Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#3576 Postautor: ravajas » 17 grudnia 2005, o 11:17

auganoff pisze:DzisiejszÄ… konferencjÄ™ bordo polecamy!!!! :wink:

dla mnie i pewnie dlawielu najwazniejsze, żeby po konferencji (a tym bardziej po sezonie) było :RĘCE WIWAT!!

pozdrawia:
Rafał Borowski

PS... chyba podjadę w okolicach 14.30 i zerknę co słychać
Ostatnio zmieniony 17 grudnia 2005, o 11:23 przez ravajas, łącznie zmieniany 1 raz.

Snys
Zawodowiec

#3577 Postautor: Snys » 17 grudnia 2005, o 11:22

ravajas pisze:

dla mnie i pewnie dlawielu najwazniejsze, żeby po konferencji (a tym bardziej po sezonie) było :RĘCE WIWAT!!

pozdrawia:
Rafał Borowski

Ale znajdą sie i tacy ktorzy stwierdzą : ACZKOLWIEK......mogło być lepiej :wink:

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#3578 Postautor: ravajas » 17 grudnia 2005, o 11:25

Snys pisze:
ravajas pisze:

pozdrawia:
Rafał Borowski

Ale znajdą sie i tacy ktorzy stwierdzą : ACZKOLWIEK......mogło być lepiej :wink:

... to na pralke niech se przyklejÄ…...

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#3579 Postautor: Jinxsior » 17 grudnia 2005, o 11:25

Wczoraj w jednym z wpisow, wyslalem Jelenie do Poznania i skonczylo sie to ciezkim koszmarem nocnym.Po ciezkiej nocy przeanalizowalem kilka szczegolow i doszedlem do wniosku ze sie troche zagalopowalem z tym Poznaniem.Wydaje mi sie ze kto jak kto ,ale przynajmniej Jelen powinien byc w tym naszym klubie jako jedyny lubelak.Ciezko przepracowal sezon i chyba powinien zostac,skoro widac ze mu zalezy i sie stara.
Ja osobiscie widze go w TZ-cie.
Ostatnio zmieniony 17 grudnia 2005, o 11:31 przez Jinxsior, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#3580 Postautor: Jinxsior » 17 grudnia 2005, o 11:28

Wczoraj w jednym z wpisow, wyslalem Jelenie do Poznania i skonczylo sie to ciezkim koszmarem nocnym.Po ciezkiej nocy przeanalizowalem kilka szczegolow i doszedlem do wniosku ze sie troche zagalopowalem z tym Poznaniem.Wydaje mi sie ze kto jak kto ,ale przynajmniej Jelen powinien byc w tym naszym klubie jako jeden z tych prawie podstawoych zawodnikow.Ciezko przepracowal sezon i chyba powinien zostac,skoro widac ze mu zalezy i sie stara.
Ja osobiscie widze go w TZ-cie.

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#3581 Postautor: wojtas » 17 grudnia 2005, o 11:29

Skoro takiemu zawodnikowi jak Kennet nie mozna zapewnic 10 startow w sezonie jako junior, to radziłbym, w razie fiaska rozmow z Jeleniewskim, jako zawodnika 8/16 zakontraktowac wlasnie mlodego Anglika. Wtedy bedzie mogl odjechac te 10 meczy w sezonie, a z rezerwy bylby pewnie ciekawym rozwiazaniem.
Ostatnio zmieniony 17 grudnia 2005, o 11:32 przez wojtas, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

jakubeK

#3582 Postautor: jakubeK » 17 grudnia 2005, o 11:30

Jonas Kylmakorpi ,Niklas Klinberg ,David Ruud i Daniel Nermark w Gorzowie!!!

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#3583 Postautor: Fork » 17 grudnia 2005, o 11:32

najbardziej prawdopodobnye jest to że na konferencji podpis złoży Daniel J.
Mało prawdopodobne jest to aby reszta zawodników ... to :
A.Huszcza, Åšwist czy Brhel :D:D:D
Bardziej doszukiwał bym się wzmocnień w młodszych zawodnikach.
pozdrawiam.
trening czyni mistrza.

Robal666

#3584 Postautor: Robal666 » 18 grudnia 2005, o 00:23

Chyba jestem dobrym informatorem ? :D Wojtas przegrałeś czteropak Perełki :D Ekipe mamy mocną ale to nie koniec...

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#3585 Postautor: Marcinex » 18 grudnia 2005, o 00:29

No nieźle, nieźle. Mamy Śwista, Brhela i Norrisa oraz Messinga i Tomicka. Wszystkich naszych seniorów stać na średnią powyżej 2 pkt więc ten sezon może być ciekawy. Zastanawiam mnie dlaczego nie pospisał Jeleniewski. Gdyby nie udało się dojść z nim do porozumienia może warto było by na nr. 8 zatrudnić Kenetta.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#3586 Postautor: Mars » 18 grudnia 2005, o 00:31

ten nasz skladzik to jak Gornik Łeczna :P troche duzo tych emerytow ale coz zobaczymy co pokaza..

Snys
Zawodowiec

#3587 Postautor: Snys » 18 grudnia 2005, o 00:32

A ja mam pytanie :P Czy Norris ostatecznie jest tylko na te 6-7 meczy ??

YNOS

#3589 Postautor: YNOS » 18 grudnia 2005, o 00:33

Pytanie do Gawrzyka.Jak duza jest szansa że kontrakt na starty w TŻ podpisze Daniel Jeleniewski.Licze na uczciwa i poważną odpowiedź.Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#3590 Postautor: boxing » 18 grudnia 2005, o 00:45

Kennett pod numerem 8/16 to rozwiazanie malo prawdopodobne. Glowny problem to koszt sprowadzenia zawodnika, ktory moze nie pojechac w meczu. A kogo mialby zastepowac ? - seniorzy na papierze prezentuja sie niezle, nie sadze zeby utalentowany Anglik w tym momencie byl od nich lepszy. Jezeli Kennett - to na pozycje juniora jadacego 4 razy. Pod warunkiem, ze zrezygnuje z tego minimum, skoro Messing i Tomicek cos juz maja przydzielone.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#3591 Postautor: auganoff » 18 grudnia 2005, o 00:58

Nie dowiadywałem się, kto podpisze, chciałem mieć niespodziankę i miałem!!! Muszę przyznać, że jestem zaskoczony pozytywnie. Z tego, co zostało skleciliśmy całkiem ciekawy skład. Jeśli wrócimy do tradycji lat 2002-2004, kiedy to mając teoretycznie dość przeciętną drużynę, uzyskiwaliśmy wyniki nadspodziewanie dobre, będzie ciekawie.

Kilka refleksji:

1. Świst - no cóż, ze sportowego punktu widzenia niewątpliwe wzmocnienie, mam nadzieję, że działacze wiedzą, co robią.

2. Otwarcie rynku sprawiło, iż nie pamiętam, żebym kiedykolwiek z taką ciekawością czekał początku sezonu - jestem potwornie ciekawy Shieldsa, o Messingu nie wspomnę!!! Nie wiem, jakie będą długofalowe skutki, ale w tej chwili wychodzimy poza pewną, dość wąską zresztą, grupę zawodników, którymi kluby się cyklicznie wymieniały. Wreszcie świeża krew i możliwość zobaczenia na żywo całkiem nowych żużlowców!

3. Norris i Shields - jednak zagadki, choć sądzę, że będzie ok.

4. Z pewną złośliwą satysfakcją myślę o Papie Klimku i o jego żądaniach(pisano o tym na forum), które na skutek otwarcia rynku wydają się jeszcze bardziej groteskowe.

5. Robal666 pisze, iż to nie koniec - domyślam się, że chodzi między innymo o Czerwińskiego. Harry wspominał, że klub będzie chciał podpisać jeszcze około 5 kontraktów - bardzo popieram. Fajnie byłoby mieć właśnie jeszcze Kenneta, oczywiście także Jelenia. Poza tym nazwisk nie pozostało wiele - Zorro, Gjedde, Laukkanen, rzecz jasna jako uzupełnienie składu i straszak.

Podsumowując - póki co - RĘCE WIWAT!!!! - ALLELUJA I DO PRZODU!!!!! :mrgreen: :twisted: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kaka
Szkółkowicz
Kontakt:

#3592 Postautor: Kaka » 18 grudnia 2005, o 01:09

Moim zdaniem mamy najsilniejszy skład od 1994 roku. Tyle, że przeciwnicy też są bardzo mocni, zobaczymy co z tego wyniknie.
PS Dajmy Świstowi szanse na wykazanie się na torze i nie wieszajmy z góry na niego psów, na pewno nie jest idealnym człowiekiem, ważne żeby był bardzo dobrym zawodnikiem robiącym po 12 punktów w meczu.
Obrazek

Awatar użytkownika
papi
Trener

#3593 Postautor: papi » 18 grudnia 2005, o 01:12

calkiem niezle to wyszlo :wink: w ostatnich dniach pojawialo sie kilka sprzecznych opinii o tym kto ma podpisac, ale ciesze sie ze mamy sklad jaki mamy no i ze Swist bedzie u nas jezdzil. W koncu po ladnych paru latach mamy Polaka, ktory powinien byc liderem z prawdziwego zdarzenia i to od niego bedziemy oczekiwac najwiecej. Skoro jest mowa o kolejnych 5 umowach to jeszcze lepiej. Nic tak dobrze nie wplywa na postepy zawodnikow jak rywalizacja o miejsce w skladzie.
Czerwinski to chyba w tej chwili najlepszy zawodnik jaki zostal, takze jego zakontraktowanie byloby przyjemnym zaskoczeniem. To sie niebawem okaze, w kazdym razie wazne, ze jeszcze przed Nowym Rokiem udalo sie zmontowac ciekawa druzyne. A kto jeszcze dojdzie :roll: Przypuszczam, ze w piÄ…tce jest co najmniej 2 naszych wychowankow, bo raczej duzego wyboru juz w tym momencie nie ma :wink:

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#3594 Postautor: Apocalips » 18 grudnia 2005, o 01:18

A ja to jestem ciekawy postawy i zachowania Twisty'ego. Jeszcze rok temu wyśmiewał Lublin i lubelskich zawodników, mówił coś o leszczach z pierwszej ligii. Teraz on jest takim leszczem i niech lepiej zdobywa przyzwoitą ilość punktów, bo w innym przypadku może być kiepsko... No i jak wiadomo trzeba mu dawać kasę na czas, bo częściej będziemy mieć zachowanie a'la Śledź'2004 i wyjazd nad jeziorko... Mimo wszystko liczę, że jest w nim jakaś cząstka profesjonalisty i że będzie liderem TŻtu w sezonie 2006, bo że stać go na to - to każdy wie.

Pozatym składzik mocny, chodź już nie za młody :wink: Ale przynajmniej doświadczony :) Jeszcze Zbycho Czerwiński i byłoby cacy :mrgreen:

Podziękowania dla zarządu za zmontowanie tego ciekawego i wyrównanego składu. Każdego z tych zawodników stać na 10 pkt w I lidze i o to chodzi :) I liga w tym sezonie będzie miała taki wysoki poziom jak nigdy, no i na dodatek będzie baardzo wyrównana. Już się nie mogę doczekać kwietnia :twisted:
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2005, o 01:21 przez Apocalips, łącznie zmieniany 1 raz.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Holly

#3595 Postautor: Holly » 18 grudnia 2005, o 01:20

Jestem zadowolny z działaczy , ze składu też trochę , ale nie jesteśmy tacy mocni , tak sie tylko wydaje.Pewniejszych obcokrajowców ma Gorzów , a Grudziądz silną krajówke.
Trzeba sie jeszcze wzmocnić 2 , 3 zawodnikami , w tym napewno jeszcze jednym juniorem.
Najmniej jestem przekonany co do Brhela , Shieldsa i Knappa.
Nie wiem po co sie tak na początku pośpieszyli bo jak zamiast Knappa i Shieldsa wzieliby Krzyżaniaka i Bjerre to by był skaład na walke o ekstralige.

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#3596 Postautor: Apocalips » 18 grudnia 2005, o 01:25

Czy ja wiem czy Krzyżaniak to lepszy aktualnie zawodnik od Knappa ? Trzeba pamiętać, że Grzechu z roku na roku czyni postępy, jego średnia idzie do góry - w przeciwieństwie do Jacka.. Sądzę, że na podobnym poziomie objadą ten sezon.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#3597 Postautor: auganoff » 18 grudnia 2005, o 01:27

Holly pisze:Jestem zadowolny z działaczy , ze składu też trochę

Można wiedzieć dlaczego bardziej jesteś zadowolony z działaczy, niż ze składu? :D

Robal666

#3598 Postautor: Robal666 » 18 grudnia 2005, o 01:28

Narzekasz jak baba... Dla mnie Krzyżaniak to cienias i nie podniecał bym się na miejscu kibiców Grudziądza... Jeleniewski chyba zwariował bo chce dużo kasy za podpis a Świst .... nie wziął nic. Bjerre i Loram są za drodzy, chcą bardzo dużo pieniędzy za podpis i napewno wylądują w ekstralidze.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#3599 Postautor: boxing » 18 grudnia 2005, o 01:28

Porownujac pary Krzyzaniak/Bjerre i Knapp/Shields - ja wolalbym te, ktora mamy, chociaz wydaje mi sie, ze nie ma wielkich dysproporcji miedzy nimi i "sila razenia" jest podobna.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Holly

#3600 Postautor: Holly » 18 grudnia 2005, o 01:34

Można wiedzieć dlaczego bardziej jesteś zadowolony z działaczy, niż ze składu?

dlatego że wkońcu poważnie wzieli sie do roboty i w miare przygotowali skład.

Porownujac pary Krzyzaniak/Bjerre i Knapp/Shields - ja wolalbym te, ktora mamy, chociaz wydaje mi sie, ze nie ma wielkich dysproporcji miedzy nimi i "sila razenia" jest podobna.

nie zapominaj że Shields to kompletna niewiadoma , a Knapp dobrze jeździł bo w składach przeciwnych drużyn objeżdzał takich tuzów jak : Flis , Dym itp których już nie ma.
Jedno mnie dziwi czy w nie widzicie jak inni sie wzmacniajÄ… ???
Krzyżaniak jak nie jest lepszy od Śwista to napewno porównywalny.