Organizacja zawodów w Lublinie

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#26 Postautor: mikas » 11 kwietnia 2006, o 14:52

JAG pisze:
mikas pisze:Figiel cos wspomniał o kolejkach po bilety, akurat to nie było problemem bo było otwartych wiele kas i bez kolejki można było kupić bilet czy program, kolejki niestety były dopiero przy wejściu na stadion :(

Mikas nie pisz jak nie wiesz!ja sama stałam 30 min w kolejce po bilet.musze powiedziec ze niektóre panie sprzedajace nie powinny sie tym zajmować bo idzie im to jak po górkę,nie wiem po co wdaja sie w dyskusje z kibicami zamiast sprzedawać.
proponuje żeby przy kazdej kasie wywiesic wołami napisaną informacje komu przysługuje jaki bilet bo dopytywanie się przez niektórych kibiców strasznie wszystko spowalnia

Jak sie przychodzi 40 minut przed meczem to nie dziwne. Ja kupiłem program w kasie bez zadnej kolejki i do innych kas tez kolejek nie było na jakies niecałe 1,5 godziny przed meczem. Wiele osób stało wtedy w kolejkach ale do wejscia a nie do kas, do kas kolejek nie było.
Poza tym nie odniosłem sie do kolejek tylko do tego że napisał, że nie wszystkie kasy były otwarte co jest nieprawdą. Przy parku maszyn były otwarte 3 kasy, kolejna między bramami wejsciowymi + kasy przy drugiej bramie. Jeszcze po godz. 13.30 do żadnej z tych kas nie było kolejek.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#27 Postautor: kilar » 11 kwietnia 2006, o 14:55

ja zrobie takie male zestawienie:

1.co bylo dobrze - powinno to byc na kazdym meczu:
a) zawodnicy (w przeciwienstwie do poprzedniego sezonu, gdzie bylo to rzadkoscia) na prezentacji jechali samochodem
b) spiker zachecajac kibicow do wykrzykiwania nazwisk zawodikow podgrzewal atmosfere na trybunach
c) muzyka na wyjsciu zawodnikow (temat oklepany na forum w zimie) rowniez jest dobrym rozwiazaniem

2. co bylo zle, co trzeba zmienic lub wprowadzic:
w zasadzie mozna sie jedynie przyczepic do tych ogromnych kolejek przed stadionem i braku muzyki miedzy biegami. To byl "tylko" mecz z Krosnem, natomiast gdy goscic bedziemy Ostrow lub Zielona Gore, jestem przekonany, ze ludzi przyjdzie zdecydowanie wiecej (zakladam ladna pogode i dobre wyniki osiagane przez TZ we wczesniejszych meczach).

JAG
Senior

#28 Postautor: JAG » 11 kwietnia 2006, o 15:08

Mikas nie każdy i nie zawsze może przyjść na 1,5godz. przed meczem. nie rób też ze mnie głupiego,nie wiem co zamierzałeś przekazać nam swoim wpisem ale czarno na białym pisałes ze nie były problemem kolejki po bilety i bez kolejki mozna było je kupić.o godzinie tam nie wspominałeś więc nie dziw sie ze potraktowałam twój wpis tak a nie inaczej
:),czasami :(

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#29 Postautor: mikas » 11 kwietnia 2006, o 15:25

Dziwie się, gdy ktoś ma pretensje że są kolejki gdy nie przychodzi odpowiednio wcześniej. Jeszcze nikt nie wymyślił takiego sposobu aby wpuścić na jakiś obiekt dwoma bramami kilka tysięcy ludzi w 20 minut czy pół godziny bez kolejek. To że były kolejki to na pewno nie jest wina zbyt małej ilości kas, bo z tego co wiem wszystkie były otwarte i to dosyc wcześnie.
Rozumiem pretensje o zbyt późne otwieranie bram, ale o kasy naprawde pretensji miec nie powinniśmy, bo były otwarte wszystkie. Popieram jednak Twoj pomysł aby przy kasach była informacja o tym komu przysługują jakie bilety, chociaż nie sądze aby to znacząco wpłyneło na szybkość sprzedaży i kolejki, bo uzyskanie informacji na ten temat u pani w kasie nie zajmuje więcej niż kilka sekund do pół minuty a i zdecydowana większosc wie jaki bilet przysługuje.
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2006, o 15:28 przez mikas, łącznie zmieniany 1 raz.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#30 Postautor: Smirnek » 11 kwietnia 2006, o 15:27

mikas pisze:Dziwie się, gdy ktoś ma pretensje że są kolejki gdy nie przychodzi odpowiednio wcześniej. Jeszcze nikt nie wymyślił takiego sposobu aby wpuścić na jakiś obiekt dwoma bramami kilka tysięcy ludzi w 20 minut czy pół godziny bez kolejek. To że były kolejki to na pewno nie jest wina zbyt małej ilości kas, bo z tego co wiem wszystkie były otwarte i to dosyc wcześnie.
Rozumiem pretensje o zbyt późne otwieranie bram, ale o kasy naprawde pretensji miec nie powinniśmy, bo były otwarte wszystkie. Popieram jednak Twoj pomysł aby przy kasach była informacja o tym komu przysługują jakie bilety.

Wydaje mi się jednak że w kasie tej od wejścia, tam gdzie są napoje itp. biletów nie było

Snys
Zawodowiec

#31 Postautor: Snys » 11 kwietnia 2006, o 15:35

Nie było, bo kiosk odmówił współpracy :wink:

JAG
Senior

#32 Postautor: JAG » 11 kwietnia 2006, o 15:37

Mikas ja nie mam pretensji tylko uwagi które wg mnie usprawnią sprzedaż biletów.jesli nastepnym razem znowu przyjdzie mi czekać tak długo dlatego ze w kasie siedzi jakaś niewydarzona baba to podam namiary na nią np harremu coby przekazał dalej i może nie bedzie wiecej ludziom cierpliwości nadwyrężać.
:),czasami :(

hayabusarider

#33 Postautor: hayabusarider » 11 kwietnia 2006, o 15:39

Apropo miejscówek Trybuny głównej.
Kto miał wstęp na nia??

Mała_Kasia
Kontakt:

#34 Postautor: MaÅ‚a_Kasia » 11 kwietnia 2006, o 16:18

A ja trafilam na sprawne panie w kasach blizej MOSiRu.
Bylam ok. 14.29, kolejka byla baaardzo dluga, ale stalam moze z 7min. wiec mysle, ze czas przyzwoity.
Zeby usprawnic szybkosc, to przydalyby sie odliczone kwoty w miare mozliwosci, u kibicow (jak w mpk), bo w poprzednich sezonach nie raz byl problem, ze nie maja wydac, prosze poczekac itp. :roll:

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#35 Postautor: luCas » 11 kwietnia 2006, o 16:21

hayabusarider pisze:Apropo miejscówek Trybuny głównej.
Kto miał wstęp na nia??

Zapewne VIP-y . Very Impotent Persons jak to kiedys moj kolezka powiedzial :twisted:
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#36 Postautor: kdsz » 11 kwietnia 2006, o 16:27

Mi się godzina rozpoczęcia bardzo podobała. Mam nadzieję, że w tym roku później niż o 17 spotkania nie będą się rozpoczynały. Ale jak to mówią - nadzieja matką głupich, umiera ostatnia etc.

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#37 Postautor: Speedway » 11 kwietnia 2006, o 16:31

A według mnie to można było zacząć o 16:
1. Dojechać każdy i tak wszędzie zdąży
2. Ciemno by na pewno na koniec nie było
3. Zdążyłbym zjeść obiad :D

slaw

#38 Postautor: slaw » 11 kwietnia 2006, o 18:45

Stanąlem w kolejce bliżej basenu, bylo ok. 30 - 40 osób. I co zrobila ochrona? Otworzyła sąsiednią bramkę gdzie nie było nikogo.
Nie wiem o co im chodzilo, moze mlodociani ochroniarze chcili zobaczyć jak kiedyś wyglądala walka o miesko?

Awatar użytkownika
Monter_77

#39 Postautor: Monter_77 » 11 kwietnia 2006, o 20:57

Shack pisze:
Monter_77 pisze:Ja dodam tylko kwestie gastonomii. W porownaniu z zeszlym sezonem - katastrofa. Nic, nawet stoiska z napojami nie bylo przy bramie na wysokosci sektora gosci a takze na wyjsciu z pierwszego wirazu. Gnalem na mecz prosto z roboty i mialem nadzieje ze w jakiejs przerwie posile sie jakas kielbaska a tu lipa.

były przy bramie wejściowej. Znawcy twierdzą, że jakość i wybór jedzenia był nieprównywalnie lepszy niż w zeszłym sezonie.

To znaczy ze mam zap...lac niemal dookola stadionu i to dolem (nie widzac toru) bo korona ze wzgledu na klatke sie nie da. Taka wyprawa z drugioej prostej toi minimum 3 biegi w plecy. W okolicach 2 prostej wystarczylby by zykly grill z kielbasa. Jak che dobrz zjesc to ide do porzadnej restauracji, na meczu chcialem zaspokoic glod nie tracac mozliwosci obejrzenie meczu.
Nie pojdziemy dzis do kina, nie pojdziemy do kosciola, nie pojdziemy do burdelu, serce nas na Montex wola...
Obrazek

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#40 Postautor: sadychor » 11 kwietnia 2006, o 20:58

slaw pisze:Stanąlem w kolejce bliżej basenu, bylo ok. 30 - 40 osób. I co zrobila ochrona? Otworzyła sąsiednią bramkę gdzie nie było nikogo.
Nie wiem o co im chodzilo, moze mlodociani ochroniarze chcili zobaczyć jak kiedyś wyglądala walka o miesko?

A może chcieli ułatwić ludziom dostanie się na stadion :?: To nie ich wina, że ludzie są jacy są. Promocje w Media Markt i innych marketach najlepiej przedstawiają nam obraz "ludzkości" :?
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
Monter_77

#41 Postautor: Monter_77 » 11 kwietnia 2006, o 21:04

Lublin_Fan pisze:Moim zdaniem przydałoby się również jakieś stoisko z jedzonkiem i napojami w okolicach bram za sektorem kibiców gości. Jeżeli kibic siedzący na drugiej prostej chce w trakcie meczu zakupić coś do picia/jedzenia to za cholere nie wyrobi się pod budę spikera i spowrotem bez straty jednego wyścigu.

Przydałoby się również ciut więcej stoisk z pamiątkami. Bo gdy nie ma konkurencji to dochodzi do takiej sytuacji, że za szalik TŻ-u handlarz śpiewa 30 zł. Parsknąłem więc śmiechem i zapomniałem, że miałem coś kupić :)

Pozdr.

To rzeczywiscie zbojecka cena. Ja szaliki Montexu sprzedaje po 20zl i to po doliczeniu ok 3zl "podatku" ktory idzie na oprawe meczow. Wiec gosc na 1 sztuce ma jakies 80% przebitki.
Nie pojdziemy dzis do kina, nie pojdziemy do kosciola, nie pojdziemy do burdelu, serce nas na Montex wola...
Obrazek

facett

motor

#42 Postautor: facett » 11 kwietnia 2006, o 23:30

PS apropo szalików wiem ze są teraz tezetowe(osobiscie nigdy tego nie włoze) , posiadam szalik z pocztaku lat 90-tych z dawnego fan clubu Motoru.jesli ktos byłby zainteresowany robieniem replik szalika zuzlowego Motoru dysponuje fotka .pozdrawiam:)

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

Re: motor

#43 Postautor: bkapusta » 11 kwietnia 2006, o 23:48

facett pisze:PS apropo szalików wiem ze są teraz tezetowe(osobiscie nigdy tego nie włoze) , posiadam szalik z pocztaku lat 90-tych z dawnego fan clubu Motoru.jesli ktos byłby zainteresowany robieniem replik szalika zuzlowego Motoru dysponuje fotka .pozdrawiam:)

Zarzuc mi fotki na maila: mailto:bkapuscinski@aster.pl

Trzeba bedzie pomyslec nad jakas edycja szalikow AD 2006 bo faktycznie bieda z tym u nas. Z nowych zuzlowych sa tylko te Tztowe wydane chyba w 2002 i nie sa one jakies bardzo fajne.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#44 Postautor: Cz@rek » 11 kwietnia 2006, o 23:49

luCas pisze:
hayabusarider pisze:Apropo miejscówek Trybuny głównej.
Kto miał wstęp na nia??

Zapewne VIP-y . Very Impotent Persons jak to kiedys moj kolezka powiedzial :twisted:

...też,ale także posiadacze karty SBC,a jest ich podobno-12 8) 8)
Jeśli chodzi o zamieszanie z kioskiem przy bramie który odmówił
sprzedaży biletów i programów to zrobił to po tym jak dyrektor zakazał
im handlu na terenie stadionu.
Tłumaczył to tym iż podpisał umowę na wyłączność z firmą "od grila".
Według mnie to był błąd bo co to za firma która zapewnia JEDNO stoisko
na cały stadion.
PS:I jeszcze temat rundy honorowej a raczej jej braku.Tu też zabrakło
czyjejś dobrej woli.Wielu nowych zawodników mogło nie znać naszego
zwyczaju,trzeba ich o tym uświadomić :idea: 8)

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#45 Postautor: InDorka » 12 kwietnia 2006, o 00:23

Ja tez mam taka drobna uwage,dotyczaca zachowania kibiców przed meczem. Godz 13.30 do 13.50 bramka obok głownego wjazdu stale zamknieta.Ustawia sie dluga kolejka oczekujacych na wejscie.I zupełnie bez głowy ta kolejka zakreca w strone Lipowej,tym samym dokladnie zastawia wjazd samochodom na stadion.Te ktore skrecaja w lewo tarasuja ruch,trabia aby ludzie rozsuneli sie robiac wejscie.Tak stał bus Trojanowskiego czekajac na udostepnienie wjazdu na stadion.
Po przejechaniu samochodu kolejka scisle ustawia sie w dotychczasowym szyku i nastepny samochod znow musi prosic o pozwolenie na wjazd.
A przeciez mozna bylo zakrecic w strone 1 maja od razu.

................. :? ..................

Koper
Trener
Kontakt:

#46 Postautor: Koper » 12 kwietnia 2006, o 00:29

Kurier z 12.04.2006
SPORT AKTUALNOŚCI: Żużlowcy wyproszeni

ŻUŻEL

ZadzwoniÅ‚ do naszej redakcji legendarny żużlowiec Motoru Andrzej Mazur. – Jestem oburzony tym, co siÄ™ staÅ‚o w niedzielÄ™. Razem z dwoma byÅ‚ymi żużlowcami Motoru Andrzejem PerczyÅ„skim i Andrzejem Jendrejem zostaliÅ›my wyproszeni ze stadionu. Kazano nam pÅ‚acić za bilety.

Andrzej Mazur byÅ‚ idolem lubelskch kibiców. Wspólnie z Wojciechem Kowalskim stanowili duet, który zwÅ‚aszcza na torze przy Alejach Zygmuntowskich byÅ‚ w stanie pokonać najlepszych żużlowców Å›wiata. Popularny ,,Mundek” broniÅ‚ barw Motoru w latach 1962-1977. Potem byÅ‚ trenerem i kierownikiem technicznym. Obok WÅ‚odzimierza Szwendrowskiego i Marka KÄ™py jest bez wÄ…tpienia najbardziej zasÅ‚użonym zawodnikiem dla lubelskiego speedwaya.
– Jestem bardzo rozgoryczony całą sytuacjÄ… – mówi Mazur. – PoÅ›wiÄ™ciÅ‚em Motorowi osiemnaÅ›cie lat życia, zdobyÅ‚em dla niego najwiÄ™cej punktów w historii klubu. Tymczasem kazano nam opuÅ›cić stadion. Nie pomogÅ‚o nawet wylegitymowanie siÄ™ dokumentem Polskiego ZwiÄ…zku Motorowego.
ZapytaliÅ›my o komentarz do caÅ‚ej sytuacji dyrektora klubu. – Nie może być tak, że pół stadionu oglÄ…dajÄ…cego mecz weszÅ‚o za darmo – odpowiada BogusÅ‚aw KasiÅ„ski.
– Å»użel to biznes. KOT

Klusek

#47 Postautor: Klusek » 12 kwietnia 2006, o 00:36

ZapytaliÅ›my o komentarz do caÅ‚ej sytuacji dyrektora klubu. – Nie może być tak, że pół stadionu oglÄ…dajÄ…cego mecz weszÅ‚o za darmo – odpowiada BogusÅ‚aw KasiÅ„ski.
– Å»użel to biznes. KOT
działania dyrektora są zrozumiałe, jednak co do byłych żużlowców lubelskiego klubu uważam,że powinni jednak wchodzić za darmo, zresztą chyba nie jest ich tak znowu dużo.

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#48 Postautor: marcin_lub » 12 kwietnia 2006, o 00:39

Koper pisze:Kurier z 12.04.2006
SPORT AKTUALNOŚCI: Żużlowcy wyproszeni

ŻUŻEL

ZadzwoniÅ‚ do naszej redakcji legendarny żużlowiec Motoru Andrzej Mazur. – Jestem oburzony tym, co siÄ™ staÅ‚o w niedzielÄ™. Razem z dwoma byÅ‚ymi żużlowcami Motoru Andrzejem PerczyÅ„skim i Andrzejem Jendrejem zostaliÅ›my wyproszeni ze stadionu. Kazano nam pÅ‚acić za bilety.

Andrzej Mazur byÅ‚ idolem lubelskch kibiców. Wspólnie z Wojciechem Kowalskim stanowili duet, który zwÅ‚aszcza na torze przy Alejach Zygmuntowskich byÅ‚ w stanie pokonać najlepszych żużlowców Å›wiata. Popularny ,,Mundek” broniÅ‚ barw Motoru w latach 1962-1977. Potem byÅ‚ trenerem i kierownikiem technicznym. Obok WÅ‚odzimierza Szwendrowskiego i Marka KÄ™py jest bez wÄ…tpienia najbardziej zasÅ‚użonym zawodnikiem dla lubelskiego speedwaya.
– Jestem bardzo rozgoryczony całą sytuacjÄ… – mówi Mazur. – PoÅ›wiÄ™ciÅ‚em Motorowi osiemnaÅ›cie lat życia, zdobyÅ‚em dla niego najwiÄ™cej punktów w historii klubu. Tymczasem kazano nam opuÅ›cić stadion. Nie pomogÅ‚o nawet wylegitymowanie siÄ™ dokumentem Polskiego ZwiÄ…zku Motorowego.
– Å»użel to biznes. KOT

Nie no to już uważam za przegiÄ™cie… Ciekawe jakby Hans Nielsen przyjechaÅ‚ na mecz to też by go wyprosili :?: TroszkÄ™ nie tak siÄ™ powinno traktować osoby zasÅ‚użone dla klubu… Kasa kasÄ…, ale szacunek musi być:!: :evil:

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#49 Postautor: Torsen » 12 kwietnia 2006, o 00:50

Pozostaje przyznać rację Dyrektorowi. Muszę powiedzieć, że jego nieprzejednana postawa w kwestiach budżetowych w jakiś sposób mi imponuje. Zasady wejścia na stadion są jasne, nie ma równych i równiejszych (mam nadzieję).
To fakt, że zasłużonych żużlowców jest niewielu. ALe jeśli dla nich uczyni się wyjątek, szybko znajdą się następni, którzy każą się zastanowić, czy również i dla nich nie powinno się zastosować specjalnych reguł, np. wieloletni działacze.
A postawa Pana Mazura w tej sytuacji niestety nie budzi ani sympatii, ani współczucia. Oburzony, że nie wszedł za darmo? Można na to odpowiedzieć tylko pełnym oburzenia słowem "phi" i ewentualnie uzupełnić, że zasługi położone dla Motoru Lublin to zasługi położone dla jakiegoś innego, nie istniejącego już klubu.

Edit
Nie jest dla mnie zaskoczeniem opinia Marcina, ponieważ pasuje do klarownego schematu myślenia prezentowanego przezeń na forum.
Czy możesz wyjaśnić, co ma wspólnego wymóg zapłacenia za wstęp na komercyjną imprezę z brakiem szacunku?

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#50 Postautor: jas » 12 kwietnia 2006, o 01:39

InDorka pisze:Ja tez mam taka drobna uwage,dotyczaca zachowania kibiców przed meczem. Godz 13.30 do 13.50 bramka obok głownego wjazdu stale zamknieta.Ustawia sie dluga kolejka oczekujacych na wejscie.I zupełnie bez głowy ta kolejka zakreca w strone Lipowej,tym samym dokladnie zastawia wjazd samochodom na stadion.Te ktore skrecaja w lewo tarasuja ruch,trabia aby ludzie rozsuneli sie robiac wejscie.Tak stał bus Trojanowskiego czekajac na udostepnienie wjazdu na stadion.
Po przejechaniu samochodu kolejka scisle ustawia sie w dotychczasowym szyku i nastepny samochod znow musi prosic o pozwolenie na wjazd.
A przeciez mozna bylo zakrecic w strone 1 maja od razu.

................. :? ..................

w sumie na meczu mnie nie bylo, ale kolejka w tym miejscu stoi w ten sposob od "przed wojny" :wink:

Torsen pisze:Czy możesz wyjaśnić, co ma wspólnego wymóg zapłacenia za wstęp na komercyjną imprezę z brakiem szacunku?

moze z tym, ze zostali wyproszeni. skoro juz weszli to mozna bylo pozwolic im zostac i po meczu poinformowac, ze na nastepne spotkanie musza kupic bilety. kasa klubu by nie ucierpiala, a zostaloby to jednak zalatwione troche bardziej "elegancko."
Ostatnio zmieniony 12 kwietnia 2006, o 01:43 przez jas, łącznie zmieniany 1 raz.
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!