Mateusz Borowicz

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

Re: Mateusz Borowicz

#51 Postautor: Dobromir » 4 października 2012, o 08:28

Hehe dokładnie. Chłopak odjechał kilka przyzwoitych biegów w ty sezonie ale przykład Łukaszewskiego, który się w połowie sezonu zatrzymał pokazuje, że różnie może być. Nie mniej trzeba go zatrzymać na przyszły sezon.

Awatar użytkownika
kmzlublinfan
Senior

#52 Postautor: kmzlublinfan » 4 października 2012, o 15:35

Jeśli chodzi o Łukaszewskiego, to chyba przez tą kontuzje. Ale ja też jestem za tym, żeby Borowicz został na kolejny sezon. Chłopak jest perspektywiczny.

jerry78
Trener

#53 Postautor: jerry78 » 19 października 2012, o 14:00

Taki mały apel do p. Sprawki, bo mam nadzieje, że czasami zagląda tutaj.

Dlaczego klub jeszcze nie podjął żadnych rozmów z Mateuszem Borowiczem? Chłopak chce u nas jeździć, nawet bardzo chce. Jest młody, perspektywiczny, kompletny, z własnymi motocyklami, busem, trudno o lepszego juniora, jak na nasze warunki.
Kilka klubów ekstraligi i kilka klubów I ligi już złożyło bardzo dobre oferty Mateuszowi (w zasadzie nawet nie do odrzucenia) a nasz klub jak zwykle śpi.
Panie Darku, do roboty, bo jak stracimy chłopaka, to będzie wielka strata.
Naprawdę tak ciężko chociaż z nim porozmawiać?

Jeśli chodzi o Mateusza Łukaszewskiego to to samo. Skąd wyciągnąć wartościowszego juniora na I ligę? Nie ma takich szans. Trzeba naprawdę obudzić się z letargu i działać.

Piszę to, bo wiem, że robi się niebezpiecznie i inne kluby bardzo mocno chcą nam podwędzić juniorów.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#54 Postautor: Cooper » 19 października 2012, o 14:01

K*wa mac, jak zwykle.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec

#55 Postautor: Fantys » 19 października 2012, o 14:26

Spokojnie gadka będzie ta sama co zawsze nie rozmawialiśmy z zawodnikami bo nie był jeszcze ustalony budżet na 2013 rok,do tego już się mogliśmy przyzwyczaić a później bedzie ze pozyskaliśmy zaowdników za mniej niz chcieli.

efeneJGH
Junior

#56 Postautor: efeneJGH » 19 października 2012, o 14:27

jerry78 pisze:Taki mały apel do p. Sprawki, bo mam nadzieje, że czasami zagląda tutaj.

Dlaczego klub jeszcze nie podjął żadnych rozmów z Mateuszem Borowiczem? Chłopak chce u nas jeździć, nawet bardzo chce. Jest młody, perspektywiczny, kompletny, z własnymi motocyklami, busem, trudno o lepszego juniora, jak na nasze warunki.
Kilka klubów ekstraligi i kilka klubów I ligi już złożyło bardzo dobre oferty Mateuszowi (w zasadzie nawet nie do odrzucenia) a nasz klub jak zwykle śpi.
Panie Darku, do roboty, bo jak stracimy chłopaka, to będzie wielka strata.
Naprawdę tak ciężko chociaż z nim porozmawiać?

Jeśli chodzi o Mateusza Łukaszewskiego to to samo. Skąd wyciągnąć wartościowszego juniora na I ligę? Nie ma takich szans. Trzeba naprawdę obudzić się z letargu i działać.

Piszę to, bo wiem, że robi się niebezpiecznie i inne kluby bardzo mocno chcą nam podwędzić juniorów.

popieram w całej rozciągłości...Mateusze muszą zostać , chłopaki bardzo się rozjeździli i w przyszłym sezonie ich punkty mogą być nie raz języczkiem uwagi...Borowicz wiozący Pedersena to jeden z najpiękniejszych widoków tego sezonu...

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#57 Postautor: niespokojny » 19 października 2012, o 14:38

No bez jaj. Ja przyjmuje argument ze budzet prezes musi znac, ale taki chlopak to chyba wielkich kokosow nie zarabia co? Zaklepac go juz teraz, bo pozniej jak zostanie 1 albo 2 dobrych juniorow na rynku, to dopiero bedzie trzeba przeplacac i plakac.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

jerry78
Trener

#58 Postautor: jerry78 » 1 lutego 2013, o 15:01

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/33665 ... -z-tarnowa

3 kompletne motocykle, 2 dodatkowe silniki (5 w sumie), nowy team z mechanikiem światowego formatu, tak oto ten junior jest przygotowany do sezonu.
Szkoda, że u nas nie został, aczkolwiek może i więcej się nauczy w Tarnowie i tylko na tym skorzysta. Miejmy nadzieje, że chociaż raz zawita do Lublina jako "gość"

harry
Trener

#59 Postautor: harry » 1 lutego 2013, o 16:28

A już ktoś z nim uzgodnił tego "gościa", czy e tam?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Davv
Kadrowicz

#60 Postautor: Davv » 1 lutego 2013, o 19:31

Watpisz w Dariusza? Na pewno juz wszystko uzgodnione. Kontrakty, umowy.

PS. Szkoda Borowicza...

garsija

#61 Postautor: garsija » 1 lutego 2013, o 20:34

Z nieoficjalnej wypowiedzi Jacka Ziółkowskiego na prezentacji wynika, że temat Borowicza jako gościa w dogodnych dla niego terminach, jest juz w zasadzie dograny. Trwają rozmowy na temat wypożyczenia Kreta, nie ma za to zupełnie opcji występów Malitowskiego w Lbnie.

jerry78
Trener

#62 Postautor: jerry78 » 1 lutego 2013, o 20:56

garsija pisze:Z nieoficjalnej wypowiedzi Jacka Ziółkowskiego na prezentacji wynika, że temat Borowicza jako gościa w dogodnych dla niego terminach, jest juz w zasadzie dograny.

Dograny, czyli ???
Ziółek do Borowicza: Chcielibyśmy, żeby Mateusz u nas jechał jako gość
Borowicz do Ziółka: Aha.

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#63 Postautor: Marcinex » 14 lutego 2013, o 20:16

Tymczasem Borowicz załapał się na zgrupowanie kadry w Zakopanem 8)
"Dyżurnym" na zgrupowaniu Marek Cieślak mianował Mateusza Borowicza. Do jego obowiązków należeć będzie m.in. obejście rano wszystkich pokoi kadrowiczów i sprawdzenie, czy wszyscy na czas wstali i są gotowi do treningów.
Póki co oficjalnie w kadrze nie jest, ale miejmy nadzieję że funkcja budzika na zgrupowaniu kadry nie zamknie mu drogi do startu na zasadzie gościa u nas :)
Obrazek

jerry78
Trener

#64 Postautor: jerry78 » 14 lutego 2013, o 20:52

Cieślak o Borowiczu:

Trener mistrzów Polski wierzy między innymi w pozyskanego przed sezonem Mateusza Borowicza. - Pragnę zwrócić uwagę, że nasz zespół startuje na specyficznym torze, na którym wiele zależy od przygotowania sprzętu. Myślę, że w trakcie sezonu to może okazać się nasz atut. Dużo obiecuję sobie po Borowiczu. Uważam, że to będzie dobra konkurencja dla reszty chłopaków. Powiem tak – wiem, kogo wziąłem do zespołu. Pewnie nie będzie od razu wartościowym juniorem, ale myślę, że z czasem jest w stanie zdobywać punkty – wyjaśnia Cieślak.

Do tej pory nie mogę zrozumieć, jak można było się lekką ręką pozbyć Borowicza i Miśkowiaka. Może i sporo kosztowali, ale przynajmniej trzeba było podjąć próbę negocjacji, a tu nawet tego zabrakło.
Ostatnio zmieniony 14 lutego 2013, o 22:48 przez jerry78, łącznie zmieniany 1 raz.

Zaratustra
Kadrowicz

#65 Postautor: Zaratustra » 14 lutego 2013, o 21:05

Wara od koryta mocium panie, wara ;)

Trochę ucichło na temat Miśkowiaka. Sprawka z długami "bał" się kontraktu z nim. Było jednak też pisane, że ktoś chciał "pokryć" jego kontrakt. Ile w tym prawdy i czy było to wiarygodne źródło informacji - tego nie wiem 8)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#66 Postautor: Cooper » 21 kwietnia 2013, o 17:16

Ladnie sobie dzis we Wrocku poczynia.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Oskarinho
Junior

#67 Postautor: Oskarinho » 21 kwietnia 2013, o 21:52

No i chyba już o nim jako gościu można zapomnieć

jerry78
Trener

#68 Postautor: jerry78 » 22 kwietnia 2013, o 12:53

Cooper pisze:Ladnie sobie dzis we Wrocku poczynia.

Ja jakoś specjalnie nie jestem zaskoczony, słysząc o tym ile zainwestował w sprzęt w tym roku, a że jest to spory talent to wyniki przyjdą z czasem. Może nawet wcześniej niż ktokolwiek oczekuje. Cieślak wiedział co robi sprowadzając Mateusza do swojej drużyny. Nam pozostaje tylko czekać na jakiś mecz Unii Tarnów w sobotę, wtedy trzeba brać Mateusza na gościa.

Awatar użytkownika
pav
Junior

#69 Postautor: pav » 22 kwietnia 2013, o 13:08

jerry78 pisze: Nam pozostaje tylko czekać na jakiś mecz Unii Tarnów w sobotę, wtedy trzeba brać Mateusza na gościa.

"Gość" nie może jechać w dwóch zespołach w jednej kolejce.

jerry78
Trener

#70 Postautor: jerry78 » 22 kwietnia 2013, o 13:09

Który punkt regulaminu tak mówi?

Awatar użytkownika
pav
Junior

#71 Postautor: pav » 22 kwietnia 2013, o 13:21

Nie wiem. Krążyły takie legendy

Awatar użytkownika
sacreble9

#72 Postautor: sacreble9 » 9 maja 2013, o 07:21

Cytat Mateusza po wczorajszych zawodach w Opolu...
W I lidze punkty zdobywało się praktycznie za darmo, a w najwyższej klasie każdy wjeżdża w szczelinę i nie odpuszcza.
(Sportowe Fakty)

Awatar użytkownika
Remus
Senior

#73 Postautor: Remus » 9 maja 2013, o 07:59

No proszę, jak to Eliga zmienia ludzi. Może Mateusz powinien sobie przypomnieć jak to w tej pierwszej lidze zera woził.
Obrazek