Motor Lublin. Piłkarze i żużlowcy. Niegdyś jeden klub.

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Torsen
Trener

Re: Motor Lublin. Piłkarze i żużlowcy. Niegdyś jeden klub.

#26 Postautor: Torsen » 12 czerwca 2023, o 16:25

Na wieki wieków, amen.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#27 Postautor: grzesieck » 12 czerwca 2023, o 16:36

temat przeniesiony do Hyde Parku, gdzie zapewne umrze smiercia naturalna
METHANOL ADVENTURE TEAM

meesha
Trener
Kontakt:

#28 Postautor: meesha » 12 czerwca 2023, o 20:24

Złoty pisze:Kto wie ile było sekcji oprócz zuzla i piłki? Mam fajny informator z lat 80.,ale leży w piwnicy to jutro sprawdzę. Wiem że była sekcja ping ponga, boks itd. Maxx fajny wątek.

Mozesz juz nie chodzic do piwnicy, policzylem. 18 sekcji bylo w Motorze. Czuwaj!
Miejmy nadzieję, ze Kepa z Jakubasem odbuduja pozostalych 16 i znajda one wspolny dom na nowym wielofunkcyjnym stadionie z funkcja halowa czy jak to sie tam nazywa ;)
A byly to sekcje: pilki noznej, zuzlowa, motorowa, hokejowa, tenisa stolowego, tenisa ziemnego, bokserska, gimnastyczna, pilki siatkowej, lekkoatletyczna, sportow wodnych, sportow zimowych, strzelecka, kolarska, wedkarska, brydzowa, koszykowki i sportow lotniczych.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
papi
Trener

#29 Postautor: papi » 12 czerwca 2023, o 20:28

a ta koszykarska to kogoś wychowała? :D

meesha
Trener
Kontakt:

#30 Postautor: meesha » 12 czerwca 2023, o 20:32

T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#31 Postautor: Maxx » 12 czerwca 2023, o 22:23

rieper pisze:Temat założył ten sam gość, który jeszcze w sobotę wieczorem puszczał jakieś bąki o Kuberze... Szkoda, że nie dostał wyciszenia bo ewientnie weekend mu nie służy.
Już widzę jak entuzjastycznie podchodzą do wątków o "wspólnej historii" i "tym samym klubie". Nie raz i nie dwa słyszałem opinie fanów kopanej, że "Motor to tylko piłka a te żużlojeby ukradły nam nazwę". Jak wspomniał kolega wyżej, załóż taki sam temat na forum piłkarskiego Motoru i zobaczymy reakcje :D

Ile lat masz synku, że piszesz takie pierdoły? Bąki być może sam puszczasz ale nie szukaj do tego kumpli:) Kiedyś się chodziło i na piłkę i na żużel. I zawsze kibicowało się jednemu klubowi. To był, jest i będzie Motor. Więc skończ osobiste wycieczki a swoje "głębokie przemyślenia" pozostaw dla samego siebie bo widocznie nie masz pojęcia o czasach sprzed 1990 roku. I tyle na ten temat.

Awatar użytkownika
rieper
Junior

#32 Postautor: rieper » 13 czerwca 2023, o 18:28

No to napisz co tam wiesz o Kuberze bo wrzuciłeś posta w stylu "wiem ale nie powiem" po czym Twój wpis został usunięty.
I nie ma znaczenia co było przed rokiem 1990, ważne jest to co sam widziałem i słyszałem w ostatnich latach. Oba Motory niech radzą sobie jak najlepiej, byle zdala od siebie, na oddzielnych stadionach.

Raczejj
Junior

#33 Postautor: Raczejj » 13 czerwca 2023, o 22:30

Haron90 pisze:Większej patologii jak w kopanej, to próżno szukać w polskim sporcie.

Nie wiem kiedy byłeś ostatnio na stadionie piłkarskim. Ja odwiedzam oba i patologia to kojarzy mi się z Z5 a nie z Areną. Tylu nayebusów, zaryganych, zalanych tym sikaczem w jednym miejscu to jest dopiero wzór kibicowskiego świata, kultura pełną gębą, na stadionie i obok niego, przed, w czasie i po meczu żużla, w autobusach też pięknie. Normalnie świętoszki. Hipokryzja i zakłamanie pełną gębą.

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#34 Postautor: Speedway » 14 czerwca 2023, o 15:10

https://weszlo.com/2023/06/06/zbigniew- ... CJq2liBlZU

Obszerny wywiad z prezesem Jakubasem. Ciekawa rozmowa. Prezes mowi szczerze o wszystkich bolaczkach klubu, w wielu aspektach mam wrazenie ze mowi nawet za duzo, Kepa to to nie jest ;)
Z tego wszystkiego rysuje sie nedzny obraz klubu, odstraszajacy potencjalnych sponsorow. Czyli poza hajsem bogatego wujka poki co nic sie tam na razie nie zmienilo.
Obrazek

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#35 Postautor: Maxx » 15 czerwca 2023, o 23:51

rieper pisze:No to napisz co tam wiesz o Kuberze bo wrzuciłeś posta w stylu "wiem ale nie powiem" po czym Twój wpis został usunięty.
I nie ma znaczenia co było przed rokiem 1990, ważne jest to co sam widziałem i słyszałem w ostatnich latach. Oba Motory niech radzą sobie jak najlepiej, byle zdala od siebie, na oddzielnych stadionach.

Chyba Ci się pod deklem poj*bało skoro piszesz, że ktoś rzekomo "puszcza bąki" tak jak Ty a potem chcesz ciągnąć wątek Dominika. Ogarnij się...

Awatar użytkownika
Złoty
Szkółkowicz

#36 Postautor: Złoty » 22 lipca 2023, o 00:22

3-2 z Zagłębiem Sosnowiec na otwarcie sezonu, emocje do samego końca. Frekwencja 9476, jak na okres wakacji całkiem spoko. Widać głód piłki wśród kibiców i zapotrzebowanie na futbol na wyższym poziomie. W międzyczasie Leszno wygrywa z Wrocławiem. Fajnie się weekend zaczął. A w niedziele utrzeć nosa Częstochowie.
PS kręciło się trochę osób po arenie w koszulkach z logo koziołka.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#37 Postautor: Perez » 22 lipca 2023, o 07:13

Obyło się bez bójek?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Ge(L)o
Trener

#38 Postautor: Ge(L)o » 28 maja 2024, o 10:04

Motor awansował do barażów o ekstraklasę. W czwartek 17:30 półfinał w Lublinie z Łęczną (jeden mecz bez rewanżów). Ewentualny finał w niedzielę (Arka lub Odra Opole). Oczekiwania przed sezonem były raczej takie, by spokojnie się utrzymać jako beniaminek. A tu otwiera się szansa na ekstraklasę. Gratulacje dobrego sezonu.
Co warto zaznaczyć bilety poszły w niecałą dobę.

Awatar użytkownika
Yeste
Szkółkowicz

#39 Postautor: Yeste » 28 maja 2024, o 10:34

No i potencjalna kolizja terminów w przypadku wygranej Motoru z Górnikiem i Odry z Arką, bo finał baraży będzie trochę kolidował z meczem żużlowym. Niemniej - nie miałbym nic przeciwko takiemu scenariuszowi :)

meesha
Trener
Kontakt:

#40 Postautor: meesha » 28 maja 2024, o 10:42

Ge(L)o pisze:Oczekiwania przed sezonem były raczej takie, by spokojnie się utrzymać jako beniaminek

Nie badzmy tacy skromni, pan Feio zapowiadal Lige Mistrzow za 5 lat wiec pobyt w pierwszej - czyli drugiej - lidze dluzszy niz rok oddala nas od tego celu :)

Ge(L)o
Trener

#41 Postautor: Ge(L)o » 28 maja 2024, o 10:56

Może miał na myśli już swój obecny klub :)

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#42 Postautor: Kargolo » 28 maja 2024, o 12:59

Ge(L)o pisze:Oczekiwania przed sezonem były raczej takie, by spokojnie się utrzymać jako beniaminek. A tu otwiera się szansa na ekstraklasę.

Mam deja vu :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#43 Postautor: kdsz » 28 maja 2024, o 13:15

Ge(L)o pisze:Może miał na myśli już swój obecny klub :)

Nie wiem czy w obecnym klubie trenera Feio tak długa perspektywa oczekiwania na Ligę Mistrzów zostałaby przyjęta z otwartymi ramionami. Z drugiej strony na drugi (i ostatni) awans do LM Legia czekała 21 lat. Czym jest okres pięciu lat przy skali całego pokolenia!
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#44 Postautor: kdsz » 30 maja 2024, o 20:15

To mamy w niedzielę kolizję meczów piłkarzy i żużlowców.

BRAWO MOTOR!!!
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"

ezbeg
Trener

#45 Postautor: ezbeg » 30 maja 2024, o 20:19

Jeszcze możliwa jest bezpośrednia kolizja, tylko zależy od tego czy wygra Odra Opole z Arką.

Flagg
Trener

#46 Postautor: Flagg » 30 maja 2024, o 23:00

W sumie mogło być ciekawie, gdyby wygrała Odra. Na Arenie gwarantowałoby to komplet 15 tys ludzi. I bardzo ciekawe by było, jaki miałoby to wpływ na frekwencję przy Z5 :) No ale się nie przekonamy, bo jednak piłkarze jadą do Gdyni, więc pewnie pół Zygmuntowskich będzie wpatrzonych w telefon od 18 :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#48 Postautor: Hayden » 2 czerwca 2024, o 19:03

Za każdym razem jak widzę polskie kluby rozgrywające piłkę od bramki, wyobrażam sobie że właśnie coś takiego się zaraz stanie :D

Rozumiem, że dla miasta dobrze by było mieć ekstraklasę, ale sam nie potrafię się przemóc do kibicowania piłkarskiemu Motorowi
Motor mocny

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#49 Postautor: RadeKas » 2 czerwca 2024, o 20:01

Pykło. Lublin stolicą sportu.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

NielsHansen

#50 Postautor: NielsHansen » 2 czerwca 2024, o 20:33

Gratulacje!
Szkoda, że nie Lublinianka
Obrazek