07.08.2005r. Motor-Stal Rz.(play-off) --> Rewanż 14.08.05

żużel w Lublinie

Czy na mecz ze Stala powinnismy zaprosic obcokrajowca

Czas głosowania minął 7 sierpnia 2005, o 12:35

Tak
89
88%
Nie
12
12%

Liczba głosów: 101

Wiadomość
Autor
meesha
Trener
Kontakt:

#76 Postautor: meesha » 3 sierpnia 2005, o 00:25

Gawrzyk pisze:Franek który jeździ tylko w Polsce

To już w Niemczech nie jeździ :?: :?: Ojej, jaka szkoda :mrgreen:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

wojteko
Senior

#78 Postautor: wojteko » 3 sierpnia 2005, o 07:09

meesha pisze:To już w Niemczech nie jeździ :?: :?: Ojej, jaka szkoda :mrgreen:

Gawrzyk pisze:Udajesz głupiego czy co ?

Pawle-napewno meeshy skojarzyla sie wczorajsza jazda Niemcow jakiej naogladal sie w TV z wyczynami naszego Franciszka :shock: i stÄ…d te przemyslenia po DPÅš 2005 :mrgreen: pzdr

meesha
Trener
Kontakt:

#79 Postautor: meesha » 3 sierpnia 2005, o 12:15

Gawrzyk pisze:Udajesz głupiego czy co ?
No nie wiem, wczoraj może i byłem pod wpływem DPŚ-owych emocji (i procentów :wink: ) ale dziś sam nie wiem kto tu głupi :lol:

patryk kilar pisze:Joonas startuje w kilku klubach, wiec pieniadze na wyremontowanie sprzetu ma.
A taki Frankow, ktory jezdzi tylko u nas
Czyż autor nie sugeruje, że Mariusz "O Wielu Pseudonimach" Franków jeździ tylko w Lublinie :?: :roll: A przecież pojechał w co najmniej jednym meczu niemieckiej ligi jeśli dobrze pamiętam :? :? I chyba nawet trochę punktów naklepał...

A w następnym poście
Gawrzyk pisze:Franek który jeździ tylko w Polsce
co zdaje się potwierdzać, że rzeczony Franciszek nie startował w tym roku w żadnym innym klubie :roll: Zakładać się nie będę ale wydaje mi się, że startował i stąd taka afera :)

Ale chyba trochÄ™ odchodzimy od tematu :P

EDIT:
http://www.mcnordsternstralsund.de/5015 ... /index.htm

w kadrze jest, ale nie mogę w wynikach znaleźć śladów jego udziału w jakimś meczu w sezonie 2005 :roll: Więc to jednak ja jestem głupi :D :D
Ostatnio zmieniony 3 sierpnia 2005, o 12:31 przez meesha, łącznie zmieniany 1 raz.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
papi
Trener

#80 Postautor: papi » 3 sierpnia 2005, o 12:22

meesha pisze:
patryk kilar pisze:Joonas startuje w kilku klubach, wiec pieniadze na wyremontowanie sprzetu ma.
A taki Frankow, ktory jezdzi tylko u nas
Czyż autor nie sugeruje, że Mariusz "O Wielu Pseudonimach" Franków jeździ tylko w Lublinie :?: :roll: A przecież pojechał w co najmniej jednym meczu niemieckiej ligi jeśli dobrze pamiętam :? :? I chyba nawet trochę punktów naklepał...

nie no przecież Franek jeździ nie tylko u nas. On jeździ przede wszystkim w Pile, a do nas tylko na mecze wpada :lol: A w Niemczech na pewno startował, bo przy okazji jakiegoś meczu (Opole u siebie :roll: ) miał start dzień w cześniej i przyjechał do Lublina prosto z Niemiec :wink:

Michael

#81 Postautor: Michael » 3 sierpnia 2005, o 12:54

Odnosnie frekwencji to na pewno nie bedzie zadnego rekordu w tym roku.

Najwiecej bylo na 1 meczu luda i wiecej nie bedzie bo nic nie przemawia za tym ze awansujemy do polfinalow na dodatek sa wakacje i itd...

Tylko naiwni sadze ze bedzie inaczej.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#82 Postautor: Lublin_Fan » 3 sierpnia 2005, o 13:19

Trzech super hiper zawodowców stanowiących idealną kopie Tony Rickardssona chce strajować :shock:
To wszystko można opisać w ten sposób: na złość mamusi odmrożę sobie uszy.

Franków - Piła 2006
Pietraszko - Opole 2006
Piszcz - bez klubu ;)

Nie ma wyników to i nie ma frekwencja a zatem kasa jest pusta. A kto inny odpowiada za wyniki jak nie sami żużlowcy. Przed sezonem dostali wszyscy bez wyjątku grubą gotówkę na przygotowanie się do sezonu i na dzień dobry dostali straszny wpierdol od józków. No ale wykręcili się torem i brakiem zrozumienia z trenerem. Po prostu nie potrafią przyznać, że są słabi i nieporadni.

Mam nadzieje, że w zimie zaczniemy podpisywać kontrakty z zawodnikami, którzy profesjonalnie podchodzą do swoich obowiązków.

Pozdr.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#83 Postautor: sadychor » 3 sierpnia 2005, o 13:31

Jeszcze raz przeczytałem ten "super" artykuł o cierpieniach naszych gwiazd. Biedny Tomcio, nie ma na czym jechać :cry: A na "dożynki" motocyklowe do Szwecji po Krośnie pojechał. Profesjonalizm, ech. Pietraszko-teraz to mi tu tylko brakuje postów kalafiora :?
Po kontuzji, jakiej nabawił się w Szwecji, zmienił także podejście do swoich obowiązków i zwiększył swoje zaangażowanie.

cytat z Miasto Gazeta Lublin, czy czegoÅ› takiego.
To o Danielu. Piszcz co prawda wali w bande z niewyobrażalną reguralnością, ale to "wbijanie" do łba profesjonalizmu nie sprawdza się. Proponuję inną terapię. Może wkładanie głowy do wiadra z wodą na pięć minut :? A reszcie buntowników narazie zaaplikowałbym "dzwony".
Ależ zły jestem :evil: A na mecz mus iść.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#84 Postautor: Gelo » 3 sierpnia 2005, o 13:33

Jutro powinnismy poznac odpowiedz czy pojadÄ… czy nie.

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#85 Postautor: Metalliczny » 3 sierpnia 2005, o 13:39

Jakoś nasz klub nie ma szczęścia co do niektórych zawodników :wink: Najpierw aferka z Dariuszem Ś. a teraz szykuje się strajk naszych gwiazdek. Cóż - moje zdanie jest takie - jak nie chcą jechać, prosze bardzo, niech nie jadą.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#86 Postautor: istred » 3 sierpnia 2005, o 14:15

Klub przed sezonem podpisuje z zawodnikami kontrakty i powinien się z nich wywiązywać jakie by onie nie były. Zawodnicy powinni dostawać pieniądze za taką jazdę jaką prezentują, czyli tyle punktów ile zdobędą - co mają zapisane w konktraktach.
Według mnie wyniki w tym sezonie są winą w mniejszym stopniu zawodników, a w większym klubu. Uważam, że popełniono dwa podstawowe błędy - całkowicie zignorowano sprawę juniorów (obcokrajowca odpuszczam, bo nikt się nie mógł spodziewać takiej postawy po Jensenie) i nie zatroszczono się należycie o nawierzchnię, przez co tor był robiony na beton, na czym traciło widowisko, a także zawodnicy nie mogli dopasować się do toru, co wpływało na wynik... Jeśli dodać do tego brak jakiegokolwiek zainteresowania kibicami, to mamy frekwencję na trybunach w granicach 2 tys.

Ben Grim

#87 Postautor: Ben Grim » 3 sierpnia 2005, o 14:22

Stal wygra ale będzie napewno walka ale, czy pojedziecie z Joonasem czy bez stal wygra!!! EXSTRALIGA 2006 MISTRZ POLSKI 2007

Awatar użytkownika
FantyÅ›
Szkółkowicz
Kontakt:

#88 Postautor: FantyÅ› » 3 sierpnia 2005, o 14:25

I jak bedzie organizowany do Rzeszowa jakiś autokar??W sumie do meczu zostało jeszcze troche czasu ale trzeba już o Tym zacząc myślec.Jak coś dajcie znać na forum.
Tż Sipma Lublin-Mój Klub

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#89 Postautor: Gelo » 3 sierpnia 2005, o 14:26

Ben Grim pisze:Stal wygra ale będzie napewno walka ale, czy pojedziecie z Joonasem czy bez stal wygra!!! EXSTRALIGA 2006 MISTRZ POLSKI 2007

... a wtem weszła mama i rzekła - czas wstawać synku - płatki stygną.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#90 Postautor: sadychor » 3 sierpnia 2005, o 14:34

Gelo pisze:
Ben Grim pisze:Stal wygra ale będzie napewno walka ale, czy pojedziecie z Joonasem czy bez stal wygra!!! EXSTRALIGA 2006 MISTRZ POLSKI 2007

... a wtem weszła mama i rzekła - czas wstawać synku -płatki stygną.

Słonecznik Gelu, słonecznik. Jak ktoś z Rzeszowa ma jeszcze ochotę na jakiś ambitny wpis to poproszę. Przynajmniej mi się humor poprawił :D
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
papi
Trener

#91 Postautor: papi » 3 sierpnia 2005, o 14:38

Oto co na temat przyszłości sponsorowania klubu żużlowego, powiedziała w dosyć obszernym wywiadzie dla Tygodnika żużlowego Marta Półtorak:

Na pewno firmie awans jest potrzebny ze względow komercyjnych, marketingowych. Nie ukrywam, że MARMA zainwestowała bardzo duzo pieniędzy w rzeszowski sport żużlowy. Awans byłby nam bardzo potrzebny, by ta inwestycja przyniosła określona korzyść firmie, kontrahentom i tym sponsorom, których my bezpośrednio pozyskaliśmy. Jeśli drużyna pokaże takiego ducha walki, jak w Rybniku, wykaże pełną mobilizacje, to postaramy się zrobić wszystko, żeby z tą drużyną zostać również wtedy, gdy tego awansu nie bedzie. Ale awans jest nam wszystkim bardzo potrzebny.

Cóż za determinacja. Widać pani Półtorak w głowie jest tylko jedno - ogromna potrzeba..... awansu :lol: :lol:

rob7
Senior

#92 Postautor: rob7 » 3 sierpnia 2005, o 16:22

o to z tej wypowiedzi p.Marty wynika, że Rzeszów ma szanse na następny sezon w stylu TŻ bo prawdopodobieństwo awansu jest bliskie zeru a sądze że Rybnik wcale nie chciał tego bonusa bo lepiej mieć za przeciwnika w półfinale Rzeszów lub .... Lublin niż Grudziądz więc nie przesadzajmy z tym duchem walki w Rybniku

Geest
Senior

#93 Postautor: Geest » 3 sierpnia 2005, o 16:40

Nie zgodzę się, że prawdopodobieństwo awansu Stali jest bliskie zeru. Naprawdę różnie może być...

rob7
Senior

#94 Postautor: rob7 » 3 sierpnia 2005, o 16:46

no cóż każdy ma swoich faworytów ja obstawiam finał Rybnik - Gorzów i bezpośredni awans Rybnika
i żeby było w temacie w dzisiejszym Dzienniku jest krótka notatka że "buntownicy" zostali przekonani co do pełnego zaangażowania się w niedziele bo jak powiedział p.Siwek sezon jeszcze nie musi się skończyć to zależy od nich

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#95 Postautor: Cooper » 3 sierpnia 2005, o 17:02

Propozycja odnosnie strajkowiczow:
Nie chca jechac? Bardzo dobrze. Zawieszenie i kara finasowa za odmowe wystepu w meczu. I pogonic w diably gwiazdorow.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#96 Postautor: Cz@rek » 3 sierpnia 2005, o 17:55

Cooper pisze:Propozycja odnosnie strajkowiczow:
Nie chca jechac? Bardzo dobrze. Zawieszenie i kara finasowa za odmowe wystepu w meczu. I pogonic w diably gwiazdorow.

Dobrze kombinujesz :idea: :P Odrazu polepszy sie sytułacja finansowa klubu :lol: :wink:

PS:Czy Śmieja już ma na czym wystartować w niedzielę :?:

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#97 Postautor: Lublin_Fan » 3 sierpnia 2005, o 18:08

papi pisze:Cóż za determinacja. Widać pani Półtorak w głowie jest tylko jedno - ogromna potrzeba..... awansu :lol: :lol:

No i nie wiem z czego tu się cieszyć. Popatrz lepiej na swoje podwórko. Sipma w pełni zadowala sie "promowaniem" swojej nazwy poprzez nagłówki w gazetach w stylu "Kolejny pogrom" lub "60:30". Jeżeli chcą żeby ich maszyny były postrzegane tak samo jak jazda TŻ-u to brawa za strategię marketingową. Ale co tam. Spoko jest. Ważne, że L.K. opala zęby i pozdrawia kibiców na prezentacji.

A co do potencjalnych strajkowiczów. Niech strajkują. I niech tez zrozumią, że nie jesteśmy skazani na nich. Za 2 tygodnie będzie juz po sezonie a oni mogą zacząć szukać nowych klubów. Tylko kto ich weźmie. Tym bardziej, że zrobi się niezła afera.

Pozdr.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#98 Postautor: Cooper » 3 sierpnia 2005, o 18:29

Jesli chodzi o determinacje...to rzygac mi sie chce jak pomysle o determinacji naszych zawodnikow. Trafila im sie niepowtarzalna szansa na sprawienie mega niespodzianki i wyeliminowania zdecydowanego faworyta, a tym samym zaistnienia dosc wyraznie pod koniec sezonu. To nic innego ale wielka szansa na wypromowanie sie, i nie ma zadnego znaczenia nieudany dotad sezon. Wystarczy wygrac ze Stala (co jest realne) i powlaczyc jak rowny z rownymz Rybnikiem, czyli przegrac po walce. Ale oni sa tacy zdeterminowani....
Ehh, palanty... Cala Polska by mowial o tym, ze biedny Lublin z cienkimi zawodnikami wyeliminowal bogata, naszpikowana gwiazdami Stal...

A tak, niestety, mimo wczesniejszego optymizmu (dalem sie trcohe nabrac na wielka mobilizacje, ktora utzryma sie takze przez play offy), mysle, ze nawet pierwszy mecz dostaniemy w dupe. I teraz nie ma to juz znaczenia, czy pojada "buntownicy" czy sami juniorzy, a nawet czy wystapi Joonas, czy tez nie... Liczy sie podejscie...a teraz juz jest za pozno by je zmienic. I nawet wielki guru zgrupowania Kolodziej Krzysztof nie jest tego w stanie zmienic...
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
papi
Trener

#99 Postautor: papi » 3 sierpnia 2005, o 18:36

Lublin_Fan pisze:No i nie wiem z czego tu się cieszyć. Popatrz lepiej na swoje podwórko. Sipma w pełni zadowala sie "promowaniem" swojej nazwy poprzez nagłówki w gazetach w stylu "Kolejny pogrom" lub "60:30". Jeżeli chcą żeby ich maszyny były postrzegane tak samo jak jazda TŻ-u to brawa za strategię marketingową. Ale co tam. Spoko jest. Ważne, że L.K. opala zęby i pozdrawia kibiców na prezentacji.

Niedługo jak się zacznie sprawa przeciwko Leszkowi K. o domniemane nielegalne przejęcie spółki to dopiero wtedy na dobre wypromuje nazwe swojej firmy. SIPMA SA będzie znana w całej Polsce. Narazie chyba wyniki nie smucą Pana prezesa, a skoro on nie narzeka i jak mowisz opala zęby to dlaczego ja mam się martwić na co on wydaje pieniądze :?: W końcu to on promuje swoją firme w ten sposób. Pozostaje tylko wierzyć, że za rok w TŻ-cie pojawi się nowy sponsor tytularny, bo obawiam się, ze w kolejnych sezonach ze sponsoringiem SIPMY będzie coraz gorzej :x jesli wogle będzie :?

meesha
Trener
Kontakt:

#100 Postautor: meesha » 3 sierpnia 2005, o 18:54

Cooper pisze:nie ma to juz znaczenia, czy pojada "buntownicy" czy sami juniorzy
:lol: Tych juniorów to jeszcze trzeba mieć. Przypomnij sobie ilu wczoraj lubelskich juniorów wystąpiło w MDMP :?: :lol: :lol: :lol:

W przypadku strajku trzech "liderów" grozi nam po prostu walkower za niekompletny skład :D 8)
Ale mi tam rybka, bo i tak nie będę tego oglądał :P