wszystko będzie zależeć od dyspozycji dnia. Składy Lublina i Gniezna są porównywalne. Może mamy bardziej znanych zawodników, ale o podobnych możliwościach i umiejętnościach co zawodnicy z Gniezna. Wiele będzie zależeć od dopasowaniasię naszych do toru. Musimy zaskoczyć Gniezno torem, tak jak zrobił to Grudziądz w poniedziałek.
Obrazek

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#144 Postautor: marcin_lub » 21 kwietnia 2006, o 19:56

Marcinex pisze:
marcin_lub pisze:Wracając do meczu to stawiam że Gniezno nie zrobi więdej punktów jak 35-36... Wygramy i to sporo. Takie jest moje skromne zdanie.

Gniezno na pewno zdobędzie więcej punktów. Krosno z o wiele słabszym składem i bez jazd i sparingów przez sezonem zdobyło 30. Myślę że Gniezno zdobędzie w coś granicach 40-50 pkt. Tego meczu wcale nie musimy wygrać. Wszystko będzie zależeć od dyspozycji dnia. Składy Lublina i Gniezna są porównywalne. Może mamy bardziej znanych zawodników, ale o podobnych możliwościach i umiejętnościach co zawodnicy z Gniezna. Wiele będzie zależeć od dopasowaniasię naszych do toru. Musimy zaskoczyć Gniezno torem, tak jak zrobił to Grudziądz w poniedziałek.

Mój typ wynikowy spowodowany jest czystą kalkulacją. Świst zdobył 4 pkt, a w niedziele uważam że zrobi conajmniej drugie tyle jak nie więcej. Oczywiście w meczu z Gnieznem nie będzie Shieldsa, lecz w niedziele najprawdopodobniej pojedzie Norris. Uważam że mnie j jak 8 pktów nie zrobi. W meczu z Krosnem Brhel, Rempała i Knapp jechali po 4 razy. Seniora zastępował junior w jednym biegu. Symując to wszystko wychodzi na to że Krosno spokojnie mogło przegrać do 20-25. Daje zawodnikom z Gniezna 10-15 pktów więcej niż zawodnikom z Krosna. Knapp też jestem pewien że pojedzie znacznie lepiej niż z Krosnem. Tak mniej więcej wygląda moja skromna analiza.

EDIT
Zapomniałem dodać że Michaluk jechał 3 razy a powinien tylko jeden!!

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#145 Postautor: boxing » 21 kwietnia 2006, o 20:11

Morrison pisze:Dziennuik Wschodni pisze:W obliczu poważnego osłabienia lubelskiej drużyny, klubowi działacze starali się sprowadzić Davida Norrisa. Nie wiadomo jednak, czy sztuka ta im się uda, ponieważ Anglik dzień po zawodach w Polsce ma jeździć na Wyspach. Nie stanowiłoby to najmniejszego problemu, gdyby nie trudności komunikacyjne, wynikające z braku bezpośredniego połączenia. Bzdury jakieś. Jeżdzili już w Lublinie zawodnicy którzy mieli i dzień wcześniej i dzień później zawody a Anglii i jakoś zawsze zdążyli np w zeszłym roku Pietraszko. Niech zarząd nie ściemnia tylko ściąga Norrisa na ten mecz bo jeszcze przegramy, a wtedy już będzie zupełna lipa.

Dzien po trzeciej kolejce polskiej ligi jest sporo spotkan na wyspach:
Belle Vue – Arena Essex Joe Screen (Ostrów) Mikael Max (Ostrow), Joonas Kylmaekorpi (Gorzow)
Wolverhampton – Eastbourne David Norris (Lublin) Peter Karlsson (Ostrow), Billy Hamill, Fredrik Lindgren (ZG)
Ipswich – Poole Grzegorz Walasek, Jonas Davidson, Daniel Davidson (ZG) Chris Louis (Lublin)
Reading – Swindon Sebastian Alden (Gniezno)

Nie wiem, czy problemy komunikacyjne sa tak duze, zeby wszystkich tych zawodnikow zabraklo w polskiej lidze. Zatem - jezeli zabraknie Norrisa - to nie ma co pisac, ze "jego udzial w meczu z Gnieznem nie byl mozliwy z uwagi na poniedzialkowy mecz w Anglii".
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#146 Postautor: Apocalips » 21 kwietnia 2006, o 20:18

Jak nie Norris to trzeba ściągnąć Louisa ! Zawsze to większe możliwości zmian. Jak będzie cieniował to nic nie stoi na przeszkodzie żeby za niego jeździł Jeleń.

A odnośnie meczu to pewnie będzie zacięty, ale liczę na zdecydowane zwycięstwo Koziołków. Może nowe żółto-biało-niebieskie koszulki kibiców okażą się szczęśliwe ? :P Zapowiada się ciekawy żużlowy weekend. Sobota - GP, niedziela - Gniezno :) Byleby tylko cało i zdrowo... Ahoj !
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#147 Postautor: Łoptymista » 21 kwietnia 2006, o 20:18

Mars pisze:
rob7 pisze:co sie czepiasz Pavlica podpisał na 5 meczy to i tak sukces zarządu, chłopak ma 17 lat a ojciec podobno był przyciwny jego wyjazdom do Polski ...

Dobrze, ze napisales ze jak dla Ciebie.
Poza tym, o ile sie nie myle to Pavlic podpisal na dwa lata. To taka inwestycja dlugoterminowa.

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#148 Postautor: Apocalips » 21 kwietnia 2006, o 20:19

Łoptymista pisze:
Mars pisze:

Dobrze, ze napisales ze jak dla Ciebie.
Poza tym, o ile sie nie myle to Pavlic podpisal na dwa lata. To taka inwestycja dlugoterminowa.

Ojj chyba jednak podpisał na rok... :(
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#149 Postautor: Łoptymista » 21 kwietnia 2006, o 20:32

Apocalips pisze:Ojj chyba jednak podpisał na rok... :(

No faktycznie masz racje... Widocznie zyczenia pomylily mi sie z rzeczywistoscia.

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#150 Postautor: dilucio » 21 kwietnia 2006, o 20:58