Jak zezłomować Kaczmarka

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#126 Postautor: Cooper » 10 lipca 2005, o 11:27

lucki73 pisze:w przypadku Władimira Cimoszenki

Oho, lucki prawicowiec :twisted:

No ale rzady w Wawie przeciez dobre. W autobusach cieplo, dziady pospieprzaly, nie ma zadnych parad, tzn. sa tylko sluszne itd.

Nie chce sie tu wdawac w polemike, a juz na pewno nie z Toba lucki :twisted:
Pozwolilem sobie tylko na taki maly OT.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Siwek Patataj

#127 Postautor: Siwek Patataj » 10 lipca 2005, o 13:12

...
Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2005, o 03:33 przez Siwek Patataj, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#128 Postautor: GRISZA » 10 lipca 2005, o 13:51

A ja tam jestem za Kaczorem i tylko w nim wiara. Takich Cimoszków tylko pod sąd i do lochu. Liberałów nie cierpię. Sorka z OT.

Kaczmarka zezłomowac jak najszybciej :!:

go!
Trener

#129 Postautor: go! » 10 lipca 2005, o 15:23

Cooper pisze:Oho, lucki prawicowiec :twisted:
No ale rzady w Wawie przeciez dobre.

Sorry Cooper, ale na polityce to ty się nie znasz... A przy twoim kierunku studiów te minimum wiedzy by się przydało :P
Kaczor to taka sama prawica jak Franciszek miszczem świata :P

meesha
Trener
Kontakt:

#130 Postautor: meesha » 10 lipca 2005, o 15:28

go! pisze:Kaczor to taka sama prawica jak Franciszek miszczem świata :P

I na tym zakończymy tę bezsensowną dysputę, prawda Panowie :?: :D Jak już bardzo musicie to załóżcie sobie temat w "Innych" o Kaczorze i Cimoszku i innych bohaterach dnia codziennego... przynajmniej będę wiedział, żeby tam w ogóle nie zaglądać :x :P

Pozdrówka :!:
Ostatnio zmieniony 11 lipca 2005, o 11:42 przez meesha, łącznie zmieniany 1 raz.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
NaughtyBoy

#132 Postautor: NaughtyBoy » 10 lipca 2005, o 23:45

Tak apropo Kaczmarka to może ktoś wie co on robił w urzedzie skarbowym w Lublinie w poniedziałek tydzień temu?? Bo mialem taką sposobność zobaczenia go jak wylatuje z urzedu i rozgląda sie heh i nawet spytał się mnie czy jakiegos gościa wychodzącego z urzedu (z czarnymi włosami ) nie widziałem przypadkiem . A i jestem na 100 % pewny, że to on ponieważ widziałem go dzień wcześniej na polsacie podczas trasmisji meczu uni leszno z włókniarzem jak dyskutował z sędzią odnosnie zaistniałej sytuacji - kopania Holty przez mechaników Kasprzaków.

Awatar użytkownika
Soluk
Kontakt:

#133 Postautor: Soluk » 11 lipca 2005, o 07:21

Jak to co robil?- szukal tego goscia (z czarnymi wlosami) :lol: :lol:

Awatar użytkownika
NaughtyBoy

#134 Postautor: NaughtyBoy » 11 lipca 2005, o 09:41

A no . Też racja . Co ja się głupio pytam :P :D :D :D :oops: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#135 Postautor: mikas » 4 października 2005, o 22:53

Ostatnio prowadzę dyskusje na rzeszowskim forum z panem Andrzejem Haehne, ale jako,że wiekszość ludzi z Lublina pewnie nie ma tam dostępu a dziś pan Haehne napisał tam bardzo ciekawą rzecz to pozwole sobie tą wypowiedź skopiować na nasze forum.

andrzejhaehne pisze:Witam
1-Kojegium Sędziów jest niezależne de facto od GKSŻ i od Prezydium GKSŻ Kolegium Sedziowskie podlega zgodnie ze statutem PZMot Prezesowi czyli Andrzejowi Witkowskiemu Sędziowie sami wybieraja Przewodniczącego i takiego wybrali czyli J.Kaczmarka.
Niestety poziom sędziowania jest w żużlu niski i tu przyznaje Ci rację . Nadzieję mam w nowych młodych adeptach sędziowskich .
kluby nie moga oceniać sędziów bo to dopiero było by korupcjoenne.
Fakt że J.Kaczmarek ma za duzo władzy.
Czytam że Tygodnik Żużowy i jego dziennikarze są obiektywni.
Czy tak ?
Mam przykład . Afera opisana przez Szymkowiaka i Lipko sławnego rachunku J.Kaczmarka.
Szerokie rozpisywanie się o tym ale teraz cisza ze Kaczmarek zistał oczyszczony z zarzutów a rachunek został sfałszowany przez działaczy lubelskich Dlaczego nie doczekalismy się przeprosin od tych młodych dziennikarzy dlaczego nie napiszą ze prokuratura odkryła w lubelskim klubie kilka takich rachunków gdzie etyka dziennikarska która nakazuje przedstawiac czytelnikom prawdę ?
, przeciez Tygodnik jest coraz bardziej niewiarygodny przekręca fakty pisze czesto nieprawde a nie o to chodzi . Oczekujemy jako kibice żetelnej informacji a niestety nie otrzymujemy jej.
Kończąc temat sedziów jest to samorzadne gremium i tak powinno być ale jest źle zarządzane i to jest fakt . pozdrawiam Andrzej Haehne

Czy sprawa w sądzie już sie zakończyła i czy zapadł już jakiś wyrok na lubelskich działaczy a propos fałszowania rachunków jak sugeruje pan Andrzej Haehne??

P.S.Zaznaczam,że tylko pierwsza częśc wypowiedzi pana Haehne odnosi się do tego co ja wczesniej napisałem na rzeszowskim forum, reszta łącznie z obiektywizmem Tygodnika Zuzlowego to już dyskusja prowadzona z innymi forumowiczami i ja w niej udziału wcześniej nie brałem, bo Tygodnika nie czytuje :wink:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Gretzky

#136 Postautor: Gretzky » 5 października 2005, o 08:10

z tego co wiem to prokuratura podobno umorzyła sledztwo przeciwko kaczmarkowi i dala mu status pokrzywdzonego, natomiast w sprawie fałszowania dokumentow sledztwo toczy sie dalej

harry
Trener

#138 Postautor: harry » 5 października 2005, o 16:56

Prokuratura nic nie umorzyła, sprawa "toczy" się dalej. Hoehne wie, że gdzieś dzwonią ale nie wie w którym kościele

Awatar użytkownika
Gretzky

#139 Postautor: Gretzky » 6 października 2005, o 16:17

sledztwo toczy sie w "sprawie" a nie przeciwko kaczmarkowi a to dwie rozne rzeczy

harry
Trener

#140 Postautor: harry » 7 października 2005, o 18:14

1.Masz trochÄ™ stare informacje.
2.Z tego co słychać to zawisły nad nim bardzo ciemne chmury - Witkowski powiedział dosyć. A to może oznaczać tylko jedno...

Awatar użytkownika
nem

#141 Postautor: nem » 23 listopada 2005, o 21:31

Wszystkim zainteresowanym polecam ponizszy artykol:

http://miasta.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35591,3027445.html"

Głód oskarża go o publiczne obrażanie i bezprawne odsunięcie od prowadzenia spotkań

Konflikt w środowisku sędziów żużlowych trwa od dawna. Kością niezgody jest obecny szef Kolegium Sędziów Sportu Żużlowego Jerzy Kaczmarek z Poznania. To on razem z dwoma innymi arbitrami, pochodzącym z Gorzowa Stanisławem Pieńkowskim i nieżyjącym już Józefem Musiałem, wybrany został w 2003 roku do Kolegium, Zadaniem tej trójki było między innymi obsadzanie sędziów na mecze ligowe.

Głód z Pieńkowskim oskarżają Kaczmarka: - To, co dzieje się w Kolegium Sędziów Sportu Żużlowego pod jego kierownictwem, to skandal. Od 2003 roku rządzi tam tylko on i nie liczy się z nikim i niczym.

Pieńkowski ma osobistą urazę do Kaczmarka. Arbiter z Gorzowa twierdzi, że szef sędziów nazwał go "śmieciem".

- Ja nie używam takich słów. Co najwyżej mogłem pana Pieńkowskiego nazwać łobuzem - broni się Kaczmarek.

Głód pokazał nam oświadczenie Pieńkowskiego, w którym sędzia z Gorzowa opisuje rozmowę z Kaczmarkiem z 23 sierpnia 2005. "(...) No dobrze, to teraz słuchaj, ty śmieciu. Złożysz sam rezygnację z Kolegium Sędziów, czy mam cię w sobotę sam wyp... . Tak samo wykończę bydgoskiego gn... Głoda (...) ".

- Złożyłem to pismo do komisji rewizyjnej PZMot, gdzie opisałem wszystko, co ten człowiek wyprawia. Odczytany został także mój list. W nim przedstawiłem rozmowę telefoniczną, w której nazwał mnie śmieciem. Zresztą nie tylko ja byłem tak przez niego nazywany. Dziesięć lat temu na jednym z posiedzeń Kaczmarek pobił sędziego Jolanta Szczepanka. Szkoda, że wtedy nie zareagowaliśmy - mówi Pieńkowski.

Według niego i Głoda, Kaczmarek celowo, po śmierci Musiała, który umarł w styczniu 2004 roku, nie powołał jego następcy po to, by rządzić samemu.

- A w myśl regulaminu było to konieczne - twierdzi Pieńkowski.

- To wydumane oskarżenia - ripostuje Kaczmarek. Próbowaliśmy wybrać nowego członka, ale najpierw w Cetniewie okazało się, że nie jesteśmy do tego przygotowani, a potem w Bydgoszczy zabrakło kworum - mówi Kaczmarek.

- On całkowicie zdominował pracę naszego sędziowskiego kolegium. Na początku siedziałem cicho, ale potem nie mogłem już znieść tego, co się dzieje - mówi Pieńkowski. - W 2004 roku nie odbyło się żadne nasze posiedzenie. W tym roku były dwa - po aferach związanych z błędami Marka Wojaczka i Aleksandra Janasa - dodaje.

Ta dwójka uważana jest za pupili Kaczmarka. Nie jest nim natomiast Głód. Rok temu bydgoski sędzia został wybrany przez "Tygodnik Żużlowy" na najlepszego polskiego arbitra. W tym sezonie Kaczmarek odsunął go od prowadzenia spotkań ligowych. Poszło o awanturę w meczu między Unią Leszno a częstochowskim Włókniarzem. Doszło tam do skandalu. Leżącego na torze zawodnika Włókniarza:
Rune Holtę skopali członkowie teamu Kasprzaków. Obwinili go o spowodowanie upadku juniora Unii: Krzysztofa Kasprzaka.

- W protokóle pochwaliłem innego żużlowca Unii Damiana Balińskiego, który stanął w obronie Holty. Tymczasem kilka dni później Balińskiego uznano też za winnego, a mnie zawieszono. Na meczu był też pan Kaczmarek i zaraz po spotkaniu w pełni zgodził się z tym, co napisałem w protokóle - mówi Głód.

Sprawa Balińskiego miała dalszy ciąg. Zawodnik Unii odwołał się do Trybunału PZMot, a ten postanowił go jednak uniewinnić. O anulowaniu zawieszenia Głoda "zapomniano".

Według bydgoskiego sędziego to zemsta za to, że nie głosował na Kaczmarka podczas wybierania szefa sędziów. - On nie może mi tego zapomnieć - dodaje Głód, który nie znalazł się w jedenastce arbitrów wytypowanych do sędziowania, decydujących o medalach spotkań ekstraligi.

- Pan Głód nie powinien takich bredni opowiadać publicznie. Nie chcę mówić o szczegółach, ale przed sezonem otrzymałem zalecenie z Centrum Medycyny Pracy, żeby tego sędziego nie dopuszczać do prowadzenia ważnych spotkań. On miał kłopoty. W jego przypadku stres nie był wskazany. To ja postanowiłem nie wykluczyć go całkowicie, tylko dać mu szansę. Prowadził wtedy spotkania I i II ligi - mówi Kaczmarek.

- Ta sytuacja dotyczyła ubiegłego roku, kiedy to rzeczywiście miałem problemy z sercem. Ale w 2005 r. nie było żadnych problemów. Przecież prowadziłem w tym sezonie spotkania ekstraligi i byłem dobrze oceniany - ripostuje Głód.

Kaczmarek naraził się także niektórym klubom. Polonia Bydgoszcz i Atlas Wrocław złożyły wniosek w Głównej Komisji Sportu Żużlowego o ukaranie Kaczmarka za tuszowanie błędów sędziowskich, mataczenie przy rozpatrywaniu spraw sędziowskich w KSSŻ oraz na samodzielnym ustalaniu sędziów.
Pozdrawiam,
Nem

<? echo "As"; ?>

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#143 Postautor: Talib » 27 listopada 2005, o 10:38

nem pisze:
... Dziesięć lat temu na jednym z posiedzeń Kaczmarek pobił sędziego Jolanta Szczepanka. Szkoda, że wtedy nie zareagowaliśmy - mówi Pieńkowski...

CoÅ› a propos Jolanta :lol:

"Jednak z decyzji pomiaró średnicy gardzieli nie zasłynie, bo pierwszym, który zrobił to samo 10 lat temu i we Wrocławiu był Jolant Szczepanek. Jednak jego kariera dziwnie się zakończyła. Prawdopodobnie przyczynił sie do tego szkoleniowiec Morawskiego, który przyuważył,że sprawiedliwy lubiał myć ręce pod przysznicem gdzie kąpali się po zawodach zawodnicy....."

źródło: http://www.sportsboard.pl/Forum/viewthr ... genumber=8

Może Jureczek z Radia Maryja jest po prostu... ? :)

meesha
Trener
Kontakt:

#144 Postautor: meesha » 27 listopada 2005, o 10:49

ktoś na Sportsboardzie pisze:sprawiedliwy lubiał myć ręce pod przysznicem
O ile w ogóle da się coś "lubiać" :? :roll: Przepraszam za OT ale z "lubianiem" walczę na każdym kroku :twisted:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#145 Postautor: Talib » 27 listopada 2005, o 10:53

meesha pisze:
ktoś na Sportsboardzie pisze:sprawiedliwy lubiał myć ręce pod przysznicem
O ile w ogóle da się coś "lubiać" :? :roll: Przepraszam za OT ale z "lubianiem" walczę na każdym kroku :twisted:

Walcz z Bokiem z SB...

Ale zgadzam się, że sformułowanie "był łaskaw lubić" byłoby adekwatniejsze. A co do Jureczka to ma swoje zalety i wady jak każdy. Ciekawe tylko czy nowy dyro będzie dotrzegał raczej pierwsze, czy też drugie.

Pebas
Szkółkowicz

#146 Postautor: Pebas » 1 grudnia 2005, o 20:35

w ostatnim tygodniku zuzlowym znow jest o tajemniczym dzialaczu zuzlowym ktorym zajela sie prokuratora. i znow chodzi o lewy rachunek .tym razem w bydgoszczy. pisze o tym p.szymkowiak, najwiekszy wrog j.kaczmarka to pewno o niego chodzi, choc wprost nigdzie nie pisze.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#147 Postautor: kdsz » 20 lipca 2006, o 06:20

Kaczmarek jest po prostu niewinny:
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=135603

A na końcu takie cuś:
Pozwy złożone zostaną również przeciwko Stanisławowi Pieńkowskiemu oraz Jarosławowi Siwkowi byłemu wiceprezesowi TŻ Sipma Lublin
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#148 Postautor: Łoptymista » 20 lipca 2006, o 06:53

Nie dosc, ze niewinny to chyba syfy objely go patronatem medialnym. Wklejaja wszystko co on powie albo im da.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#149 Postautor: Torsen » 20 lipca 2006, o 08:38

Tak czy inaczej, nie jest to chyba pierwszy przypadek, kiedy media wydały wyrok, zanim zrobił to sąd, prawda Łoptymisto? Stronnicze relacjonowanie postępowań, szczególnie karnych, jest tak powszechne, że chyba wszyscy już się do tego przyzwyczaili. A szkoda.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#150 Postautor: Łoptymista » 20 lipca 2006, o 09:19

Znowu TAM pracujesz??