miedziany pisze:kiedyś przeżyliśmy to samo jak Lublin zniknoł z żużlowej mapy Polski
blagam Cie....
Po 2: Co tam w temacie "Lubelski klub w sezonie 2010" ????
miedziany pisze:kiedyś przeżyliśmy to samo jak Lublin zniknoł z żużlowej mapy Polski
Warto zaznaczyć, że decyzja przedstawicieli klubów jest jedynie opinią, która zostanie przekazana na ręce Prezydium Zarządu Głównego Polskiego Związku Motorowego, które podejmie decyzję odnośnie wyznaczenia nowego terminu licencyjnego.
Torsen pisze:W Polsce można odwrotnie, jak np. kiedyś Bydgoszcz i chyba Gdańsk, utworzyć nowy klub pozbywając się tym samym długów, ale nie stracić miejsca w lidze. To jest dopiero zaproszenie do zaciągania zobowiązań bez pokrycia...
W celu "oczyszczenia" atmosfery wokół gdańskiego żużla, przed sezonem 2006 powołano zupełnie nowy, niezależny od poprzednich władz klub - Gdański Klub Żużlowy, który zgłoszono do rozgrywek II ligi.
Torsen pisze:Ty masz zwykle zacięcie, to pewnie znajdziesz![]()
Torsen pisze: Albo znajdzie się ktoś, kto pamięta.
np. Zielonogórski Klub Żużlowy Zielona Góra po upadku KS Morawski podobnie jak Gdański Klub Żużlowy startował z najniższej klasy rozgrywkowej
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Ge(L)o pisze:Pila, Krosno pare razy, chyba rowniez Rawicz i Opole (nie jestem pewien), Ostrow, no i Lublin a jakze.
no to jak ma być coś oryginalnego to tak: Z.Adorjan, Kenneth Adolfsson, Niklas Aspgren, Remu Ueland i Bart Uili co wy na to? bardziej oryginalnego składu się nie da wymyśleć
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
istred pisze:Myślę, że Torsenowi mogło chodzić dokładnie właśnie o Gdańsk. Co prawda wystartowali z drugiej ligi, ale o ile pamiętam (a jest duża szansa, że źle pamiętam) to walczyli oni o to, żeby właśnie wystartować w lidze wyżej... nie wiem czy nawet nie w ekstralidze, bo chyba nawet zdołali się utrzymać....
Myślę, że Torsenowi mogło chodzić dokładnie właśnie o Gdańsk.