Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Sebekmotor
Kadrowicz

Re: Żużel w TV

#15651 Postautor: Sebekmotor » 14 października 2022, o 11:25

Fajny odcinek. W roli głównej Nicki Pedersen :)

Kaman
Kadrowicz

#15652 Postautor: Kaman » 15 października 2022, o 13:04

mema
Senior

#15653 Postautor: mema » 16 października 2022, o 00:31

Sebekmotor pisze:Fajny odcinek. W roli głównej Nicki Pedersen :)

Jest też wątek upadku Dominika Kubery w meczu z GKM w Lublinie.Ten odcinek uświadomił mnie jak poważne obrażenia odniósł Dominik.Ciekawa jest też kwestia z meczu Gorzów-Toruń i tekst Zmarzlika.Z jakim juniorem tera jadę.Chomski na to że Stojanowski.Zeby mi kur.. nie przeszkadzał.

Ge(L)o
Trener

#15654 Postautor: Ge(L)o » 16 października 2022, o 09:37

Słodziak. Będzie pasował do nowego Motoru.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#15655 Postautor: Kargolo » 16 października 2022, o 10:14

mema pisze:Jest też wątek upadku Dominika Kubery w meczu z GKM w Lublinie.Ten odcinek uświadomił mnie jak poważne obrażenia odniósł Dominik.

To fakt. Myślę, że wielu ludzi nie zdaje sobie sprawy jak poważne są czasem urazy, po których zawodnicy wracają nieraz do jazdy po kilku tygodniach.
Fajnie, że po raz kolejny szersza publiczność może zobaczyć z bliska co czuje zawodnik, oni sami zwykle nie są wylewni w mediach w tym temacie. Z wyjątkiem Nickiego, który wrzucał dość drastyczne relacje po swojej tegorocznej poważnej kontuzji.
Polecam też materiał RedBulla o Jarku Hampelu i jego problemach po złamaniu uda. https://www.youtube.com/watch?v=7w8UKV2S5U4
Najciemniejsza strona czarnego sportu.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#15656 Postautor: Saint » 21 października 2022, o 16:20

Kolejny odcinek ciekawy.. Sporo o Lesznie i o meczu Motoru w Toruniu. Ciekawy wywiad z Romanem Jankowskim. Tym którym trudno się pogodzić z odejściem MM i Maksa odradzam oglądanie… zreszta widać, że Maks wcale- przynajmniej wtedy - nie był aż tak daleko od drużyny

Sebekmotor
Kadrowicz

#15657 Postautor: Sebekmotor » 21 października 2022, o 21:12

Kolejny raz widać, że Maksym fajnie się dogadywał z Matim Cierniakiem.

Jestem chyba jakiś inny, bo mi pomimo mistrzostwa po tym sezonie smutno. Zakochałem się w tej drużynie po 1 meczu sezonu w Gorzowie i jak już mi się wydaje, że rany zagojone, to oglądam jakieś przypominajki i dalej jednak boli. Taki sezon już się nie powtórzy. Zapamiętam go na długo.

Ge(L)o
Trener

#15658 Postautor: Ge(L)o » 21 października 2022, o 21:44

Wspaniały to był rok, nie zapomnę go nigdy.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#15659 Postautor: Gelo » 21 października 2022, o 22:15

Nie oglądałem żadnego odcinka więc się nie odniosę. Dla mnie najwspanialszy był rok 2018. Połączenie emocji, wspaniałego ścigania z romantyzmem. Ekstraliga to układy, układziki kombinatorstwo plus hejt na tych którym się coś udaje. Trochę nie mój klimat...

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#15660 Postautor: Kargolo » 22 października 2022, o 07:27

Sebekmotor pisze:Jestem chyba jakiś inny, bo mi pomimo mistrzostwa po tym sezonie smutno. Zakochałem się w tej drużynie po 1 meczu sezonu w Gorzowie i jak już mi się wydaje, że rany zagojone, to oglądam jakieś przypominajki i dalej jednak boli. Taki sezon już się nie powtórzy. Zapamiętam go na długo.

Czuję dokładnie to samo. Ta drużyna i ten sezon miały wszystko co trzeba. Dominacja na pewnym etapie sezonu, dramatyzm i emocje w playoffach, niepewność po kontuzjach liderów, charyzmatyczni kapitan i krajowy lider, nietuzinkowe postacie, "zmartwychwstanie" jednego z najlepszych polskich żużlowców w historii, pierwsze złoto w historii miasta.
Przed sezonem pisałem, że mamy świetny, młody skład, który może dominować przez lata. Wielka szkoda, że nie udało się go utrzymać w całości.
Cóż, zostaje cała masa świetnych wspomnień i nadzieja, że nowe nabytki pomogą utrzymać Motor w czołówce.

PS: jest gdzieś do obejrzenia ta druga kuchnia meczu? Ta transmitowana chyba po Gali Ekstraligi?
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#15661 Postautor: kibicLBN » 22 października 2022, o 18:17

Saint pisze:Kolejny odcinek ciekawy.. Sporo o Lesznie i o meczu Motoru w Toruniu. Ciekawy wywiad z Romanem Jankowskim. Tym którym trudno się pogodzić z odejściem MM i Maksa odradzam oglądanie… zreszta widać, że Maks wcale- przynajmniej wtedy - nie był aż tak daleko od drużyny

Oj żebyśmy się za przeproszeniem nie z...li z tego żalu. Ludzie, no jak jest grupa współpracuje ze sobą, to lepsze i gorsze momenty są zawsze. Maksym może i potrafił się porozumieć, ale tak jak ktoś tu kiedyś napisał, trener nie był w 100% pewien, czy rzeczony Drabik zjawi się na treningu/meczu. Ja za zbyt ostrą krytykę po meczu w Gorzowie otrzymałem miesięczny urlop od forum. Zasłużony, bo przegiąłem ze słowami, ale myślę nadal tak samo. Całe szczęście, że go nie będzie w naszym zespole.
Obawiam się, że długo potrwa zanim się ogarnie i znajdzie się klub, gdzie zakotwiczy na dłużej. Szkoda bo potencjał sportowy na tyle duży, że to strata dla nie tyle polskiego, co światowego żużla. Chyba z jakimś terapeutą pracuje, może ma jakąś drogę i idzie to w dobrym kierunku żeby wyszedł na prostą.
Mikkel, no wykazał się skrajną nieodpowiedzialnością w Toruniu, ale jednocześnie profesjonalizmem. Łatwo uciekł do Częstochowy, ale jego zaangażowanie przez cały sezon nie bylo aktorskie. Dlatego pomimo mistrza, żal do Drabika pozostanie.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#15662 Postautor: Saint » 22 października 2022, o 18:37

Kłopotów z trzymaniem kału nie mam więc obawy o stan mojego układu trawiennego niepotrzebne. Mam prawo do wyrażenia swojwj opinii? Czy jak Twoje zdanie jest inne od razu musisz wyrażać obawę o stan mojego zdrowia- masz inne zdanie -jasna sprawa, chętnie je poznam ale czy od razu musisz sie przyj …?

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#15663 Postautor: kibicLBN » 22 października 2022, o 18:53

Źle mnie odczytałeś. Byliśmy drużyną underdogów. Poza Kuberą rok temu i trochę Drabikiem, cała ta plejada była niechciana w elidze i pozbierana jako niedobitki. Hampel spisany na straty przed 40', Michelsen I liga, no i ten Drabik też niepewny po zawieszeniu i kryzysie (przecież myślał nad zakończeniem kariery). Pomimo to szliśmy jak czołg, było to aż niewiarygodne. I to jest piękne, romantyczne, trochę jak scenariusz z amerykańskich filmów.
Ale nie zapominajmy, że Maksym z tego całego towarzystwa był najmniej zintegrowany i stwarzał najwięcej problemów natury wychowawczej/dyscyplinarnej. I dlaczego tak mocno bierzesz to do siebie. Ja szanuję Twoje zdanie, a może trochę nieelegancko ja wyraziłem swoje.
Przepraszam.

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#15664 Postautor: Saint » 23 października 2022, o 15:45

Akurat w kwestii opisu druzyny to zgadzam sie w 100 %.
Wiem, że max był „kłopotliwym dzieciakiem” ale na torze oglądało się go genialnie. Troche miał syndrom Hampela sprzed metamorfozy - dojezdzal do przeciwnika i klepal gazem … i nie wyprzedzal mimo ze wydawal się szybszy. Uwazam, jeśli ktoś do niego „dotrze” a Maks dogada się ze sprzętem to będzie drugi Dominik .. pytanie tylko czy komuś się uda.

Awatar użytkownika
Rusek
Kadrowicz

#15665 Postautor: Rusek » 24 października 2022, o 16:59

Co prawda nie w tv, lecz w radiu Free dziś po godzinie 20 audycja Pięć Jeden z Piotrem Więckowskim.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'

KrzyczącyK1b1c
Trener

#15666 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 24 października 2022, o 17:02

Rusek pisze:Co prawda nie w tv, lecz w radiu Free dziś po godzinie 20 audycja Pięć Jeden z Piotrem Więckowskim.

I na YouTube, więc w sumie w takiej telewizji internetowej ;P

Kaman
Kadrowicz

#15667 Postautor: Kaman » 24 października 2022, o 20:54

W sumie od Więckowskiego dowiedzieliśmy się pomidor, pomidor, pomidor.

Ge(L)o
Trener

#15668 Postautor: Ge(L)o » 24 października 2022, o 21:36

Ogólnie Pan Więckowski sprawia niezbyt miłe wrażenie. Mi pachnie bucem.

Czarek
Trener

#15669 Postautor: Czarek » 24 października 2022, o 21:42

Ge(L)o pisze:Ogólnie Pan Więckowski sprawia niezbyt miłe wrażenie. Mi pachnie bucem.

Chyba nie. Po prostu nie jest typem płomiennego mówcy.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#15670 Postautor: InDorka » 25 października 2022, o 12:42

Mi pachnie bucem.

Zupełnie odmienne odczucie od mojego.
Po pierwsze spokojny i opanowany, rzeczowy, umiejetńie panujący nad tym co chce powiedzieć, a czego nie moźe, chwilami dowcipny. Ładnie mówi, nie przeciąga samogłosek w chwilach zawahania. Lapidarne wypowiedzi to jego cecha od zawsze.
Gdyby termin jego udziału w programie został zaplanowany 2 tygodńie później, można byłoby uniknąć kilku pomidorów.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Haron90
Kadrowicz

#15671 Postautor: Haron90 » 25 października 2022, o 12:57

InDorka pisze:
Mi pachnie bucem.

Zupełnie odmienne odczucie od mojego.
Po pierwsze spokojny i opanowany, rzeczowy, umiejetńie panujący nad tym co chce powiedzieć, a czego nie moźe, chwilami dowcipny. Ładnie mówi, nie przeciąga samogłosek w chwilach zawahania. Lapidarne wypowiedzi to jego cecha od zawsze.
Gdyby termin jego udziału w programie został zaplanowany 2 tygodńie później, można byłoby uniknąć kilku pomidorów.

Miałem dokładnie takie same odczucia. Pan Piotr bardzo profesjonalny i elokwentny. Zdecydowanie sprawia wrażenie gościa, co wiele przeżył i dobrze wie, o czym mówi. W paru miejscach w bardzo wyważony i kulturalny sposób, wbił szpilę niektórym prezesikom.

Rozumiem, że wielu z nas wolałoby swojskiego chłopa typu ten odpał z Rawicza? :D.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#15672 Postautor: kibicLBN » 25 października 2022, o 13:01

Ta, a jak chłopy nie jadą - to każdemu po liściu, zamiast zapłaty za punkty :lol:

KrzyczącyK1b1c
Trener

#15673 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 25 października 2022, o 16:52

https://www.youtube.com/watch?v=OG4GMGxFEBI - Na YT ktoś wrzucił Czarny Charakter o Motorze z 2018r :)

Awatar użytkownika
papi
Trener

#15674 Postautor: papi » 29 października 2022, o 12:08

świetny odcinek "To jest żużel", dzięki @Kaman! Sporo o pracy sędziego, kulisy transferu Kowalskiego. Szkoda tylko, że wątek Meyze przerwany po sytuacji Dudek-Pawlicki. Zajawka pokazuje wypowiedzi zawodników w kolejnym, podejrzewam, że sędziego już nie pokażą.
Nasze akcenty też mocne, mówiło się, że Drabik posypał się po meczu z Ostrowem, gdy spadła na niego krytyka za niedojechanie do mety. Z serialu widać, że jeszcze przed tą sytuacją coś mu nie leżało, wdał się w jakąś głupkowatą dyskusję z Meyze...
No i Mikkel, dla naszego dobra powinni wyciąć go z tego serialu, bo co tydzień serce będzie pękać...

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#15675 Postautor: Perez » 29 października 2022, o 13:42

Ile ma być tych odcinków? Nie oglądałem żadnego, rodzinny seans się zrobi w zimie :-) Kaman robi nam zajebista robotę. Jeszcze raz wielkie dzięki!
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!